Gość: ++++++++ Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu CO ? IP: 213.98.114.* 18.08.01, 15:58 sababa napisał(a): > Jak wyzej - Ze wszystkimi? Odpowiedz Link Zgłoś
sababa Izrael 19.08.01, 13:07 Dobre... Naiwaza ze wszystkimi - pytanie czy podtrzymam. Mieszkam w Izralu od ponad pieciu lat i uwielbiam arabskie jedzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Izrael IP: *.proxy.aol.com 19.08.01, 13:58 No wlasnie, czy podtrzymasz ? To zalezy ile masz tego jedzenia, a tak a propos to co tam u Was glownie sie jada. O ile wiem to chyba miecho z duza iloscia czosnku. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sababa Re: Izrael 19.08.01, 14:50 jada sie miecho - na kazdej ulicy jest kiosk z szalarma - takim kebabem z baraniny (ale czesto tez z indyka...)Ale w sumie nie tak duzo. Duzo robi sie tez z grilla. Ale ja nie jadam miecha jestem wegetarianinem. A najwiecej je sie potraw z ciecierzycy - taki rodzaj grochu - robi sie tu z tego praktycznie wszystko. Nazywa sie to min. hummus, falafel. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonia Re: Izrael IP: *.telia.com 19.08.01, 14:58 a jak wytrzymujecie z arabami, czy da sie zyc? Odpowiedz Link Zgłoś
sababa Re: Izrael 19.08.01, 21:22 To co sie widzi w telewizji dotychy Zachodniego Brzegu Jordanu. Zamachy bombowe sa ale to jest jak wypadek samochodowy kwestia szczescia - czy raczej jego braku... (nawiasem mowiac w wypadkach ginie nieporownywalnie wiecej ludzi...) W izraelu nie ma wojny, zycie toczy sie swoja droga jest lato slonce wakacje i bezrobocie... No noie dla tych ktorzy musza odsluzyc rezerwe.A Arabowie w Izraelu sa obywatelami - maja duzo swoich problemow, nie jest idealnie ale przede wszystkim robia swietne jedzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.proxy.aol.com 19.08.01, 22:55 Podobnie jak Ty tez jestem wegetarianinem i lubie dobrze zjesc. Z tym arabskim zarciem to masz chyba racje, bedac kiedys w Amsterdamie zwabil mnie wspanialy zapach do jakiejs arabskiej knajpy. Dostalem karte ze zdieciami potraw,pamietam ze bylo tego bardzo duzo i dlugo musialem wybierac.Smakowalo wysmienicie, ale co to bylo to nie wiem. Jak Ci sie zyje w kraju gdzie ludzie maja zupelnie inna mentalnosc ? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sababa Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu 20.08.01, 00:52 Wiesz mentalnosc rzecz wzgledna. Ja generalnie lubie cieplo i klimat srodziemnomorski wiec i te mentalnosc. Wiel rzeczy wkurza ale otawrtosc, gestykilacja. kontakt fizyczny (obejmowanie sie oklepywanie itd) to lubie. I zabawne jest widziec siebie zupelnie innym niz w Polsce - inna wersja mnie - to ciekawe przezycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonia Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.telia.com 21.08.01, 10:14 slysalam od innych ktorzy byli tam z wycieczka, ze izraelczycy maja wysmienity humor! podobno mozna boki zrywac. chcialabym zwiedzic ten kraj ale boje sie terorystycznych napasci arabskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonia Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.telia.com 21.08.01, 10:48 przepraszam, ze sie tak jakam, ale cos sie zrobilo z moim komputerem, to nie moja wina!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonia Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.telia.com 21.08.01, 10:15 slysalam od innych ktorzy byli tam z wycieczka, ze izraelczycy maja wysmienity humor! podobno mozna boki zrywac. chcialabym zwiedzic ten kraj ale boje sie terorystycznych napasci arabskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonia Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.telia.com 21.08.01, 10:15 slysalam od innych ktorzy byli tam z wycieczka, ze izraelczycy maja wysmienity humor! podobno mozna boki zrywac. chcialabym zwiedzic ten kraj ale boje sie terorystycznych napasci arabskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonia Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.telia.com 21.08.01, 10:16 slysalam od innych ktorzy byli tam z wycieczka, ze izraelczycy maja wysmienity humor! podobno mozna boki zrywac. chcialabym zwiedzic ten kraj ale boje sie terorystycznych napasci arabskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonia Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.telia.com 21.08.01, 10:25 slyszalam od ludzi, ktorzy byli tam z wycieczka, ze izraelczycy maja rewelacyjne poczucie homoru i bedac tam mozna boki zrywac. chcialabym zwiedzic ten ciekawy kraj, ale boje sie terorystycznych arabow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudus Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: 213.98.114.* 21.08.01, 17:43 Gość portalu: leonia napisał(a): > slyszalam od ludzi, ktorzy byli tam z wycieczka, ze izraelczycy maja rewelacyjn > e poczucie > homoru i bedac tam mozna boki zrywac. > chcialabym zwiedzic ten ciekawy kraj, ale boje sie terorystycznych arabow. Masz dziecko racje,"terorystyczne araby" moga pomoc czasami"rozerwac" sie w nieoczekiwanie przykry sposob.A co do zrywania bokow,to oczawiscie zalezy od indywidualnego poczucia humoru.Podobno najlepsze kaealy mozna uslyszec w idisz lub po hebrajsku -znasz ? nie ? to zacznij sie uczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
sababa Do Leonii 22.08.01, 00:27 Co do humoru to rzecz wzgledna = w kazdym razie wystarczy angielski - a juz na pewno jest dystans do zycia. Co do zamachow - nikt nie moze ci obiecac ze sie to nie zdarzy. Ale dokladnie tak jak nikt nie obieca ci ze nie zginiesz w wypadku samochodowym, czy ze zawali sie na ciebie uschnieta palma. W kazdym razie duzo duzo wiecje osob ginie w wypadkach samochodowych niz w zamachach! Moja osoabista opinia - przyjezdzaj - tu zuje normalnie ^ milionow ludzi i o tym nie mysli - jest mniej tiurystow wiec jest taniej i mniejszyt tlok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.dialup.tiscalinet.it 22.08.01, 00:41 Po co?Dalem 200MD zydowkom na podrusz do kraju obiecanego.Bylem otwarty(bez tego).Wkurwione pojechaly bo nie dolary.Kochajcie sie jak bracia,ale liczcie sie jak zydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Info Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.as5300-9.dialup.nyc.ny.metconnect.net 22.08.01, 02:04 Sababa, Czy pojechales do Izraela aby tam pracowac nielegalnie za podle pieniadze? A moze jestes z narodu wybranego i dostales obywatelstwo izraelskie? Czy Polak nie zydowskiego pochodzenia moze legalnie wyemigrowac do Izraela??? Czy w Izraelu potrzebuja programistow komputerowych z zagranicy i ile im placa? Z powazaniem, Info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.dialup.tiscalinet.it 22.08.01, 02:52 Gość portalu: Info napisał(a): > Sababa, > > Czy pojechales do Izraela aby tam pracowac nielegalnie za podle pieniadze? > A moze jestes z narodu wybranego i dostales obywatelstwo izraelskie? > Czy Polak nie zydowskiego pochodzenia moze legalnie wyemigrowac do Izraela??? > Czy w Izraelu potrzebuja programistow komputerowych z zagranicy i ile im placa? > > Z powazaniem, > Info 1-Nie bylem w izraelu 2-Jak bog da 3-nie wiem 4-Moje 200MD+iflacja w izraelu Odpowiedz Link Zgłoś
sababa Izrael 22.08.01, 12:33 Jestem po czesci z narodu wybranego i dostalem obywatestwo. Polak bez pochodzenia zydowskiego nie moze dostac obywatelstwa - chyba ze wspolmalzonek ma - wtedy dostaje automatycznie - jesli razem emigruja. Mozna tez wyjsc za Izraelczyka - wtedy dostaje sie cos w rodzeju zielonej karty a po 5 latach obywataelstwo. Mozna tez przejsc na judaim - chyba bym nie polecal, ale to tez mozliwocs. Teoretycznie jak ktos jest legalnie 5 lat moze wystapic o obywatelstwo - ale nie musi byc przyznane. Z tego co wiem jest zapotrzebowanie na programistow - ile zarabiaj nie wiem dokladnie ale mowi sie o killunastu tysiach - slyszelm i o dwudziestu - ale to niesprawdzone informacje. Nie wiem jak dostac taka prace - chyba przez jakas duza firme (?). Moze w ambasadzie cos wiedza... Pozdrwoeinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Izrael IP: 213.98.114.* 22.08.01, 18:12 sababa napisał(a): > Jestem po czesci z narodu wybranego i dostalem obywatestwo. > Polak bez pochodzenia zydowskiego nie moze dostac obywatelstwa - chyba ze > wspolmalzonek ma - wtedy dostaje automatycznie - jesli razem emigruja. Mozna > tez wyjsc za Izraelczyka - wtedy dostaje sie cos w rodzeju zielonej karty a po > 5 latach obywataelstwo. Mozna tez przejsc na judaim - chyba bym nie polecal, > ale to tez mozliwocs. Teoretycznie jak ktos jest legalnie 5 lat moze wystapic > o obywatelstwo - ale nie musi byc przyznane. Z tego co wiem jest > zapotrzebowanie na programistow - ile zarabiaj nie wiem dokladnie ale mowi sie > o killunastu tysiach - slyszelm i o dwudziestu - ale to niesprawdzone > informacje. Nie wiem jak dostac taka prace - chyba przez jakas duza firme (?). > Moze w ambasadzie cos wiedza... > Pozdrwoeinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Izrael IP: 213.98.114.* 22.08.01, 18:19 sababa napisał(a): > Jestem po czesci z narodu wybranego i dostalem obywatestwo. > Polak bez pochodzenia zydowskiego nie moze dostac obywatelstwa - chyba ze > wspolmalzonek ma - wtedy dostaje automatycznie - jesli razem emigruja. Mozna > tez wyjsc za Izraelczyka - wtedy dostaje sie cos w rodzeju zielonej karty a po > 5 latach obywataelstwo. Mozna tez przejsc na judaim - chyba bym nie polecal, > ale to tez mozliwocs. Teoretycznie jak ktos jest legalnie 5 lat moze wystapic > o obywatelstwo - ale nie musi byc przyznane. Z tego co wiem jest > zapotrzebowanie na programistow - ile zarabiaj nie wiem dokladnie ale mowi sie > o killunastu tysiach - slyszelm i o dwudziestu - ale to niesprawdzone > informacje. Nie wiem jak dostac taka prace - chyba przez jakas duza firme (?). > Moze w ambasadzie cos wiedza... > Pozdrwoeinia sababa wybacz ale czytajac twoj post mozna sie posikac ze smiechu:zaczyna sie od tego ,ze jestes po czesci,potem nastepuje porada i kazda ma jakies zastrzezenie. Masz czlowieku styl ! ty jestes po czesci zydem? Mozna byc po czesci w ciazy ? Albo sie nim jest albo nie i nie ma co zawracac dupe.Pozdrawiam ale wlasciwie to nie calkiem(to twoj styl ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sababa Do faceta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 00:06 Coz nie wiem czy ja mam sie tlumaczyc z tego czym jestem ale skoro juz to zaczalem - mozna byc wszystkim na swiecie.Wiec kim jeste zyd? Jesli oboje rodzice sa ztdami? W/g prawa zydowskiego wystarczy matka. Jesli twoj ojciec - nie jestes zydem. Ale przeciez tez jestes dla wszystkich zydem i dostajesz obywatelstwo izraelskie... Mozna byc wszystkim. Jedno z moich rodzicow jest zydem drugie polakiem-ico o tym myslisz? A ja czujes sie i zydem i polakiem i izraelczykiem i nie mam z tym problemu i nie mam problemu jesli ktosc inny ma z tym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet Re: Do faceta IP: 213.98.114.* 23.08.01, 22:00 Gość portalu: sababa napisał(a): > Coz nie wiem czy ja mam sie tlumaczyc z tego czym jestem ale skoro juz to > zaczalem - mozna byc wszystkim na swiecie.Wiec kim jeste zyd? Jesli oboje > rodzice sa ztdami? W/g prawa zydowskiego wystarczy matka. Jesli twoj ojciec - > nie jestes zydem. Ale przeciez tez jestes dla wszystkich zydem i dostajesz > obywatelstwo izraelskie... Mozna byc wszystkim. Jedno z moich rodzicow jest > zydem drugie polakiem-ico o tym myslisz? A ja czujes sie i zydem i polakiem i > izraelczykiem i nie mam z tym problemu i nie mam problemu jesli ktosc inny ma z > > tym! OK jestes kim jestes nie trajkocz i nie tlumacz sie. Nie mam nic przeciw ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mos Dudus,facet,+++++,+=21398114=WOJO=SZTYBER,NIE LUBI KOBIET IP: 204.50.249.* 23.08.01, 03:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet Re: Dudus,facet,+++++,+=21398114=WOJO=SZTYBER,NIE LUBI KOBIET IP: 213.98.114.* 23.08.01, 22:16 Gość portalu: Mos napisał(a): zaczne grzecznie ,tak czasami jestem Dudus lub ++++++.panie sledczy,mam taka fantazje,bawi mnie to.Zabronisz? Punkt 2- nie nie jestem :wojo.sztyber.Lubie kobiety od wczesnych mych lat,mialem przez to wiele problemow w przedszkolu ,szkole i na uczelni. od tego czasu minelo wiele lat,jestem zonaty i nadal lubie kobiety ale jestem ostrozny.zadowolony jestes Mos. na zakonczenie:jeszcze raz zdarzy ci sie mnie demaskowac to cie tak op..,ze kapcie pogubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
sababa Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu 27.08.01, 13:04 No wiec nie ma nikogo w tym Izraelu!!!!!???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: besciak Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu IP: *.ip-pluggen.com 28.08.01, 22:23 sababa napisał(a): > No wiec nie ma nikogo w tym Izraelu!!!!!???????? Widocznie nie ma nikogo zaineresowanego w Izraelu Odpowiedz Link Zgłoś
sababa Re: besciak 30.08.01, 21:07 Najwyrazniej nie ma... Ale mnie nikt nie lubi... Albo - albo wszyscu sie zajmuja przesladowaniem Palestynczykow i nie maja na nic innego czasu. Jest tez wysokie prawdopodobienstwo, ze sie sami wysadzaja w powietrze w autobusach i restauaracjach zeby udowdnic polosc nieszczesnych Palestynczykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kina Re: Do jebanej zydowy IP: *.ym1.on.wave.home.com 29.08.01, 02:43 Cytuje: " W izraelu nie ma wojny, zycie toczy sie swoja droga jest lato slonce wakacje :.Fakt ze pierdolone czosnkojady morduje dzieci i kobiety przy uzyciu F- 19 to sa wakacje.Poszla won zydowska mac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garnek Re: Do jebanej zydowy IP: 62.88.128.* 29.08.01, 10:25 znowu ten typ z zajebanym adresem, czy ty sie nie mozesz uspokoic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kina Re: Do jebanej zydowy IP: *.ym1.on.wave.home.com 29.08.01, 13:52 Znowu ten pedal z pustym garnkiem na glowie Odpowiedz Link Zgłoś
galilleo Re: Nawiaze kontak t z emigranatmi w Izraelu 01.05.02, 04:47 sababa napisał(a): > Jak wyzej - Odpowiedz Link Zgłoś