Gość: Halina IP: *.ip-pluggen.com 27.05.04, 15:24 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2094251.html Zawsze to blizej niz Australia, a TEZ wyspa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anieatak Re: Praca czeka w Irlandii 27.05.04, 15:45 Gość portalu: Halina napisał(a): > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2094251.html > Zawsze to blizej niz Australia, a TEZ wyspa... ajriszemogliby mogliby mnie może polubić..nie chce mi się otwierać linku, czy mogłabyś streścić artykuł mosze uciekać z mojego kraju i od mojej rodziny..oni mnie wykończą..niestety..bardzo smutne ale bardzo prawdziwe.. kiedy pierwszy raz mnie zamykali to napisali że uderzyłem siostrę...teraz jak mnie zamkną to wytłumaczą to tym że mnie siostra uderzyła? uszę uciekać z tego kraju.. czy ktoś mógłby mi dać azyl? zasadniczo kandyduje do miana tępionego za poglądy .. czynów zasadniczo brak, no chyba że to moja wina że mnie siostra uderzyła wątpie.. terror rodzi terror..bez dwóch zdań..droga do nikąd.. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Praca czeka w Irlandii ????? 27.05.04, 17:21 taka sama jak w Anglii ???,eheheheheh !!!! w pierwszych 2 tygodniach powrocilo z Anglii 8000 polakow ,nabitych w butelke !!! z nosem na kwinte spusczonym !! izadluzeni na zakup biletow do Londynu !!,eheheheh !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbuz Re: Praca czeka w Irlandii ????? IP: 194.223.152.* 27.05.04, 17:28 No i czyja to wina? Pracy w Anglii nadal jest FULL. Tylko trzeba umiec ja znalezc a nie pamietam aby w poprzednim systemie trzeba bylo wykazac sie taka umiejetnoscia.. Ci ludzie probowali. Moze przypomnij sobie lepiej swoje poczatki na emigracji... Co zepchniete do podswiadomosci i nie pamietasz? Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Praca czeka w Irlandii ????? 27.05.04, 17:32 ehhehehe ! wina ?? zakutych lebow z Polszy i zarazonych virusem komunizmu, co by chcieli od razu miliony zarabiac i siedziec za biurkiem i pic kawe i pierdoly opowiadac , typowe podejscie socjalistyczne albo sexualne czyli : - " ROBOTA LEZY A JA JA PIERDOLE" !!!!!, hyhyhyyhhyhyhyhyyhyhy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbuz Re: Praca czeka w Irlandii ????? IP: 194.223.152.* 27.05.04, 17:34 A co marzyc nie mozna? Ponoc chciec znaczy moc. No ale prawdziwy kapitalista by to wiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: Praca czeka w Irlandii ????? IP: *.cwshs.com 27.05.04, 17:37 Gość portalu: Arbuz napisał(a): > Moze przypomnij sobie lepiej swoje poczatki na emigracji... > Co zepchniete do podswiadomosci i nie pamietasz? a pamietam, pamietam pamietam ze nie krecilem nosem, tylko robilem co sie trafilo w przeciwienstwie do Niemiec czy Austrii w Grecjii zadnej pomocy rzadowej nie bylo nikogo nie obchodzilo czy masz za co zyc i gdzie mieszkasz no i jakos sobie radzilismy p.s. wyjechalem maja $100 w kieszeni greckiego ni w zab, slabiutko po angielsku Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Praca czeka w Irlandii ????? 27.05.04, 17:42 ale te glupie pyski znad Sanoka o tym nie wiedza ze musisz sobie radzic sam, tylko jada na chama,na pale !!! i mysla ze tam na nich ktos czeka !! A tu wielkie rozczarowania i sromotne powroty z pusta kieszenia , 8000 rodakow,powrocilo ,liczby mowia za wszystko !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbuz Re: Praca czeka w Irlandii ????? IP: 194.223.152.* 27.05.04, 17:46 > 8000 rodakow,powrocilo ,liczby mowia za wszystko !!!! Linka podasz i czy nikt cie nie sledzil dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Praca czeka w Irlandii ????? 27.05.04, 17:49 na hooj ci link ?? czytaj gazety ,az roi sie od wiadomosci tego typu , a link juz byl kiedys podany ,nie chce sie mi szukac, Ogladaj Telleexpres w Necie tez o tym mowia ,hyhyhyhyhyyhhyyh !!! obciach i wstyd na calego, 8000 glupich cepow juz powrocilo z "kwitkiem na wegle " !!!,nabici w butelke !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbuz Re: Praca czeka w Irlandii ????? IP: 194.223.152.* 27.05.04, 17:55 nie lubie cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: Praca czeka w Irlandii ????? IP: *.cwshs.com 27.05.04, 17:57 a mnie lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
anieatak Re: Praca czeka w Irlandii ????? 27.05.04, 23:11 lulu13 napisał: > ale te glupie pyski znad Sanoka o tym nie wiedza ze musisz sobie radzic > sam, tylko jada na chama,na pale !!! i mysla ze tam na nich ktos czeka !! A > tu wielkie rozczarowania i sromotne powroty z pusta kieszenia , 8000 > rodakow,powrocilo ,liczby mowia za wszystko !!!! heh ..jaj się tylko cieszę że wróciłem nim oni wszyscy pojechali..dramat.. statystyki będą jednakże lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Praca czeka w Irlandii ????? 28.05.04, 08:42 bedzie wiecej powrotow juz wkrotce !!! bo na nowo przybylych polusow ,juz sie czaja szajki maroccanczykow !!, hindusow itp, bo zabieraja im prace i obnizaja stawki, a to prosty wniosek ze zacznie sie walka podjazdowa z miejscowymi kolorowymi, to wtedy sie zacznie cyrk !!! nie jeden lomzyniak albo zambrowianin przyjedzie z wybita szczeka albo obcietymi pazurami. Czekamy na nowe wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina LEGALNE ZALATWIANIE PRACY W SZWECJI IP: *.ip-pluggen.com 28.05.04, 16:39 Widze, ze nikt do IRLANDII sie nie wybiera, dyskusja zamiast tego zeszla na Wielka Brytanie. Wiec druga propozycja. Na forum PRACA (klinij, otworz , kliknij na SZWECJA) sa podawane legalne mozliwosci otrzymania pracy w Szwecji. Autorem jest klaryska, ktora podjela te szlachetna misje ulatwienia Polakom pracy w Szwecji poprzez zaznajomienie ich w jaki sposob LEGALNIE mozna taka prace zalatwic. Niestety linki na www.gazwta nie funkcjonuja, wiec nie moge podac takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: LEGALNE ZALATWIANIE PRACY W SZWECJI 28.05.04, 18:03 czy to bedzie Irlandia czy to bedzie Szwecja = same shit !!!!!,polacy wszedzie sa nabijani w butelke ,bo maja zawyzone oczekiwania !! a ta cala Klaryska to kolejna polska cwaniara ktora probuje robic pieniadze na malo swiadomych rodakach znad Biebrzy i Sanoka !! Nie rozumie cie gluptasie co umieszczasz te kretynskie posty o pracy czekajacej gdzies tam w Irlandii czy Szwecji czy Holandii,przeciez to wszystko sa idiotyzmy wyssane z palca , czy ty myslisz ze ktos za Bog zaplac moze komus prace zalatwic ?/ albo ze jakakolwiek praca gdzies na kogos czeka ??? , nie osmieszaj sie i nie badz naiwna ?? bo juz nie jeden a tysiace powracalo z nabici w butelke, Nie zapominaj ze we wszystkich krajach Europy Zachodniej od WIELU lat siedza Turki Jugole, Ukraincy, Slowacy itp, ktorzy wyzeraja wszystkie wolne roboty, jak nie nauczylas sie jeszce tej prostej prawdy ,to jedz na wlasna reke i znajdz sobie robote,zobaczymy z czym wrocisz i z jaka kasa ???,hyhyhyhyhyhyhyyhhy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: LEGALNE zalatwianie PRACY W SZWECJI IP: *.ip-pluggen.com 28.05.04, 19:08 Czlowieku, spokojnie... Klaryska (o ktorej nic nie wiem), INFORMUJE o szwedzkich przepisach na podstawie ktorych mozna LEGALNIE zalatwic prace jesli ma sie akurat poszukiwany w Szwecji zawod. O zadnych posrednikach, oprocz panstwowego POSREDNICTWA PRACY, nie pisze. Na jej forum zglasza sie wielu Polakow, wiec potrzeba zalozenia takiego forum byla duza. Odpowiedz Link Zgłoś
ospol Re: LEGALNE zalatwianie PRACY W SZWECJI 28.05.04, 19:28 Fakt jest faktem ze wiekszosc Irlandczykow czy Brytyjczykow chetnie by sie wyniosla do cieplych krajow. A marzeniem jest juz USA. Podobnie jest ze Szwedami. Fatalny klimat plus niegodziwe podatki dobijaja ludzi i im sie nie chce juz zyc tam gdzie sie urodzili (a my Polacy tam szukamy raju dla siebie). W USA tzw VAT to czesto 0% albo max 8.5%. Jak na tym wypada np GB z dwudziesto paro procentowym VATem sami juz wiecie. Europa to jest zapierdal dla syzyfa. Ile bys nie zasuwal najpierw ci zabiora polowe (czesto 70%) do income tax a reszte w sales tax i innych dodatkach. Czesto okazuje sie ze po wszystkim brakuje ci na jedzenie. A co mowic o oszczedzaniu. EUROPA JEST DLA TYCH CO JUZ MAJA SZMALEC I NIERUCHOMOSCI. CI NAWET NIE MUSZA JUZ Z POLSKI WYJEZDZAC. MUSISZ COS JUZ MIEC ABY DOBRZE ZYC. OD ZERA NIC SIE NIE DOROBISZ W 90% TO SIE SPRAWDZA. Cala Europa by gdzies wyjechala. Niemcy marza o Australi i Nowej Zelandii ale oni jada tam juz z kasa, kupuja domy, samochody za sprzedane dobra w Niemczech i jest im duzo latwiej niz Polakom. Taka jest juz prawda. Najlatwiej jest emigrowac tym co emigrowac nie musza. EU to jest przyszlosc dla mlodych Polakow ale tych co wyjada gdziekolwiek skoncza tam dobre studia i wkreca sie w normalny rytm zycia tych krajow. Ci ktorzy przyjada z walichami czytac ogloszenia o prace rozklejone na dworcach lepiej niech zostana w biedzie tam gdzie sa. Bieda wszedzie jest okrutna ale tam gdzie jezyka sie nie rozumie bieda przychodzi szybciej niz rozum do glowy. Doswiadczony i juz ustawiony emigrant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: LEGALNE zalatwianie PRACY W SZWECJI IP: *.ip-pluggen.com 28.05.04, 20:23 A jednak ludzie ucza sie szwedzkiego aby za pare lat moc stanac w konkurencji z innymi szukajacymi pracy. Szwecja nie jest wlasciwym krajem aby pojechac, "zrobic kase" i wrocic do Polski. A zyc wcale tu nie jest tak zle... Dlaczego inaczej Szwecja bylaby tak popularnym miejscem dla azylantow? Niektorzy z nich juz po paru latach swietnie sobie radza, czasem kosztem pracy 16 godzin na dobe, ale jednak sobie radza... Nie wiem jaka w tym jest prawda, ale podobno w zeszlym roku na czarno pracowalo w Szwecji 10 000 Polakow. Widocznie doszli do wniosku, ze "lepszy rydz niz nic". Odpowiedz Link Zgłoś
anieatak Re: Praca czeka w Irlandii ????? 28.05.04, 22:35 lulu13 napisał: > bedzie wiecej powrotow juz wkrotce !!! bo na nowo przybylych polusow ,juz > sie czaja szajki maroccanczykow !!, hindusow itp, bo zabieraja im prace i > obnizaja stawki, a to prosty wniosek ze zacznie sie walka podjazdowa z > miejscowymi kolorowymi, to wtedy sie zacznie cyrk !!! nie jeden lomzyniak > albo zambrowianin przyjedzie z wybita szczeka albo obcietymi pazurami. > Czekamy na nowe wiadomosci. oczywiście nie dotyczy chłopaków z Sokółki(białostoczczyzna) Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Praca czeka w Irlandii ????? 29.05.04, 07:23 hyhyhyhyhyhy - a nie mowilem ??? ja zawsze mam racje bo jestem starym emigrantem !!!!!! i mam expirience !! ,yhyyhhyyhyhyhy 99 % tych co wyjezdrzaja za praca w Europie jej szukac to pogrobowcy z polskich Pegr-ow i tym podobnych instytucji, ludzie bez zawodu, lub ktorym wydaje sie ze maja zawod [ np. ekonomista po /////////Technikum ekonomicznym] itp, takich glupkow jest na tysiace , ich tylko czeka lopata, wiadro i scierka !! jeden ale to naprawde jeden powtarzam JEDEN na 10.000 co wyjechalo znajdzie naprawde dobra prace bo ma poszukiwany zawod , np elektronik + duzy expirience itp, - reszta to lopata i miotla pod warunkiem jeszcze ze maja duzo szczescia , bo i na te roboty jest chetnych pelno !!!! Odpowiedz Link Zgłoś