Gość: gieksiarz IP: 195.94.208.* 05.10.08, 19:42 uszoka to o nic nie proscie bo on tylko obiecuje a potem udaje ze nie wie o co chodzi ani w czym problem.szkoda zachodu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomash8 Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty 05.10.08, 19:44 "Tłumaczy, że nocne autobusy z zasady nie zjeżdżają na osiedla. Gdyby zaczęły odwiedzać osiedle akademickie, zapewne podobne pretensje zgłosiliby mieszkańcy innych." Śliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik nikt nie mówił że na studiach będzie łatwo 05.10.08, 19:51 albo się studiuje albo się bawi jak cię stac na zabawę, to zróbcie ściepę z kolegami na taryfe i was podwiezie pod sam akademik a tak to tylko narzekanie zostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: nikt nie mówił że na studiach będzie łatwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 20:52 O, widzę że kolega jakiś sfrustrowany. Nie studiował? Na egzaminie nie poszło? Za mało punkcików na maturce? Zazdrości studentom? Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: nikt nie mówił że na studiach będzie łatwo 05.10.08, 21:00 studiował, studiował, ale wtedy to na Ligotę się jeździło a nie odwrotnie. i nie raz nie dwa wracało się z buta do centrum albo większą ekipą wracało taryfą i nikt nie narzekał Odpowiedz Link Zgłoś
mariosrario Re: nikt nie mówił że na studiach będzie łatwo 05.10.08, 22:44 popieram, komunikacja nocna to wiejski wymysł, wręcz kielecki! W dużych, porządnych miastach - takich jak Katowice - komunikacji nocnej mówimy NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
tcl W ogóle zlikwidować komunikację. 06.10.08, 08:53 Po co ona, pasażer jest intruzem, generuje tylko koszty a to przecież nieekonomiczne, lepiej niech wszyscy korzystają z samochodów albo "z buta" się poruszają po "konkurbacji", w końcu z Katowic do np. Chorzowa jest tylko pare kilometrów. Zdrowsi wszyscy będą, ludniej będzie na ulicach, miasta ożyją a urzędnicy pochwalą się ograniczeniem kosztów funkcjonowania spółek municypalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Niech się uczą, zamiast balować 08.10.08, 11:14 Życie studenckie toczy się po południu i wieczorem, a nie w nocy. Nocą balują wieczni studenci. Jak ich stać na chlanie w centrum to stać ich też na taksówkę do akademika, nie ma powodu, żeby fundować autobusy dla kilku nocnych pijaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: nikt nie mówił że na studiach będzie łatwo IP: *.chello.pl 06.10.08, 17:47 Ja studiowałam. Nawet kilka razy, i wyobraź sobie, znowu zaczynam. I uważam, że kolega wyżej ma 100% racji. Myśmy tez z imprez wracali wspólnym autem, okazja albo taryfą dzielona na kilka osób i jakoś się te studia przetrwało. Ale to pewnie dlatego, że myśmy przede wszystkim studiowali, i imprezowali przy okazji, nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: nikt nie mówił że na studiach będzie łatwo 07.10.08, 11:51 A kiedys to byly powozy konne i do Warszawy kilka dni sie jechalo. I jakos ludzie przetrwali. Moze jakbys troche pobalowal to troche bys sie ogarnal z pomyslunkiem zamiast te dyplomy bezsensownie, jak widac, kolekcjonowal. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Studenci powinni w nocy spać, a w dzień się uczyć! 05.10.08, 21:13 Studenci powinni w nocy spać, a w dzień się uczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
mariosrario Re: Studenci powinni w nocy spać, a w dzień się u 05.10.08, 22:45 mike-great napisał: > Studenci powinni w nocy sr..., a w dzień się dupczyć! E? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Coś ci się pomyliło... :-( 06.10.08, 01:35 Coś ci się pomyliło... :-( mariosrario napisała: > > Studenci powinni w nocy sr..., a w dzień się dupczyć! > > E? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Re: Studenci powinni w nocy spać, a w dzień się u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 14:32 to ja już wiem dlaczego Katowice, stolica Śląska, śpią, bo sami emeryci,a dlaczego student ma sie w nocy nie bawić?? Ja już nie studiuje ale mieszkam w ligocie i jestem jak najbardzoiej za nocną komunikacją. A wy jak chcecie to siedźcie w domach pozamykani przy zgaszonym świetle żeby po 22 już nikt na ulicę nie wychodził. Życie i tak różami usłane nie jest wiec bawmy się ludzie i cieszmy z niego, a jeżeli autobusy nocne nam w tym pomogą to super. Pozdrawiam ludzi lubiacych rozrywki i odpoczynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazmig Jak ich stać na zabawę, to i na taksówkę IP: *.gl.digi.pl 08.10.08, 11:16 Niech wracają taksówką po imprezie, a nie autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 20:31 Pan Uszok ma inne priorytety. Np. nowe autobusy przez Podlesie, w okolicy którego mieszka oraz odpowiednie ustawienie tamtejszego przetargu na linię 37, by wygrał PKM Katowice. A KZK GOP woli usunąć takie 213, bo nie potrafi zrobić porządnego przetargu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwer Re: Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.08, 20:38 Masz racje!! Do Vic-mika mam pytanie czy komunikacja miejska jest dla wygody mieszkancow, czy dla urzednikow? Jesli dana linia jest wykorzystana to powinna przez cala noc byc w rozkladzie. A z huliganeria maja walczyc odpowiednie sluzby!!Np. straz miejska, ktorej apanaze sa wieksze od policyjnych a obowiazkow prawie "zero". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.mickiewicza.trustnet.pl 05.10.08, 20:34 od kiedy na ligocie jest niebezpiecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 22:04 Czy wy przeczytaliście to samo, co ja? Przecież wypowiedź rzeczniczki KZK GOP jest wstrząsająca! Przewoźnik ma świadomość, że okolica jest niebezpieczna, dlatego woli wysadzić pasażera na pastwę i puścić przez niebezpieczną okolicę pieszo, niż narażać tabor! Ludzie, przecież to jest skandal: przewoźnik z pełną świadomością godzi się na krzywdę pasażera, byle tylko samemu nie mierzyć się z problemem. Ja wymiękłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaa... Re: Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 22:41 Dlaczego nikt nie zajmie się bezpieczeństwem dzielnicy? Dopóki nie nastąpi poprawa bezpieczeństwa studenci nie macie co myślec o autobusach,kierowca też człowiek i się boi,nie pojedzie mając wizję mordobicia.Poza tym nawet w bezpiecznym miejscu nocą może zrobic się niebezpiecznie.Pozostają wam nogi,taryfa,samochód kolegi lub ławka na dworcu. Odpowiedz Link Zgłoś
bahn Re: Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty 05.10.08, 23:09 Tak, najlepsze jest to, że tak naprawdę jest dokładnie odwrotnie, tzn. nocne autobusy właśnie celowo wysyła się objazdem przez osiedla, m.in. po to aby można było bezpieczniej wrócić. I nawet na sieci KZK są takie przykłady, ale strach je tu podawać, bo jak wyjdzie na jaw to pewnie wytną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksander Re: Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.crowley.pl 06.10.08, 08:30 Nie kolego, ja przynajmniej trzy razy w tygodniu korzystan z tych połaczeń nocnych, to co mówi rzeczniczka KZK GOP to jest szacunek do pozostałych klientów którzy chcą bez obelg dojechać do domu. Nie raz ekipa nie wysiadała tylko wypadała z autobusu na przystanku wzdłuż Panewnickiej i kierowała się do akademików. To nalezy zobaczyć a potem dyskutować NIEPRZYJEMNY jest widok posikanego studenta z piwem w renkach. Oczywiście nie należy wszystkim ubliżac bo zadymiarzy jest napewno ok. 5 % reszta spi i sie uczy. Dodatkowo do lasek na akademiki przyjeżdzają różne typy na chyt i to też może być całościowy efekt wizualny. JA JEDNAK JESTEM ZA TYM ŻEBY AUTOBUS TAM NIE JACHAŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.chello.pl 06.10.08, 17:46 To nie jest skandal, ja nie wiem, z jakiej racji KZK GOP ma odpowiadać za bezpieczeństwo dzielnicy? Przecież to nie ich obowiązek. Poza tym wypowiedź rzeczniczki wynika z prostej prawdy, że największe i najgroźniejsze bydło na tych przejazdach to imprezowi pseudostudenci. Pasażer po opuszczeniu pojazdu nie jest pasażerem, tylko przechodniem i za swoje bezpieczeństwo odpowiada sam. A ja nie mam ochoty płacić jeszcze więcej za bilet tylko dlatego, że zarzygani i natrętnie weseli studenci chcą się dobrze bawić w drodze do akademika. Odpowiedz Link Zgłoś
mariosrario Skandal 05.10.08, 22:37 tym studentom to się całkiem w głowach poprzewarało - mają tam multum atrakcji na tej Ligocie, choćby ekschibicjonisrtów w krzakach, to po jaką cholerę chcą się stamtąd wypuszczać wieczorami? I jeszcze bezczelnie się domagają dojazdów nocnych! Katowice to nie jakaś tam Ostrawa, żeby nocna komunikacja działała! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Koleś-idź do kibla, i zrób to z nick'a... 06.10.08, 01:36 Koleś-idź do kibla, i zrób to z nick'a... mariosrario napisała: > tym studentom to się całkiem w głowach poprzewarało - mają tam > multum atrakcji na tej Ligocie, choćby ekschibicjonisrtów w > krzakach, to po jaką cholerę chcą się stamtąd wypuszczać wieczorami? > I jeszcze bezczelnie się domagają dojazdów nocnych! > Katowice to nie jakaś tam Ostrawa, żeby nocna komunikacja działała! Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty 06.10.08, 05:24 Sołtys uszok wraz z bufetowa siejną maja w dupie studentów.Gdyby tam mieszkał sołtys wraz ze swoją świta to autobusy jeździłyby co 15 minut.Nalezy zatrudnic nierobów z magisratu - jest ich ponad 1000 i będa na plecach nosili biednych studentó!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksander Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.crowley.pl 06.10.08, 08:16 To nie jest dobry pomysł, żeby skierować kursy nocne tej linii do przejazdów przez Akademiki. Byłem i widziałe zachowania pijanych studentów w lokalach zlokalizowanych w pobliżu pętli - myślałemże to jest bydło a nie studenci pijani, pożygani a nawet jeden latał na golasa. Wydaje mi się że te kursy są celowo wycofane z przejazdu przez pętle - bo przecież korzystają z nich pasażerowie z wszystkich dzielnic TEŻ MUSZĄ DOCHODZIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.telpol.net.pl 06.10.08, 11:47 Często bywały przypadki gdy autobus defektował to pod adresem kierowców leciały obelgi i przekleństwa. A teraz to za autobusami płaczą...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS magistrat zapewnia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 12:30 "...Waldemar Bojarun, rzecznik katowickiego magistratu i zapewnia, że urząd zamierza analizować trasy w ciągu najbliższych kilku miesięcy"... pytam, dlaczego to zajmie kilka miesiecy??? jesli mojemu szefowi liczylbym cos kilka dni wymienilby mnie na inny model. Ale ja nie jestem urzednikiem...wiec sam sobie odpowiedzialem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciuś Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty i kontak IP: *.ekspres.net.pl 06.10.08, 14:52 Może zamiast autobusami warto zająć się pracą wykładowców? Na WNS-ie mało który nauczyciel ma na drzwiach gabinetu napisane godziny dyżuru lub po prostu te, w których jest na Wydziale. Nawet jeśłi już jakiś jest, to zamyka się w gabinecie. Fajnie, co? Nie można niczego załatwić - jakiegoś podpisu czy pieczątki. A pani w Sekretariacie nie grzeszy uprzejmością i pomocą studentom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Re: Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty i k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 14:42 ale to chyba ci sie tematy pokiełbasiły, tu o autobusach mówimy a nie paniach z sekretariatu, do których trzeba umieć podejść a wtedy wszystko załatwisz. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciuś Bajzel na WNS-ie IP: *.ekspres.net.pl 06.10.08, 14:57 Może zamiast autobusami warto zająć się pracą wykładowców? Na WNS-ie mało który nauczyciel ma na drzwiach gabinetu napisane godziny dyżuru lub po prostu te, w których jest na Wydziale. Nawet jeśli już jakiś jest, to zamyka się w gabinecie. Fajnie, co? Nie można niczego załatwić - jakiegoś podpisu czy pieczątki. A pani w Sekretariacie nie grzeszy uprzejmością i pomocą studentom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOMO Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 15:17 moim zdaniem Uszok powinien spałować studentów za pyskowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.math.ucsb.edu 06.10.08, 18:25 Ludzie, przeciez to jest jakas paranoja... potrzeba kilku miesiecy, decyzji rajcow miejskich, opinii specow z KZK GOP i czort wie czego jeszcze (blogoslawienstwa biskupa?), zeby podjac decyzje o wydluzeniu/nie wydluzeniu kursu dwoch nocnych autobusow o 7 minut...? To jest jakis zart, czy to na serio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naga prawda Re: Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.centertel.pl 07.10.08, 00:43 Trafiłeś z tym błogosławieństwem biskupa. faktyznie w tym mieście nic sie nie dzieje bez zgody biskupa. A rządzą Ci co maja jego poparcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KZKGOP Romek podstawi studyntom swoje nowe auto IP: *.3s.pl 07.10.08, 09:10 Romek podstawi studyntom swoje nowe ful wypasione auto w nocy mu nie bydzie przeca potrzebne bip.kzkgop.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=953 bip.kzkgop.pl/siwz/samochod_2008/siwz.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Re: Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 14:26 uszoka to można poprosić zeby dożynki w ligocie zorganizował bo u siebie w kostuchnie już organizuje, o autobusach nie ma szans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były mieszkaniec Studenci żądają nocnego dostępu do Ligoty IP: *.chello.pl 07.10.08, 16:11 A po kiego wała do centrum maja jeździć? Przecież mają tam dziki, urokliwe bajora, nieczynne kluby, opuszczone akademiki (w których ciągle pracują portierzy:)!!), sypiący sie amfiteatr, można sie powspinać na opuszczoną pralnię albo stołówkę, w których od lat jedynymi lokatorami są szczury. Słowem - masa atrakcji!! Odpowiedz Link Zgłoś