Dodaj do ulubionych

Praca czeka w Irlandii

IP: *.ip-pluggen.com 27.05.04, 15:24
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2094251.html
Zawsze to blizej niz Australia, a TEZ wyspa...
Obserwuj wątek
    • anieatak Re: Praca czeka w Irlandii 27.05.04, 15:45
      Gość portalu: Halina napisał(a):

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2094251.html
      > Zawsze to blizej niz Australia, a TEZ wyspa...

ajriszemogliby mogliby mnie może polubić..nie chce mi się otwierać linku, czy
      mogłabyś streścić artykuł
      mosze uciekać z mojego kraju i od mojej rodziny..oni mnie
      wykończą..niestety..bardzo smutne ale bardzo prawdziwe..

kiedy pierwszy raz mnie zamykali to napisali że uderzyłem siostrę...teraz jak
      mnie zamkną to wytłumaczą to tym że mnie siostra uderzyła?

uszę uciekać z tego kraju..

czy ktoś mógłby mi dać azyl?

zasadniczo kandyduje do miana tępionego za poglądy ..
      czynów zasadniczo brak, no chyba że to moja wina że mnie siostra uderzyła
      wątpie..

terror rodzi terror..bez dwóch zdań..droga do nikąd..
      • lulu13 Re: Praca czeka w Irlandii ????? 27.05.04, 17:21
        taka sama jak w Anglii ???,eheheheheh !!!! w pierwszych 2 tygodniach
        powrocilo z Anglii 8000 polakow ,nabitych w butelke !!! z nosem na
        kwinte spusczonym !! izadluzeni na zakup biletow do Londynu !!,eheheheh !!
        • Gość: Arbuz Re: Praca czeka w Irlandii ????? IP: 194.223.152.* 27.05.04, 17:28
          No i czyja to wina? Pracy w Anglii nadal jest FULL. Tylko trzeba umiec ja
          znalezc a nie pamietam aby w poprzednim systemie trzeba bylo wykazac sie taka
          umiejetnoscia.. Ci ludzie probowali.
          Moze przypomnij sobie lepiej swoje poczatki na emigracji...
          Co zepchniete do podswiadomosci i nie pamietasz?
          • lulu13 Re: Praca czeka w Irlandii ????? 27.05.04, 17:32
            ehhehehe ! wina ?? zakutych lebow z Polszy i zarazonych virusem komunizmu, co
            by chcieli od razu miliony zarabiac i siedziec za biurkiem i pic kawe
            i pierdoly opowiadac , typowe podejscie socjalistyczne albo sexualne
            czyli : - " ROBOTA LEZY A JA JA PIERDOLE" !!!!!, hyhyhyyhhyhyhyhyyhyhy !!!
            • Gość: Arbuz Re: Praca czeka w Irlandii ????? IP: 194.223.152.* 27.05.04, 17:34
              A co marzyc nie mozna? Ponoc chciec znaczy moc. No ale prawdziwy kapitalista by
              to wiedzial
          • Gość: VIP-1 Re: Praca czeka w Irlandii ????? IP: *.cwshs.com 27.05.04, 17:37
            Gość portalu: Arbuz napisał(a):

> Moze przypomnij sobie lepiej swoje poczatki na emigracji...
            > Co zepchniete do podswiadomosci i nie pamietasz?
            a pamietam, pamietam
            pamietam ze nie krecilem nosem, tylko robilem co sie trafilo
            w przeciwienstwie do Niemiec czy Austrii
            w Grecjii zadnej pomocy rzadowej nie bylo
            nikogo nie obchodzilo czy masz za co zyc i gdzie mieszkasz

no i jakos sobie radzilismy

p.s. wyjechalem maja $100 w kieszeni
            greckiego ni w zab, slabiutko po angielsku
            • lulu13 Re: Praca czeka w Irlandii ????? 27.05.04, 17:42
              ale te glupie pyski znad Sanoka o tym nie wiedza ze musisz sobie radzic
              sam, tylko jada na chama,na pale !!! i mysla ze tam na nich ktos czeka !! A
              tu wielkie rozczarowania i sromotne powroty z pusta kieszenia , 8000
              rodakow,powrocilo ,liczby mowia za wszystko !!!!
              • Gość: Arbuz Re: Praca czeka w Irlandii ????? IP: 194.223.152.* 27.05.04, 17:46
                > 8000 rodakow,powrocilo ,liczby mowia za wszystko !!!!

Linka podasz i czy nikt cie nie sledzil dzisiaj?
                • lulu13 Re: Praca czeka w Irlandii ????? 27.05.04, 17:49
                  na hooj ci link ?? czytaj gazety ,az roi sie od wiadomosci tego typu , a
                  link juz byl kiedys podany ,nie chce sie mi szukac, Ogladaj Telleexpres w
                  Necie tez o tym mowia ,hyhyhyhyhyyhhyyh !!! obciach i wstyd na calego, 8000
                  glupich cepow juz powrocilo z "kwitkiem na wegle " !!!,nabici w butelke
                  !!!
                  • Gość: Arbuz Re: Praca czeka w Irlandii ????? IP: 194.223.152.* 27.05.04, 17:55
                    nie lubie cie
                    • Gość: VIP-1 Re: Praca czeka w Irlandii ????? IP: *.cwshs.com 27.05.04, 17:57
                      a mnie lubisz?
              • anieatak Re: Praca czeka w Irlandii ????? 27.05.04, 23:11
                lulu13 napisał:

> ale te glupie pyski znad Sanoka o tym nie wiedza ze musisz sobie
                radzic
                > sam, tylko jada na chama,na pale !!! i mysla ze tam na nich ktos czeka !!
                A
                > tu wielkie rozczarowania i sromotne powroty z pusta kieszenia , 8000
                > rodakow,powrocilo ,liczby mowia za wszystko !!!!

heh ..jaj się tylko cieszę że wróciłem nim oni wszyscy pojechali..dramat..
                statystyki będą jednakże lepsze
                • lulu13 Re: Praca czeka w Irlandii ????? 28.05.04, 08:42
                  bedzie wiecej powrotow juz wkrotce !!! bo na nowo przybylych polusow ,juz
                  sie czaja szajki maroccanczykow !!, hindusow itp, bo zabieraja im prace i
                  obnizaja stawki, a to prosty wniosek ze zacznie sie walka podjazdowa z
                  miejscowymi kolorowymi, to wtedy sie zacznie cyrk !!! nie jeden lomzyniak
                  albo zambrowianin przyjedzie z wybita szczeka albo obcietymi pazurami.
                  Czekamy na nowe wiadomosci.
                  • Gość: Halina LEGALNE ZALATWIANIE PRACY W SZWECJI IP: *.ip-pluggen.com 28.05.04, 16:39
                    Widze, ze nikt do IRLANDII sie nie wybiera, dyskusja zamiast tego zeszla na
                    Wielka Brytanie.
                    Wiec druga propozycja.

Na forum PRACA (klinij, otworz , kliknij na SZWECJA) sa podawane legalne
                    mozliwosci otrzymania pracy w Szwecji.
                    Autorem jest klaryska, ktora podjela te szlachetna misje ulatwienia Polakom
                    pracy w Szwecji poprzez zaznajomienie ich w jaki sposob LEGALNIE mozna taka
                    prace zalatwic.

Niestety linki na www.gazwta nie funkcjonuja, wiec nie moge podac takiego.
                    • lulu13 Re: LEGALNE ZALATWIANIE PRACY W SZWECJI 28.05.04, 18:03
                      czy to bedzie Irlandia czy to bedzie Szwecja = same shit !!!!!,polacy
                      wszedzie sa nabijani w butelke ,bo maja zawyzone oczekiwania !! a ta cala
                      Klaryska to kolejna polska cwaniara ktora probuje robic pieniadze na malo
                      swiadomych rodakach znad Biebrzy i Sanoka !! Nie rozumie cie gluptasie co
                      umieszczasz te kretynskie posty o pracy czekajacej gdzies tam w
                      Irlandii czy Szwecji czy Holandii,przeciez to wszystko sa idiotyzmy wyssane
                      z palca , czy ty myslisz ze ktos za Bog zaplac moze komus prace zalatwic ?/
                      albo ze jakakolwiek praca gdzies na kogos czeka ??? , nie osmieszaj sie i
                      nie badz naiwna ?? bo juz nie jeden a tysiace powracalo z nabici w
                      butelke, Nie zapominaj ze we wszystkich krajach Europy Zachodniej od WIELU
                      lat siedza Turki Jugole, Ukraincy, Slowacy itp, ktorzy wyzeraja wszystkie
                      wolne roboty, jak nie nauczylas sie jeszce tej prostej prawdy ,to jedz na
                      wlasna reke i znajdz sobie robote,zobaczymy z czym wrocisz i z jaka
                      kasa ???,hyhyhyhyhyhyhyyhhy !!!
                      • Gość: Halina Re: LEGALNE zalatwianie PRACY W SZWECJI IP: *.ip-pluggen.com 28.05.04, 19:08
                        Czlowieku, spokojnie...
                        Klaryska (o ktorej nic nie wiem), INFORMUJE o szwedzkich przepisach na
                        podstawie ktorych mozna LEGALNIE zalatwic prace jesli ma sie akurat
                        poszukiwany w Szwecji zawod.
                        O zadnych posrednikach, oprocz panstwowego POSREDNICTWA PRACY, nie pisze.
                        Na jej forum zglasza sie wielu Polakow, wiec potrzeba zalozenia takiego
                        forum byla duza.
                        • ospol Re: LEGALNE zalatwianie PRACY W SZWECJI 28.05.04, 19:28
                          Fakt jest faktem ze wiekszosc Irlandczykow czy Brytyjczykow chetnie by sie
                          wyniosla do cieplych krajow. A marzeniem jest juz USA. Podobnie jest ze
                          Szwedami.
                          Fatalny klimat plus niegodziwe podatki dobijaja ludzi i im sie nie chce juz zyc
                          tam gdzie sie urodzili (a my Polacy tam szukamy raju dla siebie).

W USA tzw VAT to czesto 0% albo max 8.5%. Jak na tym wypada np GB z dwudziesto
                          paro procentowym VATem sami juz wiecie.

Europa to jest zapierdal dla syzyfa. Ile bys nie zasuwal najpierw ci zabiora
                          polowe (czesto 70%) do income tax a reszte w sales tax i innych dodatkach.
                          Czesto okazuje sie ze po wszystkim brakuje ci na jedzenie. A co mowic o
                          oszczedzaniu.

EUROPA JEST DLA TYCH CO JUZ MAJA SZMALEC I NIERUCHOMOSCI. CI NAWET NIE MUSZA
                          JUZ Z POLSKI WYJEZDZAC. MUSISZ COS JUZ MIEC ABY DOBRZE ZYC. OD ZERA NIC SIE NIE
                          DOROBISZ W 90% TO SIE SPRAWDZA.

Cala Europa by gdzies wyjechala. Niemcy marza o Australi i Nowej Zelandii ale
                          oni jada tam juz z kasa, kupuja domy, samochody za sprzedane dobra w Niemczech
                          i jest im duzo latwiej niz Polakom.

Taka jest juz prawda. Najlatwiej jest emigrowac tym co emigrowac nie musza.
                          EU to jest przyszlosc dla mlodych Polakow ale tych co wyjada gdziekolwiek
                          skoncza tam dobre studia i wkreca sie w normalny rytm zycia tych krajow. Ci
                          ktorzy przyjada z walichami czytac ogloszenia o prace rozklejone na dworcach
                          lepiej niech zostana w biedzie tam gdzie sa. Bieda wszedzie jest okrutna ale
                          tam gdzie jezyka sie nie rozumie bieda przychodzi szybciej niz rozum do glowy.

Doswiadczony i juz ustawiony emigrant
                          • Gość: Halina Re: LEGALNE zalatwianie PRACY W SZWECJI IP: *.ip-pluggen.com 28.05.04, 20:23
                            A jednak ludzie ucza sie szwedzkiego aby za pare lat moc stanac w
                            konkurencji z innymi szukajacymi pracy.
                            Szwecja nie jest wlasciwym krajem aby pojechac, "zrobic kase" i wrocic do
                            Polski.
                            A zyc wcale tu nie jest tak zle... Dlaczego inaczej Szwecja bylaby tak
                            popularnym miejscem dla azylantow? Niektorzy z nich juz po paru latach
                            swietnie sobie radza, czasem kosztem pracy 16 godzin na dobe, ale jednak
                            sobie radza...
                            Nie wiem jaka w tym jest prawda, ale podobno w zeszlym roku na czarno
                            pracowalo w Szwecji 10 000 Polakow. Widocznie doszli do wniosku, ze "lepszy
                            rydz niz nic".
                  • anieatak Re: Praca czeka w Irlandii ????? 28.05.04, 22:35
                    lulu13 napisał:

> bedzie wiecej powrotow juz wkrotce !!! bo na nowo przybylych polusow ,juz
                    > sie czaja szajki maroccanczykow !!, hindusow itp, bo zabieraja im prace i
                    > obnizaja stawki, a to prosty wniosek ze zacznie sie walka podjazdowa z
                    > miejscowymi kolorowymi, to wtedy sie zacznie cyrk !!! nie jeden lomzyniak
                    > albo zambrowianin przyjedzie z wybita szczeka albo obcietymi pazurami.
                    > Czekamy na nowe wiadomosci.

oczywiście nie dotyczy chłopaków z Sokółki(białostoczczyzna)
                    • lulu13 Re: Praca czeka w Irlandii ????? 29.05.04, 07:23
                      hyhyhyhyhyhy - a nie mowilem ??? ja zawsze mam racje bo jestem starym
                      emigrantem !!!!!! i mam expirience !! ,yhyyhhyyhyhyhy 99 % tych co wyjezdrzaja
                      za praca w Europie jej szukac to pogrobowcy z polskich Pegr-ow i tym
                      podobnych instytucji, ludzie bez zawodu, lub ktorym wydaje sie ze maja
                      zawod [ np. ekonomista po /////////Technikum ekonomicznym] itp, takich glupkow
                      jest na tysiace , ich tylko czeka lopata, wiadro i scierka !! jeden ale to
                      naprawde jeden powtarzam JEDEN na 10.000 co wyjechalo znajdzie naprawde dobra
                      prace bo ma poszukiwany zawod , np elektronik + duzy expirience itp, -
                      reszta to lopata i miotla pod warunkiem jeszcze ze maja duzo szczescia ,
                      bo i na te roboty jest chetnych pelno !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka