Dodaj do ulubionych

Hańba dla Polski - Po wyborach

17.10.11, 15:53
GONIEC nr 41/2011
Hańba dla Polski

Do pisania tego listu usiadłam tuż po ogłoszeniu wstępnych wyników wyborów w Polsce. Z wielkim smutkiem i niepokojem przyjęłam tę zapowiedź, widząc przed oczyma tych samych ludzi w rządzie, co przez ostatnie cztery lata niszczyli Polskę, we wszystkich przejawach życia publicznego. Rodacy w kraju nie przejęli się tym, ile zła wyrządził rząd PO-PSL Polsce i im samym. Jak Wam nie wstyd, Rodacy, że w świat poszedł przekaz, iż w ojczyźnie Papieża, błogosławionego Jana Pawła II, jest tylu ludzi pozbawionych mądrego myślenia. Ponowny wybór ludzi o antypolskim nastawieniu, antykatolików, antynarodowców, kłamców to dowód, że Polaków ogarnęła zbiorowa amnezja, wręcz ciężka choroba psychiczna, która odebrała im zdolność myślenia. 10 proc. głosów otrzymał człowiek niezrównoważony psychicznie, promujący aborcję na życzenie, in vitro, homoseksualizm, transseksualizm, narkomanię, rozwiązłość seksualną, atakujący Kościół, księży, wiarę katolicką.
Ponad połowa Polaków nie wzięła udziału w wyborach, komu zrobili na złość? Ci, co zagłosowali na "przystojnego", niech im teraz wystarczy popatrzeć na niego, gdy będą przymierać głodem lub z braku pieniędzy na leki. Ubolewałam w przeszłości, gdy dowiedziałam się o planach dla Polski możnych tego świata, iż zredukują Polaków o połowę. Dziś myślę, że dobrze, tylko żeby mogli wyselekcjonować tych, którym jest obojętny los Ojczyzny, tych, którzy nie zadali sobie trudu pójścia do głosowania. Zapomnieli, że mają nie tylko prawo, ale także obowiązek wobec tych, którzy oddawali swe życie, aby oni mogli żyć. Do polityków PiS-u apeluję, martwcie się tylko o siebie, wtedy wygracie, a kto zwróci się do Was o pomoc, zadajcie sobie trud sprawdzenia, czy osoba brała udział w wyborach. Większość Polaków deklaruje przynależność do wiary katolickiej, ale ilu z nich jest naprawdę wierzących i słuchających tego, co mówią księża, biskupi i czy pamiętają, co mówił i o co prosił nasz Ojciec Święty Jan Paweł II?
"Społeczeństwo bez pamięci o przeszłości nie ma przyszłości". Przez 30 lat życia na emigracji byłam przekonana, że Polacy po tak tragicznej historii swojej Ojczyzny są narodem światłym, mądrym, odpowiedzialnym. Dziś widzę, że byłam w błędzie, że historia ich niczego nie nauczyła, że nie wiedzą co boskie i co ludzkie, kogo trzeba cenić, a kogo ukarać. Zawiodłam się sromotnie i wiem, że z tymi ludźmi już niczego zrobić nie można. Jedynie silna opozycja może zawrócić w połowie drogi, ale warto kogoś uszczęśliwiać na siłę? Serdecznie dziękuję Polonii zza Oceanu, która wykazała wielką troskę i znajomość zagadnień politycznych, że głosowała na ludzi sumienia, prawdy i głębokiej wiary. Dziękuję politykom i sympatykom PiS-u za trud i chęci ratowania Polski.
Jolanta
Krawczyńska
Hamilton
Od redakcji: Takie rzeczpospolite, jakie młodzieży chowanie. Chyba więc kogoś źle wychowaliśmy?
Obserwuj wątek
    • polonus5 He,he,he z innej beczki !!! 17.10.11, 15:55
      DLACZEGO SEKTA KACZYŃSKIEGO PRZERŻNEŁA W WYBORACH?! OTO ROZWIĄZANIE ZAGADKI!
      Mimo upływu kilku dni od wyborów, z mojej twarzy cały czas nie schodzi uśmiech. Powróciła moja wiara w ludzi i w to, że prymitywne oszustwo z "przemianą Kaczora w normalnego człowieka" nie zostało kupione.

Oczywiście 30% wyborców zostało chyba skutecznie otumianionych przez filozofię tego, co "prezydenta nazywa panem Komorowskim", ale i tak rozmiar porażki sekty jest tak przytłaczający, że z nawiązką rekompensuje całą resztę. Z rozbawieniem śledzę czas rozliczeń, który nadlatuje niczym pocisk samosterujący w kierunku Tu-154M pod Smoleńskiem. Oczywiście zasada od lat stosowana przez Kaczyńskiego, czyli "zawsze winny jest kto inny", także tutaj została przez Kaczyńskiego użyta w całej rozciągłości. Śledząc uważnie sondaże można tymczasem bardzo wyraźnie wskazać punkt, kiedy wszystko "się jebło" i nagle zaczęło pikować w dół. Nie mam cienia wątpliwości, że takim punktem był program Tomasza Lisa, kiedy wystąpił w nim lider sekty. Pamiętacie, jaki skowyt rozniósł się po tym programie w sieci? Internet zawył, że "Kaczyński rozjechał Lisa", że "Lis przegrał sromotnie", że ta pisowska niedojda "tak znakomicie wypadł". Czytałem te wszystkie kretynizmy przecierając oczy ze zdumienia, bo nie ulegało dla mnie wątpliwości najmniejszych, że Kaczyński został rozjechany przez autora programu niczym żaba, która przechodziła lokalną drogę na Mazurach i przejechał po niej dwudziestonowy tir.

Cała Polska zobaczyła tę samą gębulę Kaczyńskiego, prymitywną i mściwą, małego krętacza, potrafiącego posługiwać się tylko i wyłącznie insynuacjami i pomówieniami, który co i rusz robi osobiste wycieczki pod adresem Lisa, który jest tym samym obleśnym Kaczorem, którego ludzie mają po dziurki w nosie i który tak się nadaje do rządzenia dużym czterdziestomilionowym krajem jak za przeproszeniem Antoni Macierewicz na kosmonautę. Od tego programu zmieniło się wszystko, bo spadła owa upiorna maska "kretyńsko uśmiechniętego starszawego pana", lecz zobaczyliśmy prawdziwe oblicze lidera sekty. Jak to możliwe, że ludzie dyskutujący na przeróżnych forach czy komentarzach opowiadali takie dyrdymały o wielkim "zwycięstwie mściwego specjalisty od Angeli Merkel"? To dla mnie wielka zagadka i chyba temat na zupełnie oddzielny felieton.

Z ostatnich zabawnych dni są warte odnotowania dwie rzeczy. Pierwsza to słowa JA-RO-SŁA-WA (można skandować, jeśli ktoś chce), które powinny zostać starannie zapisane w notesach przez wszystkich polskich lekarzy psychiatrów, którzy starają się na bieżąco sporządzać historię paranoi "najwybitniejszego z premierów". Oto w pewnym momencie budząc wyraźne osłupienie nawet najbliższych pamagierów z sekty pisowskiej Kaczyński oświadczył, że on nie zrezygnuje po szóstych z rzędu przerżniętych wyborach, bo jak jeździł po Polsce, to ludzie skandowali "Jarosław Polskę zbaw!". I jak dodał, można te słowa "rozumieć różnie, ale są one znaczące". Od dawna na tym blogu wprost mówimy o objawach paranoi Jarosława Kaczyńskiego, ale teraz już chyba najbardziej w to wątpiący ludzie stracili wszelkie złudzenia. Publiczne wypowiadanie takiego idiotyzmu nie tylko świadczy o tym, że zawodnik nie panuje nad słowem mówionym (a chciał być - Jezus Maria - premierem Polski!), ale także ma we łbie wizję siebie jako "zbawcy narodu". Te okrzyki dewotów tylko niestety go w tym utwierdzają.

Na koniec zaś rozwiązanie zagadki, dlaczego sekta pisowska przegrała wybory. Tajemnicę tę wyjaśniła nam jedna z "wdów smoleńskich", tajnego oddziału bojowego sekty w ostatnich wyborach, czyli sromotnie przegrana w Krakowie Zuzanna Kurtyka. Komentując swoją przegraną pani Zuza powiedziała najpierw, że się cieszy, że nie weszła do senatu, bo ona się takim senatem "brzydzi". Potem jednak dodała rzecz bardziej znamienną. Otóż jej zdaniem PiS przegrał, bo nie w wyborach zagłosował naród, tylko... społeczeństwo!!!
      Mam nadzieję, że zdanie to zostane przez Państwa zapamiętane, a wśród czytających ten blog znajdą się i tacy, którzy tę jakże mądre słowa wydziergają sobie na plerach w punkcie tatuażu. Są one bowiem tego warte. Dobranoc Państwu!

PIERWSZY OBYWATELSKI BLOG ANTYPISOWSKI! To blog dla ludzi, którzy widzą szaleństwo Kaczyńskiego w kolejnych "wersjach", a PiS postrzegają jako niebezpieczną sektę niszczącą Polskę i jej wizerunek na świecie. Czekamy na teksty, które opublikujemy na blogu. Swój tekst wyślij na adres: pis24@onet.pl ZAPAMIĘTAJ TEN ADRES, PRZEKAŻ GO ZNAJOMYM! - pis24.blogspot.com/
      • starypierdola Wyjatkowy ciemnogrod ... 17.10.11, 16:10
        ... w tym Ontario wogole a w Hamilton w szczegolnosci sad

Na szczescie jest tam jedna jutrzenka nadziei: Ontarian smile Byla jeszcze jedna, moj krjan z Moniek, Zupa. Ale widac do zagryzli na smierc sad

Zdegustowany ale z nadzieja na swietlana przyszlosc
        SP
    • ontarian Re: Hańba dla Polski - Po wyborach 17.10.11, 16:16
      polonus5 napisała:

> Serdecznie dziękuję Polonii zza Oceanu, która wykazała wielką troskę i znajomość
      > zagadnień politycznych, że głosowała na ludzi sumienia, prawdy i głębokiej wiary.
      hehehe, alez ona pitoli.
      jaka polonia glosowala? polonia te ich wybory to ma w glembokim powazaniu.
      na kilkaset tysiency polonii, w toroncie niecale 3 tysionce glosuf oddano, hehehe
      to pewnie te mohery co wnuczki przyjechaly bawic, a nie zadna polonia, hehe
      • ratpole Re: Hańba dla Polski - Po wyborach 17.10.11, 16:47
        ontarian napisał:

> hehehe, alez ona pitoli.
        > jaka polonia glosowala?

O przepraszam, ja glosowalem.
        Co prawda nie przy samej urnie, ale blisko!
        Wydalem glos, zeby sie polactwo na sznur rzucilo, no a potem to zeby ich do urny zamieciono hehehe
      • rat_canals yontus 17.10.11, 16:49
        mamusia glosowala hehehe
        • ontarian Re: yontus 17.10.11, 16:56
          tak, mamusia w bulbie glosowala
    • stanczyk-5 jestescie manipulowani ... 23.10.11, 13:55

w calej swej histori ludzkosc byla manipulowana
      i jest w dalszym ciagu,z chwila rozrostu i-netu
      manipulacja nasila sie,czytelnik/i-nauta ma
      niewielkie mozliwosci prostowanie klamstw medialnych
      gdyz zostanie : odciety od forum albo nawet sieci
      lub pozbawi sie go wolnosci-najlepiej u czubkow gdyz
      takiemu nikt puzniej nieuwierzy ,co pozostaje ? -
      globalny atak na serwery szczekaczek medialnych
      tu jest pole do popisu dla hackerow.

w polsce niby partie niby opozycja,rzecz w tym ze jedyna
      w miare polska partia jest PSL , cale reszta obrzuca sie
      wzajemnie lajnem pod publiczke wyborcow/obywateli
      i calej reszty prezydia partyjne dziwnie koszerne ..czyzby
      wszyscy wybrani zrezygnowali z swych korzeni ???
      • fuck_u Polonus dostal na leb z tematem wyborow 23.10.11, 15:09
        po 25 latach siedzenia w Kanadzie -odbilo mu !
        • polonus5 Re: Polonus dostal na leb z tematem wyborow 23.10.11, 18:30
          "Te słowa nie miały prawa paść"
          Po takich słowach jest mi bardzo przykro. Partia to grupa ludzi, którzy ciężko pracowali w kampanii. Nazywanie ich pachołkami jest czymś, co mi się nie mieści w głowie. Te słowa nie miały prawa paść - powiedział w programie "Piaskiem po oczach" na antenie TVN24 Tomasz Poręba. Europoseł odniósł się w ten sposób do wypowiedzi innego polityka PiS - Tadeusza Cymańskiego, który w wywiadzie dla "Wprost" mówił o tym, że w PiS panuje dyktatura, a pozycja jego samego w partii jest "nieprzyjemna". Powiedział także, że "poziom wazeliniarstwa doszedł do stanów ekstremalnych", a swoich kolegów z partii nazwał "pachołkami".

wiadomosci.onet.pl/kraj/burza-w-pis-te-slowa-nie-mialy-prawa-pasc,1,4887570,wiadomosc.html

Poręba i Hoffman to najwięksi wazeliniarze.
          Słucham tego Poręby i ciągle mam wrażenie,że on nie rozumie ,że już jest po wyborach .Ciągle agituje i przekonuje że w jego parti jest demokracja i każdy może raz powiedzieć co myśli.Im częściej to powtarza tym bardziej jest niewiarygodny.Ciągle mówi o Tusku ,i wszystko do tego sprowadza ,(podobnie jak Kaczyński),uważa go za swojego prześladowcę i czarny charakter.Tak wierzy w to co mówi ,że zatracił kontakt z rzeczywistością.Tym czasem każdy z tych, którzy się wyzwolili z łap prezesa ,widzą że w tej partii działają jak w transie,bezmyślnie wykonując wszystkie polecenia obsesyjnie nakierowanego szefa.Tą grę pierwszy przejrzał Dorn ,po nim byli następni.Jego spin doktorzy z wcześniejszych lat Bielan i spółka .Poręba to naiwny ideowiec uwierzył że prezesowi chodzi o dobro polaków ,ale tacy są najgroźniejsi chętnie później grają rolę Brutusa .
          • fuck_u Re: Polonus dostal na leb z tematem wyborow 23.10.11, 19:00
            ty naprawde myslisz ze ktos to czyta ?
            kazdy z polonii ma to gleboko w d..ooo..pie !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka