polonus5
17.10.11, 15:53
GONIEC nr 41/2011
Hańba dla Polski
Do pisania tego listu usiadłam tuż po ogłoszeniu wstępnych wyników wyborów w Polsce. Z wielkim smutkiem i niepokojem przyjęłam tę zapowiedź, widząc przed oczyma tych samych ludzi w rządzie, co przez ostatnie cztery lata niszczyli Polskę, we wszystkich przejawach życia publicznego. Rodacy w kraju nie przejęli się tym, ile zła wyrządził rząd PO-PSL Polsce i im samym. Jak Wam nie wstyd, Rodacy, że w świat poszedł przekaz, iż w ojczyźnie Papieża, błogosławionego Jana Pawła II, jest tylu ludzi pozbawionych mądrego myślenia. Ponowny wybór ludzi o antypolskim nastawieniu, antykatolików, antynarodowców, kłamców to dowód, że Polaków ogarnęła zbiorowa amnezja, wręcz ciężka choroba psychiczna, która odebrała im zdolność myślenia. 10 proc. głosów otrzymał człowiek niezrównoważony psychicznie, promujący aborcję na życzenie, in vitro, homoseksualizm, transseksualizm, narkomanię, rozwiązłość seksualną, atakujący Kościół, księży, wiarę katolicką.
Ponad połowa Polaków nie wzięła udziału w wyborach, komu zrobili na złość? Ci, co zagłosowali na "przystojnego", niech im teraz wystarczy popatrzeć na niego, gdy będą przymierać głodem lub z braku pieniędzy na leki. Ubolewałam w przeszłości, gdy dowiedziałam się o planach dla Polski możnych tego świata, iż zredukują Polaków o połowę. Dziś myślę, że dobrze, tylko żeby mogli wyselekcjonować tych, którym jest obojętny los Ojczyzny, tych, którzy nie zadali sobie trudu pójścia do głosowania. Zapomnieli, że mają nie tylko prawo, ale także obowiązek wobec tych, którzy oddawali swe życie, aby oni mogli żyć. Do polityków PiS-u apeluję, martwcie się tylko o siebie, wtedy wygracie, a kto zwróci się do Was o pomoc, zadajcie sobie trud sprawdzenia, czy osoba brała udział w wyborach. Większość Polaków deklaruje przynależność do wiary katolickiej, ale ilu z nich jest naprawdę wierzących i słuchających tego, co mówią księża, biskupi i czy pamiętają, co mówił i o co prosił nasz Ojciec Święty Jan Paweł II?
"Społeczeństwo bez pamięci o przeszłości nie ma przyszłości". Przez 30 lat życia na emigracji byłam przekonana, że Polacy po tak tragicznej historii swojej Ojczyzny są narodem światłym, mądrym, odpowiedzialnym. Dziś widzę, że byłam w błędzie, że historia ich niczego nie nauczyła, że nie wiedzą co boskie i co ludzkie, kogo trzeba cenić, a kogo ukarać. Zawiodłam się sromotnie i wiem, że z tymi ludźmi już niczego zrobić nie można. Jedynie silna opozycja może zawrócić w połowie drogi, ale warto kogoś uszczęśliwiać na siłę? Serdecznie dziękuję Polonii zza Oceanu, która wykazała wielką troskę i znajomość zagadnień politycznych, że głosowała na ludzi sumienia, prawdy i głębokiej wiary. Dziękuję politykom i sympatykom PiS-u za trud i chęci ratowania Polski.
Jolanta
Krawczyńska
Hamilton
Od redakcji: Takie rzeczpospolite, jakie młodzieży chowanie. Chyba więc kogoś źle wychowaliśmy?