Dodaj do ulubionych

NIe wiem co wybrac Kanada> Australia?

IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.06.04, 06:01
A moze Nowa Zelandia///
Obserwuj wątek
    • Gość: gander Re: NIe wiem co wybrac Kanada> Australia? IP: *.spa.sc.charter.com 06.06.04, 06:34
      wybierz Kanade
      • jot-23 Re: NIe wiem co wybrac Kanada> Australia? 06.06.04, 06:43
        Gość portalu: gander napisał(a):

> wybierz Kanade

albo Australie!
        • Gość: gander Re: NIe wiem co wybrac Kanada> Australia? IP: *.spa.sc.charter.com 06.06.04, 06:56
          please disregard poor jot-23
          he is slightly confused after Tenet resignation
          and now Australia looks truly enticing for him
          suddenly joining such colorful characters like luiza and wiarus
          does not seem to be so bad after all
    • Gość: salmotrutta Re: NIe wiem co wybrac Kanada> Australia? IP: 203.97.104.* 06.06.04, 17:22
      > A moze Nowa Zelandia///
      ...bron boze...malo ze zima nastala, to i jesc nie mamy co jesli Kaganowi
      wierzyc...
      • rajchman Re: NIe wiem co wybrac Kanada> Australia? 07.06.04, 18:15
        Gość portalu: salmotrutta napisał(a): > A moze Nowa Zelandia///
        ...bron boze...malo ze zima nastala, to i jesc nie mamy co jesli Kaganowi
        wierzyc...
        K: A gdzie ja pisalem ze w NZ gloduja? Wystarczy, ze jest im zimno w chaakach z
        patykow bez ogrzewania... wink
    • pawel_z_melb Re: NIe wiem co wybrac Kanada> Australia? 07.06.04, 03:54
      dobry wybor smile))

to chyba dwa najlepsze kraje do emigracji.

NZ nie jest zla, ale wiele osob stamtad emigruje do Australii - tak 'kiwi' jak
      i Polakow.

cos w tym musi byc.
      • rajchman Re: NIe wiem co wybrac Kanada> Australia? 07.06.04, 18:19
        Po prostu NZ jest biedniejsza niz Australia. NZ to od dawna kraj dobry tylko
        dla rentierow, a los ten spotka niebawem i Australie... wink Prawie wszystkie
        fabryki pozamykano: najpierw w NZ, teraz w OZ. W takim polmilionowym Newcastle
        (NSW na polnoc od Sydney) byla kiedys huta produkujaca dobra stal na export,
        teraz na jej miejsce jest uniwerytet, produkujacy bezrobotnych absolwentow
        glownie na "potrzeby" Australii (ich jakosc jest za niska, aby ich exportowac).
        A takich miejsc jak Newcastle przybywa wciaz w Australii...crying
    • soup_nazi Wybierz Szwajcarie Kaszubska, hehehe 07.06.04, 18:20

• viper39 kanada, aussie, NZ 08.06.04, 17:52
        jesli wakacje masz na mysli to kazdy z tych krajow jest warty zobaczenia
        i ma cos ciekawego w sobie
        aussie: ma piekne plaze i ciekawe miasta (sydney melbaurne, itd) rafy koralowe
        sa przepiekne, nawet pustynny srodek jest ciekawy, trzbea jednak uwazac duzo
        zmij i krokodyli ktore sa upiedliwe
        kanada: to ciekawy kraj zaczynajac od arch. duzych miast jak montreal zbudowany
        na wzor europejski z piekna katedra i oratorium... toronto z typowo amerykanska
        zabudowa z CN tower, calgary (i bliskie mu banff polecam bardzo) piekne miejsca
        w gorach skalistych, po vancouver ktory sam w sobie jest ciekawy polozony na
        wyspach i zamieszkaly w pewnie 50% przez ludzi z honk-kongu
        NZ: no coz jak lubisz miejsca ktore w zasadzie nie spotkasz nigdzie inndziej na
        swiecie to polecam te wyspe, niesamowita przyroda niesamowite gory, miasta no
        coz to mala wyspa nie ma nic spektakularnego w nowoczesnej arch. mili ludzie,
        no ale jedno co jest paskudne to przelot tak samo jak do aussie dlugi ale
        czasami te przesiadki sa do dupy
        zycze powodzenia i udanych wakacji
        jesli juz mialbym mieszkac w ktoryms z tych krajow to raczej bym sie zdecydowal
        na kanade / toronto , choc melbourne nie jest zle (aussie), napewno nie NZ tam
        mozna spedzac wakacje, no ale co sie spodziewac na codzien mieszkam w NYC
        • rajchman Re: kanada, aussie, NZ 08.06.04, 18:52
          viper39 napisał:

> jesli wakacje masz na mysli to kazdy z tych krajow jest warty zobaczenia
          > i ma cos ciekawego w sobie
          > aussie: ma piekne plaze i ciekawe miasta (sydney melbaurne, itd) rafy
          koralowe
          > sa przepiekne, nawet pustynny srodek jest ciekawy, trzbea jednak uwazac duzo
          > zmij i krokodyli ktore sa upiedliwe
          > kanada: to ciekawy kraj zaczynajac od arch. duzych miast jak montreal
          zbudowany
          >
          > na wzor europejski z piekna katedra i oratorium... toronto z typowo
          amerykanska
          >
          > zabudowa z CN tower, calgary (i bliskie mu banff polecam bardzo) piekne
          miejsca
          >
          > w gorach skalistych, po vancouver ktory sam w sobie jest ciekawy polozony na
          > wyspach i zamieszkaly w pewnie 50% przez ludzi z honk-kongu
          > NZ: no coz jak lubisz miejsca ktore w zasadzie nie spotkasz nigdzie inndziej
          na
          >
          > swiecie to polecam te wyspe, niesamowita przyroda niesamowite gory, miasta no
          > coz to mala wyspa nie ma nic spektakularnego w nowoczesnej arch. mili ludzie,
          > no ale jedno co jest paskudne to przelot tak samo jak do aussie dlugi ale
          > czasami te przesiadki sa do dupy
          > zycze powodzenia i udanych wakacji
          > jesli juz mialbym mieszkac w ktoryms z tych krajow to raczej bym sie
          zdecydowal
          >
          > na kanade / toronto , choc melbourne nie jest zle (aussie), napewno nie NZ
          tam
          > mozna spedzac wakacje, no ale co sie spodziewac na codzien mieszkam w NYC
          K: Jak mozna mieszkac w NY, miescie bez charakteru, labiryncie na pol
          zrujnowanych wiezowcow i "council flats" zamieszkalych przez glownie
          ciemnoskora podklase i z klaustrofobicznym, najbrzydszym i
          najniebezpieczniejszym metrem swiata... brrr crying
          • viper39 Re: kanada, aussie, NZ 08.06.04, 19:04
            rajchman napisała:
            Jak mozna mieszkac w NY, miescie bez charakteru, labiryncie na pol
            > zrujnowanych wiezowcow i "council flats" zamieszkalych przez glownie
            > ciemnoskora podklase i z klaustrofobicznym, najbrzydszym i
            > najniebezpieczniejszym metrem swiata... brrr crying

no tak nastepny kto nigdy tutaj nie byl,
            koles po pierwsze NYC to stolica swiata, metro NYC i wogole NYC jest napewno
            najbezbieczniejczym duzym miastem w USA, jest duzo bezpieczniejsze niz to mozna
            ogladac na filmach
            zrujnowanych wiezowcow? gdzie ty to widziales?
            sa miejsca czarne w NYC ale sa i biale (w jednym z nich ja mieszkam)
            najbrzydszym?, koles ostatnio oceniano polskie miasta pod wzgledem
            atrakcyjnosci i wypadlo ze w eu klasuja sie na ostatnim miejscu, NYC jest
            uznawany za jedno z najciekawszych miast na swiecie, trzeba sie tutaj wybrac i
            zobaczyc a pozniej takie bzdury pisac, to dlatego tutaj rocznie przyjezdza 30
            mil. ludzi odwiedzic NYC, masa z nich przyjezdza co roku
            polecam odwiedzenie tego miasta zanim sie cos o nim powie, wiem co mowie bo mam
            porownanie z wieloma krajami ktore odwiedzilem
            miasto bez charakteru? stary nie wiem czy jakiekolwiek inne miasto ma charakter
            jesli NYC go nie ma

• Gość: wadera Re: kanada, aussie, NZ IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.06.04, 21:56
              Viper 39, a moze to prowokacja ze strony rajchmenasmile)) Moze liczy, ze
              zaprosisz ,pokazesz a przy tym udowodnisz, ze NYC nie jest tym miastem o ktorym
              rajchman mowi!!!!
              PS. Rajchman- NYC to najpiekniejsze miasto swiata! Nie byc w NY to znaczy nie
              byc nigdzie!!!! Napewno nie poznasz ani nie "zrozumiesz tego miasta" za tydzien!
              Po tygodniowym pobycie ,kazdy moze sie tylko pochwalic, ze byl w NYC. Po 2
              latach zycia w NYC mozesz powiedziec, ze znasz kulture calego swiata!Oczywiscie
              jezeli to Cie inetresuje! Inaczej mozesz przezyc zycie na Jamajka Ave i ngdy
              nie byc na Manhatanie!smile))), albo zanc tylko Greenpointsmile

Pozdrawiam Wadera

• viper39 Re: kanada, aussie, NZ 08.06.04, 22:04
                no moze masz racje wadera,
                zlapalem sie na to, nic z tego nie zaprosze dziada....

a ty widze wadera znasz troche nyc, jamajka ave to dopiero kawal swiata, czarni
                z calego swiata czarnego plus azja.. mieszanka niesamowita

mozna tez byc na manhattanie ... ave czyli na greenpoint...hehehehe
                choc ja pamietam greenpoint zupelnie inny, duzo sie zmienilo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka