Dodaj do ulubionych

Dozywianie uczniow w hameryce

03.12.11, 16:13
www.informacjeusa.com/2010/12/14/ustawa-o-dozywianiu-w-szkolach-podpisana/
Obserwuj wątek
    • polonus5 4,5 mld dol. 03.12.11, 19:49
      Na mocy ustawy ”Healthy, Hunger-Free Kids Act” (Zdrowe, dożywione dzieci) w ciągu następnych 10 lat na dofinansowanie szkolnych posiłków zostanie przeznaczone 4,5 mld dol. Z programu skorzystają uczniowie z rodzin o niskich dochodach.

W Polsce w skrajnym ubóstwie żyje blisko 3,5 mln osób. Najbardziej z tej grupy cierpią jednak najmłodsi. Zaniedbane i głodne dzieci, nie myślą o nauce. W przyszłości prawdopodobnie podzielą los swoich bezrobotnych rodziców. W ten sposób błędne koło się zamyka.A kiedy w domu nie ma pieniędzy na chleb, ostatnią deską ratunku dla dzieci pozostaje szkoła, gdzie mogą zjeść swój jedyny ciepły posiłek w ciągu dnia. Problem w tym, że nie każda placówka zapewnia wyżywienie swoim uczniom, tym bardziej w nieodpłatnej formie. Rząd i samorządy, ale nie są oni w stanie całkowicie rozwiązać problemu.
      W Polsce w skrajnym ubóstwie żyje blisko 3,5 mln osób.

www.rogalinski.com.pl/polska/zbyt-biedne-by-plakac/
    • _czosnek_ Re: Dozywianie uczniow w hameryce 05.12.11, 11:29
      To dopiero poczatek gory lodowej.
      • aldi_zabanowany5 Re: Dozywianie uczniow w hameryce 05.12.11, 15:27
        na calym swiecie, eh.
    • aldi_zabanowany5 Re: Dozywianie uczniow w hameryce 05.12.11, 15:27
      polonus, czy ktos sie interesuje tym ze ja nie mam co jesc? Pomartw sie troche za mnie, prosze cie.
    • czoznek Re: Dozywianie uczniow w hameryce 08.12.11, 17:09
      up!
    • donk Myslalem ze moze z procy. 09.12.11, 14:43
      heheheheheh
    • _czosnek_ Dzieci zwartwy sredniej gloduja. 12.12.11, 11:21
      Coraz czesciej szkoly musza dokarmiac dzieci bo rodzicow nie stac na jedzenie. Oto obecna hamericzku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka