Dodaj do ulubionych

zyje sobie niezle

14.01.11, 00:50
pracujac w Rajchu ,a na wochenende po waszemu weekend, wracam do Polski na swoja wies co tydzien zeby zdrowo pochlac nareszcie po tygodniu zasuwania po 12 godz dziennie ,przywiezione Euro wpycham do ponczochy zawiazujac mocno zeby mi ktos nie podpier,,,dolil. W niedziele popoludniu laduje do pelna bagaznik swego Merca diesla rocznik 1971 wygladajacego jak nowka po szpalchach i i lakierze. W bagaznik wpycham sloiki ze smalcem, kielbasy,salcesony i chleb zeby starczylo znowu na tydzien i zeby bron boze nie kupowac czegos w Rajchu bo drogo jak cholera ,kazdy Ojro sie liczy. Dodatkowo upycham dwa karnistry z benzyna bo kupowac w Rajchu po !.45 Euro za litr to makabra,jeden z karnistrow ma nawet originalny wytloczony napis "Wrechmacht". Caly tydzien nosze wory z cementem na 3 pietro ,remontujemy Helmutom lazienki,nie ma na nas mocnych przebijamy wszystkie stawki i dostajemy roboty od reki,ostatnio nawet przebilismy albanczykow i rumunow,ktorzy nie chcieli wziasc remont domku Wenzla Steinbacha za 3,50Euro/godz a my wzieli za 3,25Euro
Nie ma to jak w Europce.
Obserwuj wątek
    • warcholski Re: zyje sobie niezle 14.01.11, 01:32

www.youtube.com/watch?v=yn7Yh78h4dg
    • warcholski wreszcie napisales prawde o sobie 14.01.11, 01:37
      albo cos zjadles
      wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/317513,zatruta-dioksynami-wieprzowina-jest-w-polsce.html
      • gassarbaiter gassaj zawsze pisze prawde o sobie 14.01.11, 01:55
        to zazdrosny dziad z chicagowskiej piwnicy hehehehehhihihihihiihih
    • gassarbaiter hotgod vel gassaj 14.01.11, 01:56
      co to jest karnister hehehehe?
      • rat_canals Re: hotgod vel gassaj 14.01.11, 03:04
        nie wiesz co to KARNISTER z wermachtu? to to samo co dziadek hehehehhehe
        • donk Re: hotgod vel gassaj 14.01.11, 11:31
          heheheh

To ty do sfojego dzatka gadasz Karnister. heheheh
          Dobre.
      • ratpoles_temar zyje sobie niezle 14.01.11, 03:07
        mimo ze wszyscy mi zazdroszcza 'fury Merca 1971' ktora zajezdrzam po tygodniu na moja wies,to najwiecej im gula skacze ,kiedy widza w moim portfelu Ojro,czasem jak jest w remizie strazackiej zabawa ludowa ,to postawie piwo chlopakom i opowiadam jak to jest w Miemcach ,to tylko geby rozdziawiaja ,a wszystkie laski na sali to tylko ze mna chca tanczyc,takie mam wziecie na kazdy wochenende [weekend] inna wale cala noc az sie chalupa trzesie,to sie nazywa Europka !. Tylko ciezko wracac spowrotem do Miemiec ,bo znowu spanie na podlodze na dmuchanych materacach i 5 ciu innych w pokoju,bo to taniej ,bo kto by tam chcial placic 700 Ojro za samodzielny pokoj z kuchnia, te konserwy polskie i parzona herbatka w szklance na zyletke podlaczona do prondu tez bokiem wylazi,,ale co tam !!!!,za tydzien znowu przywiezie sie do Polski kolejne 150 Ojro ,tosie nazywa zycie !!
        • ratpoles_tamar zapomnialem powiedziec 14.01.11, 14:16
          ze mam jeszcze szwagra gassaja vel hotdog ktory nielegalnie mieszka w usa!
          tlumacze mu zeby przyjechal do niemiec i zyl jak czlowiek, bo tam sie marnuje jezdzi starym dzipem lincolnem z 1978 roku nosi tubajfory na budowie za 1,20 usd na godzine i czesto wogole nie placa mu bo jest kryzys a co za tym idzie pracy niet i cieka dla niego tez niet.
          ale ten baran sie boi wejsc do samolotu mowi ze chce przyplynac statkiem stefanem batory tak jak uciekal kiedys.
          • mcov nielegalnym na budowie placa $10/h 14.01.11, 15:29
            Nielegalnym na budowie placa $10/h.
            • tata_japoxa tyle mcov to ja place glazurnikowi 14.01.11, 15:47
              na budowie w Polsce!!!
              dla ciebie sie czas zatrzymal w latach 70 kiedy 10 dolarow to bylo cos zwlaszcza w Polsce!
              teraz kazdy ponizej $250k to golodupiec w Polsce nie wspominajac juz o USA!
              • warcholski $10 wiecej za rok 14.01.11, 17:23

Średnie zarobki Polaków wzrosły w 2010 roku tylko o 75 zł.

Srednie skladki ZUS wzrosly “tylko” 50 zl

gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/316949,mapa-polskich-pensji-gdzie-zarabia-sie-najwiecej.html,1,2
                -nie liczac wzrostu cen na wszystko
                • tata_japoxa 140 zl (ok50usd) za metr 14.01.11, 20:16
                  ulozenia mozaiki parkietowej!

www.favore.pl/131903_kafelkowanie-glazura-gres-polerowany-fazowanie-szczecin-i-okolice-zachodniopomorskie.html
                  • warcholski Re: 140 zl (ok50usd) za metr 14.01.11, 20:47
                    jeden metr - czas pracy dwa dni (przygotowanie materialu, scian, wypelnienie szczelin, uszczelnienie porow) czyli - zarobek brutto = gotówka, przelew na konto 60 zł / metr (`$20 co stanowi okolo $$$ 2 ipol dolara za godzine pracy
                    oooo jeszcze rabat nie wliczylem, sorry
                    Rabat 5% tylko dla klientów z Favore.pl

*** baba w NYC pilnuje dziadka tzn oglada telewizje, siedzi na doopie za darmo, na czysto gotowka srednio $500 za tydzien - wychodzi jej jakies $50 za godzine = nie musi placic za mieszkanie i jedzenie rachonkow za gaz swiatlo oraz 5 Zlociszy za litr benzynki aby dojechac do klijenta
                    • warcholski te glazurnik terakocizaz chociaz nie sciemniaj 14.01.11, 20:50
                      • warcholski Re: te glazurnik terakocizaz chociaz nie sciemnia 14.01.11, 21:47
                        no rzeczywiscie bylem w bledzie wiec odrobine precyzyjniej:
                        praca jak jest to jest, a jak niema zbieranie puszek?
                        60zloty – powiedzmy dwa dni pracy -16 godzin -3.75ZL -$$$1.25 za godzine– odejmujemy jeszcze 5% rabatu, odejmujemy jeszcze VAT, odjac koszty dojazdu, koszty na chleb ze szmalcem lub kawek sledzia albo na zatrute mieso -odrzut z exporto do ruskich lub transport z rajchu

***Stale zatrudnienie na czas nieokrslony:
                        baba zas $500/tydzien – 50 godzin/tydzien -$5 na godzine gotowka NETTO !!!!
                        zadnych dodatkowych kosztow i strat
                        • mcov w Polsce nawet kubek herbaty opodatkowany 14.01.11, 21:52
                          W Polsce nawet kubek herbaty opodatkowany jest 23% VAT...
                          • warcholski Re: w Polsce nawet kubek herbaty opodatkowany 14.01.11, 22:34
                            za sama wode 23% VAT na torebke na sznurczku musi zaluzyc, za oddychanie czyt. wachanie klockow, tez
                        • tata_japoxa ty jestes oderwany debil od rzeczywistosci 14.01.11, 22:23
                          tak dwa dni pracy ktos kladzie metr kwadratowy glazury!

i liczy sobie za to 1,25 usd na godzine chyba w chicago i to taki fachowiuec jak ty!

bido bezrobotna z nyndza siedzisz tutaj na forum 24/7 bo nie masz roboty i wyjesz z zawisci!

• warcholski Re: ty jestes oderwany debil od rzeczywistosci 14.01.11, 22:30
                            podaj numer konta za klawego smiesznego posta dostaniesz 5 x 25 centow
    • bogo2 zyje sobie niezle, zyjac w melbourne... 14.01.11, 14:37
      i tu pracujac... smile

ratpoles_temar napisał:

> pracujac w Rajchu...
      • ratpoles_temar Re: zyje sobie niezle, 14.01.11, 22:54
        jest juz wochen ende [ weekend] odpalam moja fure Merca rocznik 1971 i wio !!!! do Polski ,w bagazniku pusto ,tylko poplamione od wapna spodnie i koszule,bo tynki robilim u Hansa Kluga,nawet na fajrant postawil nam dzis piwo ,kazdemu po calej butelece,a tak zazwyczaj dawal to co sam nie dopil . dzis mowil " ja,ja eine gutte arbeit" widac ze zadowolony ,bo odwalilim kupe roboty az pot po dupie sciekal,zaden rumun czy turek nie wytrzymie tego tempa co my robimy.
        Dzis w swietlicy wiejskiej ubaw ,porzadzi sie zdrowo ,Mance od Kiejkutow wloze za cycki 5 Ojro to mam walenie zapewnione cala noc . Mamusia przygotuje znowu sloiki ze szmalcem i rosolem z kury oraz kaszanke i salceson ,zaladuje do fury w niedziele i znowu starczy na tydzien ,tylko ta benzyna coraz drozsza ,nie mozna sie wyrobic juz 1,65 Ojra za litr,wiec moze Mreca przerobie na butle z gazem ,tylko wtedy jak walowka mi wlezie ?
        • bogo2 marzyciel... :) 15.01.11, 16:52

ratpoles_temar napisał:

> jest juz wochen ende [ weekend] odpalam moja fure Merca rocznik 1971 i wio
          > !!!! do Polski ,
          • ratpoles_temar Re: marzyciel... :) 16.01.11, 03:03
            tak !! marze zeby wreszcie zakonczyc te jazdy do Miemiec,benzyna coraz drozsza,!! jedzenie tez rosnie w cenie ,a spanie caly tydzien na podlodze na dmuchanym materacu bokiem wylazi,tymbardziej ze 5 ciu innych w pokoiku malym puszczaja bonki noca i wytrzymac nie mozna,chyba zrobie - zurick nach Polen !!!
    • bezrolny_wyrobnik Re: zyje sobie niezle 16.01.11, 04:15
      > pracujac w Rajchu ,a na wochenende po waszemu weekend, wracam do Polski na s
      > woja wies co tydzien zeby zdrowo pochlac nareszcie po tygodniu zasuwania po
      > 12 godz dziennie ,

Nie mylisz sie. Kazdy co pracuje te 500-900 kaemow od domu jak ma mozliwosc to na ten weekend czy wochenende jedzie do rodziny,czy to zony i dzieci,czy to do rodzicow,czy to do dziewczyny.Co w tym zlego?

> woja wies co tydzien zeby zdrowo pochlac

A co w tym zlego po robocie przy sobocie?Jak jest dobrze zarobione,to wypic mozna,trzeba tylko wiedziec kiedy, ile,co i z kim.A kto nie moze,to niech mleko pije.)))

Lepiej 12 godzin ale super akord niz granie paniska i dziadowanie. Poznalem w Niemczech troche wielkich panow emigrantow))) co zyja w w mieszkaniach czynszowych i jezdza ogorkami a po polsku gadac nieraz nie chca.
      Moge tylko zdradzic,ze nawet za 3-4 godziny roboty przy pompie mozna skasowac nawet 400 Euro. A po drugie jak sie ma kontakt z Polska to jest sie i u siebie i mozna porzadnie i madrze inwestowac kase.
      Na moje to Polacy co robia w Niemczech,Anglii,Norwegii i pakuja grosz w Polsce-nieruchomosci i rozne biznesy zyja duzo lepiej jak ci co sie od Polski odcinaja i mieszkaja na stale w Niemczech.

> aznik swego Merca diesla rocznik 1971 wygladajacego jak nowka po szpalcha
      > ch i i lakierze.

ty to chyba jakims ogorkiem jezdzisz. Wiesz jakie wozki jezdzdza w Polsce?

>W bagaznik wpycham sloiki ze smalcem, kielbasy,salcesony i
      > chleb zeby starczylo znowu na tydzien i zeby bron boze nie kupowac czego
      > s w Rajchu bo drogo jak cholera ,kazdy Ojro sie liczy

Pewnie ze sie kazde Euro liczy. Jak po roku mozesz kupic porzadne mieszkanie albo kawal dzialki budowlanej, to chyba warto?
      A zarcie w Polsce to wcale nie jest takie tanie.Ja jak mam mozliwosc to raz w miesiacu jestem co najmniej. A domowe papu matuli jest najlepsze i nie chodzi tu o kase tylko jakosc i zalety zdrowotne. Jak poczestowalem na budowie Niemcow pierogami, domowa szynka i kielbasa i smalcem to sie doslownie rzucili na zarcie. Lepiej nie pisz bzdur jak nie wiesz.

A bigos i flaczki. Moja matula i babcia robia najlepsze. Niemcy i Norwegowie jedza az im sie uszy trzesa

> s w Rajchu bo drogo jak cholera ,kazdy Ojro sie liczy. Dodatkowo upycham d
      > wa karnistry z benzyna bo kupowac w Rajchu po !.45 Euro za litr to makabra,
      > jeden z karnistrow ma nawet originalny wytloczony napis "Wrechmacht".

takich glupot to juz dawno nie czytalem. Ty pewnie z tych co wiedza wszystko najlepiej.
      Caly t

> ydzien nosze wory z cementem na 3 pietro ,remontujemy Helmutom lazienki,nie m
      > a na nas mocnych przebijamy wszystkie stawki i dostajemy roboty od reki,ostat
      > nio nawet przebilismy albanczykow i rumunow,ktorzy nie chcieli wziasc remont
      > domku Wenzla Steinbacha za 3,50Euro/godz a my wzieli za 3,25Euro
      > Nie ma to jak w Europce.

Nie ma to jak w Europie dla tych co sie nie boja roboty zamíast glupio klikac w kompa.
      Ja o sobie powiem tyle, ze mi w przeliczeniu na zlotowki wychodzi lekko miesiecznie co najmniej te 20 000 zeta n lapke. Mi to wystarcza
      • tata_japoxa bezrolny 16.01.11, 04:26
        chyba to niepismienne scierwo ktore pisze kaRnister nie traktujesz powaznie!
        to jest stary zboczeniec zebys ty wiedzial jakie rzeczy on w komputerze czyma!
        nim sie powinno FBI zajac.
        • gassarbajter Re: bezrolny 16.01.11, 04:47
          ty mozesz przy pompie pompowac goovna na forum polonia ! i zrec sledzie na okroglo w tej zimnej Norvegii ,spiac w 5 ciu na podlodze !! my swoje wiemy ,jak jest naprawde,pierogi i szmalec mozesz wozic bo jak kazdy gassarbajjter jestes chytry na centy !! nigdy w zyciu poza Ojro nic nie widziales ,a od szmalcu cholesterol rosnie ci jak na drozddzach a potem jak wszyscy w Polszu 45 lat i aufidersein !!!
          ======================================================
          • tata_japoxa gassajowy gul 16.01.11, 13:29
            smiga ze hey! nawet z wrazenia zapomnial o swoich 2 nowyh nickach.
            śmieciubejzmentowy tyle ile on przy pompie za dzien ty nie zarobisz przy tubajforach za miesiac i tu cie boli!
            • bezrolny_wyrobnik Re: gassajowy gul 16.01.11, 17:24
              No tak. Dobrze piszesz.
              Gass czepia sie dobrego,swiezego smalcu wlasnej roboty i polskich wyrobow domowej roboty bo mi zazdrosci. Ciekawe jakby tak postal przy pompie w zimnie albo deszczu,albo w 35 stopniach C upalu i przerobil 20-30 ton kissu i 2 labo trzy palety cementu przez dzien.
              Kasy to latwo zazdroscic ale czesto ludzie nie maja pojecia ile potu trzeba wylac dla tych pieniedzy. I trzeba porzadnie jesc zeby miec sile. Ja ze smalcu nie zrezygnuje,to moja rzecz.
              • tata_japoxa Re: gassajowy gul 16.01.11, 17:48
                tak trzymaj stary tez tak zaczynalem na budowach w usa teraz mam nie mala firme ale wiem co to ciezka praca!
                powodzenia
                • rat_canals Re: gassajowy gul 16.01.11, 18:32
                  co ty gassajemu ze smalcem wylatujesz, ostatni szmalcownik w jego rodzinie to tata hehe gassajowego
                • tato_japoxa Re: japoajowy gul 16.01.11, 18:35
                  tak trzymaj ! nie daj sie podpuszczac zadnym japoxom i tatom oni ci zazdroszcza i gula im skacze kiedy ty w mrozie minus 35 stponi z odmrorzonymi nogami pracujesz na swe konto ,gdzie zaden zdrowo myslacy norweg tej roboty sie nie chwyci a ty to robisz ,,bravo !,masz jak w banku zapewniona dostatnia starosc i bedziesz bogaty w reumatyzmy i inne schorzenia,ale taki tata-japox,to ci zazdrosci tylko bo sam by chcial to miec !

to moj krewny nie zwracaj na niego uwagi on od dziecka mial cos z glowa,nie da rady to wyleczyc
                  • tata_japoxa heheh gassaj 16.01.11, 20:25
                    ty z odmrozonymi nogami dostajesz 15 dolarow on 1400 euro widzisz roznice??
                    wyj dalej polacza bido wyj!
                    • rat_canals Re: heheh gassaj 16.01.11, 20:29
                      a co mu zostalo oprocz wycia, czy mozna wyc jeszcze mocniej?
                      • tata_japoxa Re: heheh gassaj 16.01.11, 20:30
                        nie slyszysz?
                        mozna!

hehehehehe
                        • bruno5 Re: heheh gassaj 16.01.11, 20:33
                          rawana idzie dalej.Bruno sie bawi po kasynach i forse zbiera.Gasaj wyje ka
                          • rat_canals Re: heheh gassaj 16.01.11, 20:40
                            dziekuje za odpowiedz ... a jednak mozna hehe wyc mocniej
                            • pryszczaty.edek Re: heheh gassaj 16.01.11, 20:41
                              o co tutaj biega?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka