viola240104 Re: do mam wloskich i nie tylko:) 01.08.05, 14:05 sorry za szybko wscisnelam enter.we wrzesniu wybieram sie na urlop do wloch do kalabrii niedaleko tropea.zastanawiam sie czy wlasnie w tropea, i tu prosilabym kogokolwiek kto byl w tych okolicach,jest-sa sklepy gdzie bede mogla nabys pampersy itp asortyment dla dziecka??nigdy nie bylam we wloszech,domyslam sie ze jak wszedzie napewno sa sklepy dla dzieci ale jakie sa ceny np za paczke pampersow (porownujac do 9euro w niemczech gdzie mieszkam)?byc moze ktos byl w kalabrii w tych okolicach i jest w stanie mnie poinformowac czy bede musiala jechac pol dnia po pampersy wiec lepiej zabrac ze soba czy bez problemu dostane je na miejscu pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: do mam wloskich i nie tylko:) 01.08.05, 22:36 ja nie na temat, ale chciałam zapytać, czy ta paczka pampersów za 9 euro to mała paczka ? Pytam z ciekawości, bo w Hiszpanii, gdzie mieszkam normalna paczka pampersów kosztuje 19 euro, zresztą inne pieluchy np. huggies też są w takich cenach. Pozdrawiam, A. Odpowiedz Link Zgłoś
viola240104 Re: do mam wloskich i nie tylko:) 02.08.05, 09:24 no co ty?19euro??to chyba opakowanie jumbo albo jakies tam?paczka standardowa miesci sie okolo40 pampersow,zalezy jakiego rozmiaru,im wieksze tym mniej ich,ja kupuje rozmiar4 tj 7-18kg i tam jest ich ponad40. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: do mam wloskich i nie tylko:) 02.08.05, 13:41 Niestety normalna paczka kosztuje 19 euro. Na szczęście moja córka już pieluch nie nosi. W sumie nigdy tu nie kupowałam pampersów, bo huggiesy były ciut tańsze, a na sam koniec to kupowałam hiszpańskie pieluchy, bardzo podbne do pampersów po 14 euro za paczkę ok. 70 pieluch. Pozdrawiam, A. Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: do mam wloskich i nie tylko:) 02.08.05, 15:26 mamaly napisała: > Niestety normalna paczka kosztuje 19 euro. To u nas jeszcze "lepiej" bo 19.99 euro!!!1 Pozdrawiam z GRECJi i przepraszam, ze nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
marafioti Re: do mam wloskich i nie tylko:) 02.08.05, 16:11 hej mieszkam we wloszech i tak.: pieluchy nr 4 kupuje mala paczka ok 6,5 -7 euro firma pampers , sa tansze z desparu po 5,5 max paczka liczy 28 szt, zas duza tzn62 szt 15-16 e.soczki sa bardzo drogie bo 4*po 125ml 2 -2,5 e firmy meliny lub hipp 2 szt po 250 ml cena 2,5. sklepy sa wiec bez problemu gdzies kupisz choc obsawiam sie ze w tropea zaleznosci od miejscowosc mozesz zaplacic wiecej ja podalam ci ceny z polnocnej czesci wloch mieszkam w najdrozszym miescie w italii. kiedy jedziesz? jak masz czas to spytam sie meza bo on pochodzi z calabrii i lepiej sie orientuje czy sa jakies sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: do mam wloskich i nie tylko:) 02.08.05, 16:31 Dwa tygodnie temu wrocilam z Kalabrii,mieszkalam 8 km od miasta Tropea. Nie mam co prawda pojecia,po ile byly pieluchy,ale byly nawet w malych sklepikach z zywnoscia.Jezeli bedziesz wypozyczac samochod na miejscu,to warto chyba podjechac do jakiegos wiekszego sklepu i kupic na zapas.Pozdrawiam i milego urlopu zycze! Ps.Gdzie dokladnie bedziesz mieszkac? Odpowiedz Link Zgłoś
viola240104 i do aka10 02.08.05, 22:51 no i jak ci sie podobalo w kalabrii?jakie sa plaze?czyste piaskowe czy kamieniste,gzdie ty mieszkalas i jacy sa wlosi dla turystow tam w kalabrii?czy jest cos szczegolnego czego nie powinnam nie zobaczyc?sorry ze tak pytam ale nigdy nie bylam we wloszech a ten urlop zalatwilanm przez internet i informacje dot.okolicy byly zwiezle i ogolne a nie ma to jak ktos po swojemu cos podpowie Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: do mam wloskich i nie tylko:) 02.08.05, 15:41 Violu, nie wiem czy Ci pomogę ale może mój stary wątek Ci się przyda forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=25429734&a=25442379 ja byłam w Toskanii. Pileluchy były w supermarkecie ale nie pamiętam po ile. W niedzielę większość sklepów pozamykanych chociaż my mieliśmy szczęście bo nasz supermarket był otwarty w każdą ostatnią niedzielę miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
viola240104 do marafioti.aka10 i jagienki 02.08.05, 22:41 dzieki kochane kobiety za pomocne info.do kalabrii lecimy dopiero na koniec wrzesnia wiec jest jeszcze "troche"czasu ,ale ja jak zwykle martwie sie na zapas...bedziemy12km od tropea,2km od ricadi we wioseczce?santa maria o ile pamietam 2tygodnie.mam nadzieje ze mlodemu (i nam)posmakuje lokalna kuchnia i nie tylko!i ze tam nie bedzie zadnych bomb,kurcze teraz to nie wiadomo naprawde gdzie jechac(a'propos dzisiaj co stalo sie w turcji-antalyi).dzieki raz jeszcze.pozdr z monachium Odpowiedz Link Zgłoś