Dodaj do ulubionych

do mam wloskich i nie tylko:)

01.08.05, 13:56
Obserwuj wątek
    • viola240104 Re: do mam wloskich i nie tylko:) 01.08.05, 14:05
      sorry za szybko wscisnelam enter.we wrzesniu wybieram sie na urlop do wloch do
      kalabrii niedaleko tropea.zastanawiam sie czy wlasnie w tropea, i tu prosilabym
      kogokolwiek kto byl w tych okolicach,jest-sa sklepy gdzie bede mogla nabys
      pampersy itp asortyment dla dziecka??nigdy nie bylam we wloszech,domyslam sie
      ze jak wszedzie napewno sa sklepy dla dzieci ale jakie sa ceny np za paczke
      pampersow (porownujac do 9euro w niemczech gdzie mieszkam)?byc moze ktos byl w
      kalabrii w tych okolicach i jest w stanie mnie poinformowac czy bede musiala
      jechac pol dnia po pampersy wiec lepiej zabrac ze soba czy bez problemu
      dostane je na miejscu pozdr
      • mamaly Re: do mam wloskich i nie tylko:) 01.08.05, 22:36
        ja nie na temat, ale chciałam zapytać, czy ta paczka pampersów za 9 euro to
        mała paczka ? Pytam z ciekawości, bo w Hiszpanii, gdzie mieszkam normalna
        paczka pampersów kosztuje 19 euro, zresztą inne pieluchy np. huggies też są w
        takich cenach.

Pozdrawiam,

A.
        • viola240104 Re: do mam wloskich i nie tylko:) 02.08.05, 09:24
          no co ty?19euro??to chyba opakowanie jumbo albo jakies tam?paczka standardowa
          miesci sie okolo40 pampersow,zalezy jakiego rozmiaru,im wieksze tym mniej
          ich,ja kupuje rozmiar4 tj 7-18kg i tam jest ich ponad40.
          • mamaly Re: do mam wloskich i nie tylko:) 02.08.05, 13:41
            Niestety normalna paczka kosztuje 19 euro. Na szczęście moja córka już pieluch
            nie nosi. W sumie nigdy tu nie kupowałam pampersów, bo huggiesy były ciut
            tańsze, a na sam koniec to kupowałam hiszpańskie pieluchy, bardzo podbne do
            pampersów po 14 euro za paczkę ok. 70 pieluch.

Pozdrawiam,
            A.
            • bachula_gr Re: do mam wloskich i nie tylko:) 02.08.05, 15:26
              mamaly napisała:

> Niestety normalna paczka kosztuje 19 euro.

To u nas jeszcze "lepiej" bo 19.99 euro!!!1
              Pozdrawiam z GRECJi i przepraszam, ze nie na temat.
      • marafioti Re: do mam wloskich i nie tylko:) 02.08.05, 16:11
        hej mieszkam we wloszech i tak.: pieluchy nr 4 kupuje mala paczka ok 6,5 -7
        euro firma pampers , sa tansze z desparu po 5,5 max paczka liczy 28 szt, zas
        duza tzn62 szt 15-16 e.soczki sa bardzo drogie bo 4*po 125ml 2 -2,5 e firmy
        meliny lub hipp 2 szt po 250 ml cena 2,5. sklepy sa wiec bez problemu gdzies
        kupisz choc obsawiam sie ze w tropea zaleznosci od miejscowosc mozesz zaplacic
        wiecej ja podalam ci ceny z polnocnej czesci wloch mieszkam w najdrozszym
        miescie w italii. kiedy jedziesz? jak masz czas to spytam sie meza bo on
        pochodzi z calabrii i lepiej sie orientuje czy sa jakies sklepy.
      • aka10 Re: do mam wloskich i nie tylko:) 02.08.05, 16:31
        Dwa tygodnie temu wrocilam z Kalabrii,mieszkalam 8 km od miasta Tropea.
        Nie mam co prawda pojecia,po ile byly pieluchy,ale byly nawet w malych
        sklepikach z zywnoscia.Jezeli bedziesz wypozyczac samochod na miejscu,to warto
        chyba podjechac do jakiegos wiekszego sklepu i kupic na zapas.Pozdrawiam i
        milego urlopu zycze!
        Ps.Gdzie dokladnie bedziesz mieszkac?
        • viola240104 i do aka10 02.08.05, 22:51
          no i jak ci sie podobalo w kalabrii?jakie sa plaze?czyste piaskowe czy
          kamieniste,gzdie ty mieszkalas i jacy sa wlosi dla turystow tam w kalabrii?czy
          jest cos szczegolnego czego nie powinnam nie zobaczyc?sorry ze tak pytam ale
          nigdy nie bylam we wloszech a ten urlop zalatwilanm przez internet i informacje
          dot.okolicy byly zwiezle i ogolne a nie ma to jak ktos po swojemu cos podpowie
    • jagienkaa Re: do mam wloskich i nie tylko:) 02.08.05, 15:41
      Violu, nie wiem czy Ci pomogę ale może mój stary wątek Ci się przyda
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=25429734&a=25442379
      ja byłam w Toskanii. Pileluchy były w supermarkecie ale nie pamiętam po ile. W
      niedzielę większość sklepów pozamykanych chociaż my mieliśmy szczęście bo nasz
      supermarket był otwarty w każdą ostatnią niedzielę miesiąca.
      • viola240104 do marafioti.aka10 i jagienki 02.08.05, 22:41
        dzieki kochane kobiety za pomocne info.do kalabrii lecimy dopiero na koniec
        wrzesnia wiec jest jeszcze "troche"czasu ,ale ja jak zwykle martwie sie na
        zapas...bedziemy12km od tropea,2km od ricadi we wioseczce?santa maria o ile
        pamietam 2tygodnie.mam nadzieje ze mlodemu (i nam)posmakuje lokalna kuchnia i
        nie tylko!i ze tam nie bedzie zadnych bomb,kurcze teraz to nie wiadomo naprawde
        gdzie jechac(a'propos dzisiaj co stalo sie w turcji-antalyi).dzieki raz
        jeszcze.pozdr z monachium
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka