Dodaj do ulubionych

umowa o prace - ktora kopie odeslac pracodawcy?

15.11.04, 05:31
dostalam oferte pracy na pismie i inne detale. Sa dwa: - oryginal i kopie
ktore oba musze podpisac.

Pytanie mam - czy wiecie czy mam zatrzymac oryginal a odeslac kopie czy
naodwrot?
Obserwuj wątek
    • starypierdola W 'liscie towarzyszacym' Ci pewnie napisali ... 15.11.04, 08:38
      ... co chca spowrotem. Naogol zadaja odeslania oryginalu, a kopie zatrzymujesz
      sobie.

Jesli chca miec wszystko spowrotem, i oryginal i kopie, to po podpisaniu zrob
      soebie kopie oryginalu i zatrzymaj.

Gratulacje! Czyli jednak udalo Ci sie! smile)) Nie jast tak zle jak pisze Kagan.
      Co to za praca??

SP
      • ona_au Re: W 'liscie towarzyszacym' Ci pewnie napisali . 15.11.04, 08:57
        oni ie sprecyzowali czy chca oryginal czy kopie, a
        ja zaczelam pisac i podkreslac na oryginale, zanim sie zorientowalam ze trzeba
        zwrocic.

dziekuje za gratulacje smile Praca to call centre bankowy smile
        • starypierdola No to im odeslij kopie .... 15.11.04, 09:01
          PS. Chyba nie w Bank West, bos na wschodzie? No i dobrze bo z nimi sie zawsze
          kloce. ANZ?

SP

• ona_au Re: No to im odeslij kopie .... 15.11.04, 11:57
            nieeeeee smile to jest "which bank?"
            • ona_au Re: No to im odeslij kopie .... 16.11.04, 05:12
              Juz wyslalam kopie smile

Wogole dostalam na pismie ze mam prace i mnostwo przy tym papierow.
              jeden z nich to Commencement Details i jeszcze razy trzeba napisac cala
              historie zawodowa i jaka sie ma edukacje. Nie wiem po co. I napisali zeby
              nie "refer to your resume" bo to jest osoban sprawa.

Czy ktos wie po co te commencement details?
              • starypierdola Nie potrafie Ci poradzic bo nie znam szczegolow. 16.11.04, 08:03
                Ale jak Ci na tej pracy zalezy to zrob to o co Cie prosza. smile))

SP
              • Gość: KapitalnyKapitalzm Re: No to im odeslij kopie .... IP: *.nsw.bigpond.net.au 16.11.04, 08:09
                pewnie chca sprawdzic czy nie bylas karana i jakie dragi bierzesz..
              • gadupa commencement details? 16.11.04, 11:08
                To tylko taka standartowa lustracja doopy.

Jesli siedzialas cale zycie na garnku meza, to ni dziwnego, ze nie wiesz co
                napisac na temat historii zawodowej i edukacji.

Oprocz tego zycze powodzenia.
              • mradford Re: No to im odeslij kopie .... 16.11.04, 13:18
                hmmm dziwne przyznam szczerze.Napisz im piekna historie swojeo zycia ,duzo
                madrych zwrotow,pewnosci siebie i jakos pojdzie...Powodzenia
    • bylla Re: umowa o prace - ktora kopie odeslac pracodawc 16.11.04, 22:16
      Moja przyjaciolka dostala prace w Defence
      te papiery(rekrutacja) nie maja nic wspolnego z departmentem ktory Cie przyjal.

Rekrutacja pyta gdzie pracowalas i czemu odeszlas zeby wiedziec czy nie
      wylecialas za zle zachowanie. Sa tez osobne papiery dla policji ktora tez
      sprawdza wszystko. Glownie chodzi czy sie jestes obywatelem i czy sie ma
      kryminalny rekord i medyczne badanie (zdrowie).

• kan_z_oz Re: umowa o prace - ktora kopie odeslac pracodawc 17.11.04, 01:29
        ona napisala; dostalam oferte pracy na pismie i inne detale. Sa dwa: - oryginal
        i kopie ktore oba musze podpisac.

Gratuluje Ci pracy, ciesz z tego i nie przejmuj papierami. Nawet jak nic nie
        zwrocisz to Ci przypomna. Nie martw sie tez dodatkowymi informacjami, no
        chyba ,ze naklamalas w resume (czego nie podejrzewam).
        Masz 'goraczke' przedstartowa, nie martw sie bedziesz OK.
        Pzd
        • bylla Re: umowa o prace - ktora kopie odeslac pracodawc 17.11.04, 01:40
          nawet jak by nabujala w resume to nie ma znaczenia - przeciez autorka pisza ze
          papiera mowia: ze te informacje sa niezalezne od resume i zeby w zwiazku z tym
          nie odwolywac sie do resume.

To sa jak ktos napisal formalnosci zwiazane bardziej z criminal record
    • polak_au Re: umowa o prace - ktora kopie odeslac pracodawc 17.11.04, 01:34
      faktycznie jezeli podalas ze masz np uniwersytet, a nie masz to lezysz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka