Dodaj do ulubionych

U Chińczyków.....

03.07.12, 20:33
Kilkudziesięciu pracowników chińskiego kooperanta fabryki LG rozpoczęło w poniedziałek strajk. Twierdzą, że zarabiają minimalne pensje, a pracodawca każe im pracować nawet po kilkanaście godzin dziennie

Strajkujący to w większości mieszkańcy Nowej Rudy, którzy codziennie do Biskupic Podgórnych dojeżdżają po dwie godziny w jedną stronę. - Dojazd finansuje nam pracodawca, ale niedawno dowiedzieliśmy się, że transport zostanie zlikwidowany. Będziemy musieli dojeżdżać na własny koszt. Połowa z nas zarabia minimalne pensje - 1500 zł brutto.

Więcej... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,36743,12064494,Kilkanascie_godzin_pracy_za_minimalna_pensje__U_Chinczykow.html#ixzz1zaMpiBXw

olias 03.07.12
wręcz odwrotnie! chińczyk przyznaje że szuka w RP III taniej siły roboczej. Bo u nich pracownik żąda już trzeciej miseczki ryżu a to wychodzi za drogo.

Kiedy otwierano tę montażownię politycy dostawali orgazmu. Miała być nowoczesna fabryka, gdzie co trzeci to inżynier. Głupie państwo dołożyło Chińczykowi 300 mln zł, by ten zechciał tu grabić. 300 mln zł które jacyś skurw...ni dali lekką rączką a które ja i mnie podobni frajerzy musieliśmy ciężką pracą wytworzyć.
Elity polskie należy uśpić, zatłuc, albo zamknąć w psychiatrykach.
Obserwuj wątek
    • warcholski Re: U Chińczyków.....w "bulu i beznadzieji" 03.07.12, 20:50
      Komorowski przybył do Chin z kilkudniową wizytą oficjalną. Jej głównym celem jest wzmocnienie polsko-chińskich stosunków do poziomu "strategicznego partnerstwa w wymiarach gospodarczym, kulturalnym i naukowo-edukacyjnym" - poinformowała w Szanghaju kancelaria prezydenta.

Aleksander Kwaśniewski był w Pekinie w 1997 r., a premier Donald Tusk w 2008 r.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,10839001,Komorowski_w_Chinach__Tworzymy_klimat_wspolpracy_gospodarczej.html
      • ratpole Re: U Chińczyków.....w "bulu i beznadzieji" 03.07.12, 22:59
        warcholski napisał:

> Komorowski przybył do Chin z kilkudniową wizytą oficjalną. Jej głównym celem je
        > st wzmocnienie polsko-chińskich stosunków do poziomu "strategicznego partnerstw
        > a w wymiarach gospodarczym, kulturalnym i naukowo-edukacyjnym" - poinformowała
        > w Szanghaju kancelaria prezydenta.

Slusznie. Chinczycy to przyzwoici ludzie. Trzeba, zeby ktos tanszy od nich na nich pozapyerdalal.
        Teraz bulwiaste beda z sentymentem wspominac dobrej jakosci towary ze znaczkiem Made in China, a przeklinac to tanie goovno z Made in Poland buhahahaha
        • warcholski Re: U Chińczyków.....w "bulu i beznadzieji" 03.07.12, 23:06
          ja juz dawno przeklinalem, jak poszedlem do "H.Deptamentu" ...chlopaki pomogli mnie zarowke wkrecic a una zapalila sie i zgasla, wiec chlopaki pomogli mnie ja wykrecic, przecztalem na szkle wydruk : "maind in Poland" , wukrzyknalem "ozesz ty qwa" chociasz nie mam zwyczaju przeklinac
          • warcholski Re: U Chińczyków.....w "bulu i beznadzieji" 03.07.12, 23:09
            cale szczescie wszystkie incandescent 60W maja zniknac z polek w 2014

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka