Dodaj do ulubionych

Pan.... w bieli ????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:11
Czy można spotkać jeszcze na terenie Katowic "Pana w bieli", w białych
getrach, butach dresie, nooo z resztą , On wszystko nosi na sobie białe.Teraz
jest zima i nie spotykam Go ,ale latem opala się przy dworcu na Trzeciego
Maja. Czy ktoś coś o nim wie???????????
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Pan.... w bieli ???? IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.06, 21:10
      To Pan Staszek, kiedyś był o tym Panu artykuł w Dzienniku Zachodnim,na pewno
      dobry człowiek ktoś mówił al nie wiem czy to prawda - że to były lekarz, który
      stracił żonę, też go dawno nie widziałem, pozdr
      • settembrini Re: Pan.... w bieli ???? 06.02.06, 21:14
        byl juz kiedys watek poswiecony katowickim indywiduom :) jesli dobrze
        posznupac, mozna znalezc. pan staszek to nie jedyna postac powszechnie
        rozpoznawalna. tez go dawno nie widzialem.
        • Gość: van deer Re: Pan.... w bieli ???? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.02.06, 21:20
          Tylko tego "krola" widywac mi sie zdarzalo, pamietam tez jak o jednym zebrzacym
          staruszku na Stawowej pisalo kilka gazet, nie musze chyba rozwijac dlaczego?
    • Gość: m824 Re: Pan.... w bieli ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:18
      ja też go już długo nie widziałam. ale kiedyś było tak, że chyba przez parę lat
      go nie widziałam... tak się jakoś złożyło. pamiętałam go z dzieciństwa...
      potem właściwie już zapomniałam i pewnego dnia znów zobaczyłam koło dworca.
      myślę, że na wiosne albo latem się pojawi.

wiem o nim tylko tyle, że to podobno jakiś profesor.

może to głupio zabrzmi, ale jak go widę to jakoś tak cieplej mi się na sercu
      robi. oczywiście przykro czasami, że on tak sam ciągle po ulicach w tej bieli,
      ale jeżeli taka jego wola i taki jego los...

fajny staruszek!
    • gayga1 Re: Pan.... w bieli ???? 07.02.06, 11:43
      Tez bardzo lubialam go spotykac....wlasnie ,to jest ciekawe ze swoja osoba cos
      wnosil.....nie umie tego nazwac!Mam nadzieje ,ze go jeszcze spotkam???:)
      • Gość: Thorez Re: Pan.... w bieli ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:14
        ja też go pamiętam z dzieciństwa....
        Ktos mi opowiadał, że on w katowicach zawsze "urzedował" w sezonie letnim
        (codzienna gimanstyka na rynku, a na piersi na biłej poduszeczce zegarek) a zimę
        zawsze gdzieś przechomikował.

Króla widziałem niedawno w Carefurze... kurcze ile na nim świecidełek.... latem
        rozgrajają mnie jego sandałki. :)

Specjalne pozdrowienia dla Dziadka ze Stawowej.
        • braineater Re: Pan.... w bieli ???? 07.02.06, 12:23
          Pan Staszek na zimę dekuje sie w Altusie, nawet przez pewien czas mial swoj
          własny stoliczek przy Coffe Heaven. Czasami pojawia sie równiez w markecie na
          AKS-ie.
          Tydzien temu był cały i zdrów.

P:)
    • gayga1 Re: Pan.... w bieli ???? 07.02.06, 13:46
      Ciesze sie tzn jest nadzieja ,ze go spotkam:)a Dziadka z Stawowej tez lucilam z
      zawsze cos odemnie dostal.......super wyglad...szkoga ,ze nie mialam takiego
      dziadka:(
    • Gość: kawusiaradosna Re: Pan.... w bieli ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:02
      Hallo wszystkim, bardzo mi miło że Pan w bieli to P.Staszek(imienia nie
      znałam), podobno miał jakieś ciężkie przeżycia rodzinne. Macie rację ta Jego
      biała ekstrawagancja, jest istocie bardz ciepła ,katowicka i pachnie latem.
      Bywa katowickich restauracyjkach to dobrze,.jak coś będzie wiawdomo to dajcie
      znać. hej!!!
    • Gość: kawusiaradosna Re: Pan.... w bieli ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:06
      Settembrini dzięki Ci za dobre wieści obiałym panu. Kociłapki!!!
      • Gość: Anna Re: Pan.... w bieli ???? IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.06, 21:21
        to jest bardzo dobry człowiek, ale podobno po cieżkich przejściach, nawet
        czasami mówi trochę niewyraźnie ale usiłuje rozmawiać z ludźmi, miejcie dla nich
        serce jak i Pana na Stawowej - jeszcze na początku zimy tam byl, pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka