kikka_77 18.06.12, 20:29 Witam Już niedługo przeprowadzam się do męża do Kopenhagi a od września będę nową mamą. Szukam innych mam w tamtej okolicy pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pige74 Re: Mamy w Kopenhadze 03.10.12, 22:52 Hej Aga Dzis znalazlam Twoj wpis na Gazecie Miezkam w Kopenhadze w czerwcu urodzilam synka i jestem mamuska Jakbys chciala kiedys pogadc lub sie spotkac bardzo chetnie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kikka_77 Re: Mamy w Kopenhadze 04.10.12, 09:46 Cześć Fajnie, że się odezwałaś. Mnie w międzyczasie trochę zmieniły się realia, bo Mała urodziła się przed terminem i w PL. Ale od listopada planuję jednak być w KPH. Nie znam jeszcze szczegółów, bo Mała ma przed wyjazdem przejść kilka szczepień a ich termin zależy od jej zdrowia. I wtedy bardzo chętnie spotkam się z Tobą. Jak synek? 3 miesięczny chłopak to już pewnie spory bobas. Moja córa jest naszym pierwszym dzieckiem i nie mogę wyjść z podziwu, jak szybko się zmienia. Ciekawa jestem jakie są Twoje wrażenia z bycia mamą w Danii. W której części KPH mieszkasz? pozdrawiam Aga PS. Mój adres to stopkrotka@wp.pl pige74 napisała: > Hej Aga > Dzis znalazlam Twoj wpis na Gazecie > Miezkam w Kopenhadze w czerwcu urodzilam synka i jestem mamuska > Jakbys chciala kiedys pogadc lub sie spotkac bardzo chetnie > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewewe1 Re: Mamy w Kopenhadze 28.05.13, 11:50 Hej Aga Przypadkiem znalazlam Twojego posta. Mieszkam w Danii juz od pewnego czasu i mam 2 -letniego synka. Daj znac, czy przeprowadzka doszla do skutku. Pozdrawiam, ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kikka_77 Re: Mamy w Kopenhadze 28.05.13, 15:28 Hej Tak, ale już zdążyłam wrócić Szkoda, że tak późno się znalazłyśmy. Mnie udało się poznać kilka super mam- Polek. Wróciłam już w marcu. A jak ci jest w Kopenhadze? pozdrawiam i niech się Młody zdrowo chowa Odpowiedz Link Zgłoś
ewewe1 Re: Mamy w Kopenhadze 29.05.13, 11:47 Hej, Ooo to byla raczej krotka wizyta w Kopenhadze I jak wrazenia? Ja generalnie na Danie nie narzekam. Przyjechalam tutaj, gdy jeszcze nie bylo zbyt trudno o dobra prace i juz sie chyba zasiedzialam na dobre. Odkad urodzil sie moj synek, brakuje mi jednak rodziny i Polski w ogole. Szkoda mi tez troche, ze dookola nie ma wielu dzieci, ktore moglyby razem z moim malym bawic sie w ''Kolko graniaste'' etc . Nasza ''mala rodzinke'' nazwalabym miedzynarodowa: w domu mowimy w trzech jezykach, ale dla naszego synka polski jest jezykiem wiodacym. Rozgladam sie wiec ciagle za nowymi znajomymi dla siebie i dla dziecka. pozdrawiam. e Odpowiedz Link Zgłoś
mama2girls Re: Mamy w Kopenhadze 03.01.14, 21:03 Witam, jestem mamą dwóch córeczek i właśnie planujemy z mężem przeprowadzkę całą rodziną do Kopenhagii. Bardzo chętnie nawiążę kontakt z mamami, które już tam są. Będę wdzięczna za wszystkie porady i praktyczne informacje (głównie dotyczące przedszkoli i szkół- jak to wygląda jak dzieci nie mówią jeszcze po duńsku?). Chciałabym dowiedzieć się od Was jak najwięcej o życiu w Danii z dziećmi i oczywiście utrzymać kontakt jak już będziemy w Kopenhadze. Dzieci mogłyby się bawić i rozmawiać w języku polskim. czekam na odp, może być też na maila: daimon_17@o2.pl pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
slodka_mary Re: Mamy w Kopenhadze 01.07.14, 21:19 Hej, mieszkam tu juz kilka dobrych lat i mam trojke dzieci ( 5,3,2 lata) jesli ciagle masz jakies pytania na temat zycia w Danii z dziecmi mozesz do mnie smialo pisac marysia126@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś