_bruno5 08.06.02, 17:13 Widze na ulicach osoby stare na wozkach ; idace o laskach z aparatami tlenowymi .Na wielu starych twarzach maluje sie bol i cierpienie .To czeka mnie i Was i to mnie przeraza .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Biala Re: Starosc mnie przeraza ________ IP: *.qc.sympatico.ca 08.06.02, 17:22 _bruno5 napisał(a): > Widze na ulicach osoby stare na wozkach ; idace o > laskach z aparatami tlenowymi .Na wielu starych > twarzach maluje sie bol i cierpienie .To czeka mnie i Was i > to mnie przeraza .Pozdrawiam Bruno, czy Ty przypadkiem nie urodziles sie w listopadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
_bruno5 Re: Starosc mnie przeraza ________ 08.06.02, 17:26 Gość portalu: Biala napisał(a): > Bruno, czy Ty przypadkiem nie urodziles sie w listopadzie? Tak ,zostalem urodzony w listopadzie i nie przypadkiem .Moi rodzice to zaplanowali dokladnie .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrys Re: Starosc mnie przeraza ________ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 23:08 Gość portalu: Biala napisał(a): > > Bruno, czy Ty przypadkiem nie urodziles sie w listopadzie? czy narodziny w listopadzie cos przesadzaja? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Starosc mnie przeraza ________ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.06.02, 17:42 Bruno nie zalamuj sie. Napewno bedziesz milym staruszkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
pala_cyk_i_lata_renka Jak uniknac starosci 11.06.02, 17:45 Gość portalu: Olka napisał(a): > Bruno nie zalamuj sie. Napewno bedziesz milym staruszkiem . 1.Kupic Glocka 9 mm 2.Nalac troszke wody do lufy 3.Wsadzic lufe do ust kierujac ja w lewa polkule mozgowa 4.Pociagnac za spust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Jak uniknac starosci IP: 5.1R2D* / *.net195-132-242.noos.fr 11.06.02, 20:29 Dlaczego tylko troszke? Odpowiedz Link Zgłoś
pala_cyk_i_lata_renka Troszke wystarczy 11.06.02, 20:56 by mozg rozprysnal sie po calym pokoju. Poza tym ile masz miejsca w lufie Glocka? Oczywiscie, mozesz uzyc dubeltowke i wtedy mozesz wlac sobie tej wody ile dusza zapragnie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Starosc mnie przeraza ________ 11.06.02, 17:45 Bruno... glowa do gory - przyjdzie czas bedzie rada. radca Odpowiedz Link Zgłoś
mineta123 Do Olka 11.06.02, 20:32 Masz calkowita racje .Ty za swoje komentarze powinnes zostac profesorem tego forum Polonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Starosc mnie przeraza ________ IP: 5.1R2D* / *.net195-132-242.noos.fr 11.06.02, 20:27 Skoncz ze soba,poki czas! Odpowiedz Link Zgłoś
eko100 Re: Starosc mnie przeraza ________ 11.06.02, 21:22 Bruno, mam podobne odczucia - mieszanina leku, wspolczucia, niecheci, buntu... Martwi mnie jedynie, ze na tych kilka powyzszych postow, tylko twoj byl sensowny. Nie wiem, czy popisujacy sie na forum ludzie chca okazac sie mniej wrazliwi, cyniczni na pozor, zas wewnatrz przerazeni tym co nieuchronne. Tak samo jak Ty, czy ja. Albo po prostu sa zwyklumi palantami i tyle. W kazdym razie nie przejmuj sie nimi. Pozdrowienia z deszczowej Warszawy - Eko Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Starosc mnie przeraza ________ 11.06.02, 21:25 eko100 napisał(a): . Nie wiem, czy popisujacy sie na forum ludzie chca okazac sie mniej > wrazliwi, cyniczni na pozor, zas wewnatrz przerazeni tym co nieuchronne. Tak > samo jak Ty, czy ja. Albo po prostu sa zwyklumi palantami i tyle. > W kazdym razie nie przejmuj sie nimi. > Pozdrowienia z deszczowej Warszawy - Eko Eko, strach przed smiercia i staroscia sa objawem niedojzalosci umyslu, nie popisuj sie tym w taki arogancki sposob... Odpowiedz Link Zgłoś
demoncleaner Re: Starosc mnie przeraza ________ 11.06.02, 21:32 jot-23 napisał(a): > eko100 napisał(a): > > . Nie wiem, czy popisujacy sie na forum ludzie chca okazac sie mniej > > wrazliwi, cyniczni na pozor, zas wewnatrz przerazeni tym co nieuchronne. T > ak > > samo jak Ty, czy ja. Albo po prostu sa zwyklumi palantami i tyle. > > W kazdym razie nie przejmuj sie nimi. > > Pozdrowienia z deszczowej Warszawy - Eko > > Eko, strach przed smiercia i staroscia sa objawem niedojzalosci umyslu, nie > popisuj sie tym w taki arogancki sposob... > Niestety, ten strach determinuje zycie wielu osob. Czy kazdego bojacego sie smierci uznajesz za niedojzalego? Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Starosc mnie przeraza ________ 11.06.02, 21:36 demoncleaner napisał(a): > Niestety, ten strach determinuje zycie wielu osob. Czy kazdego bojacego sie > smierci uznajesz za niedojzalego? no a jak inaczej traktowac walke (czy opor przeciwko) z tym to ze smierc jest procesem zgodnym z natura rzeczy. myslales o konsekwencjach, teoretycznie, znajac ludzi, jakimi sa, zwyciestwa w takiej walce? Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Starosc mnie przeraza ________ 11.06.02, 21:39 z tym ,ze oryginalny watek byl o starosci a nie smierci. a to co innego, kto sie nie boi niedoleznosci na starosc? sama smierc tak nie przeraza ale starosc wtedy kiedy nie masz nikogo i jestes niedolezny... ja na szaczescie nie dozyje do takiego wieku wiec tym sie nie przejmuje. pzr Odpowiedz Link Zgłoś
demoncleaner Re: Starosc mnie przeraza ________ 11.06.02, 21:46 jot-23 napisał(a): > demoncleaner napisał(a): > > > Niestety, ten strach determinuje zycie wielu osob. Czy kazdego bojacego si > e > > smierci uznajesz za niedojzalego? > > > no a jak inaczej traktowac walke (czy opor przeciwko) z tym to ze smierc jest > procesem zgodnym z natura rzeczy. myslales o konsekwencjach, teoretycznie, znaj > ac > ludzi, jakimi sa, zwyciestwa w takiej walce? Strach ten nalezy traktowac jako zabobon ,prostactwo absolutnie nie niedojzalosc. Patrzac z innej perspektywy to chec normalnego zycia w systemie moze byc bardzo niedojzala. Odpowiedz Link Zgłoś
mineta123 Do demoncleaner 11.06.02, 21:40 Masz calkowita racje . Jednak mozna spotkac Polakow trzezwo myslacych jest ich bardzo malo.Ty za swoje komentarze powinnes zostac profesorem tego forum Polonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unijna Re: Starosc mnie przeraza ________ IP: 217.185.241.* 11.06.02, 23:04 mnie tez,Choc od wielu lat pracuje w domu starcow,nie oswoilam sie z tym tematem prywatnie czyli osobiscie i dojrzalosc taka czy inna moim zdaniem nie jest tego leku powodem.Starosc jak i kilka innych rzeczy nie udala sie Panu Bogu - mawiala jedna taka znajoma i miala racje. Odpowiedz Link Zgłoś
boczek33 Re: Starosc mnie przeraza- a mnie nie !!! 12.06.02, 01:14 Dlatego stad jest tylko jeden wniosek !!!!!!!! - pic ,pierdolic nie zalowac bo tak czy owak 4 deski i dwa gwozdzie, ,co uzyjesz teraz to twoje ,a inaczej nad grobem beda sie bili o ksiazeczke oszczednosciowa co zostawiles jeden z drugim, W sierpniu za rada Bruna [minety] lece na Cube owalic sie na mlodych dupach !! nachlac rumu ,zapalic hawanskie cygaro !! i mam wszystko w d..pie, a wy dalej oszczedzajcie ,wnuczki nawet nie beda znaly miejsca pochowku !! albo przerzna wszystko w kasynach gry !1 hihihihih ! pozdrowienia dla pracowitych i oszczedzajacych !!!! !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno DO BOCZKA IP: *.proxy.aol.com 12.06.02, 06:29 jedziesz na Kube bo tutaj nie masz szans takiego starego wulgarnego dziada jak ty to zadna hooker by za olbrzymie $$$$ nie chciala a NIE ZA TWOJE CENTY CWELU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordyga Re: Zlamana mlodosc IP: *.bauboden.com, 12.06.02, 08:17 bardziej przerazaja mnie kalecy mlodzi ludzie. I to tacy, ktorzy bedac normalnymi sprawnymi obywatelami naszego globu, po jakims tak wypadku zostali okaleczeni nie tylko fizycznie ale przede wszystkim psychicznie. Powrot do 'normalnego swiata ludzi' jest w ich przypadku nie mozliwy. Pozostaje im tylko smutna i czesto totalnie niezrozumiana przez nas 'normalnych' ezystencja kalekiego mlodego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: bruno patrz pogodnie w przyszłość IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 09:01 _bruno5 napisał(a): To czeka mnie i Was i to mnie przeraza .> Nie, ja tak nie patrze na jesień/ zimę życia. Naprawdę starości nie boję się. Mam ciocię, która ma ponad 90 lat i...... zapali fajeczkę, a i lampki wina nie odmówi. Wiele w zyciu przeszła, ale nadal ma w sobie radość życia i poczucie humoru. Takiej starości wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: bruno patrz pogodnie w przyszłość IP: *.proxy.aol.com 12.06.02, 09:31 zazdroszcze ci cioci ale ty tez juz masz wiek? prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: bruno patrz pogodnie w przyszłość IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 09:35 Gość portalu: bruno napisał(a): > ale ty tez juz masz wiek?> A ile lat ma wiek ? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Jan Zamoyski dziś skończył 90 lat. IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 10:09 to są latka, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theend Re: Starosc mnie przeraza ________ IP: 213.78.118.* 12.06.02, 13:39 mnie przeraza zycie , starosc tez jako jego czesc najbardziej zenujaca..szarpanie sie z rzeczywistoscia + dwa kilo tabletek + czeste pretensje ze to co myslelismy cale zycie jest gowno warte + nic nie znaczymy + niechybnie umrzemy i nie ma sie co pocieszac ze dozyjemy stu lat jak mamy 98 + nie ogladniemy nastepnego mundialu bo stracimy wzrok + juz najmniejszych nie ma szans zeby posluchac komentarzy z meczow Polakow w radio (wiadomo co 16 lat) + patrzymy jak nasze geny powtarzaja nasze bledy i nie potrafimy pomoc im by tego nie robily + nie staje nam + nasza fizycznosc staje sie nieznosna dla nas samych + swiety boze na pewno nie pomoze + wszedzie slyszymy jaki to z nami problem (budzetowy) + coraz mniej harcerzy na tym swiecie + ..mozna bez konca..i to nie tylko w temacie starosc ale w temacie zycie..czlowiek to pomylka..sam sie dziwie ze to wszystko istnieje ..kiedys czytalem s-f..ziemia to szpital psychiatryczny..w sensie ze gdzies tam jest idealnie..a jak i tam sie komus nie podoba..to na leczenie czyli zycie..wszystko dokladnie sterowane..caly rozwoj i cala historia przez jedno istnienie dla ktorego to zwykla praca..niektorzy od razu zdrowieja (zgony noworodkow) inni chorzy wymasla dla innych chorych szpitale(sic!) i psychotropy..niektorzy zyja po sto lat i ciagle malo.. to zeby nie burzyc systemu reinkarnacja..bo inaczej biblie by jakas napisali.. w sensie..pocieszajcie sie jak umiecie ..ja wole traktowac zycie z przymruzeniem oka..zamiast udowadniac innym wspolobywatela ze ja tez moge miec dom i samochod..HEY.. ps Ci ktorzy koncza swoje leczenie samowolnie albo raczej samobojnie..to jak ucieczka ze szpitala psychiatrycznego wlasnie..nic nie daje bo wsadzaja z powrotem..na dluzej.. acha tych szpitali jest calkiem duzo..nie tylko ziemia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theend Re: Starosc mnie przeraza ________ IP: 213.78.107.* 12.06.02, 23:52 Gość portalu: theend napisał(a): > mnie przeraza zycie , starosc tez jako jego czesc najbardziej > zenujaca..szarpanie sie z rzeczywistoscia + dwa kilo tabletek + czeste > pretensje ze to co myslelismy cale zycie jest gowno warte + nic nie znaczymy + > niechybnie umrzemy i nie ma sie co pocieszac ze dozyjemy stu lat jak mamy 98 + > nie ogladniemy nastepnego mundialu bo stracimy wzrok + juz najmniejszych nie ma > > szans zeby posluchac komentarzy z meczow Polakow w radio (wiadomo co 16 lat) + > patrzymy jak nasze geny powtarzaja nasze bledy i nie potrafimy pomoc im by tego > > nie robily + nie staje nam + nasza fizycznosc staje sie nieznosna dla nas > samych + swiety boze na pewno nie pomoze + wszedzie slyszymy jaki to z nami > problem (budzetowy) + coraz mniej harcerzy na tym swiecie + ..mozna bez > konca..i to nie tylko w temacie starosc ale w temacie zycie..czlowiek to > pomylka..sam sie dziwie ze to wszystko istnieje ..kiedys czytalem s-f..ziemia > to szpital psychiatryczny..w sensie ze gdzies tam jest idealnie..a jak i tam > sie komus nie podoba..to na leczenie czyli zycie..wszystko dokladnie > sterowane..caly rozwoj i cala historia przez jedno istnienie dla ktorego to > zwykla praca..niektorzy od razu zdrowieja (zgony noworodkow) inni chorzy > wymasla dla innych chorych szpitale(sic!) i psychotropy..niektorzy zyja po sto > lat i ciagle malo.. to zeby nie burzyc systemu reinkarnacja..bo inaczej biblie > by jakas napisali.. > w sensie..pocieszajcie sie jak umiecie ..ja wole traktowac zycie z > przymruzeniem oka..zamiast udowadniac innym wspolobywatela ze ja tez moge miec > dom i samochod..HEY.. > ps Ci ktorzy koncza swoje leczenie samowolnie albo raczej samobojnie..to jak > ucieczka ze szpitala psychiatrycznego wlasnie..nic nie daje bo wsadzaja z > powrotem..na dluzej.. > > acha tych szpitali jest calkiem duzo..nie tylko ziemia.. mam zal..ani slowa komentarza..ani slowa dyskusji..ani slowa pretensji..lepiej kurwa klnac i was jebac bo co innego???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theend Re: Starosc mnie przeraza _dodam tylko.. IP: 213.78.109.* 02.07.02, 01:26 ..ze zapominanie - obojetnosc- konfurmizm i gowno+zjadanie nie pomoze..] tak jak nic nie pomoze..coponieKtorym!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: Starosc mnie przeraza ________ IP: *.proxy.aol.com 02.07.02, 02:07 zawsze mozna zapic sie na smierc znam kilka takich przypadkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Starosc mnie przeraza ________ IP: *.sympatico.ca 02.07.02, 02:55 Bruno, alez ty bojazliwy. Pewnie rodzicom teraz wypominasz to, ze ciebie zmajstrowali. Wlasciwie po co sie rodzic? Po to, zeby umrzec. Trzeba zyc Bruno, to ostatnie przyjdzie samo i to moze nawet nie w starosci. Po co martwic sie na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Starosc mnie przeraza ________ 02.07.02, 10:53 To juz trzeci albo czwarty raz ten watek sie pojawia. Ktos tu jest faktycznie bardzo przerazony.... Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś