Dodaj do ulubionych

Forum Polonia-wstyd!!!!!!

22.08.05, 11:08
Jestem po raz pierwszy na tym forum jako, że chciałam poczytac nieco
ciekawych informacji o zyciu Polaków za granicą. Ale wygląda na to,że to
miejsce jest pełne jakichś ludzi z zaburzeniami umysłowymi! Naprawdę mam
takie wrażenie. Jakieś Waldki, Kagany - i tym podobni.
Jakieś wypowiedzi bez ładu i składu, wulgarność i przekleństwa, rażące,
półinteligenckie błędy gramatyczne.
Jeśli rzeczywiście taki jest poziom polonii za granicą to już zaczynam palic
się ze wstydu.

Może są jakieś prywatne fora? Wszystkich normalnych bardzo proszę o
rekomendacje.

Pozdrawiam,
Julka
Obserwuj wątek
    • _czosnek_ wstyd!!!!!! 22.08.05, 12:28
      Przestan sie tutaj wysmarkiwac tylko spadaj kolezko na forum cioty.
    • kaganowski Re: Forum Polonia-wstyd!!!!!!???? 22.08.05, 13:49
      A czego oczekiwalas? Pochwal jak to sie kazdy wspaniale urzadzil na tzw.
      zachodzie? Niestety, sukces odnosi Polonia na ogol tylko wirtualny, jak np.
      znana na tym forum Luiza ze slumsow Sydnejowka... sad
      • jeet-yet Intensywność zagłuszania intensyfikuje się ostatni 22.08.05, 14:09
        o hehehe

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=21868170&a=27974315
        • viper39 Re: Intensywność zagłuszania intensyfikuje się os 22.08.05, 14:24
          nie ma sie co podniecac, zblizaja sie wybory intensyfikacja
          zagluszania/zasmiecania roznego rodzaju na tym lub innym forum zwiekszy sie i
          to wielokrotnie, komuchy chca osiagnac poziom zobojetnienia na wybory liczac na
          to ze znow beda mogli wejsc do rzadu i krasc....

kagan ze spolka dzialaja tutaj i na innych forach w celu wiadomym, jak mowilem
          trzeba ignorowac oszolomow, gazeta jest osrodkiem medialnym lewicy, wiec na co
          liczyliscie ze komus bedzie zalezalo aby byl tutaj porzadek?
          tutaj szczegolnie bedzie duzo zagluszania.
          • starywiarus ..w związku z podgotowką do... 22.08.05, 14:40

... uszczęśliwienia krapoli kolejnym El Presidente Rojo de Todos Polacos...

viper39 napisał:

> nie ma sie co podniecac, zblizaja sie wybory intensyfikacja
            > zagluszania/zasmiecania roznego rodzaju na tym lub innym forum zwiekszy sie i
            > to wielokrotnie, komuchy chca osiagnac poziom zobojetnienia na wybory liczac na
            >
            > to ze znow beda mogli wejsc do rzadu i krasc....
            >
            > kagan ze spolka dzialaja tutaj i na innych forach w celu wiadomym, jak mowilem
            > trzeba ignorowac oszolomow, gazeta jest osrodkiem medialnym lewicy, wiec na co
            > liczyliscie ze komus bedzie zalezalo aby byl tutaj porzadek?
            > tutaj szczegolnie bedzie duzo zagluszania.

Sam bym tego lepiej nie ujął.
            • jeet-yet Łżesz Wiarus z tym lepszym ujęciem 22.08.05, 14:55
              starywiarus przypochlebił się wężykowi39 i napisał:

>
              > ... uszczęśliwienia krapoli kolejnym El Presidente Rojo de Todos Polacos...
              >
              >
              > viper39 napisał:
              >
              > > nie ma sie co podniecac, zblizaja sie wybory intensyfikacja
              > > zagluszania/zasmiecania roznego rodzaju na tym lub innym forum zwiekszy s
              > ie i
              > > to wielokrotnie, komuchy chca osiagnac poziom zobojetnienia na wybory lic
              > zac na
              > >
              > > to ze znow beda mogli wejsc do rzadu i krasc....
              > >
              > > kagan ze spolka dzialaja tutaj i na innych forach w celu wiadomym, jak mo
              > wilem
              > > trzeba ignorowac oszolomow, gazeta jest osrodkiem medialnym lewicy, wiec
              > na co
              > > liczyliscie ze komus bedzie zalezalo aby byl tutaj porzadek?
              > > tutaj szczegolnie bedzie duzo zagluszania.
              >
              > Sam bym tego lepiej nie ujął:
              w charakterze leninowskiego "pożytecznego idioty" Kagan dezinformuje tak, jak
              inni oddychają, w sposób instynktowny i naturalny, ponieważ wierzy w to, co
              mówi. Jest elokwentny i wykształcony, a przez to potencjalnie niebezpieczny dla
              osób dobrodusznych i łatwowiernych, które zamiast sprawdzać podawane fakty,
              bezkrytycznie akceptują
              Kaganowe konfabulacje. Osoby takie mogą, na skutek własnej głupoty, wrobić się
              w poważne kłopoty podatkowe lub zawodowe, ku złośliwej uciesze Kagana, który
              chciałby, by każdy miał tak samo jak on, czyli źle, a najlepiej jeszcze gorzej.

Postawiony oko w oko z faktami, Kagan wymięka i idzie robić koło rzyci komu
              innemu. To jest jednak syzyfowa praca, bo po kilku dniach Kagan nie pamięta, co
              zaszło parę dni wcześniej, i wraca jak bumerang. Kagan jest przeświadczony, że
              nikt nigdy nic mu nie zrobi, ponieważ jakby przyszło co do czego, to zawsze
              uniknie odpowiedzialności powołując się na własną niepoczytalność. Może tak,
              może nie, ale coś w tym jest. Niepodważalne dowody ograniczonej poczytalności
              Kagana (dotąd nie opublikowane na forum) znajdują się w domenie publicznej, o
              cztery kliknięcia myszą stąd, dostępne każdemu kto chce poszukać, więc jest w
              tym jakaś logika. Osobliwa, ale zawsze.

Kagan, autor tysięcy postów na kilkunastu forach, pisanych pod
              kilkudziesięcioma różnymi ksywami, ale zawsze tym samym niepowtarzalnym stylem,
              stosunkowo rzadko pada ofiarą wycinania przez czujną Gaz Wyb (obecnie zwaną
              przez niektórych w kraju Trybuną Wyborczą, czyli Tryb Wyb).
              Jako typ fundamentalisty antyzachodniego, Kagan ma w Gaz Wyb swego rodzaju
              wolontariat, w charakterze leninowskiego "pożytecznego idioty". Pożyteczność
              Kagana polega na ochotniczym propagowaniu, z przekonaniem, stanowiska zbieżnego
              z podstawowym przesłaniem polskiego establiszmętu państwowego do ludu polskiego
              powtarzanego w kółko po akcesji Polski do UE.

Przeslanie brzmi:

"<strong>Polakom jest okropnie i źle, wprost nie do wytrzymania gdziekolwiek
              poza Polską; natomiast w Polsce jest tak samo jak wszędzie indziej. Emigrować z
              niej zatem nie tylko nie należy, ale i nie ma po co.</strong>"

Establiszmęt stara się przy pomocy tego przesłania powstrzymać socjotechnicznie
              drenaż mózgów, bo idzie ku temu, że lud bedzie się musiał leczyć u znachorów,
              jak lekarze wyjadą. Ale idzie to establiszmętowi jak z kamienia - to taka walka
              byka z parowozem, rozpaczliwa obrona ariergardy przed rzeczywistością
              następującą na pięty, bez szans zwycięstwa. "
              • kaganowski Re: Łżesz Wiarus z tym lepszym ujęciem? 22.08.05, 15:37
                Wiarus jako "odrzutowiec z odrzutu" (jet-yeti) krytykuje samego siebie, i na
                dodatek zapowiada podanie na tym forum czyichs danych personalnych, co jest
                oczywiscie niezgodne z prawem australijskim i unijnym, a wiec i polskim.
                Ciekawe, co na to powie redakcja "Gazety" i zarzad Agory SA? A co do zachecania
                przez wiarusa do emigracji: odpowiedz jest prosta: jemu sie nie udalo (zreszta
                jak 99% emigrantow z PL), wiec aby poprawic swe marne samopoczucie na wygnaniu,
                na dpodatek na niemilych Polakom antypodach, stara sie on o wyciagniecie
                maxymalnej ilosci Polakow z Polski, aby byc w jak najliczniejszym towarzystwie
                takich jak on: zyciowo przegranych i z dala od Ojczyzny, ktora jaka jest, taka
                jest, ale jest, no wlasnie, nasza (co nie znaczy ze koniecznie wiarusowa)
                OJCZYZNA...
                • starywiarus Zapowiada podanie czyichs danych 22.08.05, 15:53
                  kaganowski napisał:

> Wiarus jako "odrzutowiec z odrzutu" (jet-yeti) krytykuje samego siebie, i na
                  > dodatek zapowiada podanie na tym forum czyichs danych personalnych, co jest
                  > oczywiscie niezgodne z prawem australijskim i unijnym, a wiec i polskim.

Cytaty z Dziennika Ustaw lub Official Journal of the European Communities poproszę. Bez linków to cale
                  to kaganienie jest bez pokrycia. Poza tym, czyje by to niby miały być dane? Anonimowych bytów
                  wirtualnych? Jedyne dane Kagana jakie są w sieci, to te. które sam tam umieścił, dostępne kaźdemu.
                  Problem w tym, źe nie pamięta gdzie je umieścił. Uprzejmie proszę o cytat z przepisu zakazującego
                  powoływania się na i/lub cytowania z powszechnie dostępnych publikacji.
                  • kaganowski Re: Zapowiada podanie czyichs danych 23.08.05, 07:56
                    Dane tego "kagana" mogl w sieci umiescic kazdy. Jaki masz dowod na realny link
                    miedzy bytem wirtualnym "kagan" a osoba, ktora tak ostro atakujesz na tym
                    forum, i ktorej dane wciaz podajesz, niezgodnie z prawodawstwem australijskim i
                    europejskim?
                    • starywiarus Re: Zapowiada podanie czyichs danych 25.08.05, 13:48
                      kaganowski napisał:

> Dane tego "kagana" mogl w sieci umiescic kazdy. Jaki masz dowod na realny link
                      > miedzy bytem wirtualnym "kagan" a osoba, ktora tak ostro atakujesz na tym
                      > forum, i ktorej dane wciaz podajesz, niezgodnie z prawodawstwem australijskim i
                      >
                      > europejskim?

Wszystko w swoim czasie...

Ponieważ posiadam dowody (w standardzie 'beyond reasonable doubt'), że jeden gość, z własnej
                      inicjatywy, sam opublikował był w sieci, lub wyraził był (explicite lub implicite) zgodę na umieszczenie
                      tam przez osoby trzecie całej fury informacji na swój temat, umożliwiając całkowicie legalne ich
                      oglądanie i cytowanie każdemu, kto ma ochotę wyrobić sobie o tym gościu własne zdanie, wobec tego
                      mam głęboko gdzieś, co o tym sadzą (indywidualnie lub kolektywnie) ulotne i anonimowe byty
                      wirtualne kagan, kaganowicz, kaganowski, CGN, reichman, rajchman, fmw, editor-in-chief, urocza
                      Kamilla z NZ i wiele innych.

Te liczne byty wirtualne może mają jakiś (indywidualny albo kolektywny) fizyczny odpowiednik, a może
                      nie. Jeśli taki odpowiednik mają, to może on jest tożsamy z tym gościem, którego ja mam na myśli, a
                      może nie. Pod nieobecność dowodów, zarówno istnienie, jak i tożsamość takiej hipotetycznej osoby lub
                      osób fizycznych stojących za kaganowskim leżą w sferze spekulacji, pozbawionych konkretnych
                      podstaw. Masz więc sytuację perfekcyjnego pata szachowego.

Osobiście uważam, że kagan, kaganowicz, kaganowski, CGN, reichman, rajchman, fmw, editor-in-
                      chief, Kamilla z NZ etc. to są byty fikcyjne, postacie z zakresu fikcji literackiej niskiej jakości, pióra
                      niewiadomego autora lub autorów; jakiekolwiek ich zbieżności z jakąkolwiek osobą fizyczną, żyjącą lub
                      zmarłą, są czysto przypadkowe. Jednym słowem, to są postacie z artystycznego eksperymentu (moim
                      zdaniem - ambitnego, ale niestety nieudanego), w pewnym stopniu prekursora dzisiejszych blogów,
                      które weszły w modę trochę później, niż te postaci pojawiły się na forach GW. Naturalnie to jest tylko
                      moja opinia, z którą nikt nie musi się zgadzać.

Twórca lub twórcy kagana, kaganowskiego, kaganowicza i in. mogą się w każdej chwili ujawnić i podać
                      inną interpretację swojego dzieła. Chętnie wezmę udział w debacie literaturoznawczej na temat tego
                      interesującego eksperymentu..
                      • kaganowski Nie przede mna sie bedziecie wiarus... 26.08.05, 13:32
                        ... tlumaczyc, ale przed takimi, z ktorymi nawet ja nie chcial bym miec do
                        czynienia! sad
              • starywiarus Re: Łżesz Wiarus z tym lepszym ujęciem 22.08.05, 15:46
                jeet-yet napisał:

> starywiarus przypochlebił się wężykowi39 i napisał:

OK, niech będzie. Ująłbym to lepiej.
                • kaganowski Re: Łżesz Wiarus z tym lepszym ujęciem 23.08.05, 16:59
                  Najpierw musisz wiarusku zejsc z kokainy i opium...
    • nieztejziemii Re: Forum Polonia-wstyd!!!!!! 22.08.05, 14:35
      A ty Julka skad sie wzielas???? To nie jest forum gdzie ludzie zamieszczaja
      wypracowania o wyjezdzie za granice. To jest forum gdzie ludzie pisza jak jest
      o roznych sprawach, ktore im sie przytrafiaja za granica. NIE ZNAJDZIESZ TU
      INFORMACJI ANI DO ARTYKULU ani do doniesienia do sluzb specjalnych. Jesli
      chcesz sie czegos dowiedziec masz encyklopedie. Niechlujny jezyk to przewaznie
      macie wy w Polsce a robicie bledy tak nieprawdopodobne, ze wierzyc sie nie chce.
      Niejednokrotnie my, zamieszkali za granica po kilkanascie a nawet kilkadzisiat
      lat poprawiamy was mieszkancy Polski! I ty nam wypowiadasz, ze zle piszemy po
      polsku. To nie jest prawda a jesli juz nawet tak sie czasami dzieje to tylko
      dlatego, ze uzywamy innego jezyka na co dzien i nie mamy juz zadnej stycznosci
      z polskim. Radze jednak najpierw nauczyc tych wszystkich zamieszkalych w Polsce
      Polakow, ktorzy "ciekawi" swiata wypisuja tu bzdury bledna polszczyzna!
      • agarogut Re: Forum Polonia-wstyd!!!!!! 26.08.05, 13:46
        Nie wiem dlaczego napisales:'Wy Polacy'?To Ty juz nie jestes Polakiem??To ze
        mieszkasz w innym kraju nie oznacza,ze nie jestes juz Polakiem.Albo
        np:piszesz,ze uzywasz innego jezyka na codzien i zapominasz polskiego.Jak to
        jest mozliwe??Ja sama mieszkam juz od kilku lat poza granicami 'naszego kraju'
        i nie zapomnialam jak sie mowi po polsku.A bledy robia wszyscy.To nie zalezy od
        tego w jakim kraju sie mieszka.Ta dziewczyna miala racje z tym wstydem.Ja
        jestem dumna z tego ze jestem z Polski,ale wstydze sie za niektorych moich
        rodakow,ktorych spotykam.Za ich zachowanie,kulture osobista i slowa.Wtedy
        najchetniej zapadlabym sie pod ziemie!!Ale na szczescie nie wszyscy sa tacy.
    • witold.us czy piekna ????????????????? 23.08.05, 04:15
      I myslisz ze tutaj poznasz polakow - polonie ?
      Czy masz jaies problemy z mysleniem i wyciaganiem wnioskow.
      To to samo jak wejscie do zoo i opis tam zamieszkalych zwierzat,
      jako wiarygodna informacja o roznych gatunkach zwierzat zyjach na wolnosci.
      peiekna !!!!!!!!
      kompromitujesz sie !!!!!!
      • kaganowski Re: czy piekna ????????????????? 23.08.05, 07:58
        Niestety, w australijskim ZOO polonijnym, wiarus jest typowym okazem
        szczurohieny zerujacej na nieszczesciach Polonii na antypodach... sad
    • net_friend Podpisuje sie 23.08.05, 09:27
      Zasmuce Cie, ze jest tak od poczatku tego forum. Co ciekawe, zawsze gdy ktos o
      tym napisze zostaje zaszczekany. Odpusc sobie to forum.
    • jp.hi Re: Forum Polonia-wstyd!!!!!! 23.08.05, 10:13
      piekna_nieznajoma napisała:

> Jakieś wypowiedzi bez ładu i składu, wulgarność i przekleństwa, rażące,
      > półinteligenckie błędy gramatyczne.
      > Jeśli rzeczywiście taki jest poziom polonii za granicą to już zaczynam palic
      > się ze wstydu.

Myslalas ze na forum Polonia pisza wylacznie Polonusy? Blad myslowy.
      Te "wypowiedzi bez ładu i składu, wulgarność i przekleństwa, rażące,
      półinteligenckie błędy gramatyczne" pisza najczesciej tutaj Polacy z Polski.
      Jest tu stale aktywny jeden z Krakowa (ukrywa sie pod wieloma nickami). Mieszka
      na strychu i wylewa swa zlosc na nas bo zrobil blad zyciowy i wrocil do Polski.

A ty skad jestes? Z Polski?

Widzisz, tu wiecej Polakow z Polski niz z zagranicy. Co ciekawe oni tez chetnie
      wypowiadaja sie o zyciu emigracji. Od nich np dowiedzialem sie, ze jest mi w
      Ameryce zle i bardzo tesknie za ojczyzna.
    • warcholski Re: Forum Polonia-wstyd!!!!!! 23.08.05, 10:28
      Wstyd to krasc i z d..spasc -hehe
      W przeciwienstwie do skorumpowanych co wstydu nie maja.

Wstydzic sie mozna tylko za wlasne czyny , ja sie za was wstydzic nie bede.
      Mnie tylko za was moze byc czasem przykro.
    • akawill Re: Forum Polonia-wstyd!!!!!! 25.08.05, 03:43
      piekna_nieznajoma napisała:

> Jestem po raz pierwszy na tym forum jako, że chciałam poczytac nieco
      > ciekawych informacji o zyciu Polaków za granicą. Ale wygląda na to,że to
      > miejsce jest pełne jakichś ludzi z zaburzeniami umysłowymi! Naprawdę mam
      > takie wrażenie. Jakieś Waldki, Kagany - i tym podobni.
      > Jakieś wypowiedzi bez ładu i składu, wulgarność i przekleństwa, rażące,
      > półinteligenckie błędy gramatyczne.
      > Jeśli rzeczywiście taki jest poziom polonii za granicą to już zaczynam palic
      > się ze wstydu.
      >
      > Może są jakieś prywatne fora? Wszystkich normalnych bardzo proszę o
      > rekomendacje.
      >
      > Pozdrawiam,
      > Julka

forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540807.html?x=2384309
    • _czosnek_ Nowa Huta poszla w kociol. 25.08.05, 14:16
      Zreszta jak cala Polska gospodarka i wszystkie fabryki. Wiec nic dziwnego, ze
      najwiecej wyjechalo chlopo-robotnikow wiec taki tez jest poziom Polonii.
      To troche normalnych, ktorzy wyjechali ma gleboko w doopie takie forumy jak i
      caly ten chat internetowy Polonii.
    • lunatix Re: Forum Polonia-wstyd!!!!!! 28.08.05, 14:29
      50 lat narod lykal kiepska socjalistyczna wodke to i potomkowie maja
      uszkodzenie genetyczne.
      Zawsze gdy tu zagladam to mi rece i nogi opadaja.
      • 1kuken ja jestem w stanie wyegzekwowac wyzsze standardy 28.08.05, 18:24
        glosujcie na moja kandydature jako admina tego forum
        • soup.nazi Re: ja jestem w stanie wyegzekwowac wyzsze standa 29.08.05, 18:17
          1kuken napisał:

> glosujcie na moja kandydature jako admina tego forum

A jakbys tak sie wygodnie ulokowal w beczce po sledziach?
        • jot-23 Re: ja jestem w stanie wyegzekwowac wyzsze standa 29.08.05, 18:24
          1kuken napisał:

> glosujcie na moja kandydature jako admina tego forum

w jaki sposob masz zamiar "egzekwowac" te standarty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka