tekono 08.07.10, 03:19 Tylko firefox z adblocker i chrome jako backup. IE is passé! blog.seattlepi.com/microsoft/archives/213689.asp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 08.07.10, 04:17 firefox to oblesny turd, cos jak twoja stara. w cywilizowanym swiecie nie trzeba blokowania ogloszen, bo nie sa tak chamskie i natretne jak wasze bulwiackie koszerne geszefy. jeszcze siem ku... nie spotkalem z pozadna strona ktora by mi wlaczyla, bez mojego zaproszenia dzwiekowa reklame. chrome ma jedna powazna przewage nad IE8 - mozna selektywnie wylaczac tabs - wiedzac ktora jest ktora! poza tym IE8 jest niezawodna Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola To mowisz ze IE8 jest niezawodny? 08.07.10, 04:38 Hmmm.... Ale nie wiem czy Ci moge wierzyc. W koncu to Ty wybrales G.W.Bush'a na prezydenta i jeszcze mnie zachecales zeby na niego glosowac. Czyli nieomylny to Ty nie jestes.... A o autorze watku nic nie wiem: (( No ale w mysl zasady "blogoslawieni ktorzy nie widzieli a uwierzyli" jestem gotow podjac to ryzyko Wierzacy i pamietajacy SP Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 08.07.10, 07:36 Piedrolisz. Popatrz sobie na jakie kraje są najbardziej rozbudowane filtry do adblock'a. Zresztą poza adblock jest do FF cała masa innych przydatnych pluginów: addons.mozilla.org/pl/firefox/ Polecam np. DownloadHelper - pozwala zapisywać na dysk filmy z youtube, nawet te o wyższej rozdzielczości, które często nie są dostępne poprzez interfejs przeglądarki. IE używam tylko do ściągnięcia Firefoksa a później do Windows Update (w XP, bo w 7 już nawet do tego nie jest potrzebny). Odpowiedz Link Zgłoś
mcov Maciek, tylko bez chamstwa prosze 08.07.10, 22:33 > Piedrolisz. Maciek, tylko bez chamstwa prosze na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Maciek, tylko bez chamstwa prosze 09.07.10, 00:07 mcov napisał: > > Piedrolisz. > > Maciek, tylko bez chamstwa prosze na forum. Ależ oczywiście! BTW. Czytaj uważnie a nie tylko początek i koniec wyrazu Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 08.07.10, 22:51 hehe, nerwy puszczajom? nie musze nic patrzec, wiem ze wchodzac na strony internetowe nic mi nie bedzie mi sie rozjezdzal ekran albo cos strasznego wylo z glosnikow, jak sie dzieje na niemal kazdej bulwiaczej witrynie. to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 08.07.10, 23:03 .. www.informationweek.com/news/infrastructure/reviews/showArticle.jhtml?articleID=175800132 Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 08.07.10, 23:06 teraz juz mamy wersje 3.6 firefoxa, co do koszmarnego zazadzania pamiecia to to byl problem w tej kupie (firefox) jeszcze rok temu...nie mam pojecia czy to do dzisiaj naprawili, ale nie za bardzo mnie to obchodzi, mowiac szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 09.07.10, 00:15 warcholski napisał: > > .. > www.informationweek.com/news/infrastructure/reviews/showArticle.jhtml?articleID=175800132 > Jak lubisz historię informatyki, to poczytaj o problemach IE6 (to ten okres co FF 1.5 o którym jest w/w artykuł) albo tez poszukaj dlaczego MS tak intensywnie zachęcał do przejścia z IE7 do IE8. Powiem Ci tylko, iz pierwotnie MS zakładał, że IE8 będzie tylko dla Visty i (planowanego wówczas) Win7. Nagle się okazało, że trzeba IE7 wymienić też w XP IE8 juz nie jest taki zły ale FF (3.6.6 obecnie) i tak jest lepszy. I wcale nie chodzi o reklamy lecz o ogólną kompatybilność ze standardami sieciowymi. Acid test prawdę Ci powie. acid3.acidtests.org/ Ja mam w FF 3.6.6 wynik z acida 94/100, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 09.07.10, 00:18 Właśnie sprawdziłem IE8 (pod Win7 Ultimate, ze wszystkimi update'ami). Wynik: 20/100 (FAIL) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kaumanawardze Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 09.07.10, 01:24 a ja ma na foxie 93/100. Na IE (juz znalazelm) mam 5/100, bardzo dlugo trwa, trzesa sie literki i pisze ze 'tego tekstu mam nie widziec'- a widze. Acha, ja mam Windows XP Profesional. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 09.07.10, 02:34 jak zwykle "pie...sz" expert, hehe FF 3.6.6 sprawdz sobie dlaczego sie zawisza -Known Issues www.mozilla.com/en-US/firefox/3.6/releasenotes/ --wiesz dobrze ze wyszukiwarka dziala w zaleznosci od popierylonych developerow stron internetowych z dodatkiem java od twojego standartu kompa oraz polaczenia z intenetem ...etc - w sumie mam w d. twojego firefuksa www.webstandards.org/2008/10/02/dowehaveawinner/ www.webstandards.org/2010/06/28/ie9-looks-reall-promising/ Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 09.07.10, 10:57 Wolę Known Issues w FF niż Unknown Issues w IE Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn FF 3.6.6 09.07.10, 11:03 www.mozilla.com/en-US/firefox/3.6.6/releasenotes/ Odpowiedz Link Zgłoś
mcov Maciek, znow nie zrozumiales 09.07.10, 17:27 Wejdz na glowna strone wyborczej a po tem na glowna strone nytimes, przez przegladarke bez Adblocka i zrozumiesz o czym on mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kaumanawardze Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 08.07.10, 23:36 Co oznacza skrot IE? Odpowiedz Link Zgłoś
rat_canals Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 09.07.10, 03:52 Inter Express to taki pociag co wawy do poznania jedzie 6 godz Odpowiedz Link Zgłoś
harbourfront Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 09.07.10, 04:06 Zdaje sie ze wiekszosc ludzi na planecie ziemia ciagle uzywa IE.Kropka.Ja osobiscie lubie IE i nigdy nie mialem z im klopotow.W firmie tez trzymam sie IE ze wzgledu na kompatybilnosc z Group Policy. Odpowiedz Link Zgłoś
pyerdolisz Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 09.07.10, 05:23 Czy Group Policy pochodzi z glinianych tabliczek od Pana Boga czy tez jakis palant przepisal stary manual z roku 1962? Odpowiedz Link Zgłoś
tekono Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 09.07.10, 13:15 harbourfront napisała: > Zdaje sie ze wiekszosc ludzi na planecie ziemia ciagle uzywa > IE.Kropka. To bylo wyluszczone w pierwszym poscie, patrz link. Tzw "Wiekszosc" w tej chwili to podobno okolo 60%. Pytanie w tytule jednak dotyczylo nie szarej masy "wiekszosci" tylko technologicznej awangardy reprezentowanej przez weteranow polonijnego forum walczacego o medialne przezycie na coraz bardziej politycznie slizkim i zatloczonym deblinymi reklamami GWnie. > Ja osobiscie lubie IE i nigdy nie mialem z im klopotow. Ja osobiscie mialem klopoty z kazdym browserem jaki uzywalem i ciagle od czasu do czasu uzywam: IE, FF, Chrome, Safari. IE jest popularny w duzej mierze poniewaz przychodzi z Windows i wystarcza do email, news i xxx. Bloated, wolny start (przynajmniej na laptopie), mdly "government issued" skin style. FF jest ciekawym stworem, zlepkiem, ktory od czasu do czasu padnie lub sie zablokuje, ale przegladarka to tylko pierwsze drzwi do global village. Najpiekniejsze w FF sa add-ons. Jest ich chyba kilkaset i to wlasnie brak tych add-ons w innych przegladarkach powoduje, ze przerzucilem sie w ~80% na FF. Na Linux FF jest standartem. Chrome jest nowy, ladny, czysty, szybki. Swietnie dziala ze wszystkimi Google tools. Ma przyszlosc. Czekam na Google OS. Safari ladny estetycznie, uzyteczny na stronach ktore wymagaja apple software jak QuickTime, np gdy ktos chce przegladac patenty na uspto.gov, gdzie wiekszosc innych przegladarek nie daje sobie rady z wyswietlaniem images. > W > firmie tez trzymam sie IE ze wzgledu na kompatybilnosc z Group > Policy. Zgadza sie, niektore programy profesjonalne wymagaja IE ze wzgledu na kompatybilnosci i monopolistyczne podejscie Microsoft. W pracy wybor jest ograniczony, instalowanie dodatkowych programow jak FF niekiedy zabronione. Z ciekawosci i aby zaprezentowac tzw specific example, zerknalem an Google Analytics mojej nastawionej na technicznych odbiorcow strony. Technical Profile Visitors wyglada tam nastepujaco Browser % visits Firefox 43.47% Internet Explorer 37.57% Chrome 11.69% Safari 3.75% Opera 2.04% Odpowiedz Link Zgłoś
mcov Chrome + privoxy (czasami FF3) 09.07.10, 15:23 To tyle w temacie. To nie wasz poziom moje drogie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Chrome + privoxy (czasami FF3) 09.07.10, 15:54 lol... twoja dziecinna arogancja jest pocieszna, niemal tak jak ten twoj zalosny zegarek. niechetne, ale muszem przyznac yapie ze niemilosiernie chloszcze wasze bulwiackie doopska Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: Chrome + privoxy (czasami FF3) 09.07.10, 16:11 Jak bym wolal takiemu ortalionowi bulwiackiego doopska nie zloic. Odpowiedz Link Zgłoś
mcov Re: Chrome + privoxy (czasami FF3) 09.07.10, 17:23 Emerytura musi byc blisko blisko skoro zaczynasz robic bj yapie. Odpowiedz Link Zgłoś
rat_canals Re: Chrome + privoxy (czasami FF3) 09.07.10, 20:52 jotek sam napisales, ze nie masz pojecia o ff, sprobuj , pobaw sie dodatkami a pozniej napisz co myslisz, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
donk Nie ma co, mondry chlop. heheheh 09.07.10, 16:09 Trochu wyskoczyl jak ortalion ze strozufki. Ale obojentnie. heheheheheheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kaumanawardze Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 11.07.10, 00:43 Chyba jasne ze IE jest the best www.microsoft.com/windows/internet-explorer/compare/default.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
rat_canals Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 11.07.10, 05:32 najlepsza we wszystkim, ciekawe czy robi tez pedicure bo manicure na 100%, nieraz bylem swiadkiem.... jak gosciowa obgryza pazury ze zlosci siedzac przed ie hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe-bydle Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 11.07.10, 05:36 dr Posrany popelnil informatykie na forum. Wy cieciu dopiero strugata osike pod wlasna dupe a kompjutera to sie poki co nie tykajta bo se krzywde z wasza glowka zrobita. Zapytaj cie kolku z Wolowa swojego instruktora w wiezieniu czy wolno wam podchodzic do klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
rat_canals Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 11.07.10, 07:12 instuktora powiadasz? w wiezieniu? w wolowie? co tate tam za klawisza robil? Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe-bydle Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 11.07.10, 07:17 Mnie sie pytasz? Swojej genealogii nagle zapomniales? A co mnie obchodzi ze jestes wspomnieniem pomiedzy Lenino a Wolga, w ziemiance popa ussuryjskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
rat_canals Re: Kto z was jeszcze uzywa IE? 11.07.10, 08:04 zapomniales o onucy, beczce, dragach i balalajce Odpowiedz Link Zgłoś