Gość: chuligan IP: *.sympatico.ca 19.06.02, 18:26 Czy "pan prezes" moze spowodowac, aby czlonkowie klubu nie zaczepiali "cywili", ktorzy sa strasznie wulgarni. Jestem przekonany, ze forum byloby grzeczniejsze. Moze sprobujemy przez tydzien? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baloo1 Re: do chuligana 20.06.02, 00:59 Drogi Panie Chuliganie (ale fajnie to brzmi, LOL), Pan Prezes niestety nie ma zadnego wplywu na czlonkow Klubu, albowiem sa to ludzie dorosli , posiadajacy wolna wole oraz niewybaczalnie lekcewazacy stosunek do ewentualnych zalecen Pana Prezesa, ktoremu nawet nie zafundowali sekretarki , o ktora doprasza sie bezskutecznie od poczatku powstania Klubu... Pan Prezes doszedl do wniosku, iz najwyrazniej Krolestwo Jego nie jest z Tego Swiata... Panu Prezesowi wydaje sie jednak,iz w znakomitej wiekszosci wypadkow Czlonkowie Klubu (zarowno Czlonkowie Wprowadzeni , jak i Czlonkowie w Spoczynku) sa ludzmi golebiego serca i Prezes nie pamieta, aby jakis Czlonek Klubu samoistnie zaczepil nawet najbardziej wulgarnego "cywila" (ani "szarika" zreszta), chyba ze ow "cywil" dokonal napasci osobistej na owego Czlonka lub Osobe przez Niego szczegolnie lubiana. Pan Prezes zwraca rowniez uwage na fakt, iz nawet w wyzej wymienionych wypadkach odpowiedzi sa raczej sporadyczne i na pewno nie dorownuja poziomem zaczepce. Tyle o Czlonkach. Jeeli chodzi o sama osobe Prezesa, to Pan Prezes zobowiazuje sie iz NADAL nie bedzie zaczepial wulgarnych "cywili" , nie bedzie rowniez odpowiadal na wiekszosc zaczepek kierowanych pod adresem Pana Prezesa. Pan Prezes rezerwuje jednak sobie prawo do sporadycznych odpowiedzi na szczegolnie glupie i zabawne zaczepki. Pan Prezes rezerwuje sobie rowniez prawo do odpowiedzi na szeczegolnie sciekowe i wulgarne zaczepki kierowane pod adresem kilku Osob, ktore Pan Prezes darzy szczegolna sympatia. Pan Prezes postara sie jednak ograniczyc tego typu wystepy do minimum, majac nadzieje , iz "cywile" postapia podobnie, ku chwale Ojczyzny i Forum. Pan Prezes pyta ponadto Pana Chuligana, czy Pan Chuligan ma wplyw na szczegolnie wulgarnych "cywilow" ? Albo na takich , ktore wlocza sie za wybranymi przez siebie osobami z watku na watek i obrazaja je nieustannie ? Pan Prezes pyta rowniez, komu przeszkadza kilka osob gadajacych sobie na jednym watku (od dawna pod ta sama nazwa) o ogrodnictwie, pogodzie, dzieciach i wycieczkach w lukach bagazowych ? Pan Prezes zastrzega sie przy okazji, iz bedzie nadal korzystal z tego Forum, do ktorego bardzo sie przywiazal i nadal bedzie wypowiadal swoje zdanie na niektore tematy. Pan Prezes bedzie nadal publicznie wypowiadal swoja aprobate lub dezaprobate w stosunku do niektorych opinii, gdyz jego zdanie nikogo do niczego nie zobowiazuje a ponadto Pan Prezes ma bloga swiadomosc, iz jego opinia znakomitej wiekszosci Forumowiczow zwisa i powiewa luznym kalafiorem (ktory jest ulubiona roslina Pana Prezesa). W oczekiwaniu owocow naszej wymiany zdan (i zobowiazan ?) Pan Prezes pozdrawia Pana Chuligana, a jesli jest to Pani Chuliganica, to Pan Prezes dodatkowo sciele sie dywanikiem u stop. Howgh i szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godzilla Re: do chuligana IP: *.proxy.aol.com 20.06.02, 01:03 balonie czy to ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JVC Re: do chuligana IP: 168.143.113.* 20.06.02, 01:09 Gość portalu: godzilla napisał(a): > balonie czy to ty? Nie czujesz jak smierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: do GODZILLI- IP: *.oc.oc.cox.net 20.06.02, 01:14 Godzillo, czy Ty to ten sam szwajcarski godzilla z Wiezy Babel, ktora runela w niejasnych /dla mnie/ okolicznosciach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godzilla Re: do GODZILLI- IP: *.proxy.aol.com 20.06.02, 01:26 kiedy runela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: do GODZILLI- IP: *.oc.oc.cox.net 20.06.02, 03:36 Gość portalu: godzilla napisał(a): > kiedy runela? Odpowiadasz pytaniem na pytanie czym powiekszasz moj jaskolczy niepokoj. Czekam na Twoje potwierdzenie badz zaprzeczenie, byle klarownie. Zeby rozwiac ewent. nieporozumienia - chodzi o polskojezyczne nowojorskie forum, ktoremu od czasu do czasu kibicowalam w cichosci. Az nagle wzielo i przepadlo! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz18 Re: do prezesa 20.06.02, 01:29 A ja mysle jako skromna osoba ze pan panie Prezesie ma jakas szczegolna megalomanie,bedac juz w wieku zaawansowanym bawi sie Pan w oratorskie wypowiedzi na Forum gdzie ,przyjemnosc znajduja w wyzyciu sie malolaty i mlodziez bananowa ,nie lepiej to list do cioci w Zamosciu napisac albo skierowac swe oratorskie zdolnosci na forum np. tygodnika "Polityka' lub innego lub spokojnie herbatke ziolowa wypic z wnukami porozmawiac, zamiast bawic sie w dziecinade i "harcerstwo' typu kluby ,klubiki itp,to sa moje skoromne sugestie. Bo byl juz tu taki pan Don czy jak mu tam i jakos zamilkl [ jako prezes] gdyz mlodziez bananowa zyc mu nie dawala i suchej nitki nie pozostawila na nim,podobnie jak i z nauczycielami w szkole . i jakos zmarnial nam ten pan i ucichl,moze przeszedl juz na zasluzona emeryture, albo zmadrzal i dal sobie swiety spokoj z tym przedszkolem. To tyle moim skromnym zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: do tadeusza 20.06.02, 01:55 tadeusz18 napisał(a): > A ja mysle jako skromna osoba ze pan panie Prezesie ma jakas szczegolna > megalomanie,bedac juz w wieku zaawansowanym bawi sie Pan w oratorskie > wypowiedzi na Forum gdzie ,przyjemnosc znajduja w wyzyciu sie malolaty i > mlodziez bananowa ,nie lepiej to list do cioci w Zamosciu napisac albo > skierowac swe oratorskie zdolnosci na forum np. tygodnika "Polityka' lub > innego lub spokojnie herbatke ziolowa wypic z wnukami porozmawiac, zamiast > bawic sie w dziecinade i "harcerstwo' typu kluby ,klubiki itp,to sa moje > skoromne sugestie. Bo byl juz tu taki pan Don czy jak mu tam i jakos zamilkl [ > jako prezes] gdyz mlodziez bananowa zyc mu nie dawala i suchej nitki nie > pozostawila na nim,podobnie jak i z nauczycielami w szkole . i jakos zmarnial > nam ten pan i ucichl,moze przeszedl juz na zasluzona emeryture, albo zmadrzal > i dal sobie swiety spokoj z tym przedszkolem. To tyle moim skromnym zdaniem. odpowiadam pospiesznie 1. Megaloman ? Moi ? A niech Ci bedzie ... 2. Zaawansowany wiek .. he he he.. Pamietam , gdy bylem w klasie maturalnej jedna nasza kolezanka "chadzala" ze studentem IV roku (Ok. 24 lata) . Mowilismy na niego "staruch" albo "wujek" . Naprawde wydawal nam sie stary... 3. bananowa mlodziez ? Ona mi ni eprzeszkadza, poki mnie nie zaczepia 4. Nie mam cioci w Zamosciu 5. W czym Forum Polityki jest lepsze/ gorsze od Forum GW? Nigdy tam nie bylem ... czytywalem tylko komentarze pod felietonami Stommy , Zanussiego czy Pilcha... roznicy zasadniczej nie stwierdzilem... 5. herbatek ziolowych nienawidze bardziej niz diabel swieconej wody 6. Wnuki ? Musze jednak te dzieciaki pogonic, to skandal, zeby 7-miolatek nie byl jeszcze ojcem. 7. Klub Ci przeszkadza ? W czym ci zawinily te osoby ? Oczywiscie , widmo Klubu krazy nad Forum, a klubowicze sikaja po nocach do mleka ludziom , ktorych postanowili zgnebic ... 8. Co do Dona, to nie wiem , czy sie mlodziezy wystraszyl... przypuszczam, ze watpie ... a na Forum wystepuje czesto, co wiesz rownie dobrze , jak ja i wszyscy wokol. Prawdopodobnie, jak stwierdzil kiedys nasz nieoceniony pajacyk2, Donowi znudzil sie Klub (moze nie lubi ogrodnictwa i rozmow o pogodzie ?) i nie wiedzial, jak inaczej z niego wybrnac... jego sprawa... 9. Oczywiscie , zgadzam sie, ze to ja osobiscie jestem odpowiedzialny za zdziczenie obyczajow na tym Forum, no czesciowo moze jeszcze Karelia i szwedka i Luiza . Dzieki . Podobnie, jak za rozwoj bandytyzmu odpowiedzialne sa osoby,ktore nie chodza w lachmanach i wracaja po nocy do domu .... Zastanow sie, na tym , co piszesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: do tadeusza 20.06.02, 02:02 -banananowa mlodziez- hehehehehe jedyne skojarzenie to profesor z ogolniaka /XXXIV LO W-wa/ wykladajacy WT / wychowanie techniczne/ okulary mial jak denka od butelek, gadal o piecu martenowskim non stop i babanowa mlodzieza nazywal mnie wywalajac za drzwi heheheheh - sam byl starszy od wegla i wyjatkowo upierdliwy i nudny... a jednak mile to wspomnienie Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: do bananowego aniutka 20.06.02, 02:07 No , mnie termin "bananowa mlodziez" kojarzy sie z facetami znacznie bardziej szkodliwymi od twojego nauczyciela. Facetami, ktorzy w '68 pare osob pobili, pare wsadzili do wiezien, a jeszcz inne - wygonili po prostu z Polski, bo im sie z profilu nie podobaly... Oni tez uwazali, ze winnymi naduzyc (takiego terminu uzywano na okreslenie bandytyzmu i zlodziejstwa) w kraju sa osoby, ktore o tym mowia .. Dzieki , aniutek, teraz dopiero skojarzylem fakty ... caluski Odpowiedz Link Zgłoś
conyo Re: do bananowego aniutka 20.06.02, 02:11 pamietam ten termin... dziadzio Gomolka chyba cos o tym opowiadal albo tez byl to Cyran. Nie opedzisz sie Baloo od tego posladu forumowego. Niemniej doceniam twoj talent oratorski. Sam bym juz chyba dawno nawrzucal. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: do conyo 20.06.02, 02:18 ja ? Nawrzucac ? Kwiatowi mlodziezy polskiej ? A moze nawet wszechpolskiej ? NIGDY !!! Moge najwyzej ubawic sie po pachy , po to tu jestem .... Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: do conyo 20.06.02, 02:20 baloo1 napisał(a): > ja ? Nawrzucac ? Kwiatowi mlodziezy polskiej ? A moze nawet wszechpolskiej ? > NIGDY !!! > Moge najwyzej ubawic sie po pachy , po to tu jestem .... :::))))) piekny text, buziaczki baloo Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: do bananowego aniutka 20.06.02, 02:16 baloo1 napisał(a): > No , mnie termin "bananowa mlodziez" kojarzy sie z facetami znacznie bardziej > szkodliwymi od twojego nauczyciela. Facetami, ktorzy w '68 pare osob pobili, > pare wsadzili do wiezien, a jeszcz inne - wygonili po prostu z Polski, bo im > sie z profilu nie podobaly... Oni tez uwazali, ze winnymi naduzyc (takiego > terminu uzywano na okreslenie bandytyzmu i zlodziejstwa) w kraju sa osoby, > ktore o tym mowia .. > Dzieki , aniutek, teraz dopiero skojarzylem fakty ... > > caluski Baloo znaczy ze ja mu sie n ie podobalam z profilu..... bo taki troche hmmmmm rzymski mam a to burak / nie obrazajac Buraka/ a ja zylam w nieswiadomosci przez tyle lat...... Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: do bananowego aniutka 20.06.02, 02:24 "bananowa mlodziez " nie miala stricte konotacji "profilowej", oprocz Rzymian zdarzali sie rowniez Grecy ;oD... tylko wtedy tak to sie jakos zbieglo . A ten twoj od WT to chyba nie lubial byl glownie twoich rodzicow , niestety ;oD. Pewnie uwazal, ze daja ci zbyt wysoka tygodniowke ;oD. Caluski Odpowiedz Link Zgłoś
cornio Re: do tadeusza 20.06.02, 02:23 Cos mnie mowi ,ze pan uzywajacy terminu "bananowa" mlodziez ma lat wiecej jak Don i Baloo razem wzieci oraz wlasciwe pochodzenie spoleczne.dla informacji ten lekko safanduliczny pan powinien dla obecnego pokolenia forumowiczow zamiescic objasnienie i geneze nazwy "bananowa mlodziez" jako prehistorycznego fenomenu epoki poznego Gomolki. zaznaczam,ze osobiscie zostalem tez tak nazwany przez porucznika MO z okazji zatrzymania mnie w stanie wskazujacym na uzycie i oddajacego mocz na drzewo w parku miejskim,ktoy to jak mnie "pouczono " jest wlasnoscia spoleczna.czyli odlewac sie na wlasnosc spoleczna nie wolno.Z partyjnym i spolecznikowskim pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
conyo Re: do tadeusza 20.06.02, 02:33 ale wspanialy tekst. Usmialem sie do lez - jak zwykle! Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: do tadeusza 20.06.02, 02:27 Mala korekta do wypowiedzi baloo: Luiza jest odpowiedzialna nie tylko za zdziczenie ale i deprawacje tej slodkiej mlodziezy, ktora z gownianym urokiem baraszkuje po tym Forum. Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: do Luizy . 20.06.02, 02:33 Przepraszam, sie mi wyrwalo poprzednio ... Luizo, co masz na mysli z ta deprawacja mlodziezy ? Jakies manipulacje pod plaszczykiem(skoro jestesmy juz w klimatach lat minionych) sugerujesz ? Myslisz, ze to przez to Twoje zdjecie w "Kliken Gallery" ? nastepnym razem ubierz sie w jutowy worek i posyp twarz popiolem, chociaz podobno ladnemu we wszystkim ladnie ;o) dywanikiem futrzanym sie sciele u stop Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: do Luizy . 20.06.02, 03:43 baloo1 napisał(a): > Przepraszam, sie mi wyrwalo poprzednio ... > > Luizo, co masz na mysli z ta deprawacja mlodziezy ? Jakies manipulacje pod > plaszczykiem(skoro jestesmy juz w klimatach lat minionych) sugerujesz ? > Myslisz, ze to przez to Twoje zdjecie w "Kliken Gallery" ? nastepnym razem > ubierz sie w jutowy worek i posyp twarz popiolem, chociaz podobno ladnemu we > wszystkim ladnie ;o) > > dywanikiem futrzanym sie sciele u stop Zadne tam manipulacje pod plaszczykiem, daje odpor takim insynuacjom, zapewne rozsiewanym przez zaplute karly reakcji. Najwyzej manipulacje na dywaniku. A propos zrodloslowu "manipulacji", skoro slowo to odnosi sie tylko do rak, jak okreslic to co sie wyczynia z nogami? Jutowy worek, popiol? Fe, coz to za propozycje - czyzby za duzo opium dla ludu Prezes sie napalil? Luiza bedzie deprawowac bo takie jej prawo i chuc (tfu,chcialam powiedziec, chec). Pozdrowienia z mroznego Sydney Luiaz-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 do chuligana ... 20.06.02, 02:36 Przepraszam, Luizy nie podejmuje sie powstrzymac, jestem pod jej nieustajacym urokiem ... A cornio nie jest czlonkiem klubu, zreszta "safandula" to jeszcze nie jest wulgarna zaczepka... Pozdrawiam Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DundeeGi Re: do chuligana ... IP: *.syd.connect.com.au / 210.9.62.* 20.06.02, 02:41 Panie Prezesie! Prosze nie tlumaczyc sie nie-czlonkowi! To nie wypada Panu Prezesowi. Sekretarka)))) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: do sekretarki 20.06.02, 02:48 Witam ochotniczke ! Nareszcie !!! Teraz to dopiero poprezesujemy , cha cha cha !!! Uprzedzam od razu , iz praca ciezka, zakres obowiazkow absolutnie nieokreslony (wg uznania Prezesa) no i Pelen Benewolat !!! Zero kasy !!! Nagroda jest obcowanie z Prezesem i ogrzewanie sie w Jego blasku ;o) (A co ? jak megalo , to megalo) Na poczatku prosze zaprotokolowac calosc negocjacji z Panem Chuliganem ... Sciele sie dywanikiem i podaje Ci pomocna dlon uzbrojona w napoj rozgrzewajacy ... Czy u was znowu Mrozy typu +15° C ??? Prezes ozywiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DundeeGi Re: do sekretarki IP: *.syd.connect.com.au / 210.9.62.* 20.06.02, 02:54 Ciesze sie zem Prezesa ozywila)) Rano bylo 6 stopni! wlasnie wypilam kubek zupy z kury i troche to mnie rozgrzalo. Wszystko co Prezesunio opisal brzmi fantastycznie! Powiem wiecej, jako mieszkanka Australiji czulam sie zle ze nie wykonuje nic za darmo (tu jest od groma ochotnikow w przeroznych dziedzinach) wobec czego z przyjemnoscia (:-0) zajme sie gabinetem i wszystkim innym bez wynagrodzenia. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: do Pani Sekretarki 20.06.02, 02:59 O widzisz ! I "na salonach" bedziesz sie mogla pochwalic, ze ty tez w non-profit, NGO i takich tam roznych dzialasz... kolejny plus dodatni !!! +6° ? Przynajmniej Celcjusza ? Toz to skandal , to powinn byc w Australii zabronione ... Uklony i to co zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: do sekretarki i prezesa 20.06.02, 03:36 Prezesie, to chyba powinno byc zaprotokolowane na posiedzieniu Klubu? Wypraszam sobie zasmiecanie mojego watku!!!!!!!!!! Dundee, gratulacje z powodu promocji. To sie nazywa ruch w gore! Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
conyo Re: do chuligana ... 20.06.02, 02:42 cornio nie jest w klubie hehehe, dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: do conyo 20.06.02, 02:49 Cicho badz , conyo , tak ma byc .... mi sie tez ten tekst podoba ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
cornio Re: do chuligana ... 20.06.02, 02:51 baloo1 napisał(a): > Przepraszam, Luizy nie podejmuje sie powstrzymac, jestem pod jej nieustajacym > urokiem ... > A cornio nie jest czlonkiem klubu, zreszta "safandula" to jeszcze nie jest > wulgarna zaczepka... > Pozdrawiam > > Baloo Oczywiscie ,ze nie napisalem nic wulgarnego.nie pozwala mi na to moje dobre wychowanie i szacunek do wszystkich uczestnikow tego forum.zalaczam uklony dla pana ,panie Baloo i przeuroczej Luizy.Pozwole sobie zalaczyc wyrazy ubolewania z powodu niemoznosci wciagniecia mne na czlonka .klub stawia zbyt wysokie wymagania co do tak materialnego jak i intelektualnego statusu kandydatow na wciaganie.Pozwole sobie pozostac tzw luznym czlonkiem. zginajac sie w uklonie C. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: do cornio 20.06.02, 02:55 Tez pozdrawiam ... Luzny Czlonek to tez Czlonek ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DundeeGi Re: do chuligana ... IP: *.syd.connect.com.au / 210.9.62.* 20.06.02, 02:55 Pozwolisz Conyo ze ja ocenie twoja niemoc fizyczna w celu bycia czlonkiem ...;- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: do Dundee .. 20.06.02, 03:02 Pssstt.... Dundee.. pomylilas sie ... to cornio , a nie conyo ... alke tez przystojny meszczyzna zapewne ...(to bylo szeptem na boku , z pociagnieciem za rekaw) A tak poza tym pytam sie podniesionym tonem czyja ty wlasciwie jestes sekretarka , co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DundeeGi Re: do Dundee .. IP: *.syd.connect.com.au / 210.9.62.* 20.06.02, 03:05 No Twoja Baloo ... czyli jak dobra Sekretarka wszystko powinno przejsc przez moje rece)))) Upps, Conyo, Cornio - scerze zeby w ramach przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: do Dundee .. 20.06.02, 03:11 Gość portalu: DundeeGi napisał(a): > No Twoja Baloo ... czyli jak dobra Sekretarka wszystko powinno przejsc przez > moje rece)))) Poddaje sie , Dundee, bo wlasnie umarlem ze smiechu ;oD.. Jak zwykle masz racje i jestes niezastapiona juz w pierwszych minutach urzedowania .... Milego dnia zycze, a sam ide jeszcze troche nocki zlapac ... Wlasnie zaczela sie burza, ale fajnie strzela wszedzie dookola ... Jaka szkoda , ze panstwo tego nie widza (Ciszewski tak gadal czy Tomaszewski ???) Hamakiem sie sciele, Dundee - Juz umiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DundeeGi Re: do Dundee .. IP: *.syd.connect.com.au / 210.9.62.* 20.06.02, 03:12 Buona Notte!!! Odpowiedz Link Zgłoś
conyo Re: do Dundee .. 20.06.02, 03:43 Conyo bardzo chcialby byc Cornio ale mu to nie wychodzi. Czlonek nieluzny... Odpowiedz Link Zgłoś