Dodaj do ulubionych

Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem.

31.12.04, 00:01
Czesc,
moze mi ktos powie jak to odkrecic.

Mam mandat za "speed" w NY i sprawe w sadzie bo mialem "miedzynarodowe prawo
jazdy" ale nie mialem przy sobie paszportu, z powodu typowego dla
mieszkajacych w NY. Na pierwszej rozprawie kazano mi okazac paszport na
nastepnej. Wracac do Polndu? Czy sadu nie obchodzi wiza i po prostu pokazac?
Z tego co wiem miedzynarodowe prawo jazdy jest wazne z wazna wiza. Mam 9 dni.
Co mi poradzicie Polonusi?

Franz (dachowiec z wyboru)
Obserwuj wątek
    • lulu13 Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. 31.12.04, 00:44
      jasne ze biedziesz mial klopoty i to zdrowe ! Imigration officers beda na
      ciebie czekac po skonczonej rozprawie,kajdanki na lapki i na JFK !!
    • zmarszczony_fred Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. 31.12.04, 01:27
      Znaczy sie masz gowno a nie prawo jazdy.
      Sad ma w dupie twoja wize. Czego nie ma w dupie to ze nie masz waznego prawka i
      dlatego przywala ci niezla kare.
      • Gość: zmarszczona dupa Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. IP: *.an3.nyc41.da.uu.net 31.12.04, 01:32
        po 9/11 wszystko sie zmienilo !! przypatruja sie wszystkiemu a szczegolnie
        takim jak ty bez waznej wizy ! to juz w samym sobie jest powazne przestepstwo,
        mozesz byc pewny ze kajdanki beda na lapkach i bilet powrotny na koszt PRLu Bis
        • damen Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. 31.12.04, 01:56
          Nie beda, bo zawsze moge nie pojsc na rozprawe, a moich odciskow nie ma.
    • damen Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. 31.12.04, 01:55
      Chodzi mi tylko, czy Immigration sie w to wciaga. I co jesli nie wykaze sie
      paszportem.
      • Gość: Sztukmistrz Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. IP: *.94.221.203.acc50-dryb-mel.comindico.com.au 31.12.04, 04:39
        Lepiej miec kare za speeding i jazde bez licencji,
        niz deportacje za nielegalny pobyt i nielegala prace,
        a moga dojsc do tego wykroczenia skarbowe i podatkowe...
        Na twym miejscu zmienilbym stan i wyrobil jakies lewe ID
        i lokalne prawo jazdy...
        Najlepiej idz do reformowanej (liberalnej, bo w
        ortodoksyjnej nie tak latwo) synagogi i zapisz sie tam
        na zyda. Jak jestes z PL, to ci uwierza (a moze naprawde
        masz np. babke zydowke), i wtedy cie jako koszernego nikt w USA
        nie ruszy! Bedziesz zatrudnial Polakow, i tym samym
        zejdziesz z dachu do "ofisu"...
    • Gość: Leszek Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. IP: *.chello.pl 31.12.04, 12:45

Ja amiałem podobnie w Chicago pół roku temu. Zatrzymali mnie za speed. Miałem
      tylko polskie prawo jazdy ale przy sobie nie mialem insiury bo ją zostawiłem w
      domu. samochód mi policja zabrała na ich parking. Powiedzieli że mi go oddadzą
      jak przyjdę do nich z dwoma osobami, które mają stanowe prawo jazdy. Tak
      zrobiłem. Wziąłem szwagra i swojego kolege. Samochód oddali i zapłaciłem za ich
      towning 300 dolarów. Dostałem też mandat i była sprawa w sądzie. Poszedłem na
      tą sprawę, pokazałem insiurę, paszport, polskie prawo jazdy i ważną wizę.Sąd
      mandat anulował, byłem w ramach ważności wizy i mnie puścili. Sędzia jeszce
      pouczał policje, że nie mieli racji.
      • Gość: Sztukmistrz Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 31.12.04, 13:31
        Miales wazna wize. Ale zobaczyles jak wyglada wspolczesne
        panstwo policyjne i jak Polakow i ich "property" traktuja w USA...
        A te USD300 za holowanie to sie nazywa po prostu szantaz, piractwo
        i naduzycie wladzy... Za 300 dolcow to w Polsce mozna samochod
        na chodzie kupic...
        • lulu13 Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. 31.12.04, 14:42
          ty gamoniu !! panstwo policyjne to ty masz tam w swoim PRLu BIS a nie w
          Ameryce. Takich jak wy "wakacjuszy" to powinni zaraz za ryja brac i do
          bagaznika PL LOT wpierniczyc [ nie na normalne siedzenie] i z powrotem do
          Polszu tam jest wasze miejsce. a nie tu w USa robic klopoty i problemy ! i
          naruszac prawo ktorego trzeba przestrzegac a nie ignorowac !!Przez takich
          wlasnie gamoni jak wy !! pozostali nie moga dostac wiz w Warszawie !!
          Wszystkich powinni wylapac zaladowac na statek i wynocha stad !!!!
          • Gość: Leszek Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. IP: *.chello.pl 31.12.04, 14:59

Sam jesteś gamoń i głupek wywieziony dp USA gdzies z Moniek. Dopiero pierwszy
            raz w życiu zobaczyłes jak wyglądzają Święta BN. Bujasz się tam na sprzątaniu i
            udajesz wielkiego światowca.
            • lulu13 Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. 31.12.04, 15:23
              a ty jestes kolejny gamon co stoi w kolejkach na Pieknej w Warszawie i juz
              dostal trzecia odmowe ,eheheheheheh !! wiec wlazi tu na forum polonia zeby
              bruzdzic bo na krajowym by ci dokopali dawno . Ja robie kaaaaase w
              USa,eheheheheh a ty siedz tam w twoim Zambrowie i palcem po mapie sprawdzaj
              gdzie jest Ameryka ,ehehehehehh - Idz na krajowe forum i nie truj dupy tu !
              • jtb Do lulu. 31.12.04, 15:52

Mylisz się kolego w USA jestem kiedy chce tam jechać. Bylem kilka razy u
                siostry rodzonej i nie do roboty tylko tak z wizytą. Forse to ja robie w kraju.
                USA było dobre do zarabiania forsy za komuny a nie teraz gdy 1 dolar kosztuje
                3zł.
                Wszystkiego dobrego w Nowm Roku. Tacy ludzie jak ty też mają prawo do życia.
                • Gość: axx Re: Do lulu. IP: 209.136.102.* 31.12.04, 19:04
                  W ogole sie tym nie przejmuj. Mozesz nawet nie isc na rozprawe. W ogole deportowany nie bedziesz nawet gdybys sie zglosil osobiscie. Na 12 mln nielegalnych
                  jest limit tylko 8 tys.
                  Co moge polecic ; LESLIE ELLIOT KRAUSE Attorney at Law
                  11 Park Place, Suite 1715
                  New York,New York 10007 1-888-792-8888 Mowia po polsku. Biuro w Warszawie (bylo a moze i jest)
                  Skory nie zdziera. Powodzenia.
                  • Gość: Sztukmistrz Re: Do lulu. IP: *.83.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 01.01.05, 00:33
                    Z reguly nie deportuja, bo (jak pisalem) potrzebuja tych
                    nielegalnych roboli, ktorzy zwiekszaja zyski amerykanskich
                    burzujow poprzez zanizanie plac. Ale mozesz miec pecha, jak
                    zadecyduja, ze zrobia proces pokazowy. USA nigdy nie bylo
                    bowiem panstwem prawa: albo niewolnictwo, albo masowe mordowanie
                    Indian, pozniej wojny imperialne (Korea, Wietnam, Irak), za kazdym
                    razem polaczone z ludobojstwem. Niemniej dobry prawnik moze pomoc,
                    ale jak go znalezc? Kiedys szukalo sie ich w Filadelfii...
                    • Gość: Fan Klub do Sztukmistrza IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.05, 10:57
                      No to sytuacja jest powazna: z powodu speedu amerykanie szykuja nowe
                      ludobojstwo!

Niezla sztuczka, panie Sztukmistrz!
                      • Gość: Sztukmistrz Re: do Sztukmistrza IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 02.01.05, 08:30
                        Niejedne rozruchy w gettach USA zaczely sie od
                        zatrzymania murzyna za nieprawidlowa jazde autem, i pobicia
                        go przez policje.
                        W Sydney (NSW, Australia) policja tez tak scigala aborygena jadacego
                        nieprawidlowo na rowerze, ze go zabila, i sporo Sydnejowka
                        sie pozniej palilo...
              • Gość: Pszczelarz Lulu nie rzucaj sie, sam mowiles ze IP: *.gim1bem.pcs.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 06:43
                nawet miod ci wolno kupic w USA! Tak jakby to byla podpaska krolowej
                Semiranmidy. Z zamborowa to ty wujechales cwoku i teraz jako przekrecony cwok
                nadajesz glodne kawalki. Kara na kornerze, co?
          • Gość: Sztukmistrz Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. IP: *.83.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 01.01.05, 00:29
            Nielegalni pracownicy sa potrzebni gospodarce USA, bowiem
            zwiekszaja jej konkurencyjnosc, poprzez obnizanie plac.
            Tak wiec rzad USA, w interesie biznesu, toleruje ten proceder,
            i daje Polakom wizy dobrze wiedzac, ze to w 99% zadni
            turysci. A dla zasady "panu Bogu swieczke i diablu ogarek",
            na uzytek amerykanskich zwiazkow zawodowych i tzw. opinii
            publicznej, czasem sie deportuje paru Polaczkow...
            • stary-wyjadacz Ty kangur pisz o swich smieciach 01.01.05, 08:00
              twojej ekspertyzy nikt tu nie potrzebuje.
              Zamiast pisac bzdury idz lepiej do lazienki i pouszj skora.
              • Gość: Sztukmistrz Re: Ty kangur pisz o swich smieciach IP: *.98.221.203.acc51-dryb-mel.comindico.com.au 01.01.05, 09:48
                Sadzac po pizomie twej wypowiedzi to pochodzisz spod Lomzy
                i przebywasz nielegalnie w slumsach Chicago... sad
    • Gość: HIENA Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. IP: 24.149.145.* 01.01.05, 22:23
      DOSTANIESZ WYROK SMIERCI A POTEM DEPORTACJE KOLKU!!!!!
      • gadupa hiena ty recydywo! 02.01.05, 19:17
        Wiesz, ze na ciebie czeka wyrok w PL?
        • Gość: HIENA Re: hiena ty recydywo! IP: 24.149.145.* 04.01.05, 04:21
          SRAM NA CIEBIE PALANCIE
    • Gość: E.T. Re: Prawo jazdy w sadzie USA, mam problem. IP: *.dyn.optonline.net 04.01.05, 05:08
      amen napisał:

> Czesc,
      > moze mi ktos powie jak to odkrecic.
      >
      > Mam mandat za "speed" w NY

Rozumiem ze daja mandaty za "speeding" ale za "speed"? Chyba malo miales wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka