potomar 30.01.06, 10:01 Gdzie TO się w końcu wydarzyło - w Katowicach czy Chorzowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZIELONKA Re: Katowice czy Chorzów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 10:03 W Chorzowie!!!! Ta hala jest w Chorzowie na terenie WPKiW. pzdr z Zielonej Góry.... ZG jest z wami... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
eichendorff Re: Katowice czy Chorzów? 30.01.06, 10:37 Tragedia wydarzyła się w, leżącym w Wojewódzkim Parku Kultury i Wypoczynku, Ośrodku Postępu Technicznego (obecnie zwanym Międzynarodowymi Targami Katowickimi). Cały park leży w Chorzowie, za wyjątkiem małego skrawka (właśnie OPT), który znajduje się w Katowicach. Tak więc hala stała w Katowicach choć parenaście metrów dalej zaczyna się Chorzów. Stąd też pewnie trudność w określeniu miasta, w którym zdarzyła się tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Katowice czy Chorzów? 30.01.06, 11:20 O ile same MTK siedzibę mają formalnie w Katowicach - przy ul. Bytkowskiej, o tyle sama hala jest już raczej na terenie Chorzowa. Przynajmniej wg mapy jest to już Chorzów. Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: Katowice czy Chorzów? 30.01.06, 11:27 recht Jimmy, adres katowicki- u.Bytkowska 1a lub 1b, ala hala w granicach Chorzowa Odpowiedz Link Zgłoś
eichendorff Re: Katowice czy Chorzów? 30.01.06, 13:11 mapa.chorzow.um.gov.pl/chorzow/open.jsp Na tej mapie (oczywiście po powiększeniu) nie widać żadnych zabudowań MTK w granicach Chorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH Re: Katowice czy Chorzów? IP: *.comarch.pl 30.01.06, 13:41 Jaja sobie robisz? Jasne że widać zabudowę - nawet tą halę, i lezy na terenie Chorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
eichendorff Re: Katowice czy Chorzów? 30.01.06, 13:43 Jeszcze raz sprawdziłem. Zwracam honor. CAŁY OPT jest w Chorzowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Katowice czy Chorzów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:45 hala ma adres katowicki, wiec w Katowicach a nie w Chorzowie. Adres zawsze liczy sie od strony wejscia do obiektu,wiec od ulicy Bytkowskiej w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
eichendorff Re: Katowice czy Chorzów? 30.01.06, 13:51 Krtek ma rację. Całe OPT jest w Chorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woyzec Re: Katowice czy Chorzów? IP: *.um.chorzow.pl / *.chorzow.um.gov.pl 30.01.06, 14:12 Na pewno Chorzów ... zreszta śledztwo prowadzi Prokuratura Rejonowa w Chorzowie /właściwość miejscowa/ zaś prace nadzoruje Powiatowy Inpektor Nadzoru Budowlanego w Chorzowie. TVP1 i TVP3 podaje prawidłowe dane, natomiast matołki z TVP2, TVN, Polsat i RMF mają problemy z geografią .... np. Chorzowska hala zawaliła się w Katowicach ... i inne kwiatki .... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Katowice czy Chorzów? 30.01.06, 15:45 OK. Ale proszę mi podac jakikolwiek prospekt zapraszajacy na wystawę i targi, które się odbyły się w tej hali, do Chorzowa. To nie jest tak jednoznaczne. Gdyby było to nie byłoby rozbiezności. Hala w Chorzowie, adres w Katowicach, więc obie wersje są tak samo poprawne w zalezności od punktu odniesienia. Przyjęło się, że MTK są w Katowicach (na terenie Chorzowa). Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re: Katowice czy Chorzów? 02.02.06, 01:14 O ile pamiętam, to zawsze były z tym problemy. Kiedyś gosciu w wojsku kłócił się ze mną, że Spodek leży w Zabrzu, żeby było mało - On to na własne oczy widział (buahahaha). po burzliwej dyskusji doszliśmy do wniosku, że jeździł tramwajami po Zabrzu przez dłuższy czas i nie miał pojęcia, że znajduje się już w Katowicach... Najlepszym pytaniem było: " jak to??? Przejechałem przez 3 miasta??? A GDZIE BYŁ LAS ???" i "skąd wiecie, w jakim mieście się znajdujecie, jak nie ma lasu ???" Widać po dziś dzień sami nie wiemy, dopóki nie zobaczymy jak przebiegają granice miast... Dla przykładu mozna zobaczyć gdzie leży Stadion GKS Katowice... w Katowicach ??? O nie - w Chorzowie. Wesołe Miasteczko jest w Chorzowie a Osiedle Tysiąclecia (Dolne) po przeciwnej stronie ulicy, w Katowicach... Reasumując - jesteśmy jednym wielkim miastem podzielonym na "dzielnice", które mają osobne prawa miejskie - Szkoda, że niektórzy tak się niecierpią, ale to już inny temat. Ot tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Katowice czy Chorzów? 30.01.06, 16:11 odkad pamietam to zawsze zdarzaly sie na tym tle nieporozumienia. czesto slysze nawet relacje w mediach z katowickiego koncertu na stadionie slaskim :) a dla mnie to bez roznicy, bo mam podejscie do tych miast funkcjonalne i uwazam je za jedna calosc. Odpowiedz Link Zgłoś
melancia Re: Katowice czy Chorzów? 30.01.06, 18:27 do kozdego gorola tyz bez roznicy czy Katowice czy Chorzow abo Bytom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Katowice czy Chorzów? IP: *.ztpnet.pl 31.01.06, 01:11 Jak dlugo do cholery bedziecie się jeszcze,w obliczu takiej tragedii,kłócić?Czy to ważne,gdzie znajdowala sie brama,jaka nazwa ulicy itd?Ważne,ze sie zawalił ten pieprzony dach!!!Troche serca ,ludzie!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: Katowice czy Chorzów? 31.01.06, 07:23 toc nikt sie nyi wadzi- niy panikuj Odpowiedz Link Zgłoś
master_in_lunacy prace nadzoruje Powiatowy Inpektor Nadzoru 01.02.06, 16:40 ''Prace nadzoruje Powiatowy Inpektor Nadzoru Budowlanego w Chorzowie.'' Ten sam urząd dopuścił ten bubel budowlany do ekspolatacji. Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss w Żałobie [*][*][*] 02.02.06, 01:34 Kaśko... NIe wiem z jakiego powodu weszłaś na to forum, jeśli Cię nie interesuje... Przecież wyraźnie widać temat. Co do ŻAŁOBY - to przeżywam tą tragedię... naprawdę. NIe znaczy to, że poruszając inny intersujący mnie temat jestem "bez serca". Podkreślę, że padło pytanie "gdzie się to w końcu wydarzyło" i mniemam, iż mamy prawo to ustalić... Co w tym zdrożnego? Oceniając jednak według Ciebie - nie masz innych tematów z znajomymi, niż katastrofa? Jeśli masz - to czyżbyś była bez serca? pozdrawiam i łączę się w bólu :( P.S. Kto się tu kłóci ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny Re: Katowice czy Chorzów? 01.02.06, 22:36 > ...abo Bytom chciolas sicher pedziec: Siemjanowice, pra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary johann Re: Katowice czy Chorzów? IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.06, 19:13 jasne, ze Chorzów nawet CNN tak podawol (lone szysko wjedzom) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Katowice czy Chorzów? 01.02.06, 22:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=35809810&a=35839569 Gołymbie wiedzom nojlepi. Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re: Katowice czy Chorzów? 02.02.06, 01:17 Dokładnie to samo twierdzę. Jeśli Tobie się chce przeczytaj mój post . Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Katowice czy Chorzów? 01.02.06, 22:33 Łe bo to u Was na Śląsku sam diabeł nie trafi Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny Re: Katowice czy Chorzów? 01.02.06, 22:37 niy musi, dyc lon sam je wdoma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -?- Re: Katowice czy Chorzów? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 01.02.06, 22:53 Polecam www.chorzow.um.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Katowice czy Chorzów? 01.02.06, 23:00 Od lat są spory co do tego terenu, a nawet teraz przy tej tragedii to wykorzystują. Smutne. Jak dla mnie określenie "Międzynarodowe Targi Katowickie w Chorzowie" jest nieprawidłowe. Znajdują się na terenie Chorzowa, ale są w Katowicach, przy ul. Bytkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re: Katowice czy Chorzów? 02.02.06, 01:27 To jest tak samo, jakbyś miał wejście do domu od strony Chorzowa a z drugien strony wejścia taras już w aktowicach. Gdzie wieć jesteś zameldowany ??? Co do MTK adres jest w Katowicach, ponieważ ta czść ul. Bytkowskiej znajduje się w Katowicach. Szczerze mówiąc to jestem przyzwyczajnoy do tego, że słyszymy przykładowo Stadion Śląski w Katowicach... Jakbyśmy się mieli przejmować takimi detalami mogłby dojśc do bitwy. Znamy przecież "tych" co to robia, szczególnie podczas derby... Jakby nie mogli trzymać "sztamy" - wtedy to dopiero byłaby potęga... nikt by tu nie rozrabiał. No ale cóż... to nie ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Katowice czy Chorzów? 02.02.06, 01:40 potomar napisał: > Gdzie TO się w końcu wydarzyło - w Katowicach czy Chorzowie? tez` sie nad tym zastanawialem=bo takie momy MEDIA;(, na poczontku jak pokazali plan we TVN w "3D" to zech pomys`loul ze tou je kolo "czeych stawuf"=zadno TV nie pokazala normalnyj MAPY=kay to je=niedbalstwo, majoum doskonalych doradcuf medialnych=cza im dac` mydal za zaslugi medialne, PS: we Jukei jak kays` podloz`om bomba to we wiadomos`ciach niy pokazuja jakies` idiotyczne plansze we "3D" ino NORMALNO MAPA i koz`dy, nawet lajik wiy kay to moz`e byc`, the builder, Odpowiedz Link Zgłoś