Dodaj do ulubionych

POLSKIE WLOSZKI ! ! !

29.07.04, 09:35
Hej Dziewczyny.
Jest nas pare, a nigdy nie udaje nam sie utrzymac watku i pozbierac nas
wszystkich razem.
Nazywam sie Kinga i jestem mama 2,5 letniej Giulii i jeszcze nie narodzonej
Ilarii.
Mieszkamy sobie w Bologni.
Tutaj rowniez mam kolezanke Anie, ktora jest polka i od czerwca dolaczyla do
grona szczesliwych mam.
Jesli chcecie piszcie do mnie na adres Kiniadi@yahoo.it
Pozdrawiam serdecznie.
Kinga
Obserwuj wątek
    • elisa1974 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 03.08.04, 16:25
      czesc kinga, napisalam do ciebie na inny topik gdzie poszukujesz polki we
      wloszech. Witam cie ponownie serdecznie, cos nas malo w kazdym bac razie.
      • garofano73 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 04.08.04, 22:51
        Czesc Dziewczyny!! Dolaczam do Was! Jestem mama 2-miesiecznej Basi i mieszkamy
        w Piemoncie w okolicach Novary. Oto moj adres: grazyna77@yahoo.com. Napiszcie
        jesli zechcecie nawiazac znajomosc!

Pozdrawiam serdecznie!
        Grazyna
        • mysiam Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 05.08.04, 22:40
          Hej dziewczyny-ja z innej beczki.Mam przyjaciólkę we Włoszech ichciałybyśmy
          trochę poplotkować w necie....zamierzam zainstalować sobie gadu-gadu.czy
          będziemy mogły ze sobą gadać ?(ja w Polsce a Ona tam)
          jak "rozmawiacie "z Polską w necie?
          sorki za infantylne pytanko ale w tej kwestii jestem zielona,pozdr,mysiam
          • kiniadi Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 06.08.04, 08:20
            Hej Hej.

Zainstaluj sobie gg, a bedziesz mogla rozmawiac bez zadnych problemow.
            Mozesz sie porozumiec rowniez przez jaki kolwiek chat.
            pozdrawiam.
            Kiniadi
            • mysiam Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 06.08.04, 12:01
              Hej Kiniadismile
              Ja o.k. zainstaluję ,ale jak to jet we Włoszech tzn.co ma zrobić moja
              przyjaciółka ?....tak technicznie proszę .bo ona gada we Włoiszech na
              messenger.msn.it
              • kiniadi Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 07.08.04, 08:59
                No to ona (Twoja przyjaciolka) niech sobie rowniez zainstaluje gg.
                Ja mam zainstalowane i kozystam bez przerwy (moja opiekunka do dziecka)
                Nawet sms-y moze wysylac na telefony polskie z Wloch za darmo.
                Pozdrawiam, powodzenia.
                Kinga.
    • nata76 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 26.08.04, 17:45
      Witajcie dziewczyny,ja mam męża Wlocha,ale mieszkamy w Polsce.Wiecie,on jest ze
      Sycylii.....Ma tam dom,ale ja jakoś nie moge się przekonać do wyjazdu na
      stałe.mamy dwie coreczki.
      Chciałabym Was się zapytac,czy pracujecie?Czy kształcicie język?ja chcę zacząc
      jakies podyplomowe,ale własnie z nastawieniem,ze mogłabym to robić.ew. we
      Wloszech tez.
      Z jednej strony nie chce wyjeżdzać,z drugiej,kiedy widzę jak ekonomicznie
      (sorki,nie jestem materialistką,ale chodzi mi o zwyczajne życie bez
      problemow,typu "nie mamy na buty") się zyje mojej rodzince,czy jak tam wygląda
      przedszkole np.to bym chciała..............pozdrawiam Was,nata
      • kalewi Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 26.08.04, 20:30
        nata, ja bym sie nie zastanawiala....... Italia to piekny kraj, mieszkalam tam 2
        lata smile))
    • nata76 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 27.08.04, 12:25
      Italia owszem,ale ...Sycylia. Równie urocza i tajemnicza,ale na wakacje. A mój
      mąż chce mieszkac albo tu,albo na Sycylii w swiom mieście.E basta!Rozumiem go
      poniekąd,bo pewnie rodzina by sie od niego odwróciła,że chce mieszkac We
      Włoszech,ale NIE Z NIMI. Pewnie słyszałyscie dużo o mentalnosci południowców.
      A ja wiem,że bym z famiglią nie wytrzymala. Mój maż jest wspanialy,ale w
      zderzeniu z rodziną....Wole go trzymac od nich na dystans. I tak już przeszedł
      swoje,kiedy szesc lat temu zdecydował,że wyjedzie.....
      Ech,mam nadzieję,że nie pomyslicie o mnie,że jestem kapryśna....
      Pozdrawiam,nata
      • kalewi Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 27.08.04, 13:00
        hehhe, wiem o czym mowisz , bo sama mieszkalam na poludniu Italii i znam
        mentalnosc poludniowcow wink a na Sycylii podobno jeszcze gorzej! mialam tak
        kolezanke, ktora pracowala jakis czas i jak najszybciej z tamtad uciekala.
        skoro tobie tez odpowiadalaby Italia, mysle ze maz da sie namowic na inny
        region. porozmawiaj z nim. najlepiej wybierzcie bezpieczna odleglosc od Sycylii wink
        • dorrit Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 30.08.04, 10:26
          Hej, dziewczyny! Pozdrawiam (i sie przypominam, glownie Kindze - hej, hej!);
          mieszkamy w Rzymie z dwojka maluchow (rozrabiaki 2-letnie).
          Ja tez "nizej" od Rzymu na poludnie nie pisalabym sie mieszkac... na Sycylii
          bylam kiedys miesiac latem, piekna (dla turysty), ale zyc tam nie chcialabym
          nigdy; majac porownanie z kilkuletnim zyciem w Rzymie i Mediolanie trudno
          byloby mi odnalezc sie na codzien na poludniu. No i z praca tam baaardzo krucho
          w porownaniu z polnoca. Stanowczo w tej sytuacji wolalabym Polske. Ale to ja, a
          Ty, a raczej Wy wybierzecie, jak Wam umysl dyktuje - a propos - Twoj maz
          chcialby tam wrocic?
          Ja pracuje part-time - 6 godzin dziennie w kancelarii prawnej w centrum, a
          dojezdzam spod miasta. Wlasnie wrocilismy z wakacji w gorach (w Piemoncie) i
          jeszcze nie weszlam w pelni w wielkomiejski rytm.
          Pozdrawiam Was serdecznie!
          • kiniadi Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 31.08.04, 08:20
            Hej Dorrit.

Przepraszam, ze urwal nam sie kontakt, ale nie wiedzialam jak Was odnalezdz, bo
            utracialm adres.
            Jesli masz jeszcze ochote, to napisz:
            kiniadi@yahoo.it.
            Pozdrawiam.
            Kinga.
          • elisa1974 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 31.08.04, 16:09
            czesc nata76, ja mieszkam na sycylii juz trzeci rok w palermo i nie jest tak
            najgorzej. jezeli twoj maz ma perspektywy pracy to czemu nie.
            ja osobiscie mieszkalam 6 lat w Bolonii, potem po slubie przprowadzilismy sie
            do polski i moj maz bardzo dobrze sie tam czuje, a teraz z powodu pracy
            jestesmy w jego rodzinnym miescie. Ale powiem szczerze ze chcemy juz wracac do
            polski, co ty na to?
            • marafioti Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 05.11.04, 18:32
              haha ja tez chce do polski nie nawidze włoch szczególnie ze mieszkam z
              austriakami w Bolzano poza tym na sycyli mieszkaja tylko te ktore nie pracuja a
              my te bardziej wykszatalcone (poporostu szkoda lat studów) nie przyzwyczajemy
              sie tak łatwo , nie godzimy sie na zaciśniecie zębów jestem wkurzona i nie
              potrafie tegozmienic. owszem mój mąz uwiewlbia Polske bardziej niż Włochy
              oprócz Calabri tam sie wychował i ma ochotę tu przyjechac, na razie szukamy
              dlaniego pracy ale jako projektant wnętrz w polsce może co najwyżej sprzedawać
              meble na targu. czy sa jakieś perspektywy dla nas tu w polsce.pozdrawiam
    • nata76 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 02.09.04, 08:49
      Witajcie dziewczyny,dziekuje za odpowiedzi,rady.
      Eliso1974,moj mąż mieszka niedaleko Palermo w górach,niedaleko Piana delli
      Albanesi,to chyba kierunek na Corleone.Do Palermo samochodem mielismy ok.30
      min. Mój mąż prowadził z bratem fabryczkę okien aluminiowych. Ale jak to w
      rodzinie,la mamma(!!!!!) dzieliła zyski i ,moj mąz,jeszcze wtedy
      nieżonaty,dostawał właściwie tylko kieszkonkowe....Dal nas to moze smieszne,ale
      tam tak żyją.Zreszta z tego miasteczka wielu ludzi wyjechało na północ.
      Palermo piekne...ale strasznie zaniedbane.....
      Elizo,czy mogę napisĆ NA PRIVA.czy na adres gazetowy,czy inny?Bardzo chciałby
      porozmawiac z Tobą,nata
      • elisa1974 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 02.09.04, 09:54
        hej nata76, Piana degli Albanesi, to niedaleko Palermo, ale nie wiem z kad ty
        jestes, bo Piana jest malym miasteczkiem i wiesz tam jeszcze mentalnosc jest
        troche staroswiecka, nie wiem jak ty sie tam bedziesz czula, napisz do mnie na
        prywatny adres e.kabath@libero.it to ci troche poopowiadam, jak chcesz to
        mozemy pogadac na gadu-gadu, moj nr1989368, ciao
    • italka2 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 10.11.04, 11:44
      Hej dziewczyny,
      • italka2 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 10.11.04, 11:50
        Hej dziewczyny!Mam na imie Agnieszka i we Wloszech mieszkam prawie 7 lat.Jestem
        rodowita Wroclawianka a obecnie mieszkam w Modenie z mezem Gabriele i synkiem
        Adriano, ktory ma prawie 10 miesiecy (synek oczywiscie hihihi smile)Jesli macie
        ochote napisac pare slow do kolejnej polskiej Wloszki to podaje moj adres e-
        mail:a.pawula@virgilio.it. POZDRAWIAM.Agnieszka
    • agator3 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 12.11.04, 18:34
      Czesc dziewczyny i ja dolanczam sie do Was.Jeatem od 6 lat we wloszech obecnie
      mieszkam we wloszech z mezem Ettore.Dzieci co prawda jeszcze nie mamy ale sie o
      nie staramy.Czytajac wasze wypowiedzi niektòre mieszkaja w polsce z mezami
      wlochami a niektòre we wloszech.Powazam bardzo wlochòw ktòrzy chca mieszkac w
      polsce.Prawie wszyscy sie wypowiadja na forum jaka to Italia to nie piekna ale
      dodam ze polska tez jest pieknasmileco wy na to?Mojemu mezowi bardzo podoba sie
      Polska i co tylko mamy urlop ciagnie do niej jak nie wiem.Serdecznie pozdrawiam
      wszystkie Italo-Polki jesli macie ochote to piszcie.Oto mòj
      adres:agatatoron@virgilio.it numer gadu_gadu to:3729159 nick c6 zabcia smile)
      • agator3 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 12.11.04, 18:36
        Zamiast napisac w jaki miescie mieszkam napisalo mi sie dwa razy ze we wloszech
        wiec poprawiam blad i pisze ze jestem w Modenie.
        • italka2 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 15.11.04, 10:43
          Hej agator3 !
          Ja tez mieszkam w Modenie.Moze bysmy sie kiedys spotkaly ?Daj znac!Pozdrawiam
          • agator3 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 15.11.04, 22:08
            Czesc Italka2!
            Nie ma sprawy abysmy mogly sie kiedys spotkac daj tylko cynk.W jakich okolicach
            mieszkasz?jesli mozna ja w okolicach Buon Pastore.Pozdrawiam pa!
            • italka2 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 16.11.04, 10:08
              Aja w dzielnicy Madonnina.Skad jestes z Polski ?Ja z Wroclawia.Pozdrawiam.
              • agator3 Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 16.11.04, 18:37
                Hej.Pochodze z okolic Krakowa.Jestem we wloszech od 6 lat.
              • cuciolo Re: POLSKIE WLOSZKI ! ! ! 17.11.04, 22:09
                Hej ja jestem z zielonej gory ale studiowalam we wroclawiu
                eh eh co za miasto
                mieszkam w taranto mam poltoraroczna natalie
                pozdrawiam
                anka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka