Dodaj do ulubionych

Mamy w Kopenhadze

18.06.12, 20:29
Witam
Już niedługo przeprowadzam się do męża do Kopenhagi a od września będę nową mamą. Szukam innych mam w tamtej okolicy
pozdrawiam
Aga
Obserwuj wątek
    • pige74 Re: Mamy w Kopenhadze 03.10.12, 22:52
      Hej Aga
      Dzis znalazlam Twoj wpis na Gazecie
      Miezkam w Kopenhadze w czerwcu urodzilam synka i jestem mamuska
      Jakbys chciala kiedys pogadc lub sie spotkac bardzo chetnie
      Pozdrawiam
      • kikka_77 Re: Mamy w Kopenhadze 04.10.12, 09:46
        Cześć
        Fajnie, że się odezwałaś. Mnie w międzyczasie trochę zmieniły się realia, bo Mała urodziła się przed terminem i w PL. Ale od listopada planuję jednak być w KPH. Nie znam jeszcze szczegółów, bo Mała ma przed wyjazdem przejść kilka szczepień a ich termin zależy od jej zdrowia. I wtedy bardzo chętnie spotkam się z Tobą.
        Jak synek? 3 miesięczny chłopak to już pewnie spory bobas. Moja córa jest naszym pierwszym dzieckiem i nie mogę wyjść z podziwu, jak szybko się zmienia. Ciekawa jestem jakie są Twoje wrażenia z bycia mamą w Danii.
        W której części KPH mieszkasz?
        pozdrawiam
        Aga
        PS. Mój adres to stopkrotka@wp.pl

pige74 napisała:

> Hej Aga
        > Dzis znalazlam Twoj wpis na Gazecie
        > Miezkam w Kopenhadze w czerwcu urodzilam synka i jestem mamuska
        > Jakbys chciala kiedys pogadc lub sie spotkac bardzo chetnie
        > Pozdrawiam
        • ewewe1 Re: Mamy w Kopenhadze 28.05.13, 11:50
          Hej Aga
          Przypadkiem znalazlam Twojego posta.
          Mieszkam w Danii juz od pewnego czasu i mam 2 -letniego synka.
          Daj znac, czy przeprowadzka doszla do skutku.
          Pozdrawiam, ewa
          • kikka_77 Re: Mamy w Kopenhadze 28.05.13, 15:28
            Hej
            Tak, ale już zdążyłam wrócić wink Szkoda, że tak późno się znalazłyśmy.
            Mnie udało się poznać kilka super mam- Polek. Wróciłam już w marcu.
            A jak ci jest w Kopenhadze?
            pozdrawiam i niech się Młody zdrowo chowa
            • ewewe1 Re: Mamy w Kopenhadze 29.05.13, 11:47
              Hej, Ooo to byla raczej krotka wizyta w Kopenhadze wink I jak wrazenia?
              Ja generalnie na Danie nie narzekam. Przyjechalam tutaj, gdy jeszcze nie bylo zbyt trudno o dobra prace i juz sie chyba zasiedzialam na dobre.
              Odkad urodzil sie moj synek, brakuje mi jednak rodziny i Polski w ogole. Szkoda mi tez troche, ze dookola nie ma wielu dzieci, ktore moglyby razem z moim malym bawic sie w ''Kolko graniaste'' etc . Nasza ''mala rodzinke'' nazwalabym miedzynarodowa: w domu mowimy w trzech jezykach, ale dla naszego synka polski jest jezykiem wiodacym. Rozgladam sie wiec ciagle za nowymi znajomymi dla siebie i dla dziecka. pozdrawiam. e
              • mama2girls Re: Mamy w Kopenhadze 03.01.14, 21:03
                Witam, jestem mamą dwóch córeczek i właśnie planujemy z mężem przeprowadzkę całą rodziną do Kopenhagii. Bardzo chętnie nawiążę kontakt z mamami, które już tam są. Będę wdzięczna za wszystkie porady i praktyczne informacje (głównie dotyczące przedszkoli i szkół- jak to wygląda jak dzieci nie mówią jeszcze po duńsku?). Chciałabym dowiedzieć się od Was jak najwięcej o życiu w Danii z dziećmi i oczywiście utrzymać kontakt jak już będziemy w Kopenhadze. Dzieci mogłyby się bawić i rozmawiać w języku polskim.
                czekam na odp, może być też na maila: daimon_17@o2.pl
                pozdrawiam serdecznie smile
                • slodka_mary Re: Mamy w Kopenhadze 01.07.14, 21:19
                  Hej, mieszkam tu juz kilka dobrych lat i mam trojke dzieci ( 5,3,2 lata) jesli ciagle masz jakies pytania na temat zycia w Danii z dziecmi mozesz do mnie smialo pisac marysia126@o2.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka