Dodaj do ulubionych

WYGRALEM Z RAKIEM! ----------- Nowy chinski lek

28.07.04, 00:06
WYGRALEM Z RAKIEM! Nowy chinski lek pomogl w walce z choroba
(za Super Expressem - autor: Tomasz Jarosz)

O chorobie nowotworowej 48-letniego Artura Winiarskiego, mieszkajacego w USA
Polaka, lekarze mowili krotko: to wyrok. (...)
Z pomoca przyszli przyjaciele. To oni wyszperali na jednej ze stron w
internecie nazwisko chinskiego specjalisty, ktory stworzyl pionierski lek:
Gendicine. (...)
Polak dlugo nie myslal. W kwietniu b.r. wyjechal do nowoczesnej kliniki
Tongren w Pekinie. I tam zdarzyl sie cud. Juz po pierwszym wstrzyknieciu genu
guz wielkosci piesci zniknal. (...)
- Gencidine nie wzial sie znikad. Jego wprowadzenie poprzedzilo 15 lat
ciezkiej pracy i lata badan klinicznych. (...)

(oto link w j.angielskim)
www.biopharm-mag.com/biopharm/article/articleDetail.jsp?id=95485
(link do obszernego materialu po angielsku)
www.unifr.ch/nfp37/sibiono.html
(inne linki)
www.china.org.cn/english/scitech/91035.htm
www.eurekalert.org/pub_releases/2003-11/ns-fgt112603.php

powiedzcie o tym swoim znajomym i rodzinie - moze ta wiadomosc przyniesie
ulge wielu cierpiacym
Obserwuj wątek
    • ana1p Re: WYGRALEM Z RAKIEM! ----------- linki dziaja 28.07.04, 00:11
      (oto link w j.angielskim)
      www.biopharm-mag.com/biopharm/article/articleDetail.jsp?id=95485
      (link do obszernego materialu po angielsku)
      www.unifr.ch/nfp37/sibiono.html
      (inne linki)
      www.china.org.cn/english/scitech/91035.htm
      www.eurekalert.org/pub_releases/2003-11/ns-fgt112603.php
      teraz dzialaja
      • ex-rak Re: WYGRALEM Z RAKIEM! ----------- linki dziaja 29.07.04, 00:45
        ana1p napisała:

> (oto link w j.angielskim)
        > www.biopharm-mag.com/biopharm/article/articleDetail.jsp?id=95485
        > (link do obszernego materialu po angielsku)

rzeczywiscie interesujacy.
    • pendragon_pl Re: WYGRALEM Z RAKIEM! ----------- Nowy chinski l 30.07.04, 22:38
      Witam!
      Być może tym co teraz napiszę sprowadzę wszystkich na ziemię.
      Owszem , jest taki lek , ale nie ma on zastosowania we wszystkich odmianach Raka.
      Jeśli mielibyśmy do czynienia z rakiem "micromoleculare" czyli drobnokomórkowym
      płuc na przykład, to niestety nie ma żadnych szans. Takich odmian Raka, na które
      nie ma lekarstwa jest więcej. Jedynie można opóznić jego postępowanie lub ulżyć
      w cierpieniach osobie chorej.
      Ktośmoże powiedzieć, że zawsze jest jakaś szansa. Niestety nie jest tak, pewne
      odmiany (wspomniana przeze mnie wcześniej również) nie daje żadnych szans. Tylko
      1% chorych na tą odmianę raka przeżywa do 5 lat po rozpoznaniu. W większości
      przypadków niestety choroba postępuje bardzo szybko.

Wierzcie mi, wiem cośo tym.
      • ex-rak Re: WYGRALEM Z RAKIEM! ----------- Nowy chinski l 31.07.04, 10:09
        pendragon_pl napisał:

> Witam!
        > Być może tym co teraz napiszę sprowadzę wszystkich na ziemię.
        > Owszem , jest taki lek , ale nie ma on zastosowania we wszystkich odmianach
        Rak
        > a.
        > Jeśli mielibyśmy do czynienia z rakiem "micromoleculare" czyli
        drobnokomórkowym
        > płuc na przykład, to niestety nie ma żadnych szans. Takich odmian Raka, na
        któr
        > e
        > nie ma lekarstwa jest więcej. Jedynie można opóznić jego postępowanie lub
        ulżyć
        > w cierpieniach osobie chorej.
        > Ktośmoże powiedzieć, że zawsze jest jakaś szansa. Niestety nie jest tak, pewne
        > odmiany (wspomniana przeze mnie wcześniej również) nie daje żadnych szans.
        Tylk
        > o
        > 1% chorych na tą odmianę raka przeżywa do 5 lat po rozpoznaniu. W większości
        > przypadków niestety choroba postępuje bardzo szybko.
        >
        > Wierzcie mi, wiem cośo tym.
        >

Wiesz, nie jest to ''cudowny lek'', ktory ma byc idealnym panaceum na wszystkie
        odmiany raka. Jak wynika z tego artykulu, w kombinacji z tradycyjna
        radioterapia jest o 20-40 bardziej skuteczny (o ile dobrze pamietam dane z
        badan klinicznych tam cytowane). I tak trzeba to traktowac, dodatkowa skuteczna
        opcja leczenia w dosc juz szerokim juz repertuarze dostepnych terapii.
        Dzialajaca wedlug nowego mechanizmu, wiec w jakis sposob komplementarna.
        Zwiekszenie skutecznosci dotychczasowych terapii w przypadku najczesiej
        wystepujacych rodzajow raka to setki, tysiace ''uratowanych ludzi''. Nawet
        jesli jest to spowolnienie, lub tylko czasowe zatrzymanie postepu choroby. 5
        lat z punku widzenia nastolatka to wlasciwie nic. Ale z punku widzenia chorego
        majacego przed soba powiedzmy 6 miesiecy, to moze byc kawal czasu. Co dla mnie
        jest tez ciekawe, to to, ze ta terapia przychodzi z Chin i pokazuje jak wielkie
        przemiany sie tam odbywaja. Nie tylko produkcja swiatowa na olbrzymia skale,
        ale tez przelom w nowoczesnych bio-technologiach.
        • chszaszcz Re: WYGRALEM Z RAKIEM! ----------- Nowy chinski l 31.07.04, 19:07
          ex-rak, troche komentarza. Tak odbywaja sie tam przemiany ale najwazniejsze
          jest to ze chiska medycyny jest zupelnie inna niz western i jest w wielu
          aspektach lepsza w tym byc mmoze nawet w leczeniu i odmian raka, w co raczej
          watpie ale jest duzo lepsza od 'mayowcow'.. Pendragon mowi ze cos wie, moze on
          z tych Burzynskich z Teksasu? Ja wiem wiecej od Burzysnkiego i od Pendragona
          razem wzietych ale...nie jestem lekarzem i nie wolno mi praktykowac. Rak jest
          uleczalny w 100%, stosowanie chemoterapii i radiacji- your mileage may vary, do
          it at your own risk- very much so. Po naszemu 'dobranoc!
          • ex-rak Re: WYGRALEM Z RAKIEM! ----------- Nowy chinski l 31.07.04, 22:22
            chszaszcz napisał:

> ex-rak, troche komentarza. Tak odbywaja sie tam przemiany ale najwazniejsze
            > jest to ze chiska medycyny jest zupelnie inna niz western i jest w wielu
            > aspektach lepsza w tym byc mmoze nawet w leczeniu i odmian raka, w co raczej
            > watpie ale jest duzo lepsza od 'mayowcow'.. Pendragon mowi ze cos wie, moze
            on
            > z tych Burzynskich z Teksasu? Ja wiem wiecej od Burzysnkiego i od Pendragona
            > razem wzietych ale...nie jestem lekarzem i nie wolno mi praktykowac. Rak jest
            > uleczalny w 100%, stosowanie chemoterapii i radiacji- your mileage may vary,
            do
            >
            > it at your own risk- very much so. Po naszemu 'dobranoc!

To jeszcze bardziej fascunujace, czyli problem walki z rakiem mamy juz glowy.
            Fantastycznie!! Moze podrzucilbys troche szczegolow albo jakis link. Z checia
            bym poczytal. Moze sie to da jakos wykorzystac na szersza skale.
            • chszaszcz Re: WYGRALEM Z RAKIEM! ----------- Nowy chinski l 31.07.04, 23:12
              ex-rak, with all due respect for you, it's apublic forum...you know better than
              anybody else what that really means. Jakbys mial osobisty problem to co innego,
              ale w celach poznwaczych to trzymaj mnie jako rezerwe na czarna godzine.
              • ex-rak Re: WYGRALEM Z RAKIEM! ----------- Nowy chinski l 01.08.04, 00:05
                chszaszcz napisał:

> ex-rak, with all due respect for you, it's apublic forum...you know better
                than
                >
                > anybody else what that really means. Jakbys mial osobisty problem to co
                innego,
                >
                > ale w celach poznwaczych to trzymaj mnie jako rezerwe na czarna godzine.

Mam nadzieje, ze ta tajemnicza, skuteczna metoda zacznie wkrotce ratowac zycie
                chorych. Jesli jest taka skuteczna to nieetyczne jest ja ukrywac. Jesli jest
                100% skuteczna to musi byc to podparte badaniami rodzaju III fazy, czyli
                wlasciwie powinna byc w domenie publicznej. Pozostaje szybka sciezka w FDA i
                wszystko jasne. Jesli jest to medycyna alternatywna, to co tu skrywac. Po
                prostu leczyc. Dlaczego taka tajemnica?
                • chszaszcz Re: WYGRALEM Z RAKIEM! ----------- Nowy chinski l 01.08.04, 07:46
                  you must be tired. My offer is off.
                  • ex-rak Re: WYGRALEM Z RAKIEM! ----------- Nowy chinski l 01.08.04, 11:06
                    chszaszcz napisał:

> you must be tired. My offer is off.

Trudno, jakos to (nie)przezyje.
                    • chszaszcz Re: WYGRALEM Z RAKIEM! ----------- Nowy chinski l 01.08.04, 14:57
                      zycze ci dobrze but this is it.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka