Dodaj do ulubionych

ile bierze za godz technik komputerowy w Australii

02.10.04, 00:44
Mam polaczenie kablowe prze Optusa. Ostatnio Outlook Express nie dziala -
linki sie nie otwieraja sad(( Probowalam wszystkiego.

Czy ktos wie ile kosztuje praca technika?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: ile bierze za godz technik komputerowy w Aust IP: *.canberra.edu.au / *.canberra.edu.au 02.10.04, 05:42
      znajdz jakiegos w yellow pages, zadzwon i sie spytaj- chyba tak bedzie
      najprosciej.
      kilka miesiecy temu zaplacilam okolo $60

pozdrawiam
      • jam_to_czul nie rob tak. Oni maja stawke $65 na godzine 02.10.04, 07:39
        ale nikt nie wie ile godzin mu to moze zajac. Znajoma wynajela
        takiego 'technika' wzial $40 i jak wyszedl zaczal sie problem. Rozmowy nic nie
        daly. Sama zadzwonila na help w firmie ktora jest provider i zrobila to.

Zadzwon za darmo na help twojej firmy laczeniowej.
    • Gość: boom_bum technik komputerowy bierze ale nie daje IP: *.nsw.bigpond.net.au 02.10.04, 07:47
      jedyna rada, zrob to sam
      • garbuszka Re: technik komputerowy bierze ale nie daje 02.10.04, 09:34
        ja dzwonilam do providera Optus, niestety odpowiedzieli ze nic nie moga
        poradzic w tym wypadku i ze technik jest potrzebny. Microsoft Product pomogl
        nareperowac Internet Explorer, ale nadal problem jest.
        • kmiot_dreczyciel [...] 02.10.04, 11:00
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • ja_tez_czul twoj garbuszek mi mi nie przeszkadza 02.10.04, 15:06
            lubie takie wypukle. C masz za problem a pomoge ci za darmo. Dlaczego provider
            sie wypial?
            • garbuszka Re: twoj garbuszek mi mi nie przeszkadza 03.10.04, 00:35
              Optus zawsze pomaga, ale w tym wypadku to nie jest w ich rekach.
              Microsoft zobaczymy jak zareaguje, ale po jakims czasie chyba proponuja
              technika (fee charged). Ale czy jest gwarancja ze nareperuja?
              • kmiot_dreczyciel [...] 03.10.04, 01:25
                • flipflap Re: twoj garbuszek mi mi nie przeszkadza 03.10.04, 02:41
                  Jaki masz dokładnie problem. Opisz mi go. Możesz przesłać jako PM. Postaram
                  się tobie pomóc.
                  • garbuszka Re: twoj garbuszek mi mi nie przeszkadza 03.10.04, 03:09
                    flipflap napisał:

> Jaki masz dokładnie problem. Opisz mi go. Możesz przesłać jako PM. Postaram
                    > się tobie pomóc.

co to znaczy PM?

jak klikam na linki w Outlook Express to ta lapka stoi w miejscu, a potem
                    system sie zamraza.
                    (linki w internecie poza outlook dzialaja bardzo dobrze).
                    Z Microsoft powiedzieli ze wyglada ze to jest corrupted IE albo corrupted
                    Outlook
                    Dali mi instrukcje jak naprawic IE, ale nadal nie dziala (pewnie tez trzeba
                    naprawic Outlook).

Ja tez myslalam ze odinstalowac Outlook ( i potem zainstalowac), ale boje sie
                    ze cos moge stracic.
                    • kmiot_dreczyciel [...] 03.10.04, 03:22
                      • slaborucha Re: twoj garbuszek mi mi nie przeszkadza 03.10.04, 03:33
                        nic a nic. Naet jak jestes juz dobrze pouzywana to mi tez nic nie robi,
                        wszystkie teraz mocno uzywane. Ja lubie przechodzone rzeczy, nawet moja zona
                        jest tez niezle przechodzona.
                    • flipflap Problem Z Outlook 03.10.04, 04:36
                      PM - Personal Message - możesz przesłac na skrzynkę gazety.

Wszystko zależy od kilku czynników:

-jaki system operacyjny używasz?
                      -czy masz i używasz firewall?
                      -kiedy ostatnio sprawdzałaś system na wirusy?
                      -czy używasz program wyłapujący i czyszczący cookies?

Jest też wiele tańszych lub za darmo zabezpieczających programów. Na
                      google.com wypisz Spyware albo Adware - i dostaniesz wiele info. To samo z
                      programami antywirusowymi. Jednym z najbardziej popularnych jest Norton System
                      Works.

Technicy z Microsoftu pomogą tobie w reinstalce Outlook bez straty danych. Jak
                      nie masz dużo na twardym dysku to możesz zformatować HD i zainstalować
                      wszystkie aplikacje od początku. Pamiętaj że dobrze mieć jakiś zabezpieczający
                      program.
                      • garbuszka Re: Problem Z Outlook 03.10.04, 05:12
                        flipflap napisał:

>>
                        > -jaki system operacyjny używasz?
                        Win98
                        > -czy masz i używasz firewall?
                        nie
                        > -kiedy ostatnio sprawdzałaś system na wirusy?
                        wczoraj, a problem trwa juz 4 dni

Problem chyba sie zaczal jak zainstalowalam spyware i zrobilam scanning
                        potem wszystko zahaczylam do usuniecia (zamiast tylko to co bylo czerwone i
                        zielone)
                        a potem przeczytalam Help i bylo napisane ze po skanowaniu jest bezpiecznie
                        tylko usunac to co jest czerwone/zielone, bo to co ciemne to moze spowodowac
                        jakies problemy. I wtedy mozna zrobic restore. ale dla mnie juz za pozno na
                        restore bo zrobilam potem znowu scan i odinstalowalam ten spyware.

Dlatego mam nik garbuszka, bo jestem garbuszka co do wiedzy o komputerach sad
                        • slaborucha Re: Problem Z Outlook 03.10.04, 06:49
                          W przeciwienstwie do flipcia moge ci zagwarantowac ze stracisz wszystko co
                          mialas w Outlook, ot taki syfiasty program i nawet mikro$oft technik nie pomoze.
                          • flipflap Re: Problem Z Outlook 03.10.04, 08:52
                            slaborucha napisał:

> W przeciwienstwie do flipcia moge ci zagwarantowac ze stracisz wszystko co
                            > mialas w Outlook, ot taki syfiasty program i nawet mikro$oft technik nie
                            pomoze
                            > .

Niekoniecznie tak jest. Nigdy nie ma tak że nie ma. Jak masz Microsoft Outlook
                            to możesz przerzucić wszystko z outlook express i wtedy zrobić reinstalke.
                            Możesz zrobić search for *.wab - adres z outlook express, *.pst - personal
                            folders i zachować je w folderze z którego po reinstalce wyciągniesz pliki z
                            powrotem do express.
                            • garbuszka Re: Problem Z Outlook 03.10.04, 09:46
                              czyli odinstalowanie Outlook Express(i potem nowe zainstalowanie) moze
                              rozwiazac problem?
    • Gość: Kagan Re: ile bierze za godz technik komputerowy w Aust IP: *.latrobe.edu.au / *.latrobe.edu.au 04.10.04, 12:53
      W Australii jest obecnie wielu dobrych fachowcow w dziedzinie IT bez pracy,
      wiec poszukaj wsrod znajomych. A Outlook Express nie uzywaj, bo najlatwiej
      przez niego zarazic komputer wirusem.
      Pozdr.
      Kagan
      • Gość: VIP-1 Re: ile bierze za godz technik komputerowy w Aust IP: *.cwshs.com 04.10.04, 14:44
        a jakim wirusem ty sie zaraziles?
        • Gość: Kagan Re: ile bierze za godz technik komputerowy w Aust IP: *.lib.unimelb.edu.au 05.10.04, 13:12
          Znow ad personam? Ja nie mam zadnego wirusa: ani w ciele, ani w kompie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka