Gość: max IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 20:37 czy ktoś może wie o nowych centrach handlowych które są budowane lub planowane na Śląsku? jeśli tak to niech odpisze jakie centrum i gdzie jest budowane/planowane. dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia30 Re: nowe centra handlowe 06.07.06, 22:11 wez nie strasz,juz wystarczy tych hiper super marketow:-/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: nowe centra handlowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:18 Na tą chwilę nowe powierzchnie powstają w Gliwicach, Rybniku i Bielsku. W Katowicach na szczęscie jest spokój, zresztą i tak jest tu pewnie znacznie ponad pół miliona metrów kwadratowych powierzchni hipermarketów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: nowe centra handlowe IP: *.chello.pl 06.07.06, 22:44 Wciąż dużo za mało, wkurzające są te tłumy i kolejki do kas Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: nowe centra handlowe 07.07.06, 10:37 Gość portalu: TT napisał(a): > Wciąż dużo za mało, nie przesadzaj > wkurzające są te tłumy i kolejki do kas owszem, ale skor na 40-60 kas jest czynna moze 1/3 to co sie dziwic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ol Re: nowe centra handlowe IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 11:39 przede wszystkim kolejki do kas, to efekt zamierzony. Raz, ze oszczędność na liczbie pracowników, a dwa, że stojąc w kolejce baaaardzo czesto coś się jeszcze dorzuci do koszyka - coś o czym wcześniej się zapomniało, albo nie zauważyło. Zresztą takich myków jest sporo o czym pewnie większość wie. Np. główne wejście, albo nawet jedyne wejście (Carefur, Geant) jest przy artykułach przemysłowych, a napoje, czyli to co kupuje się prawie zawsze są na drugim końcu sklepu, czyli marsz przez sklep jest niejako wymuszony, choćbyś przyszedł po butelkę mineralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja.kj Re: nowe centra handlowe 12.07.06, 07:31 Kolejki do kas to akurat nie na temat tego postu, ale tak przy okazji, jak masz rację z innymi zamierzonymi rozwiązaniami, to akurat kolejki do kas nie są efektem celowym. Zapewniam Cię, że zdrowo myślący menadżer będzie ciął koszty na działach handlowych a nie na kasach, bo klient, który stoi długo w kolejce już nie wraca. Przynajmniej tak jest w naszym dużym hipermarkecie. Problem polega na tym, że mimo specjalnych programów, nie zawsze można przewidzieć dodatkowy napływ klientów. Sklepów nie stać, żeby obsadać maksymalnie dużo kas niezależnie czy kasjerki będą coś robić czy machać palcem u nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciax Re: nowe centra handlowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 09:01 Podobno w Sosnowcu budują ale nie wiem gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: nowe centra handlowe IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 09:12 Gliwice x 2 (chyba budowa) Sosnowiec (budowa) Rybnik (budowa) Bielsko (Sfera 2-prace przygotowawcze i jakiś drugi na razie tylko na wizualizacjach) Bytom (na etapie projektu) Odpowiedz Link Zgłoś
anies81 Re: nowe centra handlowe 07.07.06, 13:06 Tarnowskie Góry - lada dzień otwarcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nowe centra handlowe IP: *.c29.msk.pl 07.07.06, 18:55 Gliwice - Focus Park (z Cinema City) i Forum Gliwice (z Multikinem); Sosnowiec - Plaza (z Cinema City), otwarcie za równy rok; Rybnik - Focus Park i Plaza (jedno z Cinema City, jedno z Multikinem); Bielsko-Biała - Sfera 2 (ma być połączona ze Sferą - początek budowy pod koniec roku, prace potrwają 1,5 roku), Gemini Park (Geant i Multikino). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawon Re: Nowe centra handlowe IP: *.iitis.gliwice.pl 12.07.06, 15:38 Gliwice - 2 w budowie: Forum Gliwice (mały Carrefour, kino, butiki) prawie w centrum i Arena (większy Carrefour z przyległościami) na obrzeżach, trzecie na razie wirtualne (Focus Park, zaraz obok Forum zresztą), nie mają jeszcze pozwolenia na budowę Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re: nowe centra handlowe 11.07.06, 17:37 Dąbrowa G.LEADER nie wiem czy nazwa poprawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AsiaQ SCC IP: 195.205.228.* 11.08.06, 16:29 czyli Sielsia City Center. Wprawdzie istnieje już 9 miesięcy, ale wiele osób tam jeszcze nie było - widać to po osobach wędrujących po centrum z mapkami orientacyjnymi. Ja do SCC mam bardzo blisko - przechodzę przez ulicę i już robię zakupy.Po 40 minutach jestem w domu - bardzo to wygodne.Jest też parę minusów-jednym z nich to niebezpieczne skrzyżowanie przy wjeździe do SCC - co chwilę słychać pisk hamujących samochodów przed przejściem dla pieszych. A w samym centrum ponad 200 sklepów, sklepików - jak ktoś lubi to będzie miał co oglądać (choć wyprzedaże już się pomału kończą). zrelaksuj się na www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Molo Re: nowe centra handlowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 20:00 Jak porównałem ostatni ceny za działki rządane w Wałbrzyskiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej do tych z KSSE to mi włosy dęba stanęły. Ostatnio firma Karmann zakupiła w Żarach działkę o powierzchni 10 ha za 730.000 PLN. W KSSE za porównywalnej wielkości działkę Władze Strefy żądają od inwestorów kilka razy więcej (wg. moich szacunków cena może sięgnąć 3 - 5.000.000 PLN/. Dlatego nie dziwmy się, że tam inwestują inwestorzy zagraniczni, a my dbamy tylko o to aby dobrze sprzedać tereny inwestycyjne. A tak właściwie, to na co ida pieniądze ze sprzedaży tych gruntów - chyba nie na premie urzedników. Na przykład firma Electrolux buduje już tam trzeci zakład, chociaż zdobywanie Polski zaczęła od Siewierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: nowe centra handlowe IP: 85.198.214.* 06.09.06, 20:26 Selgros w Bytomiu na ul.Chorzowskiej(obok Tesco)+ kolejne Tesco w dzielnicy Szombierki.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś