Dodaj do ulubionych

Problem zmiany szkoły

11.08.05, 02:02
Moja córeczka skonczyła 8 lat chcemy sie przeprowadzić do Angli tylko ja
strasznie się boje że moja córka bedzie miała problem ze szkoła,język
angielski zna tylko tyle co w przedszkolu sie nauczyła. Prosze o jakieś rady
rodziców ktorzy byli w podobnej sytuacji. Z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • teddy_bear Re: Problem zmiany szkoły 11.08.05, 10:35
      moi kuzyni maja 6 letnia corke .tez miala lekcje angielskiego w
      przeszkolu .teraz jest po 6 miesiacach nauki w szkole i nie mowi ,nie rozumie
      co sie do niej mowi oprocz prostych polecen.jest za to najlepsza w klasie z
      geografii i matematyki .
      rzeczywistosc jest oczywiscie troche gorsza niz chcielibysmy ja widziec .je
      jestem tutaj ponad dwa lata i nadal zdarza mi sie nie rozumiec co niektorzy
      mowia.nikt nie bedzie do Waszej corki mowil powoli hello how are you , niestety.
      jedyna pociecha jest taka ze takich dzieci jest sporo , nauczyciele jesli sie
      zwroca do SEAL moga dostac wsparcie w pracy z dziecmi dla ktorych angielski nie
      jest jezykiem pierwszym .I oczywiscie Wasza corka nauczy sie angielskiego
      oczywiscie tylko ze to troche potrwa.
      Co chcialam powiedziec i co tez czytalam w poprzednich watkach na ten temat -
      nie bedzie latwo ale z drugiej strony nie macie sie o co martwic.Moj mlody po
      ponad dwoch latach tutaj mowi juz tylko po angielsku ,niestety.
    • monisia98 Re: Problem zmiany szkoły 11.08.05, 10:38
      moj syn ma prawie 7 lat i tez tylko anngielskiego uczyl sie w przedszolu i
      troche prywatnie - generalnie poslalismy go na zywiol i juz po kilku miesiacach
      chodzenia zaczol sam mowic poszczegolne wyrazy , zdania, czasami pytal sie co
      to znaczy itd, dodatkowo w szole przyjezdza do niego pani z wydzialu edukacji
      ktora uczy go angieskiego, pewnie zastanawiasz sie jak - otoz ma obrazki np
      samolot i pokazuje mu go i mowi po angielsku , powiedziala nam ze ma jeszcze w
      tym okregu jedna dziewczynke 12 letnia i juz po 8 mies. prawie wszystko mowi i
      rozumie choc jej poczatki byly gorsze - tak ona to skomentowala , pewnie
      zdajesz sobie sprawe z tego ze im dziecko starsze tym trudniej mu nauczyc sie
      natomiast im mlodsze tym szybciej lapie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka