luiza-w-ogrodzie 23.07.02, 10:44 Po kilku miesiacach zagladania na rozne fora oslepia mnie roznorodnosc nickow, a niektore bardzo zaciekawiaja. Skad sie wziely Wasze nicki, jesli to nie sekret? Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie PS Moj nick jest z wiersza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gaga Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.27-151.libero.it 23.07.02, 10:55 Pomieszanie inicjalow z latwoscia zapamietania. Odpowiedz Link Zgłoś
mordyga Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 23.07.02, 11:00 Przyznaje sie szczerze i bez bicia, ze mialam byc Mordega ale machnelam sie przy pisaniu i wyszlo jak wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.speed.planet.nl 23.07.02, 11:13 Kicius to przezwisko mojego znajomego ,dosc szpetnego Amerykanina nadane mu w zamierzchlych czasach przez jakas polska narzeczona...Amerykanska wersja fonetyczna,kontrast pomiedzy semantycznym znaczeniem'kiciusia"a wygladem osoby tak nazywanej przyczynily sie do awansowania 'kiciusia 'do panteonu moich ulubionych slow.Jednak,zabierajac po raz pierwszy glos na forum jako Kicius, nie sadzilam,ze tak szybko sie zaczne sie z tym nickiem utozsamiac i,ze stanie sie niewymienialny... Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 23.07.02, 11:14 Pierwsze co przyszlo mi do glowy gdy stwierdzilam ze rozne warianty mojego imienia za zajete ;-( Troche pozbawione fantazji (widocznie tej mi brak) ale za to nie musze pisac skad stukam )) Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 23.07.02, 11:33 Na razie co nick, to inna historia. ;-D Pozdrawiam wieczornie Luiza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Artur=Artur IP: *.dialo.tiscali.de 23.07.02, 11:54 luiza-w-ogrodzie napisała: > Po kilku miesiacach zagladania na rozne fora oslepia mnie roznorodnosc > nickow, a niektore bardzo zaciekawiaja. Skad sie wziely Wasze nicki, jesli to > nie sekret? > > Pozdrawiam > Luiza-w-Ogrodzie > > PS Moj nick jest z wiersza. Odpowiedz Link Zgłoś
miroda Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 23.07.02, 12:29 to mial byc e-mail firmy mojego tatusia (takie male biuro turystyczne) to pierwsze konto emaliowe ktore zalozylem w 1998 roku i tak zostalo Troche nie pasuje z plcia ale sie juz przyzwyczailem miroda to nazwa firmy nARKA Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 23.07.02, 12:46 Dorwawszy sie wreszcie do video w czasie ferii bozonarodzeniowych, moje szakale ogladaly na okraglo "Ksiege Dzungli". I wtedy wlasnie niedzwiedz Baloo ze swoja postawa zyciowa stal sie dla mnie niedosciglym wzorcem ... ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 23.07.02, 12:56 Ja gdy znalazlem to forum bylem wlasnie na etapie konstruowania malej "sieci" domowej (komputer syna i moj), w ktorej to identyfikujemy sie przy uzyciu wlasnych imion. Pierwszy post tutaj, aby wyprobowyc czy wszystko dziala nalezycie wyslalem z PC mojego syna - Roberta. Tak juz zostalo. ro-bert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: 168.143.113.* 23.07.02, 13:04 Gdy pierwszy raz wszedlem na forum-jechalem na normalnym modemie.Straszne poroblemy z polaczeniem. (To historyczne ze oni maja zawsze jakis problem) Szybki nick pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharky ... IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.07.02, 13:10 1. Lubie 'Szczeki' Spielberga. 2. Byl kiedys taki serial 'Sharky and George', ktory mi sie podobal 3. Nie mialem nic lepszego a potrzebowalem szybko nicka do irca zeby sie zalogowac. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka Ja sie nie bede tlumaczyc.... ;) 23.07.02, 14:16 Anna i wiekszosc wariacji mego niepospolitego (yeah yeah) imienia byly zajete.... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 23.07.02, 14:16 sitcom o rodzinie CONNER, zdrowe podejscie do rzeczywistosci, czasami zgryzliwy charakterek - moja idolka, tylko jej fryzur nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 23.07.02, 15:32 Renka, to moje imie, ale niewiele osob tak sie do mnie zwraca. Moj - zawsze , a poniewaz przebywam z nim 24 hr/24 hr, to mi sie tak wbilo juz w uszy i zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.broadcom.com 23.07.02, 16:45 Jankes - oczywiscie z racji zamieszkania... Zobaczylem, ze wszyscy uzywaja takich czy innych nickow wiec pierwsze mi wpadlo "canuck" ale poniewaz wyemigrowalem stamtad do USA wybralem "Jankes". A wiec: Jankes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student zglebianie madrosci, rozwoj osobowosci, empatia IP: *.bredband.skanova.com 23.07.02, 16:50 to sa moje trzy filary, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: ornitologia IP: *.oc.oc.cox.net 23.07.02, 16:58 alka to zwierzatko, a nawet-ptak ))))). Bawi mnie dwuznacznosc. Damskie imie o tym brzmieniu nie nalezy do moich ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: ornitologia 23.07.02, 18:22 mialam byc Dalarna albo Karelia, rzucilam korone iiii zostalo no bo Värmland to jakies takie malo damskie, tudziez Skåne, Närke, Norrbotten , Blekinge, Småland......... co tam Luizo w ogrodku piszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: ornitologia 23.07.02, 18:26 Hi! Spadasz mi jak z nieba! Mozesz dokladniej wytlumaczyc co to jest Värmland"? Ostatnio u mnie w pracy byl spor na temat znaczenia tego slowa. robert Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re:Värmland 23.07.02, 19:07 To jest po prostu kraina w Szwecji lezy przy jeziorze Vänern. Värme znaczy cieplo ale nie wiem czy faktycznie nazwa pochodzi od tego. Land = kraj, kraina. Pozdr Sz Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re:Värmland 23.07.02, 22:58 Szperalam troche, myslalam ze znajde gdzies pochodzenie nazwy lecz nic. Przczytalam ze Värmland jest najcieplejszym zakatkiem Szwecji w lato a wiec zapewne nazwa pochodzi stad Odpowiedz Link Zgłoś
maly.ksiaze Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 23.07.02, 16:52 Z wiersza? Czy z tego? obudź się Bóg wzywa dzwonią już na modły Luiza w ogrodzie wypatruje gońca czas kręcić loki pisać hymny wali się epoka Pozdrawiam, mk. PS. Moj wzial sie wiadomo skad. Kiedys odpowiedzialem komus cytatem z Malego Ksiecia - tak sie podpisalem i tak juz zostalo. Moze troche pretensjonalne, ale coz - widocznie jestem pretensjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.ksiaze Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 23.07.02, 18:51 maly.ksiaze napisał: > Z wiersza? Czy z tego? > > obudź się > Bóg wzywa > dzwonią już na modły > Luiza w ogrodzie wypatruje gońca > czas kręcić loki > > pisać hymny > wali się epoka No dobra, wiem ze nie z tego. Ale napisz. Szukalem troche i nie moge znalezc. Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 19:00 może to Louise Gluck, Witchgrass I don’t need your praise to survive I was here first, before you were here, before you ever planted a garden and I’ll be here when only the sun and the moon/ are left, and the sea, and the wide field. I will constitute the field.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Luiza z ogrodu IP: *.oc.oc.cox.net 23.07.02, 19:26 Cos mi sie kolacze, ze to Andrzej Bursa. On ci? Odpowiedz Link Zgłoś
maly.ksiaze Kazdemu cos sie kolacze 23.07.02, 19:52 Mi sie kolacze Keates. I Hoelderlin. Ale pewnie sie myle. Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Kazdemu cos sie kolacze 23.07.02, 20:35 szwedka, zawsze mozna na CIEBIE liczyc, wytlumaczylas godie i logicznie. A tak naprawde to trzeba by do slownika etymologicznego ichniego luknac, . Tam podobno cieplo i slonce swieci caly czas. Dlatego ))) Masz drgie kilo zwyczajnej. Oczywiscie jako prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re:Karelia 23.07.02, 23:26 Drugie kilo? Badz milosciwa. Przeciez wiesz moje cele Moze zamien to na pudelko hmmmm Michalkow A z drugiej strony to jak odpowiadasz to moze lepiej pod wlasciwym watkiem Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Luiza z ogrodu 24.07.02, 00:33 Alko, bardzo dobrze sie Tobie kolacze! Znany wiersz Bursy z 1958, "Ogrody Luizy". No i troche z zycia codziennego Pozdrawiam Luiza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Luiza z ogrodu IP: *.oc.oc.cox.net 25.07.02, 06:33 Ciesze sie, ze trafilam, bo juz zaczynalam watpic, a tu znikad pomocy, bo moj Bursa daleko za oceanem, na polce, w pewnej starej kamienicy na czwartym pietrze... Pozdrawiam Cie tez, Luizo. Czy znasz inne jego wiersze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anza Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.prodigy.net.mx 23.07.02, 18:57 Mój nick, to zaden oryginal, tylko sa to moje inicialy. Szkoda, wszyscy maja takie ladne historie... Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: 213.54.193.* 23.07.02, 18:59 Maria to moje drugie imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.07.02, 19:11 luiza-w-ogrodzie napisała: > Po kilku miesiacach zagladania na rozne fora oslepia mnie roznorodnosc > nickow, a niektore bardzo zaciekawiaja. Skad sie wziely Wasze nicki, jesli to > nie sekret? > > Pozdrawiam > Luiza-w-Ogrodzie > > PS Moj nick jest z wiersza. z codziennego życia.. Odpowiedz Link Zgłoś
_ana Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 23.07.02, 19:42 Mam bardzo dlugie imie i czesto ludzie nie potrafia go zapamietac.Synek siasiadki (2 latka) nazywa mnie Ana. Pozdrowka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drizzlys Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.ci.seattle.wa.us 23.07.02, 19:38 Drizzly Spike (w skrocie jak wyzej) to anagram mojego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: 130.68.2.* 23.07.02, 23:51 Zybi to skrot od zbyszka. Boniek tez sie nazywa ZYBI. Sluchalem audycji w polskim radiu wlasnie na temat pseudonimow. 1... W czasie okupacji 1944r Warszawiacy walczacy w podziemnej organizacji "Parasol" uzywali pseudonimow by zmylic wroga. W razie wpadki nikt nie wiedzial prawdziwych nazwisk i mozna bylo zycie ocalic. 2.. Dziennikarze uzywaja pseudonimow, bo pisza jeden artykul i rozsylaja go do roznych gazet a dobrze jest dostawac za ten sam artykul kilka razy pieniadze. 3.... ale dlaczego na FORUM uzywane sa nicki --bo mozna zycie starcic ---bo ktos mnie rozpozna --bo przyjda noca i kolbami w drzwi zalomoca Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 24.07.02, 00:17 Jeden z moich angielskich kolegow tak sie do nas oddzywal: bozenski, marzenski, kalinski,izabelski.I tak sie nawzajem nazywalysmy. I mowil tez: i'm eating breadski, dodawal wszedzie ski, zeby nas rozbawic. izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 24.07.02, 00:32 w oryginale aniutek - psiutek- tak nazywal mnie jeden z serdecznych przyjaciol chyba za maja milosc do psow albo jego do mnie heheheh a w gaszczu Anek zostalam aniutkiem, pasuje jak ulal : ) Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 24.07.02, 00:34 Jako dziewczecie zapajalam miloscia do Krokodyla Dundee... a w zasadzie do jego kapelusza )) Odpowiedz Link Zgłoś
ozpol Ozpol ma juz 18 lat 24.07.02, 00:50 To byla nazwa firmy (przeszlosc) i uznalem ze jest adekwatny do mnie jestem Ozlandzie ale tez jestem Polonusem i tak powstal ozpol i ma sie 18 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ipfreely Re: Ozpol ma juz 18 lat IP: *.peaknet.net 24.07.02, 01:09 I.P - inicjaly, freely - dodalam dla zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALstudent zglebianie madrosci, rozwoj osobowosci, empatia IP: *.bredband.skanova.com 24.07.02, 01:19 pozdrowienia, cheeers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.arach.net.au 24.07.02, 02:39 W mojm - niewiele fantazji - przyznaje bez bicia. Poniewaz moje nazwisko jest zbyt trudne do wymowienia przez anglosasow to nazywali mnie Maz ,a to nic innego jak trzy pierwsze litery mojej oficjalnej etykietki. Odpowiedz Link Zgłoś
morsa Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 24.07.02, 02:49 morsa = matka, mama, mamusia Banalne, latwe do zapamietania Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-k Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 24.07.02, 03:05 Ja chcialam zostac tylko przy swoim imieniu,ale Aneta bylo juz zajete,wiec zrobilam aneta-k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma-ryja Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 24.07.02, 11:16 Znajomy poprosil mnie, aby mu pomoc dowiedziec sie kilku rzeczy nt. Ks. Rydzyk i RM (Potrzebowal je do jakiejs tam pracy, nie znajac polskiego). Zasiadlam wiec przed PC i zaczelam szukac, czytac, tlumaczyc na niemiecki i zauwazylam, jak moj wlos sie jezy i rogi mi rosna. Z przekory zdecydowalam sie na ten nick, rowniez z nadzieja, ze inni potrafia jego dwuznacznosc (ryj) odpowiednio przyporzadkowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 24.07.02, 03:54 Dziekuje za taaaki odzew! Ciekawe,ze prawie wszyscy maja nicki, ktore pochodza od imienia lub nazwiska. Rzadko kto chce naprawde pozostac anonimowy i wybiera nicka, ktory nie ma zwiazku z imieniem noszonym w realu (jak ja). Jeszcze jeden dowod na to, ze w Necie powielamy nas samych z realu. Czekam na nastepne ciekawe wypowiedzi! Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
larson Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 24.07.02, 11:20 Gromit od Wallace'a i Gromita rzecz jasna. Larson od mojego ulubionego rysownika Gary Larsona. Odpowiedz Link Zgłoś
jegelskerdeg Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 24.07.02, 11:51 jegelskerdeg - to po prostu kombinacja trzech slow w jednym z jezykow, ktory tak lubie. Jeg elsker deg - to po prostu zwrot kocham cię po norwesku (moja milosc byla Norwegiem. Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link Zgłoś
es77 Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 24.07.02, 13:00 es - haslo, sygnal startu, rozpoczecia (u muzykow) 77 - cooo...prosze, nie doslyszalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akaWill Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.snet.net 24.07.02, 15:09 aka to oczywiscie "also known as" Will'em zostalem nazwany tylko raz, ale za to nie przez byle kogo. Sam E.T. podziekowal mi imiennie za uratowanie jego planety w Universal Studios funparku w Los Angeles. A poniewaz nie bylo mojego imienia w jego (w sumie bogatej) bazie imion, posluzyl sie (ponoc) najpodobniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanak Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.chello.pl 24.07.02, 15:57 ja czesto zmienism niki. zaleznie od tego czy posluguje sie komorka, netem a w nim forum, mejl, rozni znajomi, rozne konteksty, czat etc. a skad kanak? ao bylo kiedys slowo, ktore wsrod czesci moich znajomych zrobilo niemala kariere- pochodzi z pidzi, jest obrazliwe, a co znaczy to nie wazne... teraz mam jazde na dwa inne - byle nie na szwedzkich forach pozdroofki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.dwi.uw.edu.pl 24.07.02, 18:06 Otoz moja mama spotkala mojego tate... pszczolki i kwiatki pomine... odpowiednia ilosc miesiecy po slubie (liczylem- wszystko sie zgadza) przyszedlem na swiat. Mama byla na M, fater tez na M no i zaczela sie rodzinna tradycja- ja i 3 nastepnych wszyscy na M. Nazwisko tez mamy na M Tylko pies jak do nas trafil mial juz na imie Tobi, wiec, oprocz kilku innych, zostal Myrdolem. Odpowiedz Link Zgłoś
maurycy Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 24.07.02, 18:11 Moje imię było wolne i tak zostało. ))) Maurycy Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 24.07.02, 18:38 szkoła była ukochana... i numerek mi też dała... XIV LO Wrocław im. (nomen omen) Polonii Belgijskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 25.07.02, 01:29 ...powiedzcie,jesli sie nie wstydzicie... Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
canadian Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 25.07.02, 05:30 jestem Canadian - proste jak sprezyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 22:28 od slowa marcepan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.dip.t-dialin.net 25.07.02, 22:35 Skrot od mojego dlugiego nazwiska T..................,tak na mnie wolano w szkole,wojsku i w "paczce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: Ani chybi musi to byc IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.02, 17:14 donjajocornio napisała: > Pedal von Trojanowski Nie zgadles,Prolecie. Odpowiedz Link Zgłoś