Dodaj do ulubionych

######### szkoły językowe w Katowicach ##########

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 21:22
Cześć, zamierzam zapisać się do jakiejś szkoły językowej (angielski) w Katowicach. Co polecacie a co odradzacie i czemu? Jakie macie doświadczenia z poszczególnymi szkołami? Co możecie powiedzieć o metodzie Callana (Fast Forward na ul. Skargi tą metodą uczy)? Będę wdzięczny za jakiekolwiek rady. Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: ######### szkoły językowe w Katowicach ###### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:58
      - empik <cena średnia, a oferowna usługi OK>
      Innych szkół bardzo tanich unikaj - byłam sprawdizłam i po 2 m-cach
      zrezygnowałam, są też i bardzo drogie szkoły <np:IH; ale co oni za TAKĄ cenę
      oferują nie wiem - chyba szampana na lekcjach ;)>
      Kiedyś wiele szukałam - i cena/usługi wg mojej oceny są najlepsze właśnie w
      empiku, uczą tradycyjnie - wszystkiego "po trochu"...
      A co do metody Callana - tylko ze słyszenia - jest ona w miarę dobra, na pewnym
      poziomie nauki ale i dalej to przegrywa. Zresztą sam musisz wiedzieć - czego
      chcesz na prawdę z nauczania ;), i w jakimi celu to robisz, no i na ile Cię
      stać ;)

• Gość: Kamil Re: ######### szkoły językowe w Katowicach ###### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 18:12
        Wreszcie ktoś mi odpowiedział :) dziękuję Ci bardzo, ja właśnie skłaniałem się ku Callanowi ale w takim razie rzucę okiem jeszcze na ofertę Empiku. Angielski znam na poziomie dobrym (słownictwo, gramatyka itp.), zależy mi teraz na poszerzaniu słownictwa, na rozgadaniu się i dojściu do płynności w posługiwaniu się tym językiem a to podobno jest mozliwe dzięki metodzie Callana ;p pozdrawiam
    • Gość: olga Re: ######### szkoły językowe w Katowicach ###### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:53
      ja ci polecam europe 2000 na dabrowskiego, swietni lektorzy, a to przy nauce
      jezyka najwazniejsze. uczylam sie tam 4 lata, w tym roku wyjechalam do anglii
      na wakacje i nie mialam zadnych problemow jezykowych, poza tym zdalam tez
      CAE :)
    • loginka1 Re: ######### szkoły językowe w Katowicach ###### 10.08.05, 13:56
      Na własnej skórze przekonałam się, że w najlepszej szkole możesz trafić na
      lektora, który nie będzie Ci odpowiadał. To prowadzący zajęcia, a nie fama o
      szkole decyduje o jakości uczenia. Najlepiej gdy szkoła gwarantuje Ci mozliwość
      zmiany lektora w trakcie zajęć. Nie da się ot tak powiedzieć, że empik spełni
      Twoje oczekiwania lepiej niż Profi.
      • Gość: q Re: ######### szkoły językowe w Katowicach ###### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 21:35
        Jasne - i masz rację.
        Tylko są pewne standardy, normy - które bezwzględnie powinny być zachowane.
        A właśnie po 2 m-cach nauki w Profi-Lingua zmieniłam szkołę <wybrałam ją ze
        względu na cenę - nie stać było mnie na więcej> ... jak
        doświadczyłam "nieprofesjonalności" w tejże.
        W empiku - za I razem miałam świetnego nauczyciela, niestety pózniej gorszego
        <w stosunku do poprzednika> ... ale mimo to - jestem zadowolona.
    • apsara1 Re: ######### szkoły językowe w Katowicach ###### 18.08.05, 09:56
      jeśli chodzi o metodę Callana to ma ona plusy i minusy. Ja doszlam do 9poziomu
      i zrezygnowałam jak zdałam sobie sprawę, że ja mówić nie potrafię. Trochę
      dziwne, bo metodę zachwala się jako taką, co pomaga najszybciej nauczyć się
      mówić. Mnie nie nauczyła. Ale są też plusy. Dzięki automatycznemu powtarzaniu
      można szybko nauczyć się wielu nowych słów, które naprawdę pozostają w głowie.
      Gramatyka jest w Fastforward calkowicie pomijana.
      Jako, że jestem germanistką, czyli jeden obcy język mam już wyuczony wydaje mi
      się, że najrozsądniej wybrać szkołe uczącą kilkoma metodami.
      Ja sama skłaniam się do pójścia od września do emiku. Możę się spotkamy.
      • Gość: Kamil Re: ######### szkoły językowe w Katowicach ###### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:16
        Ja też jestem chyba coraz bliżej nauki w empiku :) Ciekawią mnie jeszcze tylko ceny, które mają się pojawić w necie za kilka dni. Dzięki za wszystkie opinie, pozdrawiam :)
    • pablo.ramirez Re: ######### szkoły językowe w Katowicach ###### 18.08.05, 10:13
      najlepszy jest Berlitz na moniuszki
      przynajmniej jesli chodzi o niemiecki
      ale nie wiem czy bedzie cie stac na nauke tam

• Gość: Wojtek Re: ######### szkoły językowe w Katowicach ###### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:20
      Trranslator podobno niezly

a Structura jest beznadziejna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka