Dodaj do ulubionych

usa - dla haterow made in usa

IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.03.05, 13:33
prosze bardzo oto kilka podpounktow dla dumnych z siebie amerykancow i
pseudo-polakow amerykancow:

1. usa finansuja wewnetrzny wzrost gospodarczy z oszczednosci reszty swiata,
"od czasu rezygnacji z parytety zlota usa odnosza korzysci z posiadania
wiodacej waluty, ciagna one zyski z roznicy miedzy nominalna wrtoscia dolara a
kosztem jego emisji w charakterze gotowki uzywanej przez caly swiat, osiagja
wieksze korzysci z tytulu prawa okreslania stop procentowych w kraju niz z
odsetek miedzynarodowych. Na poczatku monetarysztycznego okresu Reagana i
Thacher usa wywindowaly stopy procentowe pod niebo, przyspieszajac tym samym
upadek Meksyku i zapoczatkowujac okres zadluzeniowy ktory bardzo mo0cno
uderzyl w najbiedniejsze kraje. To pewnie w tym okresie wiekszosc z was
haterow-emigrantow przezywala boom budzetowy w swoich gospodarstwach domowych
i jeszcze bardziej upeniala sie w przekoaniu ze Polska to gowniany kraj...
2. w mysl porozumienia WTO w sprawie rolnictwa i narzuconych przez Bank
Swiatowy i MFW (wszystkie 3 organizacje sa trzymane pod butem usa) programow
dostosowania strukturalnego, kraje rozwijajace sie musza dokonac istotnych
zmian w polityce zywnosciowej i rolnej i otworzyc swoje gospodarki dla
importerow taniej zywnosci jednoczesnie ograniczajac pomoc dla wlasnych
rolnikow... Umozliwia to USA i EU eksport tanich towarow do krajow
rozwijajacych sie (dumping zywnosci) w ktorych rolnicy niezdolni do
konkurencji wypychani sa z interesu. rolnicy sa zmuszeni duzo placic za wklad
- drogie nawozy pestycydy i nasiona - a za swoja zywnosc zwykle dostaja mniej.
mimo wzrostu produkcji mieszkancy wsi cierpia, nastepuje obnizenie i tak juz
niskiego standardu zycia a ronicy zmuszeni sa wyprowadac sie do i tak juz
przeludnionych miast gdzie z trudem zarabiaja na zycie. w ten sposob niszczy
sie lokalne rolnictwo i rujnuje sie gospodarke zywnosciowa krajow ubogich.
3. usa forsuja taka odmiane wolnosci ekonomicznej ktora w rzeczywistosci
niszczy wolnosc ekonomiczna ubogiej ludnosci. łapie ona kraje rozwijajace sie
w klasyczny manerw kleszczowy: z jednej strony otwiera droge dla amerykanskiej
napedzanej technologia przedsiebiorczosci ktora swobodnie wkracza i
przechwytuje rynki na calym swiecie a z drugiej strony hamuje wysilki krajow
rozwijajacych sie an rzecz zwiekszenia wlasnej produkcji i eksportu oraz broni
im wstepu na rynki amerykanskie...
4. usa stworzyly globalna ekonomie gospodarcza ktora niezaleznie od sytuacji
karmi gospodarke usa, styl zycia najbogatszego spoleczenstwa na swiecie opiera
sie na taniej zywnosci i jest efektywnie subsydiowany przez ciezka prace i
wysilek najubozszych... beneficjentami manipulacji gospodarczych sa
amerykanscy koncumenci (a takze kopole-haterzy, niech o tym nie zapominaja).
kiedy amerykanie przygladaja sie swiatu widza tylko ubostwo i zacofanie, ktore
odrzuca zmiany, wierza ze ameryka jest najbardziej wspanialomyslnym i
szczodrym narodem swiata w czym regularnie utwierdzaja ich media i politycy.
Jednakze USa na pomoc zagraniczna dla innych krajow przenaczyla az 0,1% PKB w
rankingu 22 najbardziej rozwinietych krajow zajmuje wyskokie 22 MIEJSCE!!! dla
kontrastu: Dania 1,01% Norwegia 0,91% Holandia 0,79% i Szwecja 0,7%
5. Protokol z Kioto dotyczacy redukcji zanieczyszczenia atmosfery m.i
precyzuje warunki ograniczenia emisji dwutlenku wegla do atmosfery
pochodzacego ze spalin samochodwych cos co najbardziej boli rozwydrzonych
skurczybykow w samochodach z kilkulitrowymi silnikami ktore przedluzaja ego
wlascicieli...) a takze ze spalania paliw kopalnianych. Protokol naklada na
kraje oboziwazek zredukowania emisji spalin sredio o 5,2% w stosunku do
poziomu z 1990 roku. jednakze usa w marcu 2001 roku oglosioa ze nie ratyfikuje
Protokolu z Kioto uwazajac ze nie jest on wlasciwym instrumentem do radzenia
sobie z problemem zmiany klimatu na poziomie globalnym. administracja busha
zaproponowal inne rozwiazanie "pulapu i handlu" okreslajacy limity dla emisji
3 glownych substanicji zanieczyszczajacych powietrze ALE NIE DLA DWUTLEKU
WEGLA. Podczas gdy protokol z Kioto naklada obowizakowe redukcje, wymysl busha
zezwalaby m.in na handlowanie pomiedzy firmami swoim zanieczyszczeniem... w
efekcie czego, jak specjalisciz EU oszacowali, usa moglaby nawet zwiekszyc
emisje o 33% tfu!!!! fucking bastards!!! a co na to busz??? "Cenie wsza punkt
widzenia, ale takie jest stanowisko ameryki bo tak jest dobrze dla ameryki,
niez zrobimy niczego co mogloby zaszkodzic naszej gospodarce, poniewaz
najwazniejsi sa ludzie mieszkajacy w ameryce...". Tak wiec cena elektrycznosci
w kaliforni liczy sie o wiele bardziej niz grubosc powloki ozonowej, znikanie
pokrywy lodowej, globalny wzrost temperatury... nie dosc ze potrzeby
amerykanow sa wieksze niz potrzeby reszty swiata to jeszcze zagrozenie calej
planety ma byc podporzadkowane pragnieniom amerykanskich konsumentow...
PIEPRZONY KRAJ!!!!
ale i tak amerykanie nie zdaja sobie z tego sprawy bo niby kto maich
uswiuadomic... amerykanskie media prawie wogole nie wybiegaja zakresem
wiadomosci poza granice wlasnego kraju, no chyba ze relacjonuja wojne z iraku
badz z afganistanu...
W OBLICZU TEGO I JESZCZE SETEK INNYCH AMERYKANSKICH ZAPEDOW I HULTAJSTW WY
DUMNI Z SIEBIE I NIENAWIDZACY NAS POLAKOW DUMNI EMIGRANCJI W USA MACIE WOGOLE
CZELNOSC MOWIC O NAS ZLE??? TO DZIEKI SKURW...SYNSTWIE KRAJU W JAKIM ZYJECIE
JEST WAM TAK DOBRZE A WY SAMI MACIE BRUDNE DOLARY KTORE ZARABIACE KOSZTEM
INNYCH LUDZI... TO SMIESZNE ZE SMIECIE SIE JESZCZE ODZYWAC I COS PODSZCZEKIWAC
NAM TUTAJ, WARA OD NAS POLAKOW Z POLSKI, NIC WAM NIE ZAZDROSCIMY I GOWNO NAS
OBCHODZI CO WY TAM MACIE, BYLEBYSCIE NIE WPIEPRZALI SIE W NASZE ZYCIE I NIE
MOWILI ZLE O NASZYM KRAJU JAKKOLWIEK BEZNADZIEJNY ON JEST. TO MY MAMY PRAWO DO
KRYTYKOWANIA TEGO BAGNA W KTORZYM ZYJEMY A NIE WYM BO WAS TU NIE MA!!!
dziekuje skonczylem
Obserwuj wątek
    • Gość: VIP-1 [...] IP: 5.6.* / 82.194.62.* 22.03.05, 13:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: PWN Re: bardzo ladnie to napisales IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 13:47
        szkoda że ktoś skasował post o srulakach, czyli przedstawicielach fiutowskiej
        Polonii w USA (istniejącej OBOK tej normalnej), bo właśnie przykład takiego
        reprezentuje VIP-1, i wielu innych frustratów wypisujących bzdury an tym, i nie
        tylko na tym forum...
        • Gość: VIP-1 [...] IP: 5.6.* / 82.194.62.* 22.03.05, 13:50
          • Gość: PWN [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:30
        • Gość: VIP-1 [...] IP: 5.6.* / 82.194.62.* 22.03.05, 15:42
    • Gość: wojtazz [...] IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.03.05, 16:20
    • Gość: wojtazzz a co bylo w tych wycietych?? IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.03.05, 16:29
      hmm ktos pousuwal wasze komentarze??? dlaczego??? chcialbym wiedziec co w nich
      bylo a nuz sie to mnie tyczylo smile zatem apeluje o nie wycinanie aha i jeszcze
      jedno..... ten moj post o ktorym, dyskutujemy to sa same FAKTY tylko i
      wylacznie, ale widze stirlitz nie umie sie z nimi pogodzic bo jest typowym
      łachudra zamknieta na slowa krytyki samego siebie i swiata w ktorym zyje...z
      takimi sie nie dyskutuje takich sie izoluje... NIECH Z JEGO UST WRESZCIE JAKIES
      FAKTY PRZEMOWIA a nie tylko szczekanie kundla...
      • lulu13 Re: a co bylo w tych wycietych?? 22.03.05, 17:30
        dobrze ze was wycinaja !!,heheheh ! czas z wami do lekarza
        psychiatry,wyleczyc kompleks nie otrzymania wizy !!!,hehehehehehehhe!
        • Gość: wojtazzz lulu13 sticc this visa in you ass IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.03.05, 18:17
          ciesz sie ciesz bo siedzisz i ciagniesz z cycka kraju ktory okrada reszte
          swiata, gratuluje wyborow zycoiwych nara
          • Gość: wojtazzz lulu stick this visa in your ass IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.03.05, 18:19
            sorry za vledy ale mnie wzburzylo calkowicie, ukracam komentarze ze jakoby nie
            znam angielskiego...
          • Gość: VIP-1 [...] IP: 5.6.* / 82.194.62.* 22.03.05, 18:23
            • Gość: PWN vip frustracie amerykański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:52
              jeszcze ci żyłka srulaku nie pękła?

a szkoda... wink
              • Gość: VIP-1 Re: vip frustracie amerykański IP: 5.6.* / 82.194.62.* 22.03.05, 18:55
                nie amerykanski, nie amerykanski
                Holmes sie koozwa znalazl, hehehe
                a teraz krapolesniaku
                wracaj do beczki po sledziach
                i ryja mi wiecej stamtad nie wychylaj
                • stefan_olszowski nie Vip a Donk-O-Vip, psychol Moron Moronowicz 22.03.05, 19:09
                  w dwoch osobach.

Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> nie amerykanski, nie amerykanski
                  > Holmes sie koozwa znalazl, hehehe
                  > a teraz krapolesniaku
                  > wracaj do beczki po sledziach
                  > i ryja mi wiecej stamtad nie wychylaj
            • Gość: wojtazzz vip-1 jestes zerem chamie IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.03.05, 19:16
              druta to ty ciagniesz swojemu pracodawcy dziwko i buszowi, gardze toba psie,
              wara stad
              • Gość: wojtazzz chamy typu vip czy stirlitz wara stad IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.03.05, 19:29
                szkoda ze taie tepakimaja nieszzczescie reprezentowac nasz kraj zagranica, marne
                beznadziejne sfrustrowabe ludziki ktorzy mysleli ze bedziemy ich cenic za ich
                sukcesy i za to ze wyjechali hahaha, az mi sie rzygac chce jak probuje zrozumiec
                ich tok myslenie. na szczescie nie wszyscy sa takimi idiotami jak i mam nadzieje
                ze idioci pewnego dnia zamilkna na tym forum i zacznie sie dyskusja poparta
                argumentami i faktami a nie czcze gadanie i wyzywanie sie... co zreszta jest tez
                moim udzialem ale ja tylko odpowiadam na akty glupoyt, wystarczy przesledzis
                posty... zatem scierwom mowimy wara stad łachudry
                • Gość: VIP-1 [...] IP: 5.6.* / 82.194.62.* 22.03.05, 19:34
                  • Gość: wojtazzz Re: chamy typu vip czy stirlitz wara stad IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.03.05, 19:48
                    hehe no to wlasnie pokazales swoja madrosc smieciu brawo, napewno stales sie
                    wzorem do nasladowania dla wielu ludzi ktorzy chcieliby by byc tacy jak ty...
                    swietnie sie spicales brawo
                  • Gość: wojtazzz Re: chamy typu vip czy stirlitz wara stad IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.03.05, 19:51
                    to jest wlasnie dyskusja z gminem i plepsem na emigracji tfu!! az sie rzygac
                    cche od ch glupoty, zasciankowe smiecie, po sposobie wyslawiania wnioskuje ze
                    skonczycles 3 klasy podstawowki kretynie ale spokojnie jak na usa to ci straczy,
                    gardze toba
                    • Gość: VIP-1 [...] IP: 5.6.* / 82.194.62.* 22.03.05, 19:59
                      • stefan_olszowski Vip ty Qpolu (QtasPOLonijny) 22.03.05, 20:17
                        Moron Moronowicz sie cos dzis za bardzo udziela, pewnie blisko pelni ksiezyca.
                        Ja rowniez potwierdzam: JESTES ZEREM z twoim od lat symulowanym rozdwojeniem
                        jazni (Vip-O-Donk). Lecz sie chooju bo jestes pie..iety!!!!!

Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> strzep se kunia, to ci sie moze cisnienie troche obnizy
                        > tylko schowaj sie za stodola
                        > co by cie wiesniaki krapolewskie nie przyuwazyly
                      • Gość: wojtazzz vip-1 i jego zanik mózgu IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.03.05, 20:22
                        prosze oto wypowiedzi smiecia o xywie vip-1

>strzep se kunia, to ci sie moze cisnienie troche obnizy
                        >tylko schowaj sie za stodola
                        >co by cie wiesniaki krapolewskie nie przyuwazyly

>spokojnie krapolesniaku,
                        >bo ci kulka tak skakac zaczela
                        >ze reszki zebow ci zaraz powybija
                        >won z powrotem do obory, gnoj lapami wywalac
                        >a na forum wroc, jak ci piana z ryja scieknie

>to teraz zdejmij siodelko
                        >i na rowerku troche pojezdzij

i jak tu z takim parchem rozmawiac, nie da sie takich ludzi powinno sie zabijac
                        w imie mądrości az normalnie brakuje slow na to ludzkie scierwo tfu!!! idz stas
                        chlopcze i rzuc sie z dachu to najlepsze co mozesz zrobic f.u.c.k o.f.f you nerd
                        • Gość: yeah Re: Wojtazzz-zanik mózgu IP: *.vf.shawcable.net 22.03.05, 20:36
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=21973994
                          • Gość: wojtazzz Re: Wojtazzz-zanik mózgu IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.03.05, 21:09
                            taaa ja tylko czekam na dyskusje o tym moim poscie ale widze ze sreeeednio to
                            idzie szkoda
                            • stefan_olszowski Re: Wojtazzz-zanik mózgu 22.03.05, 21:14
                              on ciebie tylko zacytowal... sama prawda.Mozna by dodac wiecej. Pogadajmy o
                              wakacjach i opiece lekarskiej w kraju und morgen die ganze Welt.
                              • Gość: wojtazzz Re: Wojtazzz-zanik mózgu IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.03.05, 21:19
                                no ale ja nie pisze nic co jest nieprawda!!! chcialbym podsyskutowac ale sie nie
                                da bo nikt nie chce, ja nie pochwalam tego co jest w polsce ba nienawidze tego
                                co sie tu dzieje ale to ja moge na to narzekac a nie jakis vip czy stirlitz z
                                dupy wzieci
                                • Gość: VIP-1 Re: Wojtazzz-zanik mózgu IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 22.03.05, 23:55
                                  ty krapolesniaku to mozesz sobie
                                  z soltysem o pasieniu krow podyskutowac
                                  • stefan_olszowski vip, brakuje wam slownictwa! 24.03.05, 01:50
                                    powtarzacie sie i nie potraficie sklepic dwoch zdan bez uzywanai profanacji.
                                    Czy ty nie jestes przypadkiem murzynem?
                            • Gość: ct Re: Wojtazzz-zanik mózgu IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 23.03.05, 00:29
                              wojtazzz - piszesz, ze czekasz na dyskusje o swoim poscie. ok, chodzi o ten
                              ponizej?

"W OBLICZU TEGO I JESZCZE SETEK INNYCH AMERYKANSKICH ZAPEDOW I HULTAJSTW WY
                              dziekuje skonczylem"

dyskutowal nie bede, bo nie lubie jak sie w moim towarzystwie ryczy. Dodatkowo
                              poza jakimis odwarknieciami frustrata kierowanymi w niebo tresci w tym poscie
                              niewiele. Ale jedno zdanie mi sie spodobalo i pozwole sobie je przytoczyc.
                              TO MY MAMY PRAWO DO KRYTYKOWANIA TEGO BAGNA W KTORZYM ZYJEMY A NIE WYM BO WAS
                              TU NIE MA!!!
                              A nie ma nas, nie ma a tobie wizy nie dali i wciaz tam jestes.
                              Nawiasem mowiac nie ty bedziesz decydowal co mi wolno krytykowac a czego nie.
                              Wyobraz sobie, ze swiadomosc powyzszego faktu przyjemnie lechce moje ego.
                              A ty Wojtazz zrob sobie ziolka i poczytaj klasykow komunizmu do snu. To ci nie
                              pomoze, ale przynajmniej przestaniesz belkotac.
                              Nie pozdrawiam.

• Gość: wojtazzz Re: Wojtazzz-zanik mózgu IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 23.03.05, 00:34
                                byc tam i stac sie takim gnojem jak ty dupku??? w zyciu wole tutaj umrzec niz
                                sku....wic sie tak jak wy dac sie zmanipulowac systemowi i byc swinia bo tylko
                                swinie tak pisza jak ty, w dupie mam wasza wize i wasz kraj bylem widzialem
                                dziekuje postoje. wiesz a ja mam dzika satysfakce z tego ze ciebie tu tez nie ma
                                i przynajmniej w tym calym bagnie jest o jednego kapitaliste mniej dziekuje i
                                fuck off
                                • Gość: ct Re: Wojtazzz-zanik mózgu IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 23.03.05, 00:40
                                  drogi frustracie
                                  po tym steku nieuzasadnionych inwektyw wyksztalcony Polaku krajowy odpowiem ci
                                  krociutko i po raz ostatni.
                                  najpierw cytat:
                                  >wiesz a ja mam dzika satysfakce z tego ze ciebie tu tez nie ma
                                  > i przynajmniej w tym calym bagnie jest o jednego kapitaliste mniej dziekuje i
                                  > fuck off

a wiesz co nas rozni?? Ja zawsze moge do ciebie przyjechac by ci zepsuc
                                  samopoczucie a ty do mnie nigdy.
                                  na kolejne zaczepki nie odpowiadam sfrustrowany trolu.

• Gość: wojtazzz przyjmij do wiadomosci IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 23.03.05, 00:45
                                    >
                                    >a wiesz co nas rozni?? Ja zawsze moge do ciebie przyjechac by ci zepsuc
                                    >samopoczucie a ty do mnie nigdy.
                                    >na kolejne zaczepki nie odpowiadam sfrustrowany trolu.
                                    ahaha czy wy w tej obczyznie myslicie ze kazdy z nas chce do was jechac, hahaha
                                    jestescie grubo w bledzie chlopcy, i to jest ta wasza pieska natura sami ja
                                    podajecie na talerzu, kipi z was duma ze jestescie tam wiec ja mowie, pie...dole
                                    ciebie i twoj nowy kraj nie mam potrzeby tam jechac ale jak bede chcial to
                                    pojade chocby po to by zepsuc twoje poczucie szczescia ze jestes lepszym od
                                    innych ha!! nie odpisuj tylko przeczytaj FU
                              • Gość: wojtazzz Re: Wojtazzz-zanik mózgu IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 23.03.05, 00:41
                                a czy ty oprocz demokracji i komunizmu znasz jakis inny ustroj?? pewnie nie bo
                                na tym koncza sie twoje zapedy edukacyjne.. fajnie fajnie ladna riposta tylko po
                                co mam czytac klasykow komunizmu, czy w moim posci byl choc jeden komunistyczny
                                ryt?? nie sadze, no ale amerykanie zawsze zaczynaja od krytyki komunizmu bo
                                tylko to im w telewizji walkuja tongue_out kolejny biedny zlasowany ahh co to sie
                                wyprawia z ludzmi szkoda naprawde...
                                • Gość: Polka Re: Wojtazzz-zanik mózgu IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.05, 08:55
                                  Albo dajesz sie nabierac, albo wraz z nimi bawisz sie w teatr. Skad wiesz z kim
                                  rozmawiasz, a moze ten ktos w ogole nie mieszka w Ameryce, jak umie IP zmieniac
                                  na polskie, to umie na amerykanskie rowniez. Steruja twoim mysleniem jak chca,
                                  bawia sie tym co czujesz, znasz Polakow, ktorzy tak mysla? Jezeli nie rozumiesz
                                  nic to byc moze prawda jest taka, ze wspolnie z nimi odgrywasz te sceny na
                                  pokaz. Bo powoli przygladajac sie tym dyskusjom pozbawionym sensu, zaczynam tak
                                  myslec. Pamietaj, ze nasza Polonia nie ma czasu na bzdety, nie kieruj przez to
                                  zlych uczuc w ich strone, ktos chce wzbudzic nienawisc miedzy nami
                                  zamieszkalymi w kraju jak i tymi za granica. To nas oslabi? Chcesz tego?
                                  • Gość: Василь Иваныч tylko czekamy na czwarty rozbiór IP: *.dyn.optonline.net 23.03.05, 16:39
                                    Боже, Царя храни!

Gość portalu: Polka napisał(a):
                                    Pamietaj, ze nasza Polonia nie ma czasu na bzdety, nie kieruj przez to
                                    > zlych uczuc w ich strone, ktos chce wzbudzic nienawisc miedzy nami
                                    > zamieszkalymi w kraju jak i tymi za granica. To nas oslabi? Chcesz tego?

A co tu można chcieć - od circa 250 lat charakter narodowy jest jaki jest i
                                    tylko czekamy na czwarty rozbiór [nie na czwartą halę].

dwa dni podlewalam kwiatki wkrotce odkrylam, ze oba paszporty zamokly. Polski po wyschnieciu byl jak nowy:

"Co go znakomicie kwalifikuje do zrobienia tego co Polonia od dawna sugeruje
                                    tym wszystkim ktorzy chcą go jej na siłę wciskać - do procedury "rectal self-
                                    insertion"*.

*Disclaimer: The procedure of self-insertion of a passport of the Republic of
                                    Poland into the rectal cavity is not recommended to be performed by a Polish
                                    consular official** without proper supervision of a qualified and licensed
                                    proctologist.

**Disclaimer: In the absence of an accredited consular official of the Republic
                                    of Poland, the procedure of rectal self-insertion of the Polish passport can be
                                    performed by Mr. Radek Sikorski."
                                    • Gość: Polka Re: tylko czekamy na czwarty rozbiór IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.05, 17:02
                                      Na pewno sa tacy, ktorzy na to czekaja, ale to nie Polacy.
                                      • Gość: System Cię wylogow Pańszczyźniane obywatelstwo zostanie zniesione IP: *.dyn.optonline.net 23.03.05, 21:58

> Na pewno sa tacy, ktorzy na to czekaja, ale to nie Polacy.

Jakaś wredna małpa nastraszyła śmiertelnie Pana Zupińskiego hehehe:

>Zbastuj troche bo choc jestem tez za granica

Hehe, good for you

mam dwa obywatelstwa i obydwa
                                        > sobie jednakowo cenie.

Aaaaa, to twoja sprawa i gajowego Maruchy. Niektorzy powiedzieliby, ze jestes
                                        klasyczna przedstawicielka tzw. sekty IsetuIsetam czyli bractwa usilujacego
                                        posadzic jedna doooope na 2 stolkach jednoczesnie. I mieliby ci to za zle. Ale
                                        ja jestem czlowiekiem tolerancyjnym i dlatego klak mi do tego czy lubisz miec
                                        paszporty czy 10. Ja w kazdym razie nie lubie miec paszportu kraju, za ktorego
                                        obywatela dawno sie nie uwazam, a gdyby procedura zrzekania sie obywatelstwa
                                        wygladala tak jak w krajach cywilizowanych, a nie jak tor przeszkod im. Jozefa
                                        Wissarionowicza, to dawno bym go nie mial. I tak zreszta uwazam, ze go nie mam.
                                        'Rzont' polanezyjski wprawdzie uwaza mnie za chlopa panszczyznianego przykutego
                                        lancuche za noge do kartofliska pod Kutnem czyli tzw. obywatela polskiego, ale
                                        tu znow bardzo pomocna jest moja ogolna tolerancja - mianowicie mam gleboko w
                                        dupie poglady 'rzondu' Polanezji. Bruksela, zgodnie z tradycjami tolerancji w
                                        EU, tez ma gleboko w dupie poglady Polanezji na sprawy wizowo-paszportowe i
                                        dlatego ta ostatnia ma nie dyskutowac, tylko stosowac sie do przepisow unijnych.
                                        Aha, zapomnialem dodac, ze swojej corki, urodzonej w Kanadzie tez nie uwazam za
                                        obywatelke Polanezji, i again tolerancyjnie mam gleboko w dooopie dokladnie
                                        odmienny poglad 'rzondu' Polanezji w tej sprawie, jak zreszta w wielu innych.

>Nie jedz tak ostro po Polsce bo wkoncu ja po tobie
                                        > pojade.

Hehehe, c'mon, make my day..."
                                        • Gość: Polka Re: Pańszczyźniane obywatelstwo zostanie zniesion IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.05, 23:45
                                          "Przynaleznosc do danej wspolnoty okreslaja dwa pojecia : obywatelstwo oraz
                                          narodowosc. (Pomijam tu inne pojecia takie jak np. religia, klany, rody itp.).
                                          Obywatelstwo jest terminem prawnym i ma prawna definicje. Natomiast narodowosc
                                          jest pojeciem nalezacym do strefy emocjonalnej i intelektualnej i nie jest
                                          latwe do zdefiniowania. Ogolnie definicja obyawatelstwa to przynaleznosc
                                          panstwowa osoby fizycznej laczaca sie z uprawnieniami i obowiazkami, z ktorych
                                          podstawowe zawarte sa w konstytucji.(...) Obywatelstwo to rzecz nabyta.
                                          Narodowosc to dziedzictwo, ktorego nielatwo sie
                                          pozbyc."
                                          www.kpk-ottawa.org/sip/bez_ogonkow/obywatelstwo/obyw_panszcz.html
                                          • Gość: Штирлиц Pańszczyźniane obywatelstwo - fajny link. Dzięki. IP: *.dyn.optonline.net 24.03.05, 01:02
                                            OBYWATEL PANSZCZYZNIANY: "Kuriozalnie brzmi artykul 49 ustawy, ktory glosi: Kto
                                            bedac obywatelem polskim i posiadajac jednoczesnie obywatelstwo obce posluguje
                                            sie przed polskimi organami dokumentami tozsamosci innymi niz polskie, podlega
                                            karze grzywny"
                                          • Gość: Norman Bates Re: Pańszczyźniane obywatelstwo zostanie zniesion IP: 216.127.82.* 24.03.05, 03:42
                                            Kanadyjczycy polskiego pochodzenia nie potrzebuja by krapole podawali im swoja
                                            definicje narodowosci - bo narodowosc maja wpisana w paszporcie i jest ona
                                            jednoznacznie kanadyjska.

W Nowym Swiecie koncepcje "citizenship" i "nationality" sa bardzo zblizone do
                                            siebie co odzwierciedla fakt ze narody nasze zostaly stworzone przez imigrantow
                                            i przynaleznosc narodowa rozciaga sie na tych ktorzy tutaj przybyli i ktorzy
                                            dobrowolnie wybrali byc czescia naszych spolecznosci.

W Starym Swiecie kontynuowane jest nazywanie "narodowoscia" to co w Nowym
                                            Swiecie okreslamy mianem "ethnicity". W szczegolnym przypadku Krapolandu
                                            prowadzi on szczegolnie intensywna propagande zerujaca na sentymentach naiwnych
                                            i wmawiajaca im ciagle narodowe "wiezy" (nomen omen) z macosza "Macieza" w celu
                                            rekrutacji Latarnikow/jeleni do subsydiowania ich dysfunkcjonalnego
                                            spoleczenstwa. Propaganda ta jest sluzalczo popierana poprzez organizacje
                                            zinfiltrowane przez krapoli i prowadzace dzialalnosc agenturalna na rzecz
                                            Krapolandu, jak np. KPK.

Polonia powinna odrzucic te sentymentalna staroswiatowa koncepcje narodowsci tak
                                            jak odrzucila ona byla krapolska etyke pracy, krapolska koncepcje higieny
                                            dentystycznej, i krapolska koncepcje kapania sie tylko raz na tydzien.

Now offering 25% discounts at our Fairvale, CA, location.

> "Przynaleznosc do danej wspolnoty okreslaja dwa pojecia : obywatelstwo oraz
                                            > narodowosc. (Pomijam tu inne pojecia takie jak np. religia, klany, rody itp.).
                                            > Obywatelstwo jest terminem prawnym i ma prawna definicje. Natomiast narodowosc
                                            > jest pojeciem nalezacym do strefy emocjonalnej i intelektualnej i nie jest
                                            > latwe do zdefiniowania. Ogolnie definicja obyawatelstwa to przynaleznosc
                                            > panstwowa osoby fizycznej laczaca sie z uprawnieniami i obowiazkami, z ktorych
                                            > podstawowe zawarte sa w konstytucji.(...) Obywatelstwo to rzecz nabyta.
                                            > Narodowosc to dziedzictwo, ktorego nielatwo sie
                                            > pozbyc."
                                            • Gość: Polka Re:"Maluje sie tylko po to by oszukac oczy" !!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.03.05, 04:41
                                              Nie jestes Polakiem , nie jestes Polonia,
                                              bys mial mowic za nich co powinni, a czego
                                              nie powinni robic, narodowosc o ktorej pisalam wyzej
                                              nie jest Twoim "dziedzictwem".
                                              Tak na prawde: co to za Polak, z ktorego slow bije
                                              antypolonizmem. Dla tego nie dziwie sie zes uzyl slow:"macosza Macierz"
                                              bo zawsze byles
                                              tylko

Jej
                                              "przybranym

synem"

Jestesmy oklamywani pozorami
                                              prawdy
                                              • Gość: Polka Re:Polacy nie dajcie sie sklocic !!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.03.05, 10:34
                                                Polacy mieszkajacy poza granicami kraju (nasza Polonia), dbajacy o interesy
                                                Polski w swoich krajach sa powazna sila z ktora musza sie liczyc wszyscy.
                                                Polonia rozbita, Polonia sklocona, to glos slaby nie majacy zadnego znaczenia.
                                        • stefan_olszowski Re: Pańszczyźniane obywatelstwo zostanie zniesion 24.03.05, 01:55
                                          Wiesz, jot-23, przesadzasz z ta anytpolskoscia. To jest niesmaczne, kurde.
                                          Jestes intelektualista wiec uzywaj swojego umyslu aby ksztaltowac dobro. Dajesz
                                          sie wciagnac w jakies podjazdy. Poki co polecam watek wojtazzzza:

3. usa forsuja taka odmiane wolnosci ekonomicznej ktora w rzeczywistosci
                                          niszczy wolnosc ekonomiczna ubogiej ludnosci. łapie ona kraje rozwijajace sie
                                          w klasyczny manerw kleszczowy: z jednej strony otwiera droge dla amerykanskiej
                                          napedzanej technologia przedsiebiorczosci ktora swobodnie wkracza i
                                          przechwytuje rynki na calym swiecie a z drugiej strony hamuje wysilki krajow
                                          rozwijajacych sie an rzecz zwiekszenia wlasnej produkcji i eksportu oraz broni
                                          im wstepu na rynki amerykanskie...
                                          4. usa stworzyly globalna ekonomie gospodarcza ktora niezaleznie od sytuacji
                                          karmi gospodarke usa, styl zycia najbogatszego spoleczenstwa na swiecie opiera
                                          sie na taniej zywnosci i jest efektywnie subsydiowany przez ciezka prace i
                                          wysilek najubozszych... beneficjentami manipulacji gospodarczych sa
                                          amerykanscy koncumenci (a takze kopole-haterzy, niech o tym nie zapominaja).
                                          kiedy amerykanie przygladaja sie swiatu widza tylko ubostwo i zacofanie, ktore
                                          odrzuca zmiany, wierza ze ameryka jest najbardziej wspanialomyslnym i
                                          szczodrym narodem swiata w czym regularnie utwierdzaja ich media i politycy.
                                          Jednakze USa na pomoc zagraniczna dla innych krajow przenaczyla az 0,1% PKB w
                                          rankingu 22 najbardziej rozwinietych krajow zajmuje wyskokie 22 MIEJSCE!!! dla
                                          kontrastu: Dania 1,01% Norwegia 0,91% Holandia 0,79% i Szwecja 0,7%
                                          5. Protokol z Kioto dotyczacy redukcji zanieczyszczenia atmosfery m.i
                                          precyzuje warunki ograniczenia emisji dwutlenku wegla do atmosfery
                                          pochodzacego ze spalin samochodwych cos co najbardziej boli rozwydrzonych
                                          skurczybykow w samochodach z kilkulitrowymi silnikami ktore przedluzaja ego
                                          wlascicieli...) a takze ze spalania paliw kopalnianych. Protokol naklada na
                                          kraje oboziwazek zredukowania emisji spalin sredio o 5,2% w stosunku do
                                          poziomu z 1990 roku. jednakze usa w marcu 2001 roku oglosioa ze nie ratyfikuje
                                          Protokolu z Kioto uwazajac ze nie jest on wlasciwym instrumentem do radzenia
                                          sobie z problemem zmiany klimatu na poziomie globalnym. administracja busha
                                          zaproponowal inne rozwiazanie "pulapu i handlu" okreslajacy limity dla emisji
                                          3 glownych substanicji zanieczyszczajacych powietrze ALE NIE DLA DWUTLEKU
                                          WEGLA. Podczas gdy protokol z Kioto naklada obowizakowe redukcje, wymysl busha
                                          zezwalaby m.in na handlowanie pomiedzy firmami swoim zanieczyszczeniem... w
                                          efekcie czego, jak specjalisciz EU oszacowali, usa moglaby nawet zwiekszyc
                                          emisje o 33% tfu!!!! fucking bastards!!! a co na to busz??? "Cenie wsza punkt
                                          widzenia, ale takie jest stanowisko ameryki bo tak jest dobrze dla ameryki,
                                          niez zrobimy niczego co mogloby zaszkodzic naszej gospodarce, poniewaz
                                          najwazniejsi sa ludzie mieszkajacy w ameryce...". Tak wiec cena elektrycznosci
                                          w kaliforni liczy sie o wiele bardziej niz grubosc powloki ozonowej, znikanie
                                          pokrywy lodowej, globalny wzrost temperatury... nie dosc ze potrzeby
                                          amerykanow sa wieksze niz potrzeby reszty swiata to jeszcze zagrozenie calej
                                          planety ma byc podporzadkowane pragnieniom amerykanskich konsumentow...
                                          PIEPRZONY KRAJ!!!!
                                          ale i tak amerykanie nie zdaja sobie z tego sprawy bo niby kto maich
                                          uswiuadomic... amerykanskie media prawie wogole nie wybiegaja zakresem
                                          wiadomosci poza granice wlasnego kraju, no chyba ze relacjonuja wojne z iraku
                                          badz z afganistanu...
                                          W OBLICZU TEGO I JESZCZE SETEK INNYCH AMERYKANSKICH ZAPEDOW I HULTAJSTW WY
                                          dziekuje skonczylem
                                          • filipek.us Funiu, sam se podyskutuj z oszołomem 24.03.05, 02:36
                                            Tu masz parę linków:
                                            news.google.com/news?q=global+economy
                                            Tylko nie płacz mi potem, że cię nie ostrzegłem przed niezrównoważeniem
                                            emocjonalnym wojtazzza. Mózg mu się zapiaszczył na jakiejś pustyni i zachowuje
                                            się jak jadowity grzechotnik. Równie dobrze mógłbyś se podyskutować z Lepperem,
                                            Lechem lub dowolnie wybranym Giertychem. Lepiej spróbuj z Kaganem - to też
                                            znany paRTiota - ale przynajmnie się leczy.
                                            • stefan_olszowski Re: Funiu, sam se podyskutuj z oszołomem 24.03.05, 06:18
                                              filipku, dziekuje ci za linki. Niewiele tam wartsociowych informacji, jakbym
                                              czytal wytyczne z Trzeciego Zjazdu.

filipek.us napisał:

> Tu masz parę linków:
                                              > news.google.com/news?q=global+economy
                                              > Tylko nie płacz mi potem, że cię nie ostrzegłem przed niezrównoważeniem
                                              > emocjonalnym wojtazzza. Mózg mu się zapiaszczył na jakiejś pustyni i
                                              zachowuje
                                              > się jak jadowity grzechotnik. Równie dobrze mógłbyś se podyskutować z
                                              Lepperem,
                                              >
                                              > Lechem lub dowolnie wybranym Giertychem. Lepiej spróbuj z Kaganem - to też
                                              > znany paRTiota - ale przynajmnie się leczy.
                                              >
                                              • Gość: Чеслав Гевара wojtazz czytuje Prawdę.pl hehehe IP: *.dyn.optonline.net 27.03.05, 21:12
                                                wojtazz czytuje Prawdę.pl hehehe, która zamieszcza tłumaczenia z
                                                www.zmag.org/content/showarticle.cfm?SectionID=13&ItemID=4241______________________
                                                cyberhate.org/ :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=18855638&a=18863919

Prawda.pl: "Odpowiedzialne
                                                są po równo Stany Zjednoczone i Europa. Gdy w sobotę, 13 września, ukazała się
                                                druga wersja tekstu roboczego uzgodnień, było jasne, że USA i UE nie były
                                                skłonne poczynić żadnych znacznych cięć w swych subwencjach dla rolnictwa,
                                                chociaż coraz bardziej żądały, aby kraje rozwijające się obniżyły swoje stawki
                                                celne. Było też jasne, że UE i USA chciały zignorować zastrzeżenie Deklaracji z
                                                Doha, że wyraźna zgoda wszystkich państw członkowskich jest konieczna, aby
                                                rozpocząć negocjacje na temat tzw. Singapore Issues."
                                                www.zmag.org/content/showarticle.cfm?SectionID=13&ItemID=4241
                                                blog.zmag.org/ttt/
                                                www.zmag.org/chomskyarticles.htm
                                                www.zmag.org/Zmag/articles/jan02albertchomsky.htm
                        • Gość: Adalbert Wstydliwy Re: vip-1 i jego zanik mózgu IP: 63.96.48.* 27.03.05, 23:55
                          WOW...blysnales intelektem.Pogratulowac.
          • Gość: USA Re: lulu13 sticc this visa in you ass IP: *.dyn.sprint-hsd.net 27.03.05, 21:18
            OSLE JA SRAM NA WAS WSZYSTKICH
            USA#1 HAHAHA
    • nadau AMEN... 23.03.05, 00:34
      www.kakofonia.pl/PL/PLszcze/hymn.mp3
      • Gość: amen Re: AMEN... dupkom z hameryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 09:36
        Doprawdy jesteście niezmiernie zabawni w swoim prymitywiźmie...
    • Gość: heh Re: usa - dla haterow made in usa IP: *.ny325.east.verizon.net 23.03.05, 19:27
      juz ci chyba totalnie rozal odpindolilo
      • Gość: heh Re: usa - dla haterow made in usa IP: *.ny325.east.verizon.net 23.03.05, 19:29
        skad tyle nienawisci? wiadomo ze niektorzy to dupki, ale skad tyle nienawisci
        skierowanej do ogolu?
        • Gość: wojtazzz Re: usa - dla haterow made in usa IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 24.03.05, 03:18
          taaa wystarczy przesledzic moje posty zeby stwierdzic ze nie sa one do ogolu ale
          do pewnych jednostek, czyt to tak trudno zrozumiec do jasnej cholery??? przeciez
          ja sie nie bede tlumaczyl ze wszystkiego co robie ale jak mnie ktos wkur...i to
          odpisuje i juz
        • Gość: wojtazzz motyk IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 24.03.05, 03:29
          wiesz, mowisz jakbys mnie nie znal...przesledz watki mike ja sie o to nie
          prosilem,poza tym chyba znasz mnie na tyle no nie smile)) rispekt
    • Gość: Czlowiek LUDZIE NIE DAJCIE SIE TAK PODPUSZCZAC IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.03.05, 00:14
      Poczytajcie lepiej polska.wizytowka.pl
      www.afery.prx.pl/judaizm.html
      • stefan_olszowski Re: LUDZIE NIE DAJCIE SIE TAK PODPUSZCZAC 24.03.05, 02:52
        czy jest moze gdzies Talmud do sciagniecia na necie?
    • walrus2 Re: usa - dla haterow made in usa 25.03.05, 08:34
      U.S.A.Robi to, bo moze.Jak przystalo na jedyne pozostale, szanujace sie ,,
      Superpower,,.Inni to robili przed nimi[ Anglia,Rosja,Rzym].Zazdrosc
      zzera?.Jedyne pocieszenie to w tym:What goes up must come down.Kto bedzie
      nastepny?Stawiam na Chiny,moze POlska?Gwarantuje ze Polski nie bedziemy
      krytykowali ,wprost przeciwnie, bedziemy dumni i wezmiemy udzial w rabunku
      poslugujac sie przykladem Ameryki.pozdr.Let's smoke some more pot.
      • walrus2 I just had a joint!! 25.03.05, 09:06
        I wizje!!Polska od Oceanu do oceanu,WSzyscy nas sie boja i liza nam dupy.Chca
        przyjechac na ,,roboty,, a my im tu wiz nie dajemy.A jak juz przjada to ich
        deportujemy.Po latach dostawania po dupie dajemy innym.Obrabiamy wszystkich z
        kasy ryczac ze smiechu.Samopoczucie narodowe fantastyczne, jestesmy najbardziej
        moralnym narodem.Dalismy Papieza,bylismy obronca[przedmurzem] Europy .Sieklismy
        pod Samossierra, na Haiti,pod Moskwa i pomoglismy w 1968 w
        Czechoslowacji.Wreszcie mamy to zawsze uwazalismy sie nam nalezy.Krytykuja
        nas ?Jakies hamerykance i zdrajcy miejscowi?Szabla ich wyrzniemy.Opss... budze
        sie ze snu .Let smoke some more pot!
        • Gość: Polka Re: I just had a joint!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.03.05, 10:12
          Kiedy ludzie staja sie na prawde zli, jedynym uczuciem jakie im pozostaje, jest
          radosc z cudzej krzywdy. My Polacy (zamieszkali w kraju, jak i Ci rozrzuceni
          po calym swiecie), dobrze wiemy kto na nas pluje i obraza.
          • walrus2 Re: I just had a joint!! 25.03.05, 19:29

> Kiedy ludzie staja sie na prawde zli, jedynym uczuciem jakie im pozostaje,
            jest
            >
            > radosc z cudzej krzywdy. My Polacy (zamieszkali w kraju, jak i Ci rozrzuceni
            > po calym swiecie), dobrze wiemy kto na nas pluje i obraza.
            Stwierdzilem tylko fakt ze znajac narod z ktorego pochodze i jestem
            czlonkiem,ze gdyby Polska byla mocarstwem [do statusu ktorego ma
            pretensje.POLSKA POLITYKA ZAGRANICZNA]to robilaby to co U.S.A. i wszyscy byliby
            za .Gdzie tu obraza?.Poki co ,czekajac na cud ,let piss at the U.S. they really
            care what we say.pozdr,
    • Gość: Штирлиц światowa postępowa myśl angielska po polsku IP: *.dyn.optonline.net 29.03.05, 14:22

polskaja prawda przepisała:

Jeśli istniałaby Nagroda Nobla w dziedzinie hipokryzji, otrzymałby ją w tym
      roku europejski negocjator ds. handlu, Pascal Lamy. Tydzień temu, w
      gospodarczym dodatku do "Guardiana" przekonywał on bowiem, że Światowa
      Organizacja Handlu (WTO) "pomaga nam w przejściu z Hobbesowskiego świata
      bezprawia do świata Kanta - niekoniecznie dokładnie do wiecznego pokoju, lecz
      przynajmniej do takiego świata, w którym stosunki handlowe są uregulowane
      przepisami prawa". (1)

www.prawda.pl/content/view/7//

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka