Dodaj do ulubionych

ewunia_uk, ma.pi

11.05.05, 01:35
dziewczyny
kiedyś był taki pomysł o wklejeniu przydatnych linków dla poszukujących
informacji na Świecie - zwłaszcza o UK i Irlandii. Czy nadal czekacie na
pomoc od Big Bossów Forum?
Ponieważ za 3-4 tygodnie będę dysponować większą ilością czasu (koniec I roku
studiów!) to mogę znaleźć znowu jakieś przydatne wątki. Albo po prostu
założyć jeden z mnóstwem linków i go podciągać?...sama już nie wiem ale
wydaje mi się że coraz to nowe osoby przychodzą a coraz mniej chęci w
wałkowaniu tych samych tematów.
Obserwuj wątek
    • violus22 Re: ewunia_uk, ma.pi 11.05.05, 10:08
      popatrz na to z innej strony: nowe osoby nowe spojrzenia - na ten sam temat,
      nowe pomysly itd.
      jedyne do czego bym widziala na tym forum 'odnosnik' to to tematu - 'wyjezdzam
      z dzieckiem, czy sobie poradzimy?' to rzeczywiscie bylo przerabiane wiele razy
      i wiele mozna wyniesc z tych watkow
      ale co do reszty... wszelkiego rodzaju watki 'prawne' typu mieszkania, zasilkow
      czy tym podobnych tak naprawde malo daja osobie czytajacej a duzo 'mieszaja' bo
      wiele w nich niejasnosci i niescislosci wynikajacych z tego ze wypowiadaja sie
      osoby ktore wiedza cos ze slyszenia i jakze czesto jest to nieprawdziwe
      zawsze przeciez mozna wkleic komus link do jakiej konkretnej strony o
      lekarzach, zasilkach czy moze o NIN a to wystarczy 'miec' u siebie
      do 'ulubionych' i wtedy nie trzeba szukac
      poza tym to fajnie ze sa nowe osoby smile))
      pozdrawiam
      • jagienkaa Re: ewunia_uk, ma.pi 11.05.05, 10:28
        droga violus22
        chodziło mi dokładnie o wątki typu koszty życia, szkoły, przedszkola, NIN.
        Pamiętaj że nie każdy tutaj na forum zna bardzo dobrze angielski więc się pyta
        nas, zamiast szukać informacji na internecie. Tymbardziej że osoby nie
        mieszkające w UK często nie wiedzą które źródła są wiarygodne a które nie. Z
        perspektywy nowej osoby chyba też lepiej poczytać wątki gdzie dopisało się
        kilkanaście osób niż gdzie się dopisała jedna, dwie.
        Ja się bardzo cieszę że są nowe osoby na forum, i myślę że dobrze było by
        ułatwić zadanie osobom które chcą zasięgnąć informacji.
        • monia72 Re: ewunia_uk, ma.pi 11.05.05, 10:38
          ja jestem tu od ponad miesiaca.Mój angielski jest mniej niz średni i nawet nie
          zdajecie sobie sprawy jak dobrze, że można sobie poczytać o tym co dookoła mnie
          a czego jeszcze nie do końca rozumiem. Jestem za to naprawde wdzieczna.
          Oby więcej!
          • violus22 Re: ewunia_uk, ma.pi 11.05.05, 12:09
            jagienko ja to wszytsko rozumiemsmile
            ale zawsze ilekroc czytam jakis watek (nie te o kosztach zycia itd) w ktorym sa
            bardzo rozbiezne informacje to przypomina mi sie jak jeszcze bylam w ciazy, nie
            mielismy netu w domu i chodzilam sobie do collegu i trafilam na forum o ciazy..
            to pozniej jesli mnie cos zabolalo, czy nawet zaswedzialo to mowiam mezowi 'a
            wiesz co, to moze byc ..(i tu wymienialam nazwe jakiejs choroby lub ciezkiej
            przypadlosci), tak! to na pewno jest to! bo czytalam ze dziewczyna to miala i
            miala wszytskie dolegliwosci jakie mam ja teraz' smile))) teraz to sama sie z tego
            smieje
            podobnie moze byc i tu jak ktos zapyta o przykladowe mieszkanie i kilka osob
            odpowie ze mozna sie o nie starac po roku, to wezmie to za stan faktyczny.
            temat kosztow zycia i utrzymania sie to tez moge polemizowac bo wiekszosc
            watkow dotyczy Londynu i jak czytalam to naprawde BARDZO sie rozni zycie w
            Londynie i okolicach od zycia tu na polnocy
            zgadzam sie ze wiele mozna wyniesc z tego forum, naprawde fajnie ze cos takiego
            istnieje i nie chce zeby forum konczylo sie tylko na czytaniu starych watkowwink
            ale to jak zwykle tylko MOJE zdanie
            pozdrawiam
            • jagienkaa Re: ewunia_uk, ma.pi 11.05.05, 13:32
              czyli reasumując, co proponujesz?...
              • violus22 Re: ewunia_uk, ma.pi 11.05.05, 14:25
                jagienko ja nic nie proponuje, mi sie podoba tak jak jestsmile
    • ma.pi Re: ewunia_uk, ma.pi 11.05.05, 14:01
      Jagienka, z tego co wiem to Ewunia zglosila propozycje do Big Bossow i te linki
      mialy byc wklejone. Czemu to tak dlugo trwa to nie wiem, moze Ewunia bedzie
      miala wiecej informacji, a moze trzeba im sie co pare dni przypominac ???

Pozdr.
      • ewunia_uk Re: ewunia_uk, ma.pi 11.05.05, 21:12
        Od "Big Bossow" dostalam odpowiedz odmowna, tzn. z ich doswiadczenia wynika, ze
        wklejanie linkow do "wstepiku" do forum nie ma zadnego wplywu na powtarzajace
        sie ciagle te same pytania. Tak wiec nie wkleili.
    • basiak6 Re: ewunia_uk, ma.pi 11.05.05, 23:35
      Mam nadzieje ze cos sie da z tym zrobic? W koncu setne pytanie na temat czegos
      tam gdzie kazda z nas juz odpowiedziala jest bez sensu, zaczniemy niedlugo
      kopiowac wlasne wypowiedzi albo po prostu ignorowac ciagle identyczne pytania.
      Violus, tak piszesz bo jestes nowa. Za jakis czas zmienisz zdanie.
    • izabelski jagienko 12.05.05, 00:51
      mozna zebrac na probe liste watkow i taki watek podciagac do gory
      gdyby ludzie zaczeli sie do niego dopisywac, to mozna stworzyc nowy

mysle ze jesluiby dac mu jakas konkretna nazwe typu - PORADNIK ZYCIA W UK
      (koniecznie duzymi literami)
      i dodac osobne posty o tytulach:
      SZKOLA
      MIESZKANIE
      KOSZTY ZYCIA
      POLSKIE SKLEPY
      itp

to powoli skrystalizowalby sie taki poradnik smile
      • jagienkaa Re: jagienko 12.05.05, 09:04
        ja też uważam że jednak taki wątek się przyda. Przecież zawsze nowe osoby mogą
        się dopisać do niego, zwłaszcza że np violus22 mieszka na północy i jednak te
        realia tam są inne. Myślę że to wszystkim ułatwi życie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka