Dodaj do ulubionych

KONTO W BANKU I ....

IP: 64.107.182.* 28.05.02, 19:32
Mam wspolne konto w banku,z inna osoba na terenie USA.Wrocilam do Polski,czy
moge zrezygnowac z tego konta przez telefon,czy ta druga osoba moze zrobic
konto na minus i wtedy zrezygnowac i otworzyc sobie konto w innym banku?Moze
ktos cos wie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: KONTO W BANKU I ....do optymistki IP: 62.246.102.* 28.05.02, 19:37
      Gość portalu: Monika napisał(a):

> Mam wspolne konto w banku,z inna osoba na terenie USA.Wrocilam do Polski,czy
      > moge zrezygnowac z tego konta przez telefon,czy ta druga osoba moze zrobic
      > konto na minus i wtedy zrezygnowac i otworzyc sobie konto w innym banku? Moze
      > ktos cos wie na ten temat.

No a jak sama myslisz. Masz z kims wspolne konto...on ma upowaznienie. Moze cie
      wykrecic czy nie? tatatatata! pytanie za 100$ !
      Czy mozesz wypowiedziec przez telefon, nie wiem lepszy jest list.
    • Gość: Monika Re: KONTO W BANKU I .... IP: 64.107.182.* 28.05.02, 22:28
      Moze mnie wykrecic,ale z tego co sie dowiedzialam to ta osoba wtedy ie otworzy
      juz konta w innym banku.
    • cornio Re: KONTO W BANKU I .... 28.05.02, 22:35
      mialam ci ja cos tam w banku
      mialam i nie mam
      nauka kosztuje
      • Gość: Banan Wiesz, ja tez?! IP: *.westln01.mi.comcast.net 30.05.02, 17:53
        DM5000 poszlo w 15 minut. Ponad 20 lat temu a jeszcze boli.
    • Gość: Monika Re: KONTO W BANKU I .... IP: 64.107.182.* 29.05.02, 20:30
      Nie zalezy mi na tych pieniadzach co tam sa,bo i tak nie sa moje.pytam tylko
      czy ta osoba moze mi narobic problemow.Ta osoba bedzie mieszkac nazawsze w
      USA,wiec nie bedzie chciala robic sobie problemow,ale czy moze mi je zrobic?
      • Gość: Artur Re: KONTO W BANKU I .... IP: 62.246.104.* 29.05.02, 20:53

> Nie zalezy mi na tych pieniadzach co tam sa,bo i tak nie sa moje.pytam tylko
        > czy ta osoba moze mi narobic problemow.Ta osoba bedzie mieszkac nazawsze w
        > USA,wiec nie bedzie chciala robic sobie problemow,ale czy moze mi je zrobic?

Widzisz, na to pytanie musisz sobie niestety sama odpowiedziec. Zdaj sobie
        sprawe, ze wspolne konto to wspolna odpowiedzialnosc np. za dlugi narobione przez
        jedna osobe. Dzisiaj masz na koncie 10 000 na plusie i jest happy. A za miesiac
        minus 100 000. I wtedy placz.
    • Gość: Monika Re: KONTO W BANKU I .... IP: 64.107.182.* 29.05.02, 21:12
      Ja to rozumiem,ale watpie,zeby ta osoba chciala robic dlugi,jej zalezy,zeby
      miec konto w banku w USA,ona tu bedzie do konca zycia,a jak narobi dlugi to juz
      nie otworzy konta w innym banku.Wiec zaszkodzi nie tylko mnie,ale rowniez sobie.
      • Gość: Artur Re: KONTO W BANKU I .... IP: 62.246.104.* 29.05.02, 21:18

> Ja to rozumiem,ale watpie,zeby ta osoba chciala robic dlugi,jej zalezy,zeby
        > miec konto w banku w USA,ona tu bedzie do konca zycia,a jak narobi dlugi to juz
        >
        > nie otworzy konta w innym banku.Wiec zaszkodzi nie tylko mnie,ale rowniez sobie
        > .
        ........................
        Slyszalem kiedys takie powiedzenie:
        "Zufanie jest dobre, lecz kontrola jest lepsza".
        I tego sie trzymam.
    • karelia Re: KONTO W BANKU I .... 30.05.02, 00:17
      wspolne konto w banku? chyba musialbym na glowe upasci i sie uderzyc o
      kraweznik.
      • _szwedka Re: KONTO W BANKU I .... 30.05.02, 00:20
        a nie robnac sie deska??? hehehe ot tak, przypadkowo
        • karelia Re: KONTO W BANKU I .... 30.05.02, 00:23
          deska tez moze byc, aleeee...bez gwozdziwink))
          • topiel Re: KONTO W BANKU I .... 30.05.02, 13:39
            Z nikim swojego konta nie dziele ale mam nieograniczony dostep do czyjegos
            konta. Osoba ma do mnie calkowite zaufania. Co wy na to ?
    • Gość: kd Re: KONTO W BANKU I .... IP: *.proxy.aol.com 30.05.02, 14:14

> konto na minus i wtedy zrezygnowac i otworzyc sobie konto w innym banku?Moze

Zalezy jakie konto.
      Na kredytowym ta druga osoba moze zrobic zadluzenie.
      Na oszczednosciowym, nie wiem co moze zrobic, poza wybraniem pieniedzy.
      Jesli to sa jej pieniadze, wiec nie ma wiekszego znaczenia.
      Pozostaje odpowiedzialnosc podatkowa jesli dana osoba bedzie przetrzymywac na
      danym koncie wieksze sumy. A sama nie rozliczy tego.
      Osoba nieuczciwa ma mozliwosc wykorzystania czyjegos konta do celow przestepczych.

• Gość: kd Re: KONTO W BANKU I .... IP: *.proxy.aol.com 30.05.02, 14:19
      Oczywiscie konto mozna zlikwidowac, najlepiej listownie poniewaz maja Twoj
      podpis w aktach.
      Mysle ze przez telefon mozna zrobic tylko zastrzezenie, by ta druga osoba nie
      mogla konta uzywac.
    • Gość: Monika Re: KONTO W BANKU I .... IP: 64.107.182.* 30.05.02, 17:18
      Wlasciwie to pieniadze sa tamtej osoby,a konto to jest checking.
      • Gość: kd Re: KONTO W BANKU I .... IP: *.proxy.aol.com 31.05.02, 02:49

> Wlasciwie to pieniadze sa tamtej osoby,a konto to jest checking.

Konto czekowe na dwie osoby moze byc z dopiskiem "or" miedzy nazwiskami, gdzie
        potrzebny jest podpis jednej albo drugiej osoby.
        Lub z dopiskiem "and" wymagane sa podpisy obu osob.
        Jest jeszcze inne wyjscie w zasadzie niezgodne z prawem, ale to juz kwestja
        zaufania, ze konto jest na Ciebie a ta osoba podpisuje sie twoim nazwiskiem.
        Dopoki utrzymuje dodatni balans na koncie i nie wypisze czeku bez pokrycia,
        wszystko bedzie w porzadku. A nawet gdyby to sie stalo bank nie wyplaci wiecej
        niz jest na koncie. W razie wpadki ta wlasnie osoba ponosilaby odpowiedzialnosc
        za poslugiwanie sie czyims nazwiskiem.
        • Gość: Renka Re: masz .. IP: *.home.cgocable.net 31.05.02, 03:03
          To jest dla ciebie taka sytuacja,ze mozesz wykazac, ze masz kupe forsy w
          Stanach..hehehhe, ktora prawnie jest twoja. Nie wiem, co na to polski urzad
          podatkowy by powiedzial, bo od lokat bankowych chyba planuje( a moze juz jest )
          specjalny podatek.
          • Gość: kd Re: masz .. IP: *.proxy.aol.com 31.05.02, 06:33
            Gość portalu: Renka napisał(a):

> To jest dla ciebie taka sytuacja,ze mozesz wykazac, ze masz kupe forsy w
            > Stanach..hehehhe, ktora prawnie jest twoja. Nie wiem, co na to polski urzad
            > podatkowy by powiedzial, bo od lokat bankowych chyba planuje( a moze juz jest )
            >
            > specjalny podatek.

Ale jest chyba miedzyrzadowe porozumienie o podwojnym opodatkowaniu?
            • Gość: renka Re: masz .. IP: *.home.cgocable.net 31.05.02, 18:44
              Dla podwojnych obywateli chyba jest, ale dla turystow..heheehe.
    • Gość: Sar Re: KONTO W BANKU I .... IP: *.prem.tmns.net.au 31.05.02, 03:51

> konto na minus i wtedy zrezygnowac i otworzyc sobie konto w innym banku?Moze

O boze, czy ty taka glupia, czy tylko tak wygladasz???
    • Gość: Monika Re: KONTO W BANKU I .... IP: 64.107.182.* 31.05.02, 21:19
      Pieniadze na to konto wplaca ta druga osoba,ja moge z niego korzystac.Sar nie
      czytalas wszystkiego dokladnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka