ya_bolek 25.03.02, 07:27 Na lawce pod krzakiem w rowie przy drodze pod sciana szaletu oparci na czole pod plotem w zapachu smoly i benzyny na zmietej koszuli nad ranem siedzimy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ya_bolek Na smutno c.d. 26.03.02, 03:36 Z pelnymi spodniami w tramwaju uspieni Bez glosu pod sklepem bez ruchu wgapieni Na deszczu pod barem we snie pod schodami Na ziemi pod stolem z pelnymi ustamiii... Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Hey, Ya_Bolek, cos innego...na wesolo! 26.03.02, 03:55 grantmcl.tripod.com/inmood.html. Uwaga: idzie od razu na glosnik!!! jest tam kilka klasycznych melodii. Pamietajcie, ze jest to muzyka 'zaprogramowana' mechanicznie albo na walcu, talerzu lub przy uzyciu piszczalek. Fun to listen to! Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik obcielo adres, jeszcze raz... 26.03.02, 03:57 grantmcl.tripod.com/inmood.html Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: obcielo adres, jeszcze raz... 26.03.02, 06:04 Niezle, Drapieznik. Wybiles mnie z rytmu. drapieznik napisał(a): > <a href="http://grantmcl.tripod.com/inmood.html"target="_blank">grantmcl.tripod > .com/inmood.html</a> Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Czekaj, Ya_Bolek, 26.03.02, 07:07 ty to sam napiseles czy jest to przepisane skads?? Cos mi sie wydaje ze to twoja tworczosc! Artyscie nie godzi sie przeszkadzac - prosze o wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Czekaj, Ya_Bolek, 26.03.02, 09:19 Uwierz mi, Drapieznik, temu, ktory to na pisal nie jestem nawet godzien postawic piwa. drapieznik napisał(a): > ty to sam napiseles czy jest to przepisane skads?? Cos mi sie wydaje ze to > twoja tworczosc! Artyscie nie godzi sie przeszkadzac - prosze o wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Czekaj, Ya_Bolek, IP: *.ne.ch 26.03.02, 09:34 ya-bolku, ya-bolku ! czy ty nie jestes aby na drodze do ciecia zyl ??? Poczekaj chwilke, wyjedz w gory lub nad morze (albo na pustynie), odetchnij ... powinno byc lepiej ... Glowa i glowka do gory !!!(tylko nie pisz (przepisuj ???) juz wiecej takich "puezyj" , jak juz - to lepij cos dobrego poczytac ... Pozdrowionko Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Czekaj, Ya_Bolek, 26.03.02, 11:06 jak Prezesunio cos powie , to od razu czlowiek rozumu dostaje. Ja bym radzila pojechac do Davos na kuracje , albo ,jesli fundusze zablokowane-jak u mnie, napic sie jabolka , ))))))))Wlasnie polecam swietne wino , nazywa sie Perquita( Portugal) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Czekaj, Ya_Bolek, IP: *.ne.ch 26.03.02, 11:11 Cos ty karelia ! Czytalas, co on napisal ???!!! Zadnych alkoholi, tylko lezaczek, lekka lekturka i widok na cos ladnego i spokojnego ... Mozna jeszcze dodac szum palm .... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --Michal Re: Czekaj, Ya_Bolek, IP: *.tiaa-cref.org 29.03.02, 22:32 Bez panikii Panowie i Panie. Ja mysle ze Ya_Bolek ... tak tylko pisze "dla podtrzymania rozmowy". Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Pozdrawiam Cie, Michale ze swojskiego Wroclawia! 30.03.02, 00:32 Gość portalu: --Michal napisał(a): > Bez panikii Panowie i Panie. Ja mysle ze Ya_Bolek ... tak tylko pisze "dla > podtrzymania rozmowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Na smutno c.d. IP: *.abo.wanadoo.fr 26.03.02, 12:59 To jest hymn Polakow -kloszardow paryskich.* Po przeczytaniu Twojej poezji, nie wiem dlaczego wyobrazilam sobie Kosciol Polski w ekskluzywnej dzielnicy Paryza, otoczony codziennne setka bohaterow Twojego wiersza. Tak...sa jak wyrzut sumienia wsrod konsupmpcyjnego narodu. Oparci czolami o sciany,obsikujacy wszyskie zakatki ulicy St Honoré,a te ich twarze, sine od wina stolowego, oczy niebecne i to ciagle poczucie narodowej wyzszosci....... Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Na smutno c.d. 27.03.02, 02:02 Bez wlosow i zebow z ciemnymi twarzami Belkoczac do innych machajac rekami Bez glow, bez trzewi w kawalkach po lesie W wagonach i wozach gdziekolwiek nas niesieee... Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Na smutno c. d. 29.03.02, 13:14 Zamgleni zacmieni przez noc przemyceni Psujac sie w srodku na zewnatrz wiedniemy Bez glow bez trzewi w kawalkach po lesie W wagonach i wozach gdziekolwiek nas niesie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Na smutno c. d. IP: 207.245.124.* 29.03.02, 19:15 Chyba Cie cos popier............... Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Na smutno 29.03.02, 22:38 Zamgleni zacmieni przez noc przemyceni Psujac sie w srodku na zewnatrz wiedniemy Z pustymi glowami od lat niewyspani Zli pomarszczeni skrzywieni i mali... Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Na smutno 30.03.02, 00:43 jabolku, bierzesz sznurek ,najlepiej sizalowy.Ma byc gruby ale nie za twardy ! dlugosc dowolna.Bierzesz pojemnik ok.5 litrow (europa) napelniasz to olejem naturalnym i odstawiasz ,Jezeli po 50 latach masz jeszcze taka chandre,to wyciagasz sznur i na jedmym koncu robisz petle.sposob zrobienia petli znajdziesz pod www.wnyki i inne sposoby lowieckie.pl Reszte to juz wiesz.Uwaga:wykonujac samowykonczenie nie stukasz na forum i nie zawiadamiasz kogo tylko sie da.Najlepiej zrobic to nad rzeka ,bo jak sie nie powiesisz to sie utopisz. buzka! ) Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Na smutno 30.03.02, 01:19 I nie zapomnij sie wyproznic przed bo wstyd zeby miec mokra plame na spodniach... Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Na smutno 30.03.02, 01:22 _szwedka napisał(a): > I nie zapomnij sie wyproznic przed bo wstyd zeby miec mokra plame na > spodniach... W rzece zawsze jest mokro ! a spodnie i tak szlag trafi ,nikt nie kupi ale kawalki sznurka tak -to przynosi szczescie! Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Na smutno 30.03.02, 01:24 Bez zartow prosze. To jest watek na smutno. don2 napisał(a): > _szwedka napisał(a): > > > I nie zapomnij sie wyproznic przed bo wstyd zeby miec mokra plame na > > spodniach... > > > W rzece zawsze jest mokro ! a spodnie i tak szlag trafi ,nikt nie kupi ale > kawalki sznurka tak -to przynosi szczescie! Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Na smutno 30.03.02, 01:26 Smutek w moim sercu mieszka i tak gryzie mnie jak weszka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Na smutno IP: *.qc.sympatico.ca 30.03.02, 01:33 You told me all about rain About the way it hits the ground As it falls down through the darkness I kiss your whispers from inside Waters are rising in the streets Grass has become new breed of seaweed I`ve tried to tell you many times I truly can not stop the dream that comes Odpowiedz Link Zgłoś