Dodaj do ulubionych

Polacy w Kanadzie

14.12.04, 21:46
Poszukuję mojego męża MAREK SZCZESIAK który wyjechal do Toronto w 1990 roku i
od 5 lat nie daje znaku życia Pomóżcie jeśli możecie
Obserwuj wątek
    • Gość: axxolotl Re: Polacy w Kanadzie IP: *.marketscore.com / 66.119.33.* 14.12.04, 22:50
      Ja nie znam. Lepiej zebys zamiescila gdzies zdjecie, bo imie i nazwisko to bez
      problemu mozna zmienic w Kanadzie. Wyglad niby tez, no ale to juz troche
      trudniej.

Jak nie daje znaku zycia, to ja bym go juz dawno (tak ze 4.5 roku temu) olala i
      rozwiodla.
      • Gość: Wioletta Re: Polacy w Kanadzie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.12.04, 01:10
        No wlasnie moze wartaloby skontaktowac sie z policja w Toronto?
    • revy Re: Polacy w Kanadzie 15.12.04, 01:23
      skontaktuj sie z kanadyjska amabasada/konsulatem
      oni powinni ci w tym pomoc
      albo wystap o alimenty to powinno wystarczyc aby
      znalezc twojego zagubionego meza
      • elasz64 Re: Polacy w Kanadzie 15.12.04, 11:20
        Chcę do odnależć na prośbę mojej teściowej która wylała już morze łez a że nie
        jest już pierwszej mlodości boi się że nigdy już o nim nie uslyszy
    • lola999 Re: Polacy w Kanadzie 17.12.04, 20:01
      Nie ma takiego nazwiska w ksiazce telefonicznej w Toronto, ani w internetowej
      na Kanade, podaj moze jego ostatni znany ci adres moge popytac (przylepic
      ogloszenie czy cos takiego), moze ktos cos bedzie wiedzial. mozesz pisac na
      adres lola999@gazeta.pl jezeli nie chcesz tu na forum, choc wydaje mi sie ze im
      wiecej osob to zobaczy tym lepsze szanse. szkoda mi tej biednej matki.
      lola999
    • sylwek07 Re: Polacy w Kanadzie 17.12.04, 22:50
      idz do Czerwonego Krzyza i zglos ze poszukujesz takiej osoby..
    • Gość: Molson Re: Polacy w Kanadzie IP: *.sympatico.ca 18.12.04, 04:50
      Znalazlem goscia o takim imieniu i nazwisku ,ale nie mieszka w Toronto tylko w
      Halifax ,Nova Scotia .Numer telefonu jest (902)477-1563 .Moze to twoj
      kochany.Powodzenia.
      • elasz64 Re: Polacy w Kanadzie 20.12.04, 00:07
        dzieki
        ale ten numer należy do MARKA SZCZEŚNIAK a ja poszukuje MARKA SZCZESIAK
        DZIEKI
    • Gość: Rene Re: Polacy w Kanadzie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.04, 05:29
      Piszesz ze chcesz znalezc meza na prosbe tesciowej. A ty nie chcesz go
      odnalezc? Jesli to co piszesz to fakt to rzeczywiscie sprawa jest powazna.
      Jesli nadal jestes zaiteresowana to daj znac dam ci adres konsulatu w Toronto,
      czy tez Aadres Komendy Glownej Policji.Zacznij jednak od Konsulatu.
      • Gość: Rene Re: Polacy w Kanadzie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.04, 05:51
        Czy ten twoj maz moglby miec na imie Marius? Kojarzy sie to jak Mariusz.
        Znalazlam takiego w Niemczech. Jesli chcialabys sprobowac czy to twoj maz to
        dam ci numer telefonu.
        • tough_cookie [...] 18.12.04, 05:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Rene Najgorzej jak sie trafi idiota na forum IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.04, 06:37
            Sluchaj czlowieku niokielznany po pierwsze nie przeklinaj. Po drugie zamknij
            swoj niewyparzony ryj i wlacz resztki szarych komorek do myslenia. Gdyby to
            bylo takie proste to mysle, ze nikt nie szukalby tutaj Marka . Czy ty ciemna
            maso ludzka z tymi wszystkimi swoimi kur...mi nie wpadles na to ze od 1990 roku
            bylo troche czasu aby zmienic lokalizacje. Myslisz ze jesli facet tutaj
            przyjechal to go przykleili do podloza i dlatego nie moze zadzwonic???
            • tough_cookie [...] 18.12.04, 06:44
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • xurkowa A sa! To sa pozostalosci tych z U-602 18.12.04, 06:37
            co przywiezli polskie arrasy do Kanady. ZLoto bylo tez ale sie zmylo za burte,
            tak podali. Poem te komorki NSDAP, SA i SS sie rozplenily po calej Kanadzie.

Sieg Heil,
            Deine Blondie Bitch
            • Gość: Me Ciekawostka przyrodnicza . IP: 207.230.231.* 19.12.04, 01:38
              Trzeba bylo z nim wyjechac w 1990 a nie szukac go teraz w 2004 i ciagle nazywac
              mezem . Nie kompromituj sie .
      • elasz64 Re: Polacy w Kanadzie 20.12.04, 00:02
        Bardzo wam dziękuję ,
        Rene proszę o te adresy do konsulatu i komendy policji
        Jeszcze tak sprobuję.

Zadałęś pytanie czy ja nie chcę go odnależć- dla siebie samej nie bo wyrządził
        mi wiele krzywdy zostawiając mnie z malym dzieckiem i obiecując złote góry a
        potem wypiął sie na nas. Nasza córka ma już 17 lat i też nie tęskni . A robię
        to dla mojej teściowej i dla spokoju swojego sumienia bo ja mu żle nigdy nie
        życzyłam i on o tym wie a ja chce chociaż wiedzieć czy żyje i nic więcej
        DZIĘKUJE
    • Gość: gosc Re: Polacy w Kanadzie IP: *.home1.cgocable.net 19.12.04, 05:20
      Mozliwe ze 5 lat temu sie ozenil i dla sopokoju zmienil nazwisko , w Kanadzie
      do rozwodu polska zona z ktora fizycznie przez kilka lat nie mieszkal nie jest
      potrzebna . Takie przypadki nie sa rzadkoscia gdy zonie ( mezowi ) w Polsce
      pozostaje tylko wspomnienie.
    • Gość: Rene Do Eli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.12.04, 21:36
      Czesc Ela, podam ci kilka adresow internetowych: 1) toronto@polishembassy.ca,
      2)ottawa@polishembassy.ca 3) zielona karta.com/konsulaty.html tutaj mozesz
      znalezc miedzy innymi adres pocztowy do Konsulatu w Toronto, oraz do innych
      Konsulatow i Ambasad. Dwa pierwsze to adresy e mailowe do Konsulatu w Toronto i
      Ambasady w Ottawie(mysle ze mozesz sie szybciej skontaktowac e mailem, no i
      oczywiscie nie musisz znac angielskiego aby opisac swoja sytuacje). Podam ci
      rowniez adres do Kongresu Polonii Kanadyjskiej w Toronto : Canadian Polish
      Congress 288 Roncesvalles Avenue Toronto Ontario Canada M6R 2M4, moze oni
      tez moga cos pomoc , a napewno dac ci jakas wskazowke. Podam ci rowniez adres
      strony Radia Polonia w Toronto : radiopoloniatoronto.com Kliknij na
      kontakt do pani Krystyny Piotrowskiej i opisz swoja sytuacje i prosbe o pomoc ,
      albo do jej meza pana Ryszarda to sa bardzo mili i chetni do pomocy ludzie o
      wspanialym sercu, wiec a nuz moze cos ci pomoga. Byloby super gdyby powiedzieli
      cos na antenie, wowczas moze odezwie sie ktos kto zna twojego meza. A jak
      wyglada sprawa alimentow na wasze dziecko ? Przeciez gosciu powinien lozyc na
      jego utrzymanie. Zadaj takie pytanie jak bedziesz pisala do Ambasady w Ottawie
      badz do Konsulatu w Toronto. Czy mozna wyegzekwowac od niego zalegle alimenty,
      jak mozesz uregulowac prawnie swoj status malzenski(rozwodowy) z mezem.
      Przeciez w aktualnej sutuacji to nawet nie mozesz wyjsc ponownie za maz. A moze
      rzeczywiscie twoj maz wzial rozwod tutaj z toba i ozenil sie ponownie i dlatego
      cicho siedzi. KONIECZNIE musisz to wyjasnic dla siebie, no i oczywiscie dla
      jego matki, bo niedawanie znaku zycia to jest zwykle okrucienstwo. Pozdrawiam i
      jak mi jeszcze cos wpadnie do glowy to dam ci znac. Narazie Komende Policji
      zostawmy w spokoju, bo oni mogliby pomoc jedynie jesli maz wszedlby w jakas
      kolizje z prawem, a tego na razie nie wiemy.
      • elasz64 Re: Do Rene 20.12.04, 22:43
        Witaj i dzięki poprobuje na te adresy może to coś da.
        A jeśli chodzi o alimenty to otrzymuję je z funduszu alimentacyjnego tzn
        otrzymywałam bo fundusz zlikwidowali ale do maja 2005 mam zapewnione 170 zł
        zasiłku z tytułu otrzymywanych alimentów. Alimenty przyznal mi sąd ale Marek
        twierdził że jak bedzie chciał płacić to zrobi to dobrowolnie a nie pod
        przymusem a i tak wie że nam sie dobrze powodzi więc nie musi płacić i nie
        płacił. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam ELA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka