ja275 19.02.04, 16:25 ... a tu gdzie mieszkam nie ma polskich sklepow a ja nie umiem robic paczkow zreszta w domu nie mam odpowiedniego sprzetu tak wiec troche powspominam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiranna Re: ja tez chce zjesc paczka lecz polskiego :))) 19.02.04, 17:25 Wiem co czujesz, niestety, u nas tez paczki sa rzadkoscia, a te z Donkin'Donats polskiego paczka nie przypominaja W planie mam za to faworki, ale...dopiero jutro, tak sie zlozylo bedziemy miec Tlusty Piatek ))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: ja tez chce zjesc paczka lecz polskiego :))) 19.02.04, 17:45 JA TEZ!! Tylko obslinilam komputer czytajac te wposty o polskich paczkach!! Tu nic - te gniotki co w sklepach sprzedaja, to paczkami moze sa, ale tylko z nazwy, a polskich sklepow to jeszcze nie mamy. Pisze "jeszcze" z premedytacja, bo moze po 1 maja znajdzie sie tu tyle Polakow, ze i polski sklep bedzie sie komus oplacalo otworzyc Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: ja tez chce zjesc paczka lecz polskiego :))) 19.02.04, 18:27 No to lepiej nie zagladajcie na "Mama Cud",bo sie tam chwala jakich to one paczusiow dzisiaj nie zjadly,slinka kurcze leci! Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: ja tez chce zjesc paczka lecz polskiego :))) 19.02.04, 22:44 ja tez chce!!! i to nie jednego!!! a tutaj probowalam w zeszlym roku piec paczki, ktore w Polsce wychodzily PRZEPYSZNE!!!! a tu wyszly takie malutkie przypalone przykurcze (ale musialam je przypalic, bo inaczej bylyby surowe w srodku i wiecej nie porobuje a niedlugo zapomne jak smakuja polskie paczki, bo co jakis czas zajadam sie ASDA-owskimi, pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś
beatach1 Re: ja tez chce zjesc paczka lecz polskiego :))) 20.02.04, 09:35 A ja tez tesknie za Polskimim paczusiamim . A nejlepiej lubie od mojego brata, ktory jest swietnym cukiernikiem . Mniam mnniam, trzeba powspominac. A tak nawiasem mowiac, paczki w domu nie jest trudno robic. Dla chetnych moge podac przepis. Potrzebne sa drozdze, troche maki, jajka, cukier, cos do szprycowania (dzem, powidla, marmolada) i garnek z oliwa. (wjecej dla zainteresowanych). Kilka razy robilam sama i sa pyszne. Ale ostatnio jestem leniwa i szkoda mi napychac sie zbednymi kaloriami. Bo jak wyjdzie mi okolo 30 paczkow, 1/3 to moj przydzial . Pozdrawiam serdecznie BeataCh1 mama Maximiliana Moderator "Karmienie piersia" ------------------------------------ Nasze zdjecia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=5582665 Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: ja tez chce zjesc paczka lecz polskiego :))) 20.02.04, 22:44 Ale masz dobrze nie dosc, ze masz brata, to jeszcze i cukiernika ) dzieki za przepis na paczki, wyprobuje w przyszlym tygodniu na urodzinki meza, tylko prosilabym o wiecej konkretow, moze byc na gazetowego maila. A poki co, u nas byly dzis faworki, spoznione ale za to prze-pysz-ne! zalujcie, ze nie mieszkacie blizej mnie ) pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna do Beaty :) 22.02.04, 17:27 Beatko, pieknie dziekuje za przepis na paczki, nawet nie taki trudny wyprobuje przy najblizszej okazji pozdrawiam cieplutko Ania Odpowiedz Link Zgłoś
alltid_ung Re: ja tez chce zjesc paczka lecz polskiego :))) 08.03.04, 19:55 beatach1 napisała: > A tak nawiasem mowiac, paczki w domu nie jest trudno robic. Dla chetnych moge > podac przepis. Potrzebne sa drozdze, troche maki, jajka, cukier, cos do > szprycowania (dzem, powidla, marmolada) i garnek z oliwa. (wjecej dla > zainteresowanych). UDALY MI SIE TE PACZKI!!!! Jemy i zachwycamy sie, a moje dzieci chwala mnie "mums... mama ale dobre te puncki" Dzieki za przepis i pozdrawiam serdecznie @--------------------@------------------@-----------------@-----------------@ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=5989627&a=10207476 www.fampersson.k-webb.nu Odpowiedz Link Zgłoś
martacampbell Neta, moze Jungle Jim's? 21.02.04, 17:43 Czesc Neta, Ja mieszkam w okolicach Cincinnati. Mam tutaj kolezanke, ktora nie tak dawno jeszcze mieszkala w Dayton. Jak bede miala okazje, to ja zapytam o sklepy w Dayton. Bardzo czesto jednak polskie produkty mozna znalezc w rosyjskich sklepach. Tak na przyklad jest w Pittsburghu i Cincinnati i mysle, ze i w Dayton. Sprobuj. Podam Ci jeszcze strone bardzo fajnego sklepu Jungle Jim's (international store). Jest tam tez troche i polskich produktow. To miejsce jest czadowe. Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: Neta, moze Jungle Jim's? 22.02.04, 03:57 okey podaj mi adres tej stronki a wogole dzieki za odpowiedz - ech wlasnie patrze na ilosc kupionych przez nas rzeczy i jestem w "malym" szoku Odpowiedz Link Zgłoś
martacampbell Re: Neta, moze Jungle Jim's? 22.02.04, 15:00 www.junglejims.com pod "store information" znajdziesz jak dojechac do niego z Dayton. Nie jest blisko ale nie jest tez daleko. Powodzenia i przepraszam za wczoraj. Zamierzalam podac adres i jakos o tym pozniej zapomnialam. Marta Odpowiedz Link Zgłoś