Dodaj do ulubionych

Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomości

14.11.07, 09:04
Witam,
Chcę sprzedać mieszkanie. Którą agencję nieruchomości polecacie.
Ps. Czy znacie City Nieruchomości i możecie coś o nich powiedzieć?

Dziękuję za odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • Gość: samodzielny_ Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.za.digi.pl 14.11.07, 10:26
      A po Ci do tego agencja? Wystawiasz mieszkanie w gratce, na allegro i sprzedajesz, w kieszeni zostaje 3,5 % prowizji agencji. Przy obecnych cenach mieszkań to będzie spora suma. Pozdrawiam
      • Gość: pomarancza Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 11:33
        a nie chcesz wynajac na dłuzszy okres?
        bo szukam,
        Pozdrawiam
        • gwiazdeczka_22 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 14.11.07, 13:00
          Ja nie chcę wynająć. Chcę sprzedać, takie mieszkanie to też
          obowiązki.

Szukam agencji, bo uważam, że wtedy transakcja jest bezpieczniejsza.
          • maria10344 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 14.11.07, 20:00
            Nie jest dużo bardziej bezpieczna.Prowizja dla agenta jest
            kolosalna.W Katowicach biura są jak z innej planety.Znam wiele
            przypadków,że biura tak windowały ceny sprzedaży,że nie było
            kupców.Mieszkania w końcu poszły poza biurami,a ile było
            nerwów.Wierz mi sprzedawałam-kupowałam 4 mieszkania w różnych
            częściach kraju,ale takiego tumiwisizmu jeszcze nigdzie nie
            spotkałam.Jakby co to ci pomogę w dokumentach.
            • sebastian64 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 15.11.07, 14:21
              "Prowizja dla agenta jest kolosalna"

A to ciekawe bo agencje z tego co mi wiadomo pobierają prowizje od KUPUJĄCEGO a
              nie od sprzedającego.
              • Gość: maria10344 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 15:29
                Ja im płaciłam haracz jak sprzedawałam i jak kupowałam.
                • sebastian64 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 16.11.07, 15:52
                  "Ja im płaciłam haracz jak sprzedawałam i jak kupowałam."

To w takim razie polecam następnym razem zapytac o to agencje i wybrac taką,
                  która bierze prowizje tylko od kupującego.
          • jimmyjazz Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 29.01.08, 21:31
            gwiazdeczka_22 napisała:

> Szukam agencji, bo uważam, że wtedy transakcja jest bezpieczniejsza.

Nie jest. Pośrednik nie jest od tego i tym sie nie będzie zajmować.
            Pamiętaj że weźmie jakieś 4-5% wartości transakcji (w sumie od ciebie i
            kupujacego) a chyba lepiej podzielić się tą kasą - ty zawsze będziesz mogła
            troszke taniej sprzedaż - kupujący będzie mógł więcej zapłaci.
      • Gość: city Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.dwtele.pl 28.01.08, 16:26
        Witam jeżeli chodzi o informacje na temat biura to zapraszam Panią
        do siedziby - jako własciciel udziele Pani stosownych informacji na
        temat naszej agencji.
        Do całej reszty uzytkowników forum: jeżeli haracz dla biura wam nie
        odpowiada to nie korzystajcie z naszych usług jako agencji
        nieruchomości..tylko wtedy pewnie nie znaleźlibyście interesującego
        was mieszkania...dobrze , że niektórzy sa na tyle cywilizowani, żeby
        wiedzieć do czego służy biuro nieruchomości....
        • maria10344 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 28.01.08, 18:54
          Gość portalu: city napisał(a):

> Witam jeżeli chodzi o informacje na temat biura to zapraszam Panią
          > do siedziby - jako własciciel udziele Pani stosownych informacji
          na
          > temat naszej agencji.
          > Do całej reszty uzytkowników forum: jeżeli haracz dla biura wam
          nie
          > odpowiada to nie korzystajcie z naszych usług jako agencji
          > nieruchomości..tylko wtedy pewnie nie znaleźlibyście
          interesującego
          > was mieszkania...dobrze , że niektórzy sa na tyle cywilizowani,
          żeby
          > wiedzieć do czego służy biuro nieruchomości....
          Szanowny Panie.
          W ostatnim okresie /4 lata /kupowałam 4 i sprzedawałam 3 w
          Trójmieście i tu na Śląsku.Na temat Pana biura nie mogę nic
          powiedzieć,bo nie korzystałam,ale te śląskie mieszkania po przeszło
          roku kupiłam poza biurem.
          Pisze Pan o cywilizowanym świecie sprzedaży nieruchomości.
          W trójmieście po ukazaniu się mojego ogłoszenia,czułam,że agencje
          naprawdę mnie reprezentują.Były/wybrałam jedną/ profesjonalne w
          każdym calu.Tu,mimo szczupłości rynku nieruchomości jest totalne
          olewactwo.Jednakże tak nieprofesjonalnie jestem obsługiwana w
          większości sklepów,w urzędach.Pewnie coś w tym jest.
          • Gość: city Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 13:27
            Zgadzam się co osoba to prawo głosu...a co do róznych metod
            dzialalności agencji tez sie zgadzam , bo nawet jako wieloletni
            pracownik w tym zakresie zgadzam sie ze i mnie czasem włos jeży sie
            na głowie jak widzę działania konkurencji....ale tak to jest -
            kiedys było nas mniej i szanujacy sie pośrednicy wlasciwie działają
            do tej pory...reszta szybko sie pojawia i szybko znika
            Pozdrawiam Marta
    • maria10344 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 14.11.07, 20:03
      A gdzie ty masz to swoje mieszkanie,bo właśnie szukam ,ale w
      Chorzowie.
      • felinecaline Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 15.11.07, 13:50
        Ja tez wlasnie mam dosprzedania w CH-Batorym.
        • Gość: Anna Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 15:04
          a ma ktos moze do wynajecia gdzies w okolicy centrum kat.?
          za rozsądna cene 2 pokojowe?
          pozdr
          • Gość: kz Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.chello.pl 23.12.07, 15:11
            Polecam stronę Tysiąclecie - nieruchomości - darmowa giełda ogłoszeń.
    • Gość: obiekt Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.07, 10:41
      tylko nie Rema katowice na ulicy moniuszki 3 nawiedzony właściciel
      • olomat111 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 17.02.18, 01:46
        Ja bym powiedział że oryginalny. Dlaczego oryginalny? Ponieważ facet potrafił "wyluzować" atmosferę u notariusza jaka panowała między mną - jako sprzedającym, a kupującymi. Wcześniejszy kontakt z nim i jego żoną ograniczył się do minimum, a najważniejsze jest to że szybko za pośrednictwem ich agencji sprzedałem mieszkanie. Dlatego polecam!
    • Gość: sqro Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 17:53
      Raczej wystaw na gumtree - bo o ile nie masz zaufanego pośrednika to nie łudź
      sie że on cie bedzie reprezentował.

z głowy poleca ci kilka możliwości wystawienia w necie:
      gratka
      gumtree
      wieloryb
    • mari_a777 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 08.12.14, 16:21
      Ja mogę polecić biuro Kamienice Polskie na Gliwickiej. Korzystałam z ich usług i jestem zadowolona, szybko, sprawnie wszystko załatwione.
      www.facebook.com/KamienicePolskie
    • vilemo1974 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 15.10.15, 15:56
      Ja kupowałam swoje mieszkanie w Chorzowie przez Panią Monikę, która pracuje w biurze w silesii. Byłam mega zadowolona! Bardzo pomocna dziewczyna i nie bierze takiej wysokiej prowizji. To jej strona wgn-silesia.pl/index.php można zobaczyć co sprzedaje teraz.
      Miłego dnia
    • olga.syjota Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 23.06.16, 09:52
      Też początkowo podchodziłam z nieufnością do korzystania usług biura nieruchomości, dlatego próbowałam na własną rękę sprzedać mieszkanie w Katowicach. Okazało się to dość trudne i z braku czasu skorzystałam z usług biura nieruchomości. I muszę powiedzieć, że było warto. Dość szybko udało się dokonać transakcji. W dodatku ku mojemu zdziwieniu kasowo wyszłam podobnie, jakbym sama znalazła kupca. Jeszcze na plus był brak załatwiania tysiąca formalności, bo zrobiła to w dużej część agencja. Także polecam. Dla bardziej zainteresowanych daje link biura nieruchomości, z którego usług skorzystałam remax-gold.pl/
    • zawszemamuniaa Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 27.07.17, 16:59
      Polecam kopalnia nieruchomości agent Michał Augustyniewicz
    • bgl Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 03.08.17, 10:51
      współpracuj ze sprawdzonymi partnerami:
      p4qt6t.webwavecms.com/
      • tinysiskin Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 22.10.17, 09:45
        A nie lepiej na własną rękę poszukać mieszkania bezpośrednio od właścicieli? Tutaj hobbit.sprzedajemy.pl/katowice-zaleze-2-pokoje-44m2-1b8e55-nr48415232 widziałam całkiem ciekawą ofertę z Katowice. Cena jest atrakcyjna, a do tego wydaję mi się, że mieszkanie jest w całkiem dobrym stanie. A podobnych ofert do tej jest naprawdę wiele.
    • zbig.konarzewski Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 12.03.18, 10:08
      Idea Estate z Katowic, profesjonaliści w każdym calu, wiedzą i doświadczeniem gwarantują sprawne przeprowadzenie transakcji
      Polecam Zbigniew
    • damian.rotter Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 15.03.18, 08:22
      Bartek Chodań licencjonowany pośrednik, z całą pewnością warto powierzyć mu sprzedaż mieszkania, ja tak zrobiłem i jestem zadowolony, gwarancja bezpiecznego przebiegu transakcji i o nic nie musiałem się martwić bo jestem dosyć zapracowany polecam Damian
    • wiesiolmarcin584 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 06.07.18, 13:46
      W Katowicach jest fajne biuro, pośrednik Bartek Chodań, specjalizuje się w mieszkaniach, pomógł sprzedać mi moje mieszkanie, polecam
      • wiesiolmarcin584 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 07.07.18, 15:54
        Tel 504345644
    • janusz0780 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 07.07.18, 15:59
      Polecam biuro Idea Estate z Katowic, licencjonowani pośrednicy znają się na rzeczy
      Bartek Chodań tel 504345644
      Mateusz Bielas tel 667666495
      Radosław Bednarek tel 501447999
    • Gość: Mirka62 Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.19, 14:11
      Ja byłam bardzo zadowolona z Biuro Nieruchomości Realton w Katowicach przy ulicy Kościuszki. Wcześniejsi pośrednicy nieudolnie starali się sprzedać przez pół roku robiąc zdjęcia komórkami i mając wręcz odstraszające opisy. Pani Kasia Jędrzejewska zrobiła profesjonalną sesję i w 2 tygodnie mieszkanie sprzedane za gotówkę. Jedyne co mnie na początku przerażało to umowa na wyłączność bo tylko na takich pracują.
    • Gość: MarioBarca Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.20, 13:01
      Ja niedawno działałem z Biuro Nieruchomości Realton Katowice Kościuszki 52. Prowizja dogadany na 2,5% od kwoty 300 tysięcy więc swoje zarobili ale miałem cały problem z głowy - ja z tego problemu nie robie. Jak czytam te komentarze po co agencja zaoszczędzisz to klaruje się obraz typowego Polaka znawcy wszech tematów co przy wódeczce u szwagra się przechwala że zna odpowiedź na wszystkie pytania i wie wszystko najlepiej, ale niestety w rzeczywistości tak nie jest.
    • andrzejplus Re: Chorzów/Katowice - która agencja nieruchomośc 28.11.20, 18:59
      Mam klika nieruchomości na wynajem i kilka razy już i kupowałem i sprzedawałem mieszkania i zawsze robię to przez Sebastiana Kobielę z biura nieruchomości HomeAgent z Katowic. To prawdziwy znawca nieruchomości! Jeden z lokali mi kiedyś wynajął za mega pieniądze!!! jak ktoś szukałby kontaktu to tu jest ich stronka: www.homeagent.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka