Dodaj do ulubionych

Kolyska/koszyk dla niemowlaka

15.04.05, 13:08
Dziewczny,
Czy ktoras z Was miala dla niemowlaka kolyske, albo koszyk? Zastanawiam sie
teraz nad kupnem takowegoz dla Marcela, jako ze Adas nie lubil sypiac w duzym
lozeczku i sypial w gondolce od wozka, ale mam nastepujace watpliwosci:
1. Odnosnie kolyski - czy niemowlak, jesli przyzwyczai sie do kolysania, nie
bedzie chcial potem spac w lozeczku?
2. Czy koszyk jest stabilny, na jak dlugo starcza i czy nie smierdzi
zielskiem, z ktorego jest zrobiony?
Bede wdzieczna za opinie,
m.
Obserwuj wątek
    • mgna Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 15.04.05, 13:17
      My mielismy koszyk (kupiony w John Lewis), na stojaczku ze solidnego drewna
      (Mamas & Papas). Byl stabilny i nie smierdzial(!?). Miloszek z niego wyrosl w
      ciagu 5-ciu miesiecy. Przechowujemy jego dla nastepnego dzidziusia.
      • mgna Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 15.04.05, 13:27
        Styl naszego stojaczek tutaj znalazlam: www.daisyandtom.com/pageNum-
        2/categoryKey-fb/subcat-fb_crib/sku-1215422/p1-Subcategory/p2-37/Product.do

A wiklinowy (w przeciwienstwie do palmowych, ktore moze zapach wydaja) moses
        basket tutaj: www.daisyandtom.com/pageNum-1/categoryKey-fb/subcat-
        fb_crib/sku-1107498/p1-Subcategory/p2-37/Product.do
        • mamamon Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 15.04.05, 15:00
          Dzieki, obejrzalam sobie. Ta podstawa wydaje sie bardzo nisko, czy to nie Ci
          przeszkadzalo?
          • mgna Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 15.04.05, 19:10
            Mamamon,

Stojak do moses basket byl w sam raz wysokosci. Tz, mialam jego przy lozku i
            kiedy synek budzil sie w nocy to bylo bardzo wygodnie, nie wychodzac z lozka,
            do malenstwa dogladnac, czy jego wyciagnac z moses basket czy ukolysac. Mozna
            jego uzywac do okresu kiedy dziecko nie umie jeszcze same usiasc. Stojak ten
            jest solidny i nie przewrocil by sie podczas 0-5 miesiecznego dzieciatka
            ruchow. Poniewaz jest lekki, latwo bylo mi jego przemieszczac z pomieszczenia,
            do pomieszczenia smile Za kolyskami tez sie rozgladalam, byly one moim pierwszym
            choice, ale rozmyslilam sie poniewaz nie bylam przekonana czy malenstwo z nich
            nie wypadnie...choc teraz uwazam ze bylam przewrazliwiona bo np kolyska tego
            stylu jest glebsza od moses basket i taniej by mnie wynioslo kupic kolyske niz
            moses basket ze stojakiem:
            www.daisyandtom.com/categoryKey-fb/subcat-fb_crib/sku-1211544/p1-Subcategory/p2-45/Product.do
            www.mothercare.com/invt/ly3683&bklist=icat,5,shop,shonursery,nurcotscribs,cotcribsmosesbaskets
            www.mothercare.com/invt/lw1656&bklist=icat,5,shop,shonursery,nurcotscribs,cotcribsmosesbaskets

Writing is good, thinking is better. Cleverness is good, patience is better.
            Hermann Hesse.
    • jagienkaa Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 15.04.05, 13:31
      wiem, że nie jest taki koszyk najtańszy (chodzi Ci o moses basket?) ale ja
      używałam go przez pierwszych 4-5 miesięcy prawie non stop. Był lekki, nie
      śmierdziałsmile no i wszędzie go mogłam mieć ze sobą (przy sprzątaniu, czy
      wyjeździe).
    • mamamon Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 15.04.05, 14:58
      A czy ten koszyk jest stabilny?
      • jagienkaa Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 15.04.05, 15:13
        ja miałam bez stelaża...no stabilny, jak na wiklinopodobnewink
    • eballieu Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 15.04.05, 15:30
      Piekne kolyski - z czystego drewna, widzialam w tym sklepie mamas and papas o
      ktorym wspominalam. Sliczne, jak z bajki i nie wszystkie byly male. Poza tym
      duzy wybor koszykow.
      Oj taka kolyske to i ja bym chciala - uroczy widoksmile
      • mamamon Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 15.04.05, 15:34
        Eballieu, planuje wlasnie podjechac tam w niedziele.
    • ma.pi Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 15.04.05, 15:54
      Mialam kolyske, w sumie nie bardzo jej uzywalam. Dobra dla noworodka, ale 4-
      miesiecznika zostawic tam juz wydawalo mi sie niebezpieczne. Nie wiadomo kiedy
      zacznie sie przekrecac. No jak ma sie drugie dziecko w domu to trzeba uwazac
      coby tej kolyski za bardzo nie bujal. Niby ma ograniczenie jak mocno mozna
      rozbujac, ale juz nawet dla 3-lata nie jest problemem taki mebel przewrocic.
      Na pewno nie uzyje teraz jak w domu mam rozbieganego 4-latka.

Pozdr.
      • mgna Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 15.04.05, 19:16
        Zgadzam sie jednak z Ma.Pi jesli sa starsze, ruchliwe dzieci w domu czy
        energiczne zwierzatka lepiej pomyslec o lozeczku bardziej sturdy. Ja w tym
        wypadku wolalabym kupic nie moses basket, ale gleboka cradle czy crib np taka
        jak
        www.mothercare.com/invt/ly3683&bklist=icat,5,shop,shonursery,nurcotscribs,cotcribsmosesbaskets
        www.mothercare.com/invt/lw1656&bklist=icat,5,shop,shonursery,nurcotscribs,cotcribsmosesbaskets

Wiesz Daisy & Tom ma super cribs, niestety nie maja ich na website. Sa
        glebkokie i bardzo solidne.
        • mgna Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 21.04.05, 20:10
          Znalazlam cos slodkiego: hamak dla dziecka zamiast kolyski za £49.95, wiec
          taniej niz kolyski czy koszyczki smile www.spiritofnature.co.uk :
          Baby Hammock Ref: 3719
          Rock your little darling gently to sleep with this beautiful baby hammock made
          from 100% natural cotton and wood. Your baby can be secured in place with
          integrated straps. The hammock is easily adjustable, and the safe and rigid
          wooden frame can be folded up for easy storage or when travelling. Total length
          of frame 130cm. Size of hammock fabric 90x65cm. Ideal of babies up to 1 year or
          20kg weight. Comes with practical cotton storage bag. Highly recommended for
          restless babies!

Oh, I want one!!!! Szkoda ze jego nieznalazlam kiedy Miloszek byl malenki...
    • mamamon Hamak 22.04.05, 09:30
      Marzenko,
      Gdzie Ty to wszystko wynajdujesz? Link wspanialy, ale z hamaka raczej nie
      skorzystam, bo jestem tradycjonalistka i chce, zeby dziecko spalo na plaskim.
      Poza tym mam w domu dwulatka i mysle, ze ze wzgeldu na niego kupie jednak
      kolyske, ktora bedzie miala ograniczony zakres kolysania.
      Pozdrawiam i dziekuje za linki,
      m.
      • mgna Re: Hamak 22.04.05, 10:21
        Mamamon,

Tak przy dwu latku tez kupilabym cos bardziej mocnego. Ten hamaczek jest za
        nisko podlogi, ale super np wziasc na plaze, czy w ciagu dnia kiedy sie
        wpatruje w malenstwo wink (bo ja caly dzien potrafilam przesiedziec i w mojego
        synka sie wpatrywac z radosci), siasc na podlodze czy w ogrodku... gdzie ja te
        linki wynajduje? Buszujac po interencie czasami jakas interesujaca strona sie
        pojawia smile Daj znac jak juz kupisz kolyske, przeslij nam link jak ona
        wyglada smile Pozdrowienia, Marzena
    • dorotafrancis Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 22.04.05, 22:40
      Sluchaj mamamon;

Nie wiem, gdzie mieszkasz ale jesli gdzies w mojej okolicy, to moge ci
      sprezentowac kolyske z Mothercare link:
      www.mothercare.com/invt/lw1659&bklist=icat,5,shop,shonursery,nurcotscribs
      ,cotcribsmosesbaskets . U mnie tylko zawadza. Jesli chcesz napisz na
      dorotafrancis@hotmail.co.uk i jakos sie umowimy
      • dorotafrancis Re: Kolyska/koszyk dla niemowlaka 23.04.05, 18:55
        A! Zapomnialam dodac, ze mieszkam w Slade Green, niedaleko Dartford, Erith i
        Bexleyheath.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka