Dodaj do ulubionych

ZABEZPIECZENIE SAMOCHODU

IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 19.10.02, 01:55
tym postem (niezaleznie od prowadzonych debat historycznych i politycznych)
zwracam sie do osob "technicznych" na tym forum

ostatnio stracilem na terenie polski samochod. czy ktos z dobrze
poinformowanych moglby mi doradzic w jaki system mozny by moj nowy samochod
wyposazyc, by zabezpieczyc sie na terenie polski przed takimi niespodziankami?
Obserwuj wątek
    • Gość: mrW Re: ZABEZPIECZENIE SAMOCHODU IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 19.10.02, 02:03
      -wim aly ci ni pomoga!
      -w Nimcach widza lypij!
      -winc zabyzpicz go po nimicku!
    • Gość: Chrobok Re: ZABEZPIECZENIE SAMOCHODU IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.02, 13:21

Z technicznego punktu widzenia ...Zadno oryginalne (seryjne) zabezpieczenie
      auta nie pomoze. Problem w tym ze KAZDA firma samochodowa ma swoj ORYGINALNY
      service w Polsce ..a co za tym idzie maja Polacy dostep do ksiazek servisowych
      wszystkich nowoczesnych aut...Czyli auta w Niemczech maja tesame
      zabezpieczenia co nowe auta w POlsce.
      Poniewaz Polacy znaja zagrozenie... zabezpieczaja swoje auta
      niekonwencjonalnymi metodami w ktore ewentualny zlodziej musialby sie
      wpracowac ( czas) .
      Moim wyprobowanym srodkiem jest posiadanie auta egzotycznego na polskim rynku.
      1. Malo przedstawicieli handlowych,
      2. Malo kupujacych,
      3. Drogie czesci ..bo brak tanich z aut rozebranych.
      4. Wiele kradziezy jest na zamowienie , ( problem z opchnieciem)
      wiec majac auto egzotyczne ...prawdopodobienstwo ze ktos sobie takie (i w tym
      kolorze) zamowil jest male.

najwiecej kradnie sie w Polsce na czesci .Wiec ida auta chodliwe ( Niemieckie)

Nie wiem czy Ci pomoglem ..ale u mnie funkcjonuje juz wiele lat.

• Gość: {)xx[::::::::::::> Re: ZABEZPIECZENIE SAMOCHODU IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 19.10.02, 13:42
        dzieki, ale twoja strategia juz sie sama wykluczyla. mam juz nowe auto
        (niestety malo egzotyczne i chyba wg wypowiedzi niektorych znajomych) bardzo w
        polsce chodliwe. pozostaje wiec jakis nardzo dobry, nie seryjny autoalarm!
        • Gość: achim Re: ZABEZPIECZENIE SAMOCHODU IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 18:30
          Gość portalu: {)xx[::::::::::::> napisał(a):

> dzieki, ale twoja strategia juz sie sama wykluczyla. mam juz nowe auto
          > (niestety malo egzotyczne i chyba wg wypowiedzi niektorych znajomych) bardzo
          w
          > polsce chodliwe. pozostaje wiec jakis nardzo dobry, nie seryjny autoalarm!

Jak tak sie boisz o swojo maszyna to siedź se w raichu i ni wyjizdzoj nikaj,
          abo jezdzij cugiem. To najlypszo rada.
          • Gość: {)xx[::::::::::::> Re: ZABEZPIECZENIE SAMOCHODU IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 19.10.02, 19:11
            klugscheißer, jak molsz chaupa, to jom vorsichtshalber sprzedej, bo ktos ci
            moze jom podpolic abo okrasc!

chodzi mi o doswiadczenia ze zlodziejami w polsce. przeciyz jakos swojy auta
            zabezpieczolcie? abo?
    • monika1150 Re: zabezpieczenie samochodu 05.08.15, 14:21
      Dobrym rozwiązaniem jest monitoring. Zachęcam do przeczytania artykułu, który przedstawia sposoby na zabezpieczenie samochodu w domu oraz w podróży. www.k2gps.pl/blog/66,bezpieczny-samochod-na-wakacjach-.html
    • mysliciel662 Zabezpieczenie samochodu 26.02.16, 10:32
      A jak zabezpieczacie auto, jeżeli chodzi o wygląd? Jakoś specjalnie dbacie o lakier? Bo mój samochód ma już sporo rysek i myślę co z tym zrobić. Zastanawiam się nad zabezpieczaniem lakieru karoserii w CarEssence.pl w Mikołowie. Brat był tam na detailingu i jego auto super teraz wygląda.
      • popismr Re: Zabezpieczenie samochodu 21.05.16, 17:11
        W Gliwicach są Bracia Pietrzak. Tam bez problemu można zabezpieczyć lakier jeśli o to Ci chodzi. Tu dokładne informacje na ten temat jeśli byłby ktoś zainteresowany www.braciapietrzak.pl/ochrona-ceramic-pro/ceramiczna-ochrona-lakieru/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka