Dodaj do ulubionych

Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?!

04.02.04, 13:08
Rozeslalam ponad dwa tygodnie temu listy z konta w Gazecie do wszystkich
dziewczyn, ktore mieszkaja niezbyt daleko ode mnie, lub ktore z jakis powodow
mnie zainteresowaly swoimi wypowiedziami na forum, glownie w kategorii EMama
Swiat .

NIE DOSTALAM ANI JEDNEJ ODPOWIEDZI.

Naprawde mnie wkurza, ze tak sie olewa sygnal od kogos, po tym jak sie
zdeklarowalo ze szuka sie kontaktow.

Rozumiem, ze czesc osob moze juz nie korzystac ze swoich kont, ale to bylo az
12 email-ow! Moze by tak skasowac ten watek "Lista rodzicow z Niemiec" i
ewentualnie stworzyc podobne nowe haslo? Bardzo prosze o wypowiedz admina.

A Was prosze o ogolna wypowiedz na temat "dlaczego ludzie ciagle olewaja sie
nawzajem"? W koncu staralam sie napisac do osob, ktore wyslaly ostatnie posty
nie dawniej niz pol roku temu..

Wyjatkowo dzis zawiedziona
Dafne
Obserwuj wątek
    • miriam21 Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 04.02.04, 14:08
      ej, spokojnie bo jest wlasnie przerwa obiadowa i dzieci spia...

Nie denerwuj sie tylko zastanow dlaczego tak sie stalo. Najczesciej przyczyna
      jest zawalajaca technika. Te gazetowe skrzynki prawie nigdy nie dzialaja.
      Wiem z wlasnego doswiadczenia i z wypowiedzi innych dziewczyn. To jest
      wlasciwie temat dla administratora.

Ja jestem obecnie z Niemiec z Kolonii. Jak chcesz to sie odezwij.
      pozdrawiam
      Ania
      • aniuko Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 04.02.04, 20:00
        Jakby ktos do mnie napisal to bym sie odezwala. Ale nic nie dostalam. i miriam ma racje - moja
        rzadko dziala. Nie mam pojecia skad jestes, ja jestem z Garmisch-Partenkirchen. Jak chcesz to
        napisz na prywatny: aniuko2gaponline.de

Ania
    • ewunia_uk Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 04.02.04, 21:59
      dafnezielona napisała:

>
      > Moze by tak skasowac ten watek "Lista rodzicow z Niemiec" i
      > ewentualnie stworzyc podobne nowe haslo? Bardzo prosze o wypowiedz admina.

Sam fakt, ze nikt Ci nie odpisal to nie jest wystarczajacy powod, zeby kasowac
      watek. Natomiast zgadzam sie, ze wpisy w tym watku sa dosc stare. Jesli
      chcialabys zalozyc nowy watek jako liste kontaktowa rodzicow z Niemiec, to nic
      nie stoi na przeszkodzie.

> A Was prosze o ogolna wypowiedz na temat "dlaczego ludzie ciagle olewaja sie
      > nawzajem"?

Nieodpisywanie nieznajomej osobie nie nazwalabym raczej "olewaniem sie
      nawzajem", przeciez nie kazdy ma ochote korespondowac z kazda osoba, ktora do
      niego wysle mail "w ciemno". Poza tym ktos moze nie miec czasu, dostepu do
      netu, tysiace innych przyczyn.
      • dafnezielona Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 05.02.04, 11:07
        > Nieodpisywanie nieznajomej osobie nie nazwalabym raczej "olewaniem sie
        > nawzajem", przeciez nie kazdy ma ochote korespondowac z kazda osoba, ktora do
        > niego wysle mail "w ciemno". Poza tym ktos moze nie miec czasu, dostepu do
        > netu, tysiace innych przyczyn.
        Powtarzam: mysle, ze jak ktos podaje swoj adres, znaczy sie ze chce
        korespondowac.. Jesli nie, moglby przynajmniej odpisac szczerze "sorry,
        zmienilo sie, nie mam czasu/wyjechalam/napisalas bzdury/nudziarstwa i nie chce
        mi sie z Toba gadac"...

Chcecie swoje dzieci tez nauczyc, ze najlepiej jest sobie i wszystkim ciagle
        poblazac? Ze jak cos zaczniecie, mozna to tak potem zostawic ("slomiany zapal")
        i ze lepiej zostawic bez komentarza niz szczerze powiedziec cos trudnego
        (asertywnosc!!) W ten sposob wysmienicie przesypia sie zycie. A ja osobiscie
        nie wierze w reinkarnacje i przespac zycia nie zamierzam, bo jest tylko jedno.

Wiekszosc tych listow napisalam w tonie bardzo indywidualnym, a propos tego, co
        ktos na forum powiedzial... moze dlatego tak mnie zabolalo, ze nikt nie odpisal.

Moze to ten wplyw otaczajacego mnie swiata - w Niemczech jest na prawde ciezko
        o zdrowe kontakty. Stad tak sie ucieszylam, jak zobaczylam az tyle osob z
        Frankfurtu/okolic.

Miriam21, do Ciebie tez pisalam na priva, ale dopiero wczoraj, wiec " na razie"
        jestes rozgrzeszona wink

Acha, wczoraj zrobilam tez test, czy wysylane przeze mnie posty dochodza na
        inne konta i czy ja moge wszystko odbierac, takze przez zupelnie stary modem...
        • dorotka_p Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 05.02.04, 11:20
          Wiesz co dafne, nieprzyjemnie mi sie zrobilo przez takie przywolywanie do
          porzadku.Nie jestem z NIemiec ale jakbym byla to raczej po takich Twoich
          postach nie mialabym ochoty na dalsze kontakty. Porzuc taki mentorski ton to
          moze znajdziesz wiecej zdrowych kontaktow dookola.
          Dorotka
        • rafalkawecki Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 05.02.04, 12:54
          Co do tego dochodzenia listow do adresatow to roznie z tym bywa...
          Spotkalem sie raz z bardzo dziwnym przypadkiem, kiedy to list doszedl do
          odbiorcy po okolo ROKU (nie mam pojecia jakim cudem)!! Moze przypadek
          odosobiony, ale prawdziwy.

Ale faktem jest, ze ludzie nie zawsze odpisuja. Sam tez pisalem do paru osob z
          tej listy i niestety bez odzewu. No, ale takie jest zycie...

• lucasa Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 05.02.04, 17:28
            a ja chetnie bym odpisala na list, ale nic nie dostalam.... buuuuuu!!!!
            :o)
            ale to chyba dlatego, ze mieszkam w UK a nie w Niemczech!

trzymaj sie,
            odpisza Ci, odpisza!
            Agnieszka
            • aolka Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 05.02.04, 20:19
              oh dafnezielona chyba chandra zimowa cie dopadla, co?? ja wiem, to ta pogoda...
              nie wiadomo czy to zima czy juz wiosna.
              ale szczerze mowiac nie ma co sie tak denerwowac, ja np. jeszcze razu nie
              zajrzalam do skrzynki, bo i po co?
              a chetnie sobie bym z kims pogadala, bo tak nudno samej w tych niemczech... juz
              sama ´ze soba po polsku rozmawiam.
              trzymaj sie i nie krzycz na ludzi smile
              pozdrowionka z muenster
              • bazylea1 do Aolki 08.02.04, 13:26
                Aola ja tez mieszkam w Munster! pls odezwij sie do mnie, na adres
                janka@acn.waw.pl. do gazetowej skrzynki tez nie zagladam
    • kalewi Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 05.02.04, 20:27
      ojjjjj, wyluzuj troche ! nikogo przeciez nie zmusisz do pisania, przynajmniej ja
      tak do tego podchodze. ja nic nie dostalam, a gdybym dostala na pewno bym
      odpisala smile)))))) ja tez w ubieglym roku wysylalam jak maniaczka maile do
      prawie wszystkich osob z listy rodzicow z NIemiec , otrzymalam kilka
      odpowiedzi, o czym jakos korespondencja wykruszala sie powoli........ poza tym
      mialam problemy z kompem, stracilam wszystkie adresy z mailami , no i jakos
      wszyscy (prawie)przestali sie dopominac o moje maile sad((( ot, taka prawda.
      czasem mam wrazenie, ze ludzie po prostu nie chca sie trzymac razem , tu na
      obczyznie, kazdy zamyka sie w e wlasnej "skorupie" i tak zyje. przykre to ale
      prawdziwe, czasami. jesli masz ochote , pisz, zapraszam, mozemy tez odswiezyc
      nasza liste co wy na to?? dopisywac sie dziewczyny kto i skad jest smile))
      my mieszkamy w Bad Salzuflen, NRW, niedaleko Bielefeld. pozdrawiam
      • aniuko Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 05.02.04, 21:47
        A dlaczego nikt nie mieszka na poludnie od monachium???? Ja chetnie bardzo z kims pogadam i
        sie spotkam. Znalazlysmy sie tutaj - jest nas cztery i tak sie jakos tzrymamy ale to malo. Ja jestem
        Ania, mama prawie czteroletniej Kasi i malego czegos w brzuchu (19 tydzien) i mieszkam w
        Garmisch Partenkirchen. ladnie tu ale Polek wogole sad((((
    • dafnezielona Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 06.02.04, 09:42
      Parafrazujac ogolnie znane przyslowie powiem,ze warto czasem uderzyc w stol,
      zeby odnalezc nozyczki smile
      Juz sie nie wkurzam, juz sie uspokajam, mam nagle 12 listow w skrzynce i w
      dodatku kilka bardzo fajnych postow na forum..
      Jak slusznie ktos zauwazyl, moze to miec cos wspolnego z wiosna, a przynajmniej
      z tendencja do wiosennych porzadkow.

Dzieki za odzew, az chce sie dalej pisac wink
      • aolka Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 06.02.04, 19:49
        oj dafne od razu lepiej sie ciebie czyta taka usmiechnieta smile))
        pozdrawiam ola
      • beatach1 Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 08.02.04, 14:46
        Dafne polecam Tobie wejsc na forum "Polonia w Niemczech". Mozliwe, ze poznasz
        tam jeszcze klika osob z Twojego terenu.
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10001
        A nawiasem mowiac, my mieszkamy w Königslutter / Niedersachsen

Pozdrawiam serdecznie
        BeataCh1 mama Maximiliana
        Moderator "Karmienie piersia"
        ------------------------------------
        Nasze zdjecia:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=5582665
        • dafnezielona Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 09.02.04, 11:15

> Dafne polecam Tobie wejsc na forum "Polonia w Niemczech".
          Bardzo mi przykro, ale wlasnie to zdanie klasyfikuje dokladnie forum "Polonia
          w niemczech" - tez jestem juz kilka dobrych lat za granica, ale tyle jeszcze
          wiem, ze w tym wypadku powinno byc napisane "polecam Ci".

Na forum "Polonia w Niemczech" dominuja ci, ktorych emigracja pokonala:
          zagubieni,rozgoryczeni,chamidla ( jak by tak zrobic wyszukiwanie wg roznych
          form przeklenstw stosowanych w siecie, podejrzewam, ze znalazlby wszystkie
          watki..)
          • beatach1 Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 19.02.04, 14:22
            dafnezielona napisała:

>
            > > Dafne polecam Tobie wejsc na forum "Polonia w Niemczech".
            > Bardzo mi przykro, ale wlasnie to zdanie klasyfikuje dokladnie
            forum "Polonia
            > w niemczech" - tez jestem juz kilka dobrych lat za granica, ale tyle jeszcze
            > wiem, ze w tym wypadku powinno byc napisane "polecam Ci".

Bardzo przepraszam, ze zle sformuowalam owe zdanie. Czlowiek chce pomoc, a tu
            jeszcze go skarca.....
            >
            > Na forum "Polonia w Niemczech" dominuja ci, ktorych emigracja pokonala:
            > zagubieni,rozgoryczeni,chamidla ( jak by tak zrobic wyszukiwanie wg roznych
            > form przeklenstw stosowanych w siecie, podejrzewam, ze znalazlby wszystkie
            > watki..)

Bardzo dziekuje. Jestem adminem tego forum i odnosze inne wrazenie. Ale skoro
            Ci/Tobie sie tam nie podoba, nie musisz tam zagladac.

Nasze zdjecia:
          • beatach1 Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 19.02.04, 14:22
            dafnezielona napisała:

>
            > > Dafne polecam Tobie wejsc na forum "Polonia w Niemczech".
            > Bardzo mi przykro, ale wlasnie to zdanie klasyfikuje dokladnie
            forum "Polonia
            > w niemczech" - tez jestem juz kilka dobrych lat za granica, ale tyle jeszcze
            > wiem, ze w tym wypadku powinno byc napisane "polecam Ci".
            >
            > Na forum "Polonia w Niemczech" dominuja ci, ktorych emigracja pokonala:
            > zagubieni,rozgoryczeni,chamidla ( jak by tak zrobic wyszukiwanie wg roznych
            > form przeklenstw stosowanych w siecie, podejrzewam, ze znalazlby wszystkie
            > watki..)
    • goskb Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 16.02.04, 23:54
      Mysle,odswiezeniie listy rodzicow to bardzo dobry pomysl.Chociaz moje posty nie
      pozostaly bez odzewu i teraz mam fajniutkie grono znajomych.A tak apropo to
      pozdrowienia dla Miriam21 i weronisi26 jezeli przeczytaja.Pozdrawiam Gosia
    • goskb Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 17.02.04, 12:17
      Możesz pisać też do mnie napewno odpisze.Niestety miezkam teraz w Kolonii
      wześniej miałam troche blizej bo 2 lata mieszkalam we Frankfurcie.Pisz naa
      goskb@poczta.onet.pl lub goskb@gazeta.pl ooczywiscie jak bedziesz miala
      ochote.Pozdrawiam Gosia

• maj03 Re: Lista rodzicow - dlaczego nie odpowiadacie?! 17.02.04, 16:28
      Pozwolcie, ze i ja sie dopisze choc nie wiem po co bo nadzieje , ze ktos z
      rodakow mieszka w tej "wsi" co ja ,stracilam dawno....
      Mieszkam w Wiesbaden i CHCE DO LUDZI smile)))
      Moze jest wsrod was duszyczka ktora chcialby ze mna pogadac smile
      Zapraszam...
      pbee@poczta.onet.pl
      Aneta mama 24 msc Emi i 9 msac Mai
      • dafnezielona Wiesbaden-Frankfurt 18.02.04, 13:49
        odleglosc jakies 40 km..
        Bylas pierwsza osoba, do ktorej napisalam z "listy rodzicow w Niemczech". Nie
        dostalas mojego listu na konto gazety, czy po prostu tam nie zagladasz? Prosze
        odpowiedz, wyjasni sie moze dlaczego moja akcja sprzed miesiaca nic nie dala?
        • aniutek dlaczego nie odpowiadamy 18.02.04, 18:11
          ja na przyklad w cale nie sprawdzam skrzynki gazetowej, sa tam tysiace (
          naprawde !!!!!) smieciowych maili, do jakiegos czsu zagladalam i kasowalam
          smietnisko ( dziennie kilkadziesiat) ale stracilam cierpliwosc.
          jesli ma ochote z kims pogadac podaje swoj mail i juz.
          nie do nas pretensje, raczej do gazety za udostepnianie adresow spamiarzom.
          mieszkam w USA, ale o dzieciowych i nie tylko sprawach chetnioe pogadam smile
          aniutek@mac.com
          • dafnezielona nospam.gazeta.pl 19.02.04, 11:25
            ja zakladalam konto w grudniu 2003 (darmowe!) i nie mam zadnych spamow, zgodnie
            zreszta z tym co obiecywali.. Ale moze to nowosc!?

• maj03 Re: Wiesbaden-Frankfurt 18.02.04, 20:18
          Witajsmile
          Tak, nie korzystam ze skrzynki gazetowej, traktuje ja jako niezbednik do
          kontaktow z forum. Ale ciesze sie ze w koncu sie namierzylysmy smile
          Podam ci moj wlasciwy e-mail i please odezwij sie pbee@poczta.onet.pl
          Pozdrawiam
          Pocieszona Aneta mama 24 msc Emi i 9 msc Mai
    • beatach1 Re: Do dafnezielona 19.02.04, 15:21
      Jestes bardzo krytaczny i obrazilas juz kilka osob. Nie dalo Ci to jeszcze do
      myslenia? Czasamim jest lepiej ugryzc sie w jezyk (albo palec), niz cos
      powiedziec / napisac.
      A mnie Boze strzez od takich przyjaciol.

Nasze zdjecia:
    • annak74 Re: Lista rodzicow - Kto mi wysle 21.02.04, 21:34
      Bardzo prosze , czy ktos moze mi ja przeslac???Anna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka