elasz64 14.12.04, 21:46 Poszukuję mojego męża MAREK SZCZESIAK który wyjechal do Toronto w 1990 roku i od 5 lat nie daje znaku życia Pomóżcie jeśli możecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: axxolotl Re: Polacy w Kanadzie IP: *.marketscore.com / 66.119.33.* 14.12.04, 22:50 Ja nie znam. Lepiej zebys zamiescila gdzies zdjecie, bo imie i nazwisko to bez problemu mozna zmienic w Kanadzie. Wyglad niby tez, no ale to juz troche trudniej. Jak nie daje znaku zycia, to ja bym go juz dawno (tak ze 4.5 roku temu) olala i rozwiodla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioletta Re: Polacy w Kanadzie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.12.04, 01:10 No wlasnie moze wartaloby skontaktowac sie z policja w Toronto? Odpowiedz Link Zgłoś
revy Re: Polacy w Kanadzie 15.12.04, 01:23 skontaktuj sie z kanadyjska amabasada/konsulatem oni powinni ci w tym pomoc albo wystap o alimenty to powinno wystarczyc aby znalezc twojego zagubionego meza Odpowiedz Link Zgłoś
elasz64 Re: Polacy w Kanadzie 15.12.04, 11:20 Chcę do odnależć na prośbę mojej teściowej która wylała już morze łez a że nie jest już pierwszej mlodości boi się że nigdy już o nim nie uslyszy Odpowiedz Link Zgłoś
lola999 Re: Polacy w Kanadzie 17.12.04, 20:01 Nie ma takiego nazwiska w ksiazce telefonicznej w Toronto, ani w internetowej na Kanade, podaj moze jego ostatni znany ci adres moge popytac (przylepic ogloszenie czy cos takiego), moze ktos cos bedzie wiedzial. mozesz pisac na adres lola999@gazeta.pl jezeli nie chcesz tu na forum, choc wydaje mi sie ze im wiecej osob to zobaczy tym lepsze szanse. szkoda mi tej biednej matki. lola999 Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Polacy w Kanadzie 17.12.04, 22:50 idz do Czerwonego Krzyza i zglos ze poszukujesz takiej osoby.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Molson Re: Polacy w Kanadzie IP: *.sympatico.ca 18.12.04, 04:50 Znalazlem goscia o takim imieniu i nazwisku ,ale nie mieszka w Toronto tylko w Halifax ,Nova Scotia .Numer telefonu jest (902)477-1563 .Moze to twoj kochany.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
elasz64 Re: Polacy w Kanadzie 20.12.04, 00:07 dzieki ale ten numer należy do MARKA SZCZEŚNIAK a ja poszukuje MARKA SZCZESIAK DZIEKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Polacy w Kanadzie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.04, 05:29 Piszesz ze chcesz znalezc meza na prosbe tesciowej. A ty nie chcesz go odnalezc? Jesli to co piszesz to fakt to rzeczywiscie sprawa jest powazna. Jesli nadal jestes zaiteresowana to daj znac dam ci adres konsulatu w Toronto, czy tez Aadres Komendy Glownej Policji.Zacznij jednak od Konsulatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Polacy w Kanadzie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.04, 05:51 Czy ten twoj maz moglby miec na imie Marius? Kojarzy sie to jak Mariusz. Znalazlam takiego w Niemczech. Jesli chcialabys sprobowac czy to twoj maz to dam ci numer telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
tough_cookie [...] 18.12.04, 05:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Najgorzej jak sie trafi idiota na forum IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.04, 06:37 Sluchaj czlowieku niokielznany po pierwsze nie przeklinaj. Po drugie zamknij swoj niewyparzony ryj i wlacz resztki szarych komorek do myslenia. Gdyby to bylo takie proste to mysle, ze nikt nie szukalby tutaj Marka . Czy ty ciemna maso ludzka z tymi wszystkimi swoimi kur...mi nie wpadles na to ze od 1990 roku bylo troche czasu aby zmienic lokalizacje. Myslisz ze jesli facet tutaj przyjechal to go przykleili do podloza i dlatego nie moze zadzwonic??? Odpowiedz Link Zgłoś
tough_cookie [...] 18.12.04, 06:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xurkowa A sa! To sa pozostalosci tych z U-602 18.12.04, 06:37 co przywiezli polskie arrasy do Kanady. ZLoto bylo tez ale sie zmylo za burte, tak podali. Poem te komorki NSDAP, SA i SS sie rozplenily po calej Kanadzie. Sieg Heil, Deine Blondie Bitch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Ciekawostka przyrodnicza . IP: 207.230.231.* 19.12.04, 01:38 Trzeba bylo z nim wyjechac w 1990 a nie szukac go teraz w 2004 i ciagle nazywac mezem . Nie kompromituj sie . Odpowiedz Link Zgłoś
elasz64 Re: Polacy w Kanadzie 20.12.04, 00:02 Bardzo wam dziękuję , Rene proszę o te adresy do konsulatu i komendy policji Jeszcze tak sprobuję. Zadałęś pytanie czy ja nie chcę go odnależć- dla siebie samej nie bo wyrządził mi wiele krzywdy zostawiając mnie z malym dzieckiem i obiecując złote góry a potem wypiął sie na nas. Nasza córka ma już 17 lat i też nie tęskni . A robię to dla mojej teściowej i dla spokoju swojego sumienia bo ja mu żle nigdy nie życzyłam i on o tym wie a ja chce chociaż wiedzieć czy żyje i nic więcej DZIĘKUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polacy w Kanadzie IP: *.home1.cgocable.net 19.12.04, 05:20 Mozliwe ze 5 lat temu sie ozenil i dla sopokoju zmienil nazwisko , w Kanadzie do rozwodu polska zona z ktora fizycznie przez kilka lat nie mieszkal nie jest potrzebna . Takie przypadki nie sa rzadkoscia gdy zonie ( mezowi ) w Polsce pozostaje tylko wspomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Do Eli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.12.04, 21:36 Czesc Ela, podam ci kilka adresow internetowych: 1) toronto@polishembassy.ca, 2)ottawa@polishembassy.ca 3) zielona karta.com/konsulaty.html tutaj mozesz znalezc miedzy innymi adres pocztowy do Konsulatu w Toronto, oraz do innych Konsulatow i Ambasad. Dwa pierwsze to adresy e mailowe do Konsulatu w Toronto i Ambasady w Ottawie(mysle ze mozesz sie szybciej skontaktowac e mailem, no i oczywiscie nie musisz znac angielskiego aby opisac swoja sytuacje). Podam ci rowniez adres do Kongresu Polonii Kanadyjskiej w Toronto : Canadian Polish Congress 288 Roncesvalles Avenue Toronto Ontario Canada M6R 2M4, moze oni tez moga cos pomoc , a napewno dac ci jakas wskazowke. Podam ci rowniez adres strony Radia Polonia w Toronto : radiopoloniatoronto.com Kliknij na kontakt do pani Krystyny Piotrowskiej i opisz swoja sytuacje i prosbe o pomoc , albo do jej meza pana Ryszarda to sa bardzo mili i chetni do pomocy ludzie o wspanialym sercu, wiec a nuz moze cos ci pomoga. Byloby super gdyby powiedzieli cos na antenie, wowczas moze odezwie sie ktos kto zna twojego meza. A jak wyglada sprawa alimentow na wasze dziecko ? Przeciez gosciu powinien lozyc na jego utrzymanie. Zadaj takie pytanie jak bedziesz pisala do Ambasady w Ottawie badz do Konsulatu w Toronto. Czy mozna wyegzekwowac od niego zalegle alimenty, jak mozesz uregulowac prawnie swoj status malzenski(rozwodowy) z mezem. Przeciez w aktualnej sutuacji to nawet nie mozesz wyjsc ponownie za maz. A moze rzeczywiscie twoj maz wzial rozwod tutaj z toba i ozenil sie ponownie i dlatego cicho siedzi. KONIECZNIE musisz to wyjasnic dla siebie, no i oczywiscie dla jego matki, bo niedawanie znaku zycia to jest zwykle okrucienstwo. Pozdrawiam i jak mi jeszcze cos wpadnie do glowy to dam ci znac. Narazie Komende Policji zostawmy w spokoju, bo oni mogliby pomoc jedynie jesli maz wszedlby w jakas kolizje z prawem, a tego na razie nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
elasz64 Re: Do Rene 20.12.04, 22:43 Witaj i dzięki poprobuje na te adresy może to coś da. A jeśli chodzi o alimenty to otrzymuję je z funduszu alimentacyjnego tzn otrzymywałam bo fundusz zlikwidowali ale do maja 2005 mam zapewnione 170 zł zasiłku z tytułu otrzymywanych alimentów. Alimenty przyznal mi sąd ale Marek twierdził że jak bedzie chciał płacić to zrobi to dobrowolnie a nie pod przymusem a i tak wie że nam sie dobrze powodzi więc nie musi płacić i nie płacił. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam ELA Odpowiedz Link Zgłoś