Dodaj do ulubionych

Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu

18.08.01, 14:52
Jak wyzej -
Obserwuj wątek
    • Gość: ++++++++ Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu CO ? IP: 213.98.114.* 18.08.01, 15:58
      sababa napisał(a):

> Jak wyzej -

Ze wszystkimi?
      • sababa Izrael 19.08.01, 13:07
        Dobre...
        Naiwaza ze wszystkimi - pytanie czy podtrzymam.
        Mieszkam w Izralu od ponad pieciu lat i uwielbiam arabskie jedzeni...
        • Gość: Rene Re: Izrael IP: *.proxy.aol.com 19.08.01, 13:58
          No wlasnie, czy podtrzymasz ?
          To zalezy ile masz tego jedzenia, a tak a propos to co tam u Was glownie sie
          jada. O ile wiem to chyba miecho z duza iloscia czosnku.
          Pzdr.
          • sababa Re: Izrael 19.08.01, 14:50
            jada sie miecho - na kazdej ulicy jest kiosk z szalarma - takim kebabem z
            baraniny (ale czesto tez z indyka...)Ale w sumie nie tak duzo. Duzo robi sie
            tez z grilla.
            Ale ja nie jadam miecha jestem wegetarianinem. A najwiecej je sie potraw z
            ciecierzycy - taki rodzaj grochu - robi sie tu z tego praktycznie wszystko.
            Nazywa sie to min. hummus, falafel. Pzdr
            • Gość: leonia Re: Izrael IP: *.telia.com 19.08.01, 14:58
              a jak wytrzymujecie z arabami, czy da sie zyc?
              • sababa Re: Izrael 19.08.01, 21:22
                To co sie widzi w telewizji dotychy Zachodniego Brzegu Jordanu. Zamachy bombowe
                sa ale to jest jak wypadek samochodowy kwestia szczescia - czy raczej jego
                braku... (nawiasem mowiac w wypadkach ginie nieporownywalnie wiecej ludzi...)
                W izraelu nie ma wojny, zycie toczy sie swoja droga jest lato slonce wakacje i
                bezrobocie... No noie dla tych ktorzy musza odsluzyc rezerwe.A Arabowie w
                Izraelu sa obywatelami - maja duzo swoich problemow, nie jest idealnie ale
                przede wszystkim robia swietne jedzenie!
    • Gość: Rene Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.proxy.aol.com 19.08.01, 22:55
      Podobnie jak Ty tez jestem wegetarianinem i lubie dobrze zjesc.
      Z tym arabskim zarciem to masz chyba racje, bedac kiedys w Amsterdamie zwabil
      mnie wspanialy zapach do jakiejs arabskiej knajpy.
      Dostalem karte ze zdieciami potraw,pamietam ze bylo tego bardzo duzo i dlugo
      musialem wybierac.Smakowalo wysmienicie, ale co to bylo to nie wiem.
      Jak Ci sie zyje w kraju gdzie ludzie maja zupelnie inna mentalnosc ?
      Pzdr
      • sababa Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu 20.08.01, 00:52
        Wiesz mentalnosc rzecz wzgledna. Ja generalnie lubie cieplo i klimat
        srodziemnomorski wiec i te mentalnosc. Wiel rzeczy wkurza ale otawrtosc,
        gestykilacja. kontakt fizyczny (obejmowanie sie oklepywanie itd) to lubie. I
        zabawne jest widziec siebie zupelnie innym niz w Polsce - inna wersja mnie - to
        ciekawe przezycie
    • Gość: leonia Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.telia.com 21.08.01, 10:14
      slysalam od innych ktorzy byli tam z wycieczka, ze izraelczycy maja wysmienity humor!
      podobno mozna boki zrywac. chcialabym zwiedzic ten kraj ale boje sie terorystycznych
      napasci arabskich.
      • Gość: leonia Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.telia.com 21.08.01, 10:48
        przepraszam, ze sie tak jakam, ale cos sie zrobilo z moim komputerem, to nie moja wina!!!!
    • Gość: leonia Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.telia.com 21.08.01, 10:15
      slysalam od innych ktorzy byli tam z wycieczka, ze izraelczycy maja wysmienity humor!
      podobno mozna boki zrywac. chcialabym zwiedzic ten kraj ale boje sie terorystycznych
      napasci arabskich.
    • Gość: leonia Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.telia.com 21.08.01, 10:15
      napasci arabskich.
    • Gość: leonia Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.telia.com 21.08.01, 10:16
      napasci arabskich.
    • Gość: leonia Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.telia.com 21.08.01, 10:25
      slyszalam od ludzi, ktorzy byli tam z wycieczka, ze izraelczycy maja rewelacyjne poczucie
      homoru i bedac tam mozna boki zrywac.
      chcialabym zwiedzic ten ciekawy kraj, ale boje sie terorystycznych arabow.
      • Gość: Dudus Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: 213.98.114.* 21.08.01, 17:43
        Gość portalu: leonia napisał(a):

> slyszalam od ludzi, ktorzy byli tam z wycieczka, ze izraelczycy maja rewelacyjn
        > e poczucie
        > homoru i bedac tam mozna boki zrywac.
        > chcialabym zwiedzic ten ciekawy kraj, ale boje sie terorystycznych arabow.

Masz dziecko racje,"terorystyczne araby" moga pomoc czasami"rozerwac" sie w
        nieoczekiwanie przykry sposob.A co do zrywania bokow,to oczawiscie zalezy od
        indywidualnego poczucia humoru.Podobno najlepsze kaealy mozna uslyszec w idisz
        lub po hebrajsku -znasz ? nie ? to zacznij sie uczyc!
        • sababa Do Leonii 22.08.01, 00:27
          Co do humoru to rzecz wzgledna = w kazdym razie wystarczy angielski - a juz na
          pewno jest dystans do zycia.

Co do zamachow - nikt nie moze ci obiecac ze sie to nie zdarzy. Ale dokladnie
          tak jak nikt nie obieca ci ze nie zginiesz w wypadku samochodowym, czy ze
          zawali sie na ciebie uschnieta palma. W kazdym razie duzo duzo wiecje osob
          ginie w wypadkach samochodowych niz w zamachach! Moja osoabista opinia -
          przyjezdzaj - tu zuje normalnie ^ milionow ludzi i o tym nie mysli - jest mniej
          tiurystow wiec jest taniej i mniejszyt tlok
    • Gość: tato Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.dialup.tiscalinet.it 22.08.01, 00:41
      Po co?Dalem 200MD zydowkom na podrusz do kraju obiecanego.Bylem otwarty(bez
      tego).Wkurwione pojechaly bo nie dolary.Kochajcie sie jak bracia,ale liczcie
      sie jak zydzi.
      • Gość: Info Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.as5300-9.dialup.nyc.ny.metconnect.net 22.08.01, 02:04
        Sababa,

Czy pojechales do Izraela aby tam pracowac nielegalnie za podle pieniadze?
        A moze jestes z narodu wybranego i dostales obywatelstwo izraelskie?
        Czy Polak nie zydowskiego pochodzenia moze legalnie wyemigrowac do Izraela???
        Czy w Izraelu potrzebuja programistow komputerowych z zagranicy i ile im placa?

Z powazaniem,
        Info
        • Gość: tato Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.dialup.tiscalinet.it 22.08.01, 02:52
          Gość portalu: Info napisał(a):

> Sababa,
          >
          > Czy pojechales do Izraela aby tam pracowac nielegalnie za podle pieniadze?
          > A moze jestes z narodu wybranego i dostales obywatelstwo izraelskie?
          > Czy Polak nie zydowskiego pochodzenia moze legalnie wyemigrowac do Izraela???
          > Czy w Izraelu potrzebuja programistow komputerowych z zagranicy i ile im placa?
          >
          > Z powazaniem,
          > Info
          1-Nie bylem w izraelu
          2-Jak bog
          da
          3-nie
          wiem
          4-Moje 200MD+iflacja w izraelu
          • sababa Izrael 22.08.01, 12:33
            Jestem po czesci z narodu wybranego i dostalem obywatestwo.
            Polak bez pochodzenia zydowskiego nie moze dostac obywatelstwa - chyba ze
            wspolmalzonek ma - wtedy dostaje automatycznie - jesli razem emigruja. Mozna
            tez wyjsc za Izraelczyka - wtedy dostaje sie cos w rodzeju zielonej karty a po
            5 latach obywataelstwo. Mozna tez przejsc na judaim - chyba bym nie polecal,
            ale to tez mozliwocs. Teoretycznie jak ktos jest legalnie 5 lat moze wystapic
            o obywatelstwo - ale nie musi byc przyznane. Z tego co wiem jest
            zapotrzebowanie na programistow - ile zarabiaj nie wiem dokladnie ale mowi sie
            o killunastu tysiach - slyszelm i o dwudziestu - ale to niesprawdzone
            informacje. Nie wiem jak dostac taka prace - chyba przez jakas duza firme (?).
            Moze w ambasadzie cos wiedza...
            Pozdrwoeinia
            • Gość: facet Re: Izrael IP: 213.98.114.* 22.08.01, 18:12
              sababa napisał(a):

> Jestem po czesci z narodu wybranego i dostalem obywatestwo.
              > Polak bez pochodzenia zydowskiego nie moze dostac obywatelstwa - chyba ze
              > wspolmalzonek ma - wtedy dostaje automatycznie - jesli razem emigruja. Mozna
              > tez wyjsc za Izraelczyka - wtedy dostaje sie cos w rodzeju zielonej karty a po
              > 5 latach obywataelstwo. Mozna tez przejsc na judaim - chyba bym nie polecal,
              > ale to tez mozliwocs. Teoretycznie jak ktos jest legalnie 5 lat moze wystapic
              > o obywatelstwo - ale nie musi byc przyznane. Z tego co wiem jest
              > zapotrzebowanie na programistow - ile zarabiaj nie wiem dokladnie ale mowi sie
              > o killunastu tysiach - slyszelm i o dwudziestu - ale to niesprawdzone
              > informacje. Nie wiem jak dostac taka prace - chyba przez jakas duza firme (?).
              > Moze w ambasadzie cos wiedza...
              > Pozdrwoeinia

• Gość: facet Re: Izrael IP: 213.98.114.* 22.08.01, 18:19
              sababa napisał(a):

> Jestem po czesci z narodu wybranego i dostalem obywatestwo.
              > Polak bez pochodzenia zydowskiego nie moze dostac obywatelstwa - chyba ze
              > wspolmalzonek ma - wtedy dostaje automatycznie - jesli razem emigruja. Mozna
              > tez wyjsc za Izraelczyka - wtedy dostaje sie cos w rodzeju zielonej karty a po
              > 5 latach obywataelstwo. Mozna tez przejsc na judaim - chyba bym nie polecal,
              > ale to tez mozliwocs. Teoretycznie jak ktos jest legalnie 5 lat moze wystapic
              > o obywatelstwo - ale nie musi byc przyznane. Z tego co wiem jest
              > zapotrzebowanie na programistow - ile zarabiaj nie wiem dokladnie ale mowi sie
              > o killunastu tysiach - slyszelm i o dwudziestu - ale to niesprawdzone
              > informacje. Nie wiem jak dostac taka prace - chyba przez jakas duza firme (?).
              > Moze w ambasadzie cos wiedza...
              > Pozdrwoeinia

sababa wybacz ale czytajac twoj post mozna sie posikac ze smiechu:zaczyna sie od
              tego ,ze jestes po czesci,potem nastepuje porada i kazda ma jakies zastrzezenie.
              Masz czlowieku styl ! ty jestes po czesci zydem? Mozna byc po czesci w ciazy ?
              Albo sie nim jest albo nie i nie ma co zawracac dupe.Pozdrawiam ale wlasciwie to
              nie calkiem(to twoj styl )
              • Gość: sababa Do faceta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 00:06
                Coz nie wiem czy ja mam sie tlumaczyc z tego czym jestem ale skoro juz to
                zaczalem - mozna byc wszystkim na swiecie.Wiec kim jeste zyd? Jesli oboje
                rodzice sa ztdami? W/g prawa zydowskiego wystarczy matka. Jesli twoj ojciec -
                nie jestes zydem. Ale przeciez tez jestes dla wszystkich zydem i dostajesz
                obywatelstwo izraelskie... Mozna byc wszystkim. Jedno z moich rodzicow jest
                zydem drugie polakiem-ico o tym myslisz? A ja czujes sie i zydem i polakiem i
                izraelczykiem i nie mam z tym problemu i nie mam problemu jesli ktosc inny ma z
                tym!
                • Gość: Facet Re: Do faceta IP: 213.98.114.* 23.08.01, 22:00
                  Gość portalu: sababa napisał(a):

> Coz nie wiem czy ja mam sie tlumaczyc z tego czym jestem ale skoro juz to
                  > zaczalem - mozna byc wszystkim na swiecie.Wiec kim jeste zyd? Jesli oboje
                  > rodzice sa ztdami? W/g prawa zydowskiego wystarczy matka. Jesli twoj ojciec -
                  > nie jestes zydem. Ale przeciez tez jestes dla wszystkich zydem i dostajesz
                  > obywatelstwo izraelskie... Mozna byc wszystkim. Jedno z moich rodzicow jest
                  > zydem drugie polakiem-ico o tym myslisz? A ja czujes sie i zydem i polakiem i
                  > izraelczykiem i nie mam z tym problemu i nie mam problemu jesli ktosc inny ma z
                  >
                  > tym!

OK jestes kim jestes nie trajkocz i nie tlumacz sie. Nie mam nic przeciw !
    • Gość: Mos Dudus,facet,+++++,+=21398114=WOJO=SZTYBER,NIE LUBI KOBIET IP: 204.50.249.* 23.08.01, 03:15
      • Gość: Facet Re: Dudus,facet,+++++,+=21398114=WOJO=SZTYBER,NIE LUBI KOBIET IP: 213.98.114.* 23.08.01, 22:16
        Gość portalu: Mos napisał(a):

zaczne grzecznie ,tak czasami jestem Dudus lub ++++++.panie sledczy,mam taka
        fantazje,bawi mnie to.Zabronisz? Punkt 2- nie nie jestem :wojo.sztyber.Lubie
        kobiety od wczesnych mych lat,mialem przez to wiele problemow w
        przedszkolu ,szkole i na uczelni. od tego czasu minelo wiele lat,jestem zonaty i
        nadal lubie kobiety ale jestem ostrozny.zadowolony jestes Mos. na
        zakonczenie:jeszcze raz zdarzy ci sie mnie demaskowac to cie tak op..,ze kapcie
        pogubisz.
    • sababa Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu 27.08.01, 13:04
      No wiec nie ma nikogo w tym Izraelu!!!!!????????
      • Gość: besciak Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.ip-pluggen.com 28.08.01, 22:23
        sababa napisał(a):

> No wiec nie ma nikogo w tym Izraelu!!!!!????????

Widocznie nie ma nikogo zaineresowanego w Izraelu smile
        • sababa Re: besciak 30.08.01, 21:07
          Najwyrazniej nie ma...
          Ale mnie nikt nie lubi...

Albo - albo wszyscu sie zajmuja przesladowaniem Palestynczykow i nie maja na
          nic innego czasu. Jest tez wysokie prawdopodobienstwo, ze sie sami wysadzaja w
          powietrze w autobusach i restauaracjach zeby udowdnic polosc nieszczesnych
          Palestynczykow
    • Gość: Kina Re: Do jebanej zydowy IP: *.ym1.on.wave.home.com 29.08.01, 02:43
      Cytuje: " W izraelu nie ma wojny, zycie toczy sie swoja droga jest lato slonce
      wakacje :.Fakt ze pierdolone czosnkojady morduje dzieci i kobiety przy uzyciu F-
      19 to sa wakacje.Poszla won zydowska mac !!!
      • Gość: garnek Re: Do jebanej zydowy IP: 62.88.128.* 29.08.01, 10:25
        znowu ten typ z zajebanym adresem, czy ty sie nie mozesz uspokoic?
        • Gość: kina Re: Do jebanej zydowy IP: *.ym1.on.wave.home.com 29.08.01, 13:52
          Znowu ten pedal z pustym garnkiem na glowie
    • galilleo Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu 01.05.02, 04:47
      sababa napisał(a):

> Jak wyzej -

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka