ja275 01.04.04, 02:50 przeczytajcie sobie artykul na onecie - o otwarciu sklepu z rtv - ale kraj wstyd !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerstink Re: ale zenada znowu w Polsce 01.04.04, 08:18 Nie wiem, ktory artykul masz na mysli, nie chce mi sie szukac, a moze chodzi ci o to: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1997613.html Dla mnie to straszna gigantomania, coraz to wieksze centra handlowe buduja, i o dziwo ludzie to przyjmuja. Mysle, ze Polska w tym nie przoduje. Kazdym razem jak jestem u rodziny w Niemczech, to mi pokazuja nowe centrum handlowe, co prawda nie takie gigantyczne. Jesli chodzi o Polske, to mi osobiscie brakuje centrow rekreacyjnych i sportowych w kazdej dzielnicy. Troche sie ostatnio zmienia i w mojej dzielnicy niebawem beda 2 baseny. Ale to za malo. ja275, z drugiej strony naprawde mozna zyc w tym dziwnym kraju. K. Odpowiedz Link Zgłoś
dafnezielona Do kerstink 01.04.04, 11:43 Kerstin, patrze zawsze co piszesz i jak piszesz na forum. I nie moge wyjsc z podziwu. Rewelacyjnie piszesz po polsku i pewnie mowisz rownie dobrze, choc kiedys probowalas zaprzeczac. W dodatku masz intrygujace podejscie do sprawy emigracji - nie narzekasz, nie popadasz w euforie i nie porownujesz wszystkiego.. Slowem nic z tych rzeczy do ktorych jestem przyzwyczajona. Serio, jestes moim natchnieniem. Pomyslalam, ze moze warto sprobowac pojsc troche jakby w Twoje slady. Szukam forum niemieckojezycznego o podobnym profilu jak edziecko. Znasz jakies godne polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkawecki Re: Do kerstink 02.04.04, 10:48 Takie forum jest tutaj: www.kinder.de www.kid.de www.rund-ums-baby.de Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: ale zenada znowu w Polsce 01.04.04, 11:55 Było już coś takiego po Bożym Narodzeniu w zeszłym roku albo na początku tego gdy Media Markt miał promocję, nawet za złotówkę można było dostać kompakty i sprzęt w dobrej cenie. Szyby pobite, rokradziony towar, bezradni bramkarze. Nie to pierwszy raz i nie ostatni. Smutno mi że tak jest i przekonuję się czasami że Brytyjczycy i inni mieszkańcy krajów obecnej Unii mają rzeczywiście powody do tego, żeby się bać natłoku naszych rodaków po 1 maja. Chociaż gdybym musiała żyć za 800 złotych i z tego opłacić mieszkanie, jedzenie, ubrania i buty dla dzieci to też pewnie stałabym w kolejce od północy żeby dostać jakiś sprzęt w dobrej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusb1 Re: ale zenada znowu w Polsce 02.04.04, 00:32 Nieprzesadzajcie dziewczyny w niemczech widzialam tlum zachowujacy sie identycznie przed jednym ze sklepow w ktorym byla wielka wyprzedasz. Od znajomej slyszalam ze w angli jest tak samo. Wiec polska wcale nieodbiega od normy. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: ale zenada znowu w Polsce 02.04.04, 05:24 Ja tylko "podziwiam", ze ludziom sie w ogole tak chce. Niewazne w jakim kraju, bo faktycznie w innych krajach tez w momencie otworzenia sklepu z najwieksza w roku wyprzedaza jest npodobnie (tyle, ze nikt nie wybija szyb). Rozumiem, ze mozna jakis towar dostac taniej, ale nie sa to w koncu towary pierwszej potrzeby. W gruncie rzeczy bez dvd mozna zyc. Jak sie nie ma za co kupic dziecku butow,to nie mysli sie o kupnie sprzetu. No, ale ci to tam stoja w kolejkach, to nieknicznie Ci, ktorych nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś