i95 11.09.11, 04:02 Czy ktos wie co to jest pulapka paszportowa? Ilu ludzi zostalo zlapanych, czy mozna ich uratowac? Kto to wymyslil i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rat_canals warchulski 11.09.11, 10:45 myslalem zes ty blekitnej no nie ''innej'' jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: warchulski 11.09.11, 10:54 przeca nie mozna dopuscic by Polak ze wschodu osiedlil sie w PL to jak ta pulapka obowiazywac? Odpowiedz Link Zgłoś
rat_canals warchulski 11.09.11, 10:58 rozumiem twoje rozgoryczenie ale plastyczny to ja nie jestem i oczu ci nie skoryguje Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Re: Pulapka paszportowa? Co to jest? 18.01.12, 02:29 i95 napisał: > Czy ktos wie co to jest pulapka paszportowa? > Ilu ludzi zostalo zlapanych, czy mozna ich uratowac? > Kto to wymyslil i dlaczego? Kup pan paszport: Links: Paszportowa pułapka Od 1 stycznia 2003 konsulaty rygorystycznie egzekwują przepisy regulujące wjazd na teren Polski os�b pochodzenia polskiego. Regulacje te są ostro krytykowane przez Polonię i nazywane „pułapką paszportową”. Polega ona na tym, że wjeżdżając do Polski osoby o polskim pochodzeniu mogą się legitymować dowolnym posiadanym paszportem. Wyjechać [...] Odpowiedz Link Zgłoś
nad_oceanem Re: Pulapka paszportowa? Co to jest? 18.01.12, 05:54 filipek.us napisał: > i95 napisał: > > > Czy ktos wie co to jest pulapka paszportowa? > > Ilu ludzi zostalo zlapanych, czy mozna ich uratowac? > > Kto to wymyslil i dlaczego? > > Kup pan paszport: Links: Paszportowa pułapka Od 1 stycznia 2003 konsulaty rygorystycznie egzekwują przepisy regulujące wjazd na teren Polski os�b pochodzenia polskiego. Regulacje te są ostro krytykowane przez Polonię i nazywane „pułapką paszportową”. Polega ona na tym, że wjeżdżając do Polski osoby o polskim pochodzeniu mogą się legitymować dowolnym posiadanym paszportem. Wyjechać [...] Hehehehehe, niezle go podpusciles. Odpowiedz Link Zgłoś
john.kowalski Re: Pulapka paszportowa? Co to jest? 21.01.12, 17:52 Ty Filipek zapytaj się twojego durnego kumpla Wiarusa, czy przemiana w kameleona boli. Bo jak było kiedyś o bieganiu po polskie paszporty i wizytach polonusów w konsulatach, to Wiarus wrzeszczał, że taki polonus nie dostanie security clearance. Ale jak Binienda i Nowaczyk robią dla polskiego parlamentu, to Wiarus nagle zmienia kolory i wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Pulapka paszportowa? Co to jest? 21.01.12, 18:00 john.kowalski napisał: > Ty Filipek zapytaj się twojego durnego kumpla Wiarusa, czy przemiana w kameleon > a boli. Bo jak było kiedyś o bieganiu po polskie paszporty i wizytach polonusów > w konsulatach, to Wiarus wrzeszczał, że taki polonus nie dostanie security cle > arance. Ale jak Binienda i Nowaczyk robią dla polskiego parlamentu, to Wiarus n > agle zmienia kolory i wszystko jest ok. Yikes! Psycho-commie on the loose!!! Everyone duck and cover! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Ty kowalski zapytaj się twojej durnej Anodiny 21.01.12, 19:49 czy nadal podtrzymujecie wersję o błędzie pilota czy konwencja chicagowska obejmuje samolociki wojskowe czy i kiedy zwrócicie wrak właścicielowi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
john.kowalski Nie bądź durny 22.01.12, 23:09 Oczywiście że to wina pilota. To pilot prowadzi samolot, a nie wieża. Samolot leciał do rosyjskiej jurysdykcji i jego status był uzgodniony między Polską a Rosją na długo przed wylotem, a wrak zwrócą jak prokuratura skończy śledztwo, o czym mówili od początku. To ty raczej odpowiedz, czy dalej wierzysz w sztuczną mgłę, hel i bombę twojego durnego kumpla Wiarusa. Acha. A pamiętasz jak ten twój pajac sfabrykował historyjkę o jego wizycie w tajnej bazie łodzi podwodnych w Rosji? Wow! Było jak tam dojechać, ile to dał butelek wódki strażnikowi i jak ta jarzenówka bzykała jak robił zdjęcia? Twój kumpel nakradł zdjęć z bloga rosyjskiego turysty, bo tam są regularne wycieczki do tej bazy, zamieścił je jako swoje i zrobił z siebie polonijnego James Bond 007. Ale widać są tacy frajerzy co wierzą takim polonijnym oszustom jak Wiarus. Dno! Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Nie bądź durny 23.01.12, 00:21 john.kowalski napisał: >a wrak zwrócą jak prokuratura skończy śledztwo sledztwo juz bylo ...pila i siekiera ...zlom lezy i rdzewieje mundra kopacz powiedziala przekopano hektary na metr gleboko Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Wycieczka do Krakowa 23.01.12, 00:41 Prezydent RP Marszałek Senatu Przewodniczący Komisji Senatu do spraw Emigracji i Łączności z Polakami za Granicą Przewodniczący Komisji Sejmu do spraw Emigracji i Łączności z Polakami za Granicą Minister Spraw Wewnętrznych Minister Spraw Zagranicznych Ten list jest moim oficjalnym zażaleniem i skargą na organ Ochrony Granic lotniska w Warszawie, który to organ odmówił mi powrotu do Kanady samolotem LOT, 4 stycznia 2012 roku. Zostałam zatrzymana wbrew mojej woli w granicach Polski. Wspólnie z mężem narażeni zostaliśmy na dodatkowe koszty "ucieczki" z Polski do Kanady przez inne kraje Europy. Doznaliśmy niepotrzebnego napięcia nerwowego. Mąż stracił dwa dni pracy. Uważam, że pracownicy Ochrony Granic nadużyli władzy oraz złamali prawa człowieka do wolności opuszczenia kraju. Jestem obywatelką Kanady i Polski. Legitymuję się ważnym paszportem kanadyjskim. Mieszkam za granicą Polski od czerwca 1981 roku. Muszę również nadmienić, że staram się o nowy polski paszport w Konsulacie Polskim w Toronto od czerwca 2011 roku. Proces jest długi i skomplikowany w związku z wymaganymi przez konsulat procedurami i dokumentami. Pracownicy konsulatu starają się przeszkadzać raczej niż pomagać. Na następnych stronach załączam opis wydarzeń granicznych wjazdu i wyjazdu z Polski opisanego przez mojego męża Bolesława, który towarzyszył mi w podróży i był świadkiem wydarzeń. Ja ciągle jestem pod napięciem nerwowym. Pisanie sprawia mi kłopot. Z poważaniem Bożena Golarz Toronto Ontario Kopie: Ambasada Polska w Ottawa, Kongres Polonii Kanadyjskiej *** Wycieczka do Krakowa, grudzień 23, 2011 - styczeń 6, 2012 Przylot. Lądujemy LOT-em w Warszawie 24 grudnia z Toronto. Podchodzimy do okienek kontroli paszportowej. Ustawiamy się przy okienku Non-EU. Okienka EU opróżniają się szybko. Urzędnicy z okienek EU machają, żeby podejść. Maria i Scott zostają w kolejce Non-EU. Prezentuję kanadyjskie paszporty. Urzędnicy pytają nas, czy mamy paszporty polskie. Odpowiadamy, że tak, ale Bożeny paszport jest nieważny. Urzędnik chce je widzieć. Paszporty kanadyjskie lądują z powrotem w moich rękach. Mój polski paszport wraca do mnie. Urzędnik zwraca się do Bożeny: "Pani na ten paszport nie wyjedzie. Jest nieważny". Odzywam się ja: "Pani nie ma intencji wyjeżdżać na ten paszport. Pani posługuje się paszportem kanadyjskim". Urzędnik powtarza jak złamana płyta: "Pani na ten paszport nie wyjedzie". Myślę w duchu, że chłopak młody, pewnie niewyszkolony poprawnie w odprawie paszportowej. Nie chcę się kłócić. Nie ma powodu. Pytam półżartem: Czy możemy wejść, czy mamy wracać do Kanady? Urzędnik odpowiada: Proszę iść. Po krótkim locie jesteśmy w Krakowie. Wylot Lądujemy z Krakowa w Warszawie. Podchodzimy do odprawy paszportowej do Toronto. Podajemy paszporty kanadyjskie. Pani urzędniczka pyta o paszporty polskie. Podajemy polskie jak kazano. Urzędniczka otwiera paszport Bożeny i tonem rozkazującym mówi: "Pani nie jedzie". Pytamy dlaczego. "Nieważny paszport". Przecież kanadyjski paszport jest ważny, odpowiadamy zgodnie. Urzędniczka: "Nie ma pieczątki". Rozumiem, że nie ma pieczątki wjazdu do Polski. To nie nasza wina, że wasza organizacja nie przybiła pieczątki przy wjeździe, odpowiadamy. Urzędniczka: "Ci na dole nie wiedzą, co robią". Myślę, że mówi o swoich kolegach z odprawy przy wjeździe. Odzywam się: To proszę naprawić błąd kolegów i przybić pieczątkę. W myślach nie rozumiem zupełnie, w czym jest problem. Urzędniczka wychodzi. Przed wyjściem z budki dodaje: "Pani nie jedzie". Znika na parę minut. Wraca i mówi: "No to kto jedzie, a kto nie jedzie". Myślę, czyżbyśmy mieli wybór? Urzędniczka: "Konfiskujemy paszport polski" i podaje zaświadczenie o konfiskacie. Pytam: Czy możemy rozmawiać z kimś wyższym stopniem? Urzędniczka podaje nam kawałek papieru z numerem telefonu. "Zamówcie spotkanie. Komendant przyjmuje w poniedziałki od 10 do 12" (dzisiaj jest środa). Potem okazuje się, że pod tym numerem nikt nie podnosi słuchawki. Pytam na koniec, dlaczego jesteśmy zatrzymani? Czy złamaliśmy prawo? Urzędniczka odpowiada ironicznie: "Przecież nie macie kajdanek na rękach". Maria (córka urodzona w Kanadzie) i Scott przeszli przez kontrolę. Stoją zamurowani. Maria ma łzy w oczach. Machamy, aby poszli do samolotu. Maria podbiega do furtki, żeby nas uściskać na pożegnanie. Za nami stoi mężczyzna. Jemu też nie pozwolili wyjechać. Ma być w Nowym Jorku jutro. Jest spokojny, ale widzę zdenerwowanie. Noc spędzamy w Warszawie u krewnego Bożeny. Ja szukam jak szalony tanich połączeń do Toronto z krajów sąsiadujących, aby ominąć polskie władze graniczne. Ceny wysokie. Od 1600 do 3000 dol. za osobę. Znajduję połączenie Lizbona - Toronto za 600 dol. i Warszawa - Lizbona za 330 dol. Kupuję. Odprawa do Lizbony z bramki 23 sąsiadującej z bramką 22, gdzie siedzą urzędnicy paszportowi. Te same twarze. Bożena trzyma się w cieniu, aby nas nie poznaliÉ Wreszcie odlot do Lizbony przez Madryt. Noc w Holiday Inn Express. Wyśmienite śniadanie z portugalskim pieczywem. Jedziemy na lotnisko. Podchodzimy do okienka paszportowego. Uprzejmy Portugalczyk informuje nas o braku pieczątek wjazdowych. Doradza, aby na przyszłość zawsze trzymać bilety lotnicze wjazdu do strefy Schengen na wypadek, gdy urzędnicy zapomną wbić pieczątki. To jest wystarczający dowód, że nie przekroczyliście dozwolonej długości pobytu, dodaje. Macha ręką, życzy przyjemnego lotu. Samolot do Toronto był wypełniony pasażerami z kanadyjskimi paszportami mówiącymi po portugalsku. Jestem zazdrosny. Portugalsko-kanadyjscy obywatele nie mają naszych "polskich" problemówÉ Wstyd nam za Polskę. Przecież chcemy robić to samo co oni. Odwiedzić, zostawić pieniądze. Bolesław Golarz Toronto, Ontario, Kanada pgolarz@yahoo.com Autoryzuję publiczną publikację tego listu przez każdego posiadacza jego duplikatu. Uważam, że należy ostrzec Polaków posiadających podwójne obywatelstwa przed ryzykiem podróżowania do Polski. Należy również poinformować Polaków mieszkających w Polsce o nadużyciach władzy i łamaniu praw człowieka przez ich organy graniczne. bpg Od redakcji: Pozostaje ubolewać. Czekamy na Państwa reakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Wycieczka do Krakowa 23.01.12, 01:11 polonus5 napisała: > Autoryzuję publiczną publikację tego listu przez każdego posiadacza jego dupli > katu. Uważam, że należy ostrzec Polaków posiadających podwójne obywatelstwa prz > ed ryzykiem podróżowania do Polski. Należy również poinformować Polaków mieszka > jących w Polsce o nadużyciach władzy i łamaniu praw człowieka przez ich organy > graniczne. Bardzo slusznie. Nalezy ostrzegac Polonie przed postawieniem nogi w tym syfie, bylej tzw. ojszczyznie hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Wycieczka do Krakowa 23.01.12, 01:22 Prezentuję kanadyjskie paszporty. Urzędnicy pytają nas, czy mamy paszporty polskie. Odpowiadamy, że tak, ale Bożeny paszport jest nieważny. Urzędnik chce je widzieć. Paszporty kanadyjskie lądują z powrotem w moich rękach. Mój polski paszport wraca do mnie. Urzędnik zwraca się do Bożeny: "Pani na ten paszport nie wyjedzie. Jest nieważny". Odzywam się ja: "Pani nie ma intencji wyjeżdżać na ten paszport. ratpole napisał: > polonus5 napisała: > Bardzo slusznie. > Nalezy ostrzegac Polonie przed postawieniem nogi w tym syfie, bylej tzw. ojszcz > yznie hehehe > Jak sie juz decyduje wjechac na kanadyjskim, amerykanski to sie nim legitymuje i sie na tym samym wyjezdza i pilnuje terminu 90dni. Zupelnie inna sprawa, ze w PL nadal jest PRL bo stalinowska ustawa obowiazuje od 1962 roku i zadnej coorvie nie chce sie, oderwac od komuny i zaprzestac kretynskich praktyk. Druga sprawa, ze pewna mala garstke polonijna ciagle boli w kroku. Nadal wiedzac ze moga jechac na wlasnych paszportach kraju zamieszkania to jeszcze musza sie tarzac po te krajowe paszporty...a juz szcztem jest nie wiedza aby sie potem legirtymowac niewazna kRajowa peerlowska szmata - szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Wycieczka do Krakowa -"osobiscie badalem" 23.01.12, 04:52 Szef MSZ przyznał, że "badał organizacyjnie" możliwość wprowadzenia wiz dla Amerykanów. - To jest trudniejsze po naszym wejściu do Schengen, bo większość Amerykanów ląduje w Europie poza Polską, w Monachium, Frankfurcie, Londynie i przybywa do Polski na lotach wewnętrznych schengenowskich - tłumaczył Sikorski. polska.newsweek.pl/wizy-dla-amerykanow-sikorski--badalem-taka-mozliwosc,69128,1,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: Wycieczka do Krakowa -"osobiscie badalem" 24.02.12, 04:51 jestes powaznie wyczerpany. moze zrob sobie dzien przerwy od internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Gliniak, nie patrz na płka Przybyła 24.02.12, 12:25 zaparz se kawkę z polonem albo taką, jaką zaparzyliście Michałowi Tadeuszowi Falzmannowi Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us W tajnej bazie łodzi podwodnych w Rosji? 23.01.12, 04:08 Wzruszająca jest twoja głęboka troska o interesy Rosji na wszystkich frontach podwodnych i powietrznych he he he Łatwowiernych frajerów poszukaj sobie gdzieś indziej a pyskówkę z SW możesz sobie uskutecznić przez priva na psychiatryku 24 bez mojego pośrednictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: W tajnej bazie łodzi podwodnych w Rosji? 23.01.12, 04:59 niezalezna.pl/22032-tak-laduja-debesciaki-lista-klamstw-smolenskich Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Kłamstwa smoleńskie 28.01.12, 00:26 Re: Stary Wiarus zdekonspirowany - Polonia - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl. Widać, że kowalskiemu przydzielono zadanie zdyskredytowania SW, ale nic z tego zdyskredytowania nie wyszło he he he Odpowiedz Link Zgłoś
john.kowalski Re: Kłamstwa smoleńskie 28.01.12, 20:59 Kowalski po prostu nie lubi durnych polononusów i do tego polonusów kameleonów. Żałuje, że wcześniej nie poznał się na tym kameleonie z Australii. A sprawa ze zlinkowanego wątku wcale nie jest zamknięta... Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Kłamstwa kaganów, kowalskich i innych Zacharskich 29.01.12, 01:16 Syndrom tajniaka Ja zwykle nie podejmuje dyskusji o sprawach oczywistych (to znaczy o tych o ktorych tu pisalem) na zadnym z forums polonijnych bo rzadko jest ku temu potrzeba. Panowie jednak sie tu wepchneli ze swoimi argumentami "made in Poland" i z tad ta beznadziejna dyskusja z wami. Jednym ze skladnikow wchodzacych do syndromu "polskiej mentalnosci" jest "upor" ktory jest jednoznacznie definiowany w Polsce jako pozytywna cecha charakteru, bez wzgledu na to czy sluzy slusznej sprawie czy nie. Ta cecha polaczona z ograniczonym swiatopogladem tworzy bardzo niebezpieczna "mieszanke wybuchowa" zwykle zaopatrzna w typowy dla ludzi w Polsce krotki lont. Poniewaz panowie nigdy nie zrozumiecie niczego z tego co juz napisalem tu wielokrotnie, nie bede sie trudzil na dalsze dyskusje z wami. To jest rozmowa z gluchym ktory na dodatek jest chamem. Pozdrowienia i bye bye! za pomocą Wirtualna Polonia. Czy "chama" definiujesz, kowalski, wg biblii, czy też wg kryteriów pochodzenia administracyjnego?. Bo chyba nie chodzi ci o maniery, których sam nie posiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
john.kowalski Re: Kłamstwa kaganów, kowalskich i innych Zachars 30.01.12, 01:10 Jak podajesz cytat, to podawaj bez cenzurowania (te twoje stare przyzwyczajenia komucha). Opuściłeś pierwszy paragraf który dotyczy takich jak ty: "Widze ze mam do czynienia z osobami ktore roszcza sobie zdolnosci nadprzyrodzone, takie jak czytanie czyjegos charakteru na odleglosc. Dziekuje za analize mojej osoby, jednakze radzilbym zapisac sie na dodatkowe kursy u dobrej wrozki poniewaz analiza panow jest kompletnie chybiona." I nie wymiguj się od odpowiedzi na dwa proste pytania które ci zadałem: 1. Co ma wspólnego Rosja z łamaniem procedur lotniczych przez polskich pilotów? 2. Kto pilotuje samolot? Wieża, szympansy, czy pilot? Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport John Kowalski w obronie bolka 24.02.12, 03:25 Odwalicie wy sie w koncu od tego Walesy? A jakie byly alternatywy w tamtym czasie? Polacy wybrali takie wlasnie, a nie inne rozwiazanie komuny i trzeba to wreszcie uszanowac. Ilu z was by pisalo teraz na internecie, gdybyscie wybrali silowe rozwazanie w tamtym czasie? Kto by wam w tym pomagal? Sami byscie to zrobili? Madry Polak po szkodzie. via John Kowalski w obronie bolka. Odpowiedz Link Zgłoś
john.kowalski Re: W tajnej bazie łodzi podwodnych w Rosji? 23.01.12, 23:42 Co ma wspólnego Rosja z łamaniem procedur lotniczych przez polskich pilotów?... Za trudne dla ciebie żeby zrozumieć? Ale pocieszę cię, trudne nie tylko dla ciebie. Dla twojego durnego kumpla Wiarusa też. Jesteś lizusem tego durnia, więc to powinien być dla ciebie komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: W tajnej bazie łodzi podwodnych w Rosji? 23.01.12, 23:53 john.kowalski napisał: > Co ma wspólnego Rosja z łamaniem procedur lotniczych przez polskich pilotów?... > Za trudne dla ciebie żeby zrozumieć? Ale pocieszę cię, trudne nie tylko dla ci > ebie. Dla twojego durnego kumpla Wiarusa też. Jesteś lizusem tego durnia, więc > to powinien być dla ciebie komplement. Z czego to sie ostatnio utrzymujecie bolseiro Krawczyk? Bo ludzie zawistni twierdza, ze sprzedajecie sznurowki na bazarze hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Alma mater kowalskiego 24.01.12, 00:36 Tudzież deja vu z wbijaniem klina pomiędzy niepoprawnych politycznie blogerów: Publicystykę w sieci uprawiam od 1998 roku. Bloger znany obecnie jako Stirlitz korzysta od ca. 2003 roku z mojej general licence na przedruki, kopiowanie i re-publikację moich tekstow. Każdy może ode mnie dostać takie same błogoslawieństwo. Stirlitz (pod innym nickiem) był jednym z pionierów tej samej co moja tematyki od ca. 2000 roku, na blogach kanadyjskich i amerykańskich. via Moskowskij Gosudarstwiennyj Institut Mieżdunarodnych Otnoszenij. Byłeś ruskim śpioszkiem, kowalski, ale po zamachu stanu reaktywowano cię do prania mózgów w psychiatryku. Popełniasz te same pospolite błędy operacyjne, co kagan. Odpowiedz Link Zgłoś
john.kowalski Re: Alma mater kowalskiego 26.01.12, 19:13 Widzę, że twoja paranoja spiskowa nie dotyczy tylko Smoleńska. Zapytaj się twojego księdza proboszcza, czy nie nazywa się czasem John Kowalski. I ponownie zadaję pytanie: co ma wspólnego Rosja z łamaniem procedur lotniczych przez polskich pilotów? Oraz dodatkowo: kto pilotuje samolot? Wieża, szympansy, czy pilot? Rozumiem, że odpowiedzi na te proste pytania burzą wszystkie teorie spiskowe, więc lepiej ich unikać. Życzę ci dalszego owcnego robienia z siebie durnia. Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Re: Alma mater kowalskiego 27.01.12, 02:33 Alma mater kowalskiego � Treść ukryta: Zabawne są techniki prowadzenia polemik przez niedoszkolonych kacapskich śpioszków → po raz któryś z rzędu w tym samym wątku jedynym argumentem J.K. jest epitet „dureń” Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Re: Nie bądź durny 28.01.12, 00:12 Oni, łącznie z Johnem Kowalskim, nie mają zielonego pojęcia o modelowaniu matematycznym. Sami zresztą żadnych obliczeń, które ewentualnie potwierdzałyby bajki MAK, nie pokazali. Prof Binienda pokazał w istocie, że jakiekolwiek duże skrzydło samolotu nie może być zniszczone i oderwane przez brzozę. Nie tylko Tu-154. Oni wiedzą tylko, że nie wolno zaprzeczać MAK. Dlatego atakują Biniendę ad personam i nie odnoszą się rzeczowo do jego obliczeń, bo nawet ich nie rozumieją. Wiedzą tylko, że Biniendę należy atakowąc, bo oficjalna wykładnia ma być taka, że przerobiony na pasażerski samolot sowiecki bombowiec może się zamienić w drobny proszek i konfetti na skutek kontaktu z kupą gałęzi. Zupełnie jak w jakiejś bajce Kryłowa. za pomocą Wyniki wyszukiwania kowalski « Wychodźstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
donk Ja wiem. heheheheheheh 19.01.12, 13:01 To jest to jest cus takiego co ciem do grobu bendzie straszylo. A swiat se pojdzie dalej. heheheheheheh heheheheheheheheheheheheh Gites nie? heheheheheheheheh Znowu przeyebales sprawem w zyciu. heheheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
polendwic Re: Pulapka paszportowa? Co to jest? 22.01.12, 06:16 Pulapka paszportowa? To nie dziala, bo to podobno wymysl polskiego emeryta z Sydney. Jesli jest jakas ofiara pulapki paszportowej, to niech sie odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Pułapka paszportowa wiecznie żywa 22.01.12, 14:32 Zatrzymala nas polska kontrola graniczna w celu sprawdzenia dokumentow i tu zaczely sie moje problemy. Byl to 23 wrzesnia, czyli dokladnie 3 miesiace od czasu wjazdu do strefy shengen. Straznicy oswiadczyli, ze termin 90 dni zostal przekroczony i…. chcieli mnie zatrzymac. via A nie mówiłem? | Matrioszka kurica. Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Zasluzyes sobie na ryja kryminalisty 23.01.12, 16:23 Powinienes sie juz cieciu przyzwyczaic ze masz niewysciowygo ryja. Miales szczescie, Polacy narod litosciwy, na hameryckiej granicy sparanoizowani immigration poczestowalo by ciebie tylko Traserkiem. buahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us psestań mi dokucać, cosnek, bo siem rospłacę he he 24.01.12, 00:42 he Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: Pułapka paszportowa wiecznie żywa 24.02.12, 04:58 no to coz prostszego, kup bilet do polski i przetestuj- jakby cie przymkneli na lotnisku to zawsze mzoesz juz powiedziec ze cie torturowano. FGW wszystko wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Radek chce wsparcia Polonii dla polskiej pułapki p 31.12.12, 01:34 Radek chce wsparcia Polonii dla polskiej racji stanu, polskiej polityki zagranicznej i polskiej pułapki paszportowej | matrioszka kurica. Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: Pulapka paszportowa? Co to jest? 24.02.12, 04:57 hehehehe, najgorsze ze on to ciagle przezywa na swiezo. Odpowiedz Link Zgłoś
john.kowalski Prosta rada na pułapkę paszportową 23.01.12, 23:44 Nie należy przekraczać strefy Schengen na polskim lotnisku! Strefę Schengen należy przkraczać w jakimś innym kraju niż Polska posługując się oczywiście paszportem kraju zamieszkania. Wewnątrz Schengen lot do Polski to domestic flight i na polskim lotnisku nie przechodzi się przez żadne kontrole paszportowe. Sprawdzone osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Prosta rada na pułapkę paszportową 23.01.12, 23:50 john.kowalski napisał: > Nie należy przekraczać strefy Schengen na polskim lotnisku! Strefę Schengen nal > eży przkraczać w jakimś innym kraju niż Polska posługując się oczywiście paszpo > rtem kraju zamieszkania. Wewnątrz Schengen lot do Polski to domestic flight i n > a polskim lotnisku nie przechodzi się przez żadne kontrole paszportowe. Sprawdz > one osobiście. A wygoda, Krawczyk? Jak ja sie musze zakradac do wlasnej ojszczyzny to ja pyerdole taki kraj hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: Prosta rada na pułapkę paszportową 26.01.12, 19:38 Oddaj co ukradles to nie bendziesz siem musial czajic. heheheheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Prosta rada na pułapkę paszportową 26.01.12, 19:57 donk napisała: > Oddaj co ukradles to nie bendziesz siem musial czajic. heheheheheheheheheh A po co ja mam oddawac co ukradlem? Przeciez u was wolno krasc i zlodziejom wlos z glowy nie spada. To co, ja mam byc frajer i oddawac bonkowi? Tys glupi co swiat nie widzial hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Re: Prosta rada na pułapkę paszportową 31.12.12, 15:11 > bonk napisało: > > Oddaj co ukradles to nie bendziesz siem musial czajic. hehehe Mr Ratpole napisał: > A po co ja mam oddawac co ukradlem? IMHO gliniakom chodzi o to, że okradłeś Macierz z samego siebie i teraz musisz oddać samego siebie Macierzy. Gliniakom bardziej chodzi o twoje dobra, niż o twoją skromną osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Polskę z siebie okraść 27.01.12, 01:56 donk napisała: > Oddaj co ukradles to nie bendziesz siem musial czajic. okraść | Wyniki wyszukiwania | Matrioszka kurica: Polskę z siebie okraść Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Re: Polskę z siebie okraść 08.02.12, 02:14 > donk napisała: > > Oddaj co ukradles to nie bendziesz siem musial czajic. > okraść | Wyniki wyszukiwania | Matrioszka kurica: Polskę z siebie okraść > Odpowiedz Link Zgłoś
szurniety_szczur Re: Pulapka paszportowa? Co to jest? 28.01.12, 03:08 pulapka paszportowa to jest wtedy jak ci 10-letni paszportwygasnie i zeby dostac nowy to musisz sobie dac cyknac zdjecie w drogerii, zalaczyc do formularza z poczty, dolaczyc cieka na $110 i wyslac toto. A potem dostaniesz nowy paszport na nastepne 10 lat. no, jak widac maja cie po prostu za oba jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Re: Pulapka paszportowa ← → Paragraf 22 28.01.12, 14:01 Slepowron, dziekuje Ci bardzo za te komentarze. W/g polskiego prawa jestem bigamistka, nawet to lekko lechce resztki mojej proznosci, ale jednoczesnie uswiadamia, ze nigdy, przenigdy i pod zadnym pozorem nie powinnam juz postawic mojej stopy na polskiej ziemi. Zresza nazwisko i imie tez juz mam niezgodne z tym co bylo kiedys za czasow kiedy mieszkalam w Polsce. Nic nie jest zgodne, przy dobrych ukaladach mialabym mozliwosc umrzec w polskim wiezieniu. Strach sie bac. Sama wiec juz wiem, na pewno, ze nigdy nie przyjdzie mi do glowy tam jechac. Malo tego, zanim umre bede musiala uprzedzic mojego syna o konsekwencjach ewentualnej podrozy do kraju urodzenia. Wymusic na nim, zeby to ostrzezenie zostalo przekazywne z ojca na syna po wsze czasy, bo jak widac polskie obywatelstwo moze sie ciagnac w nieskonczonosc. To jest normalnie jakis koszmar. Dziekuje jeszcze raz. za pomocą Paragraf 22 « notatki na mankietach. Odpowiedz Link Zgłoś
szurniety_szczur Re: Pulapka paszportowa? Co to jest? 29.01.12, 01:39 to jest dla ciebie jakas bardzo wazna sprawa, tak? Boisz sie ze cie zankna za to co wyrabiasz na forum polonia? Jestes fascynujacym okazem spod sciany wschodniej ciagle zyjacym w przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Re: Pulapka paszportowa? Co to jest? 11.02.12, 02:47 Nie lezy w polskim interesie utrudnianie Polakom na obczyznie odwiedzin macierzystego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
rat_canals Re: Pulapka paszportowa? Co to jest? 11.02.12, 03:52 filipek.us prUBowisya siem leczyc? w ostatnich 30 latach medycyna zrobila Naczne postepy, w leczeniu zaburzen psychicznych tez, zwlaszcza w psychozach. wprowadzono wiele nowych lekow o niespodziewanie dobrym dzialaniu co razem z terapia psychologiczna daje dobre efekty i tak np na dzien dzisiejszy schizofrenik moze prowadzic normalne zycie, pracowac, zakladac rodzine i oddawc sie przyjemnoscia normal ego zycia, filipek.us sprUBujcie, nic nie tecicie a mozecie skorzystac wy, wasza rodzina i bliscy, oczywiscie jesli takowych jesCze posiadacie a takze my, forumowicze. zdaje sobie sprawe, ze leczenie moze byc dlugie i nie nazbyt przyjemne ale efekty moga przyniesc nadspodzoewane efekty. nie czekajcis filpku. us, szkoda kazdego dnia, po co macie cierpiec, jak mpzecie przezyc zycie w radosci i dac inn tez pozyc. wierze w was tow filipek.us, wiem,ze stoicie nad przepascia ale ten jeden krok naprzod moze wszystko odmienic. powodeenia Odpowiedz Link Zgłoś
fuk_u Re: Pulapka paszportowa? Co to jest? 11.02.12, 16:05 gupek starhyhyhyhyhyh Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Tu dezinfo poszło dużo lepiej ;) 18.02.12, 21:25 co prawda w oczy kole gliniak? wam zeby nawet lopata wkladal do glowy to nie panimajetia niczewo bylem u was w ubieglym roku i postanowilem wiecej was nie odwiwdzac nie warto a wiecie gliniak dlaczego ? nie wiecie i wiedziec nie bedziecie marsz mi na doksztalt koty zasrane via Re: nie przesadzaj gliniak - USA i Kanada - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: Pulapka paszportowa? Co to jest? 24.02.12, 04:56 1. dzwonilem do kilku ambasad polskich: wszedzie ta sama odpowiedz, jaka pulapka i zaczeli sie smiac. 2. Tak mi narobiliscie strachu ta cholerna pulapka ze na granicy sie trzaslem. Nawet nie mrugneli okiem na moj paszport (widzieli pewnie lepsze). Jak zagadnalem o te pulapke to tylko machnal reka "szkoda slow" i usmiechnal sie ze tak powiem "z wyrozumieniem". Jan.kowalski dobrze was pomylency warcholsko-ontarioniowp-filipkowo-jotowo23 podsumowal. Jednak wylazi z was ta malomiasteczkowosc tspod sciany wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Visitez la Pologne 24.02.12, 12:35 - Dzien dobry! - Dzien dobry. Dobrze sie lecialo? - Dziekuje, bardzo wygodnie. - No pewnie, LOT teraz ma Boeingi, to nie to co kiedys. Paszporcik poprosze. - Prosze bardzo. - O, polski! Przynajmniej jeden, co wie, ze trzeba miec polski. Nie ma pan pojecia ile my klopotu mamy z tymi, co wjezdzaja na amerykanskich, a potem mowia, ze nie wiedzieli i musza wyrabiac polskie. Ale pan jest w porzadku. - Bardzo mi milo. - Cel przyjazdu? - Do rodziny. Matke tu mam i brata. - Srodki finansowe na pobyt pan posiada? - Posiadam. - Prosze okazac. - Prosze bardzo. - O, karty kredytowe! Amex Gold i Gold Visa - znaczy, pan wyplacalny? - Chwala Bogu, nie narzekam. - A rachuneczki jak pan placi? - Jakie rachuneczki? - No, te co miesiac, z kart kredytowych? - Normalnie, przelewem. - Znaczy, skad przelewem? - Normalnie, z konta. - A gdzie to konto? - Normalnie, w banku. - A w jakim banku? - Chase Manhattan. - Oddzial w Warszawie? - Nie, w Nowym Jorku. - A ma pan zezwolenie na posiadanie konta za granica? - Jakie zezwolenie? - Z NBP. - A co to jest NBP? - Pan co, wczorajszy? Narodowy Bank Polski. No, jak pan nie ma, to klopot. - Jaki klopot? - No, niestety, pan jest zatrzymany do wyjasnienia jako podejrzany o prowadzenie nielegalnych operacji walutowo-dewizowych za granica? - Jakich operacji? Przeciez to moje zwykle konto! - No wlasnie. A konta za granica bez zezwolenia NBP miec nie wolno. Staszek, daj kajdanki! - Ja jestem obywatelem Stanow Zjednoczonych! Zadam natychmiastowego kontaktu z moim konsulem! - Eee tam. Paszport polski, miejsce urodzenia Warszawa, kraj opuscil w 1982 roku, syn Andrzeja i Ernestyny z Kowalskich, o zwolnienie z obywatelstwa sie nie ubiegal - wszystko jak wol tu w komputerze stoi. Znaczy, obywatel Polski na suwerennym terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Zaden konsul nic tu do pana nie ma. - To jest bezprawie!!! - Eee tam, jakie bezprawie. Bezprawie to bylo za komuny. Teraz wszystko jest calkowicie zgodne z prawem. Ustawa karno-skarbowa. No, ale dlugo pan nie bedzie siedzial, najwyzej pol roku, do sprawy. Sady tych z USA lekko traktuja, bo nie wiedzieli. Nikt jeszcze wiecej jak trzy lata nie dostal. Jak sie pan przyzna do winy, to moze nawet dadza wyrok z zawieszeniem. Ale, ale... tu cos jeszcze jest. W Ludowym Wojsku Polskim pan sluzyl? - Nie sluzylem. - Zwolniony? - Nie, wyjechalem. - Uuu, to niedobrze. Staszek, zadzwon po Zandarmerie Wojskowa! Fatalnie sie dzisiaj panu sklada, rodaku. Artykul 224 ustawy o powszechnym obowiazku obrony RP, w polaczeniu z artykulem 228. Samowolne przebywanie za granica w celu trwalego uchylenia sie od sluzby wojskowej. Trzy do pieciu lat. Na to nie daja zawieszenia. - Ale to bylo dwadziescia lat temu! Poza tym Polska jest teraz w NATO. - To co, ze jest w NATO? To znaczy, ze juz mozna sie od wojska uchylac? Glupie zarty sie pana trzymaja. Porzadek przeciez musi byc! Raczki prosze... - Ale przedawnienie... - Niestety, rodaku. To sie nie przedawnia. Artykul 243.2 - przedawnienie scigania i wyrokowania w sprawach o uchylenie sie od sluzby wojskowej nie biegnie podczas samowolnego pobytu sprawcy za granica. Przykro mi. Wyprowadzic go! O walizeczki niech sie pan nie martwi - rodzina moze odebrac miedzy dwunasta a czternasta trzydziesci. - Nastepny!!! Dzien dobry! Dobrze sie lecialo? Paszporcik poprosze... [Wszystkie artykuly Ustawy o powszechnym obowiazku obrony RP z dn. 21 listopada 1967 r. - autentyczne i obowiazujace]. Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Kot w worku, zwany Programem Visa Waiver? 25.03.12, 17:43 via Emigranci - Salon24.pl by zoominto on 3/21/12 Zniesienie wiz dla Polakow w ramach Programu Visa Waiver, o ktore usilnie zabiega Kongres Polonii Amerykanskiej, nigdy nie zostal nalezycie zaprezentowany. Znamy tylko keynotes powielane bezmyslnie przez kolejne rezonatory medialne. Akcentuje sie glownie fakt... za pomocą Kup pan paszport: Kot w worku, zwany Programem Visa Waiver?. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk245 Re: Pulapka paszportowa? Co to jest? 31.12.12, 16:22 Jedz do Polski z amerykanskim (lub innym) paszportem gdy masz rowniez polskie obywatelstwo to sie dowiesz co to jest pulapka paszportowa,teraz gdy wszystko chipowane nawet mysz sie przez straz graniczna nieprzecisnie do polski zawsze z polskim paszportem jezeli jestes dwupanstwowcem. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś