hermion-a 22.04.10, 18:03 Podobno dzieci 12+ nie potrzebują opieki stewardessy czy innego członka rodziny. Moje pytanie-czy mam zaopatrzyć dziecko w kopię mojego paszportu lub inny dokument? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glasscraft Re: 12-latka lot samolotem 22.04.10, 18:18 Chyba zalezy z kim sie leci Easyjet BA: •On British Airways flights, children under the age of 12 years must be accompanied by a person of 16 years of age or above. Odpowiedz Link Zgłoś
edytataraszkiewicz Re: 12-latka lot samolotem 23.04.10, 01:05 Moj cora leciala BA i nie musiala miec opiekuna,miala skonczone 12 lat. Leciala z Heatrow do warszawy sama ,ale miejscem docelowym byl Gdansk,wiec z Warszawy do Gdanska ,,wykupilam '' stewardese,ktora ja ,,oddala'' osobie poswiadczonej przeze mnie.Osoba odbierajaca ja na lotnisku musiala sie wylegitymowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: 12-latka lot samolotem 22.04.10, 20:29 Niektore linie lotnicze wymagaja opiekuna (rodzina,znajomy) ,nie maja stewardesy ,ktora pelni role opiekuna. Musisz zapytac w tej linii lotniczej ,z ktorej uslug korzystasz. Koko Odpowiedz Link Zgłoś
hermion-a Re: 12-latka lot samolotem 23.04.10, 08:06 Córka leci LOT-em. Na ich stronie jest napisane, że może lecieć bez opieki. Chciałabym tylko wiedzieć czy jak taki pasażer podchodzi zdać walizki to czy wystarczy tylko pokazać paszport czy potrzebne jest coś jeszcze, jakieś pozwolenie rodziców itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: 12-latka lot samolotem 23.04.10, 11:29 Jesli nie ma tam takiej informacji to NIE. Koko Odpowiedz Link Zgłoś