gwiazdeczka_22 14.11.07, 09:04 Witam, Chcę sprzedać mieszkanie. Którą agencję nieruchomości polecacie. Ps. Czy znacie City Nieruchomości i możecie coś o nich powiedzieć? Dziękuję za odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: samodzielny_ Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.za.digi.pl 14.11.07, 10:26 A po Ci do tego agencja? Wystawiasz mieszkanie w gratce, na allegro i sprzedajesz, w kieszeni zostaje 3,5 % prowizji agencji. Przy obecnych cenach mieszkań to będzie spora suma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomarancza Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 11:33 a nie chcesz wynajac na dłuzszy okres? bo szukam, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka_22 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 14.11.07, 13:00 Ja nie chcę wynająć. Chcę sprzedać, takie mieszkanie to też obowiązki. Szukam agencji, bo uważam, że wtedy transakcja jest bezpieczniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
maria10344 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 14.11.07, 20:00 Nie jest dużo bardziej bezpieczna.Prowizja dla agenta jest kolosalna.W Katowicach biura są jak z innej planety.Znam wiele przypadków,że biura tak windowały ceny sprzedaży,że nie było kupców.Mieszkania w końcu poszły poza biurami,a ile było nerwów.Wierz mi sprzedawałam-kupowałam 4 mieszkania w różnych częściach kraju,ale takiego tumiwisizmu jeszcze nigdzie nie spotkałam.Jakby co to ci pomogę w dokumentach. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 15.11.07, 14:21 "Prowizja dla agenta jest kolosalna" A to ciekawe bo agencje z tego co mi wiadomo pobierają prowizje od KUPUJĄCEGO a nie od sprzedającego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria10344 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 15:29 Ja im płaciłam haracz jak sprzedawałam i jak kupowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 16.11.07, 15:52 "Ja im płaciłam haracz jak sprzedawałam i jak kupowałam." To w takim razie polecam następnym razem zapytac o to agencje i wybrac taką, która bierze prowizje tylko od kupującego. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 29.01.08, 21:31 gwiazdeczka_22 napisała: > Szukam agencji, bo uważam, że wtedy transakcja jest bezpieczniejsza. Nie jest. Pośrednik nie jest od tego i tym sie nie będzie zajmować. Pamiętaj że weźmie jakieś 4-5% wartości transakcji (w sumie od ciebie i kupujacego) a chyba lepiej podzielić się tą kasą - ty zawsze będziesz mogła troszke taniej sprzedaż - kupujący będzie mógł więcej zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: city Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.dwtele.pl 28.01.08, 16:26 Witam jeżeli chodzi o informacje na temat biura to zapraszam Panią do siedziby - jako własciciel udziele Pani stosownych informacji na temat naszej agencji. Do całej reszty uzytkowników forum: jeżeli haracz dla biura wam nie odpowiada to nie korzystajcie z naszych usług jako agencji nieruchomości..tylko wtedy pewnie nie znaleźlibyście interesującego was mieszkania...dobrze , że niektórzy sa na tyle cywilizowani, żeby wiedzieć do czego służy biuro nieruchomości.... Odpowiedz Link Zgłoś
maria10344 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 28.01.08, 18:54 Gość portalu: city napisał(a): > Witam jeżeli chodzi o informacje na temat biura to zapraszam Panią > do siedziby - jako własciciel udziele Pani stosownych informacji na > temat naszej agencji. > Do całej reszty uzytkowników forum: jeżeli haracz dla biura wam nie > odpowiada to nie korzystajcie z naszych usług jako agencji > nieruchomości..tylko wtedy pewnie nie znaleźlibyście interesującego > was mieszkania...dobrze , że niektórzy sa na tyle cywilizowani, żeby > wiedzieć do czego służy biuro nieruchomości.... Szanowny Panie. W ostatnim okresie /4 lata /kupowałam 4 i sprzedawałam 3 w Trójmieście i tu na Śląsku.Na temat Pana biura nie mogę nic powiedzieć,bo nie korzystałam,ale te śląskie mieszkania po przeszło roku kupiłam poza biurem. Pisze Pan o cywilizowanym świecie sprzedaży nieruchomości. W trójmieście po ukazaniu się mojego ogłoszenia,czułam,że agencje naprawdę mnie reprezentują.Były/wybrałam jedną/ profesjonalne w każdym calu.Tu,mimo szczupłości rynku nieruchomości jest totalne olewactwo.Jednakże tak nieprofesjonalnie jestem obsługiwana w większości sklepów,w urzędach.Pewnie coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: city Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 13:27 Zgadzam się co osoba to prawo głosu...a co do róznych metod dzialalności agencji tez sie zgadzam , bo nawet jako wieloletni pracownik w tym zakresie zgadzam sie ze i mnie czasem włos jeży sie na głowie jak widzę działania konkurencji....ale tak to jest - kiedys było nas mniej i szanujacy sie pośrednicy wlasciwie działają do tej pory...reszta szybko sie pojawia i szybko znika Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
maria10344 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 14.11.07, 20:03 A gdzie ty masz to swoje mieszkanie,bo właśnie szukam ,ale w Chorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 15.11.07, 13:50 Ja tez wlasnie mam dosprzedania w CH-Batorym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 15:04 a ma ktos moze do wynajecia gdzies w okolicy centrum kat.? za rozsądna cene 2 pokojowe? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.chello.pl 23.12.07, 15:11 Polecam stronę Tysiąclecie - nieruchomości - darmowa giełda ogłoszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiekt Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.07, 10:41 tylko nie Rema katowice na ulicy moniuszki 3 nawiedzony właściciel Odpowiedz Link Zgłoś
olomat111 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 17.02.18, 01:46 Ja bym powiedział że oryginalny. Dlaczego oryginalny? Ponieważ facet potrafił "wyluzować" atmosferę u notariusza jaka panowała między mną - jako sprzedającym, a kupującymi. Wcześniejszy kontakt z nim i jego żoną ograniczył się do minimum, a najważniejsze jest to że szybko za pośrednictwem ich agencji sprzedałem mieszkanie. Dlatego polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 17:53 Raczej wystaw na gumtree - bo o ile nie masz zaufanego pośrednika to nie łudź sie że on cie bedzie reprezentował. z głowy poleca ci kilka możliwości wystawienia w necie: gratka gumtree wieloryb Odpowiedz Link Zgłoś
mari_a777 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 08.12.14, 16:21 Ja mogę polecić biuro Kamienice Polskie na Gliwickiej. Korzystałam z ich usług i jestem zadowolona, szybko, sprawnie wszystko załatwione. www.facebook.com/KamienicePolskie Odpowiedz Link Zgłoś
vilemo1974 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 15.10.15, 15:56 Ja kupowałam swoje mieszkanie w Chorzowie przez Panią Monikę, która pracuje w biurze w silesii. Byłam mega zadowolona! Bardzo pomocna dziewczyna i nie bierze takiej wysokiej prowizji. To jej strona wgn-silesia.pl/index.php można zobaczyć co sprzedaje teraz. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
olga.syjota Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 23.06.16, 09:52 Też początkowo podchodziłam z nieufnością do korzystania usług biura nieruchomości, dlatego próbowałam na własną rękę sprzedać mieszkanie w Katowicach. Okazało się to dość trudne i z braku czasu skorzystałam z usług biura nieruchomości. I muszę powiedzieć, że było warto. Dość szybko udało się dokonać transakcji. W dodatku ku mojemu zdziwieniu kasowo wyszłam podobnie, jakbym sama znalazła kupca. Jeszcze na plus był brak załatwiania tysiąca formalności, bo zrobiła to w dużej część agencja. Także polecam. Dla bardziej zainteresowanych daje link biura nieruchomości, z którego usług skorzystałam remax-gold.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zawszemamuniaa Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 27.07.17, 16:59 Polecam kopalnia nieruchomości agent Michał Augustyniewicz Odpowiedz Link Zgłoś
bgl Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 03.08.17, 10:51 współpracuj ze sprawdzonymi partnerami: p4qt6t.webwavecms.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
tinysiskin Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 22.10.17, 09:45 A nie lepiej na własną rękę poszukać mieszkania bezpośrednio od właścicieli? Tutaj hobbit.sprzedajemy.pl/katowice-zaleze-2-pokoje-44m2-1b8e55-nr48415232 widziałam całkiem ciekawą ofertę z Katowice. Cena jest atrakcyjna, a do tego wydaję mi się, że mieszkanie jest w całkiem dobrym stanie. A podobnych ofert do tej jest naprawdę wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig.konarzewski Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 12.03.18, 10:08 Idea Estate z Katowic, profesjonaliści w każdym calu, wiedzą i doświadczeniem gwarantują sprawne przeprowadzenie transakcji Polecam Zbigniew Odpowiedz Link Zgłoś
damian.rotter Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 15.03.18, 08:22 Bartek Chodań licencjonowany pośrednik, z całą pewnością warto powierzyć mu sprzedaż mieszkania, ja tak zrobiłem i jestem zadowolony, gwarancja bezpiecznego przebiegu transakcji i o nic nie musiałem się martwić bo jestem dosyć zapracowany polecam Damian Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiolmarcin584 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 06.07.18, 13:46 W Katowicach jest fajne biuro, pośrednik Bartek Chodań, specjalizuje się w mieszkaniach, pomógł sprzedać mi moje mieszkanie, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiolmarcin584 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 07.07.18, 15:54 Tel 504345644 Odpowiedz Link Zgłoś
janusz0780 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 07.07.18, 15:59 Polecam biuro Idea Estate z Katowic, licencjonowani pośrednicy znają się na rzeczy Bartek Chodań tel 504345644 Mateusz Bielas tel 667666495 Radosław Bednarek tel 501447999 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka62 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.19, 14:11 Ja byłam bardzo zadowolona z Biuro Nieruchomości Realton w Katowicach przy ulicy Kościuszki. Wcześniejsi pośrednicy nieudolnie starali się sprzedać przez pół roku robiąc zdjęcia komórkami i mając wręcz odstraszające opisy. Pani Kasia Jędrzejewska zrobiła profesjonalną sesję i w 2 tygodnie mieszkanie sprzedane za gotówkę. Jedyne co mnie na początku przerażało to umowa na wyłączność bo tylko na takich pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarioBarca Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.20, 13:01 Ja niedawno działałem z Biuro Nieruchomości Realton Katowice Kościuszki 52. Prowizja dogadany na 2,5% od kwoty 300 tysięcy więc swoje zarobili ale miałem cały problem z głowy - ja z tego problemu nie robie. Jak czytam te komentarze po co agencja zaoszczędzisz to klaruje się obraz typowego Polaka znawcy wszech tematów co przy wódeczce u szwagra się przechwala że zna odpowiedź na wszystkie pytania i wie wszystko najlepiej, ale niestety w rzeczywistości tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejplus Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 28.11.20, 18:59 Mam klika nieruchomości na wynajem i kilka razy już i kupowałem i sprzedawałem mieszkania i zawsze robię to przez Sebastiana Kobielę z biura nieruchomości HomeAgent z Katowic. To prawdziwy znawca nieruchomości! Jeden z lokali mi kiedyś wynajął za mega pieniądze!!! jak ktoś szukałby kontaktu to tu jest ich stronka: www.homeagent.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś