Dodaj do ulubionych

intensywna propaganda na rzecz potęgi USA

15.09.05, 17:52
Od paru tyg. widzę na tym forum intensywną propagamdę o tym jakie to USA jest
wspaniałe a jaka Polska i Europa ujowe i beznadziejne itp.

Że np. USA ma tylko 57 mld $$$ deficytu (w lipcu, nie w ciągu roku) i to
spadlo, bo miało byc 59 mld albo za to Europa się strasznie zadluża itp. Albo
jak to USA wspaniale radzi sobie z huraganem Kathrina, uciekającymi do Chin i
Indii miejscami pracy, poziomem opieki zdrowotnej, ubezpieczeniami,
produktami "made in china", spadającym kursem $, piramidami finansowymi,
pardon, rynkiem nieruchomości...

A jednocześnie - ile to polskich dzieci nie jada codziennie gorącej zupy, ile
jest w PL agentów, jak długie są kolejki na Pieknej itp. Ile to drożej w PL
kosztuje benzyna.

Kurde... Kogo Wy chccecie towarzysze nabrać? Ile płacą za taką wzmozoną
propogandę? Czegoś się boicie? Coś zgrzyta? Jesli wszystko idzie dobrze to
nie potrzeba w tak niski sposób sie dowartościowywac.

Bo to co robicie mi przypomina schyłek epoki Gierka - im bardziej 10 potega
ekonomiczna zaczynała się walić tym większą propagande uprawiał Gierek. Np.
zaczynały się kartki na cukier ale do TV i do Sopotu sprowadzono ABBE i inne
ówczesne gwiazdy itp.

Obserwuj wątek
    • soup.nazi Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 15.09.05, 18:13
      Nie rznij glupa, gliniak - chociaz wy wlasciwie nie potrzebujecie tego robic. To
      jest po prostu prawda - w odpowiedzi na wasze fajfusowate gliniaste posty. Kto
      tu sie musi dowartosciowywac - wszyscy dobrze wiemy. A per tow. to wy sie
      mozecie, gliniak, zwracac do waszego tow. kapelana, ale nie do Polonii
      normalnego swiata. Odmaszerujcie teraz na stolowke, bo nawet tez zredukowanej
      porcji kaszy dla was zabraknie.
      • america Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 04:42
        A wy Bruner ciagle gledzicie na Polske.

"Zalonczam kopa w przysiadajacom dupem"
    • polonus5 Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 15.09.05, 18:13
      Zaznaczam ze nie mieszkam w USA, jestem od niedawna gosciem tego forum i jakos
      dziwnie nie Widzialem Twojego Wpisu na temat STRTASZNEJ NAGONKI NA USA na tym
      Forum - Przespales ??? a moze sam dokopales USA ????
      • corgan1 nie dokopuje USA tylko obserwuję co się dzieje 15.09.05, 18:26
        w ogóle leżącego sie nie kopie.

Po prostu śmieszy mnie z jaką żarliwością twierdzicie że USA to najwspanialszy
        kraj na świecie, ktory nie ma absolutnie żadnych problemow. A jak ma to jest
        nic w porównaniu z tym co jest w PL.

Czytałem ostatnio że wydatki na odbudowę zniszczeń po Kathrinie zwiekszą tylko
        % PKB w dłuższym okresie. Rozumiem, że jakbym sobie spalił albo zalał
        mieszkanie to przez wydatki na jego generalny remont stane się bogatszy?
        • polonus5 Re: nie dokopuje USA tylko obserwuję co się dziej 15.09.05, 18:31
          Ciekawe czy w Tym moim wpisie jest cos co chwali USA ?????

Bieda dotyka 23 mln Polaków, w tym 12,7 procent polskich dzieci. 5 milionów
          osób żyje za mniej niż 10 złotych dziennie...........liczba osób żyjących w
          nędzy w USA wynosi już 12, 6% społeczeństwa 35 milionów ludzi.W
          Europie Zachodniej 78 milionów ludzi było w 2004 roku dotkniętych biedą, w
          szczególności dzieci i osoby starsze, ale również młode kobiety.

• kaganowski Re: nie dokopuje USA tylko obserwuję co się dziej 16.09.05, 07:59
            To nie jest forum KRAJ! Napisz lepiej, jak w USA zyja nielegalni imigranci z
            Polski! Jak mieszkaja, ile zarabiaja, jakie maja warunki pracy itd.
            • polonus5 jak w USA zyja nielegalni imigranci 18.09.05, 06:07
              kaganowski napisał:

To nie jest forum KRAJ! Napisz lepiej, jak w USA zyja nielegalni imigranci z
              Polski! Jak mieszkaja, ile zarabiaja, jakie maja warunki pracy itd.

Mysle ze maja duzo lepiej w USA od tych pracujacych w UE a konkretnie we
              Wloszech !!!!!!!

www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/20050822/106084/
            • polonus5 Obozy pracy dla Polaków we Włoszech 18.09.05, 06:08
              kaganowski napisał:

> To nie jest forum KRAJ! Napisz lepiej, jak w USA zyja nielegalni imigranci z
              > Polski! Jak mieszkaja, ile zarabiaja, jakie maja warunki pracy itd.

Obozy pracy dla Polaków we Włoszech

Włoska policja zlikwidowała obóz na południu Włoch, w którym przebywali
              pracujący tam Polacy. Mieszkali oni w barakach ogrodzonych drutem kolczastym i
              pilnowani byli przez uzbrojonych strażników - donosi "Gazeta Wyborcza".

• keily Strzal w 10 15.09.05, 18:32
          corgan1 napisał:

> % PKB w dłuższym okresie. Rozumiem, że jakbym sobie spalił albo zalał
          > mieszkanie to przez wydatki na jego generalny remont stane się bogatszy?

Oczywiscie, ze tak !!!!!!!!

Consumer spending is closely watched since it fuels about two-thirds of the
          world's largest economy. Sluggish sales at chain-store retailers such as Wal-
          Mart (WMT: Research, Estimates) and Target (TGT: Research, Estimates) in August
          led some economists to worry that consumers were finally beginning to show
          signs of strain after carrying the economy out of a recession that began in
          March 2001.

money.cnn.com/2002/09/13/news/economy/michigan/

• keily Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 15.09.05, 18:19
      To nie propaganda, to motyw przewodni wiekszosci i rdzen tego FORUMA smile
      Dlaczeg?
      No to wejdz w buty ktoregos regularnie wystepujacych tu dyskutantow ( tych pro-
      USA)

Wyjechal z ciemnej i bidnej Polski, ktora jakby na nia nie patrzec dzis,
      zrobila ogromny krok do przodu.
      Imigrancina ten jednak wyjezdzal z mocnym postanowieniem, ze "nigdy wiecej
      Polski".
      "Zainwestowal" wiec w nowe zycie, kupil tekturowy domek, poszedl do szkoly,
      nauczyl sie jezyka , poslal swe dzici do "dobrej szkoly"
      I co? ma napisac, ze zrobil blad i ze wolalby mieszkac i zyc w Polsce ?
      teraz? Kiedy w wielu przypadkach powrot jest niemozliwy ze wzgledow
      praktycznych?
      Czy nie latwiej siasc do kompa i narzygac na Polske i piac peany na
      czesc "nowej ojczyzny"????
      Ja mam to w dupie, co tu zaraz napisze Viper, Soup, hi.pi i inni oglupiency.
      Pomysl sam- czy gdyby czuli sie super dobrze zaaklimatyzowani w USA czy
      Kanadzie, to uprawiali by te wlasnie opisana przez Ciebie bialo-czarna
      propagande?
      Po co? Dla kogo? W jakim celu?
      • polonus5 Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 15.09.05, 18:24
        Nie wszycy tu przychodza by pluc na nasza ojczyzne wielu ludzi pomaga biednym
        w kraju tu jest tego najlepszy przyklad !!!!

Zaprszam do lektury !!!!

www.gazetagazeta.com/artman/publish/article_9672.shtml
        Dzieci z takiej nędzy...

W Lidzbarku Warmińskim siostry ze Zgromadzenia św. Katarzyny organizują dwa
        nowe domy pomocy dla najbardziej potrzebujących dzieci - Dom Interwencji
        Kryzysowej oraz Rodzinny Dom Dziecka. "Rodzinny", bo zasada jest, aby dzieci
        czuły się w nim, jak w rodzinie: wszyscy się znają, jedni drugim pomagają,
        siostry mieszkają na miejscu razem z dziećmi; dziecko nie jest numerkiem, jak w
        wielkich domach-molochach, jakich pełno w Polsce i na Wschodzie.
        • kaganowski Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 08:05
          Tzw. charity (dobroczynnosc) to dowod, ze panstwo nie spelnia swych
          podstawowych funkcji. A owe charity jest najbardziej rozpowszechnione wlasnie w
          USA...
          • jp.hi Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 08:18
            kaganowski napisał:

> Tzw. charity (dobroczynnosc) to dowod, ze panstwo nie spelnia swych
            > podstawowych funkcji. A owe charity jest najbardziej rozpowszechnione wlasnie
            w USA...

Czyli, dobroczynnosc Amerykanow swiadczy o tym ze panstwo nie spelnia swych
            podstawowych funkcji smile))))
            Dobre. Nadaje sie do szkolnych zeszytow.

A moze ktos tu na forum zalozy taki forumowy zeszyt bezsensownych wypowiedzi?
            Byloby sie z czego posmiac.
            • kaganowski Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 14:13
              Zwalczaniem biedy powinno sie zajmowac panstwo, jesli sciaga ono, jak
              amerykanskie, podatki, yo,mspore, od swych obywateli. A tak to podatki ida na
              oplacanie wojen zaborczych, takich jak w Iraku i pomoc dla zydow, a
              odpowiedzialnosc za opieke spoleczna zwala sie, jak za Krolowej Victorii, na
              organizacje dobroczynne, czyli tzw. charities, ktorych pracownicy zebraja
              (pardon, prosza o "donations") na prawie kazdym rogu, ze czlowiek spokojnie
              przejsc nie moze.
      • viper39 Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 15.09.05, 18:37
        keily napisała:

> Wyjechal z ciemnej i bidnej Polski, ktora jakby na nia nie patrzec dzis,
        > zrobila ogromny krok do przodu.

stojac nad przepascia???? ta dobre co?
        prawda jest taka, ze nikt z nas w USA, oprocz ciebie (i tych poza USA np kagan)
        wcale nie musi sie dowartosciowywac, kazdy ma to co ma i juz, czy zyje mu sie
        lepiej niz by zylo sie w Polsce? prawdopodobnie tak, wiekszosc z nas
        wyjezdzajac dala sobie jakos tam rade (z wyjatkiem takich jak ty i kagan) i ma
        sie dobrze

co do Polski, tak zmienilo sie tam, ale nie tak jak my za granica mieszkajacy
        bysmy chcieli, na juz dawno znudzila sie komuna, machloje zlodziejstwo i afery,
        dlatego wyjechalismy z Polski a tu nadal to widac tam.
        powoli sie tam jednak zmienia, szkoda ze powoli.

> Imigrancina ten jednak wyjezdzal z mocnym postanowieniem, ze "nigdy wiecej
        > Polski".

tylko taki cwok tak ty mogl tak myslec, nikt zdrowo myslacy nie zarzeka sie na
        przyszlosc, bo nikt dokladnie nie wie co go czeka w tej przyszlosci.
        ja np nie mam zamiaru tam wracac bo i po co? aby budowac 10 Polske? czy 3
        Japonie? mnie sie juz nie chce wole miec spokoj ducha tutaj

> "Zainwestowal" wiec w nowe zycie, kupil tekturowy domek, poszedl do szkoly,
        > nauczyl sie jezyka , poslal swe dzici do "dobrej szkoly"

no tak, boli cie keily ze ty domku nie masz nawet "tekturowego", oj biedny
        umyslowo ty jestes...
        szkola to chyba dobrze co? no ale znajac ciebie to wiesz roznie to bywa, jezyk
        tez mi sie wydawalo ze dobrze znac, ale znajac ciebie kto to wie co we lbie
        masz... no i nie podoba sie tez ksztalcenie dzieci, a co maja byc takimi
        glebami jak ty?

> I co? ma napisac, ze zrobil blad i ze wolalby mieszkac i zyc w Polsce?
        > teraz? Kiedy w wielu przypadkach powrot jest niemozliwy ze wzgledow
        > praktycznych?

a kto tu pisze o bledach? ty tylko maglujesz jak to tobie zle w USA, inni maja
        inne zdanie, to ty majac tutaj zle nie wyjezdzasz, ja gdybym tak widzial moje
        miejsce zamieszkania to dawno bym cos zmienil.

> Czy nie latwiej siasc do kompa i narzygac na Polske i piac peany na
        > czesc "nowej ojczyzny"????

ameryki bronic nie trzeba ona obroni sie sama i tez przezyje takich jak ty
        keily, jak wiesz w kazdym spoleczenstwie znajdzie sie idiota.

> Ja mam to w dupie, co tu zaraz napisze Viper, Soup, hi.pi i inni oglupiency.

wiekszysch od ciebie i kagana trudno spotkac

> Pomysl sam- czy gdyby czuli sie super dobrze zaaklimatyzowani w USA czy
        > Kanadzie, to uprawiali by te wlasnie opisana przez Ciebie bialo-czarna
        > propagande?

a kto tu robi propagande? tylko ty z kaganem (i paru innych oszolomow), aby
        jakis czlowiek z Polski ktory nie wie jak tutaj jest nie znal prawdy. ile tobie
        za to placa keily? to na zasadzie proletariusze wszystkich krajow laczcie sie?

> Po co? Dla kogo? W jakim celu?

swietne pytanie, moze na nie odpowiesz? moze wreszcie dowiemy sie o co tobie
        chodzi

co do USA to nawet ty nie mozesz zaprzeczyc ze USA jest potega...
        militarnie nie ma rownego
        technologicznie tez nie ma rownego
        edukacja nie ma lepszego miejsca na swiecie
        poziom zycia i mozliwosc osiagniecia celu - nie ma lepszego miejsca na swiecie
        itd
        mozna tak dlugo ale kazdy to wie wiec po co mowic cos oczywistego?
        • keily Sepy sie zawsze zlatuja :)) 15.09.05, 18:38
          No i co ? Nie mowilem ??????
          • kaganowski Re: Sepy sie zawsze zlatuja :)) 16.09.05, 08:06
            wink
        • keily VIPEREK-DUMBO NUMERO uNO :))) 15.09.05, 18:50
          viper39 napisał:

> wcale nie musi sie dowartosciowywac, kazdy ma to co ma i juz, czy zyje mu sie
          > lepiej niz by zylo sie w Polsce?

To po co piszesz to co teraz piszesz ????
          Potwierdzasz moja teze nawet tego nie rozumiejac, bo jestes glupcem po prostu.

prawdopodobnie tak, wiekszosc z nas
          > wyjezdzajac dala sobie jakos tam rade (z wyjatkiem takich jak ty i kagan) i
          ma > sie dobrze

O mnie sie nie boj, facet, o mnie sie nie boj.

> dlatego wyjechalismy z Polski a tu nadal to widac tam.

W dalszym ciagu dostarczasz dowody na poparcie mojej tezy. Nie boli cie to ??

> tylko taki cwok tak ty mogl tak myslec, nikt zdrowo myslacy nie zarzeka sie
          na
          > przyszlosc, bo nikt dokladnie nie wie co go czeka w tej przyszlosci.

No, jesli o ciebie chodzi, to chyba latwo sie domyslic, ze takiego glupka
          niewiele dobrego moze czekac ?

> ja np nie mam zamiaru tam wracac bo i po co?

Cale szczescie facet !!!! Ja mam, wiec trwaj przy swym postanowieniu.

aby budowac 10 Polske? czy 3
          > Japonie? mnie sie juz nie chce wole miec spokoj ducha tutaj

Standard:"Spokoj ducha". O tym zapomnialem smile)))

>
          > a kto tu pisze o bledach? ty tylko maglujesz jak to tobie zle w USA, inni
          maja
          > inne zdanie, to ty majac tutaj zle nie wyjezdzasz, ja gdybym tak widzial moje
          > miejsce zamieszkania to dawno bym cos zmienil.

Co bys zmienil ?Ty jestes w swej nedznej, groszowej pracuni tak zajety jej
          utrzymaniem, ze zmienic mozesz najwyzej swoje stare kapcie.Nic wiecej.

>
          > ameryki bronic nie trzeba ona obroni sie sama i tez przezyje takich jak ty
          > keily, jak wiesz w kazdym spoleczenstwie znajdzie sie idiota.

No wlasnie. Czego sam dowodzisz uparcie swoimi idiotycznymi wypocinami.
          Czyrtasz gosciu posty madrzejszych , a pozniej probujesz sie odgryzac jak glupi
          burek, sam nawet nie rozumiejac jak sie osmieszasz i bijesz wlasna spracowana
          raczka w pusty lepek smile

>
          > > Pomysl sam- czy gdyby czuli sie super dobrze zaaklimatyzowani w USA czy
          > > Kanadzie, to uprawiali by te wlasnie opisana przez Ciebie bialo-czarna
          > > propagande?
          >
          > a kto tu robi propagande?

Ty. Nawet tego nie kumasz? Jak bardzo glupi i pusty jestes, facet ?????
          A potem te kawaly o glupich Polakach. Straszne smile

> mozna tak dlugo ale kazdy to wie wiec po co mowic cos oczywistego?

ANO MOZNA !! ALE CZY TO NIE TY, YEBUSIE NIEPRZYTOMNY, PISALES PRZED SEKUNDA ,
          ZE NIE UPRAWIASZ PROPAGANDY ?????!
          WHAT THE FUCK IS GOING ON WITH YOUR HEAD ????????????????
          >
          • soup.nazi Re: VIPEREK-DUMBO NUMERO uNO :))) 15.09.05, 19:01
            Nie miotaj sie kmiocie. Loserstwo az toba trzepie. Wygladasz mi na wieloletniego
            wakacjusza-nielegala, hehehe.
          • viper39 keily "mundrol" odwazny w gebie??? 15.09.05, 19:35
            keily napisała:

pomijajac te wszystkie rzeczy ktore tu napisales, podkreslajac swoje kalectwo
            umyslowe, kiedys mi obiecywales ze mnie spotkasz gdzies i natluczesz mi,
            cholera jakos nie umiesz tej obietnicy dotrzymac, a ja czekam az mi natluczesz
            i nic, no spotkaj sie ze mna co keily i pokaz co potrafisz. czy ty tylko klepac
            geba potrafisz?
            ty jestes papierowy fafik tylko jak widze duzo gadasz malo akcji, gadasz
            oczywiscie od rzeczy, ale nie wymagam od ciebie zbyt duzo....
          • kaganowski Re: VIPEREK-DUMBO NUMERO uNO :))) 16.09.05, 08:06
            Akurat Kaganowi sie wlasnie powiodlo, stad ma czas i srodki na pisanie na tym
            forum...
      • soup.nazi Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 15.09.05, 18:41
        keily napisała:

> To nie propaganda, to motyw przewodni wiekszosci i rdzen tego FORUMA smile
        > Dlaczeg?

Hehehe, bo to prawda.

> No to wejdz w buty ktoregos regularnie wystepujacych tu dyskutantow ( tych pro-
        > USA)

W moje na pewno nie wejdziesz, nawet gdybys sobie lajno i gnoj wiechciami
        powycieral, hehehe.
        >
        > Wyjechal z ciemnej i bidnej Polski, ktora jakby na nia nie patrzec dzis,
        > zrobila ogromny krok do przodu.

Zgadza sie! Wowczas stala nad przepasciom....

> Imigrancina ten jednak wyjezdzal z mocnym postanowieniem, ze "nigdy wiecej
        > Polski".

Skoro wyjezdzal to byl emigrantem, tluku, a nie imigrantem. Wasi "imigranci"
        pracuja glownie na stadionie X lecia, hehehe. Ja nie wyjechalem, ja ucieklem. W
        panice.

> "Zainwestowal" wiec w nowe zycie, kupil tekturowy domek, poszedl do szkoly,
        > nauczyl sie jezyka , poslal swe dzici do "dobrej szkoly"

Jednym slowem zaczal zyc normalnie. Hehehe, widzimy dlaczego gula ci skacze.

> I co? ma napisac, ze zrobil blad i ze wolalby mieszkac i zyc w Polsce ?
        > teraz? Kiedy w wielu przypadkach powrot jest niemozliwy ze wzgledow
        > praktycznych?

No, ale dlaczego chcialby znowu zamieszkac w beczce po sledziach. Z wolnego
        swiata do kolchozu? Yebie was towarzysze?

> Czy nie latwiej siasc do kompa i narzygac na Polske i piac peany na
        > czesc "nowej ojczyzny"????

Glownie to my rzygamy na was tow. i na to jak z kolchozu zrobiliscie ekonomiczny
        gulag - w niedlugim czasie.

> Ja mam to w dupie, co tu zaraz napisze Viper, Soup, hi.pi i inni oglupiency.

Hehehe, zaraz zobaczymy.

> Pomysl sam- czy gdyby czuli sie super dobrze zaaklimatyzowani w USA czy
        > Kanadzie, to uprawiali by te wlasnie opisana przez Ciebie bialo-czarna
        > propagande?

Owszem. To co tu pisza, jest reakcja na wasze zalosne hoyyowiny. A glupkow i
        glinakow trzeba walic w leb, chocby i tylko wirtualnie.

> Po co? Dla kogo? W jakim celu?

Nie sraycie lodem, gliniak. Ubraliscie sie, gliniak w komze i pala na msze
        dzwonicie, hehehe. Ci co sa na emigracji, wiedza co jest grane, ci z kraju tez -
        dlatego 16 lat po rzekomym upadku komuchow wieja gdzie pieprz rosnie - aby dalej
        od nieuleczalnego tyfusu.
      • kaganowski Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 08:04
        Oczywiscie! Gdyby zrobili $$$ w tym USA czy innej Kanadzie, to by je liczyli, i
        sie nawet cieszyli GDYBY BYLA w Polsce taka bida, o ktorej oni wciaz pisza, bo
        jak by tam pojechali, to by odstawiali milionerow. A tak to nie maja co jechac
        w Polske, bo tam nawet w Rzeszowie czy Lublinie byle taksowkarz jezdzi
        Mercedesem, sa piekne centra handlowe, kablowa TV, ludzie nawet po wsiach maja
        samochody i lazienki, wiec niczym ci "hamerykanie" juz w PL nikomu (poza
        garstka zebrakow) nie zaimponuja, stad ta ich piana na ustach i wyszukiwanie
        zlych wiesci z Polski, do ktorej tesknia, ale wstyd jest im do niej wrocic z
        pustymi rekami...
    • keily Viperek39 i jego meandry myslowe= ubaw :) 15.09.05, 19:02
      Ty masz facet , bardzo ciezki umysl. Zaczynasz swoj wywod, ale brakuje ci
      zwojow mozgowych, niezbednych do zachowania jego spojnosci. Z tego wychodza
      komiczne fajerwerki- ze zmarszczonym, niskim czolkiem stwierdzasz stanowczo,
      ze "propagandy nie masz potrzeby uprawiac, bo po co"

>a kto tu robi propagande? tylko ty z kaganem (i paru innych oszolomow), aby
      j>akis czlowiek z Polski ktory nie wie jak tutaj jest nie znal prawdy. ile
      tobie
      >za to placa keily?

a sekunde pozniej piejesz na przyklad jak nienormalny jaka to Ameryka
      wspaniala.

>co do USA to nawet ty nie mozesz zaprzeczyc ze USA jest potega...
      >militarnie nie ma rownego
      technologicznie tez nie ma rownego
      >edukacja nie ma lepszego miejsca na swiecie
      >poziom zycia i mozliwosc osiagniecia celu - nie ma lepszego miejsca na swiecie

A moze ty, malutki mozdzku, nie znasz w ogole znaczenia slowa "propaganda"

Podejrzewam, ze pracujesz w przemysle ciezkim, bo tak ciezko myslisz smile
      Budowa, rozbiorki, transport? ( na wlasnych plecach)
      • soup.nazi Re: Viperek39 i jego meandry myslowe= ubaw :) 15.09.05, 19:06
        Rwij kapcie, synu grabarza. Dokopal ci bez wysilku, a ty nawet nie masz klasy na
        tyle zeby sie opanowac. Opusc tafle, uspokoisz sie troche, przed kolejnym meczem
        janitorow w hokeju na miotlach, ehehe.
        • viper39 keily = ubaw :) 15.09.05, 19:42
          soup.nazi napisał:

> Rwij kapcie, synu grabarza. Dokopal ci bez wysilku, a ty nawet nie masz klasy
          na
          > tyle zeby sie opanowac. Opusc tafle, uspokoisz sie troche, przed kolejnym
          meczem
          > janitorow w hokeju na miotlach, ehehe.
          >

zupa,to za trudne dla niego, on tego nie zrozumie, on nawet smieszny juz nie
          jest, on jest zalosny...
          brawo keily, znizyles sie ponizej swojego normalnego poziomu, a ja juz myslalem
          ze nizej nie mozna, a ty jednak codziennie kazdym wpisem udowadniasz ze jestes
          kaleka umyslowym

no to jak gdzie moge ciebie spotkac keily abys mi pokazal ze mi dokopiesz? co
          to nie potrafisz?
          jak sie boisz ze zobacze w jakim gettcie ty mieszkasz to ja jestem w midtown w
          ladna pogode czesto jestem w Bryant Park .....
          • prawdziwacholera2 Re: keily = ubaw :) 15.09.05, 20:05
            viper39 napisał:

to ja jestem w midtown w
            > ladna pogode czesto jestem w Bryant Park .....

A jak jest brzydka pogoda, to gdzie sie chowasz? W schronisku czy na stacjach
            subwayu ?
        • america Re: Viperek39 i jego meandry myslowe= ubaw :) 16.09.05, 04:43
          soup.nazi napisał:

> Rwij kapcie, synu grabarza. Dokopal ci bez wysilku, a ty nawet nie masz klasy n
          > a
          > tyle zeby sie opanowac. Opusc tafle, uspokoisz sie troche, przed kolejnym mecze
          > m
          > janitorow w hokeju na miotlach, ehehe.
          >

Brales Prozak dzisiaj Bruner?

"zalonczam kopa w przysiadajoncom dupem"
          • flipflap Re: Viperek39 i jego meandry myslowe= ubaw :) 16.09.05, 04:58
            america napisał:
            > "zalonczam kopa w przysiadajoncom dupem"

Jeden z twoich pierwszych wpisów na tym forum cielaku. Od razu chcesz się
            popisać łachmańskim pochodzeniem.
    • exile1 Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 15.09.05, 23:37
      > Od paru tyg. widzę na tym forum intensywną propagamdę o tym jakie to USA jest
      > wspaniałe a jaka Polska i Europa ujowe i beznadziejne itp.

Ja sie nie dziwie , ja sie spodziewam nawet wiecej po komuchach na emigracji.
      Oni zaloza tam niedlugo SLD na wygnaniu i beda spiewac :

Malo nas , malo nas do pieczenia chleba hehe .
    • jp.hi Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 02:18
      Smieszne to jest stwierdzenie smile USA nie potrzebuje propagandy. W kazdej niemal
      dziedzinie przwodzi w swiecie. Czy trzeba o tym tak czesto mowic? Czy to trzeba
      udowadniac?

Za to na tym forum i nie tylko, przewija sie bardzo agresywna nagonka na
      Ameryke i wszystko co jej dotyczy. Wykorzystuje sie nawet tragedie ludzka,
      katastrofe, kleske zywiolowia aby dokopac prezydentowi USA i Ameryce. Juz to
      stalo sie malo zabawne jak te male, nic nie znaczace pieski szczekaja na tego
      niedzwiedzia.

Niestosowne jest takze ripostowanie za pomoca tego, jak jest zle w Polsce. To
      jest gra nie fair. To gra nierownych szans.
      Niestety kazda akcja budzi reakcje. Niektorzy czytaja tylko reakcje i sa przez
      to w bledzie oceniajac innych tylko na tej podstawie.

Wielonickowy kaganowski pisze o zadluzeniu USA tak jakby to mialo spowodowac
      upadek tego panstwa. Tym czasem, USA od czasow IIWS tylko na krotko nie miala
      tego zadluzenia, co nie przeszkodzilo jej zbudowac w tym czasie najbogatsze
      panstwo swiata.
      Poza tym trzeba sobie ciagle zdawac sprawe, ze niema bogatej Europy bez bogatej
      Ameryki. Niema bogatej Polski bez bogatej Europy.
      Wszysy mogli sie niedawno przekonac jak huragan Katrina spowodowal perturbacje
      w Europie.
      Co niestety nie zmienia faktu ze Kaganowski i im podobni, nadal beda prowokowac
      do takich blednych dyskusji.

Pozdrawiam, JP
      • lulu13 [...] 16.09.05, 02:30
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • jp.hi Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 05:56
          smile To juz historia. Teraz siedzi na europejskiej wyspie i piesze troche z nudow
          troche z obowiazku. Czyli laczy przyjemne z pozytecznym. Jego zdaniem smile

I kto by pomyslal ze wyrosnie z niego taki forumowy idol. No, ale jak sie pisze
          60 postow na dzien to trudno nim nie byc.
          Jego czas jednak sie juz konczy. Niedlugo wybory.
          • kaganowski Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 08:14
            O jakich wyborach piszesz, i co maja one ze mna wspolnego?
            Spodziewasz sie jeszcze wiekszej cenzury na tym forum?
        • kaganowski Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 08:12
          To nie jest forum dla chamskich atakow ad personam na Kagana!
      • kaganowski Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 08:11
        Jak dlugo wedlug ciebie mozna sie pograzac w coraz to wiekszych dlugach, tak
        jak USA? Rok? Dwa? Trzy? Bo chyba nie dluzej... USA bedzie musialo niedlugo
        albo upasc, albo radykalnie ograniczyc konsumpcje, a wiec obnizyc, i to
        znacznie stope zyciowa wszystkich rezydentow, poza 2-3% tzw. upper class i moze
        gora dodatkowymi 4-5% tzw. upper middle class. Ale w nich Polakow nie ma,
        najwyzej polscy zydzi i takie Marcie Stjuart... sad
        • jp.hi Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 17.09.05, 01:34
          Powtarzasz w kolko macieju rzeczy ktorych nie rozumiesz.
          Prawidlowo rozwijajaca sie gospodarka to taka ktora ma dlugi i zarazm pozycza
          pieniadze. Sam dlug o niczym nie swiadczy. USA stac jest na splate swoich
          dlugow w ciagu jednego roku ale po co? Dlug jest bezpieczny. Obecnie mozesz sie
          przekonac jak latwo kongres przyznal i jeszcze przyzna w sumie $200 mld na
          naprawe skutkow huraganu. Jaki kraj byloby na to stac? Ekonomisci zarazem
          powiedzieli ze to tylko w bardzo nieznacznym stopniu moze sie odbic na ekonomi
          USA. Jezeli wogle sie odbije. Sa tacy co twierda ze te pieniadze szybko sie
          zwroca.
          Powiem ci wiecej. Gdyby USA nie byloby stac na prowadzenie wojen to by ich nie
          prowadzila. Gdyby jej nie bylo stac na wydawanie co roku $500 mld na zbrojenia
          to by nie wydawala. Gdyby nie bylo jej stac na badania kosmiczne to by ich nie
          prowadzila. ITD, itd.

Na nic sie wiec zdadza twoje ciagle powtarzanie ze Ameryka ma dlugi i juz
          niedlugo padnie. Uwierzy moze kilka mniej rozgarnietych ludz na tym forum. Ci
          co chca w to wierzyc.
          Tak jak chca wierzyc w twoje fobistyczne i antysemickie prawdy.
          • pipsztynski Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 17.09.05, 11:32
            Jak USA mialo by splacic te dlugi? Drukujac puste pieniadze? Przeciez nikt by
            ich nie przyjal. Jesli piszesz, ze USA moze splacic te dlugi w rok, to czemu
            tego nie robi, tylko sie coraz bardziej zadluza? Poczytaj co pisze na ten temat
            noblista Stiglitz, zanim zaczniesz sie smiac z Kagana. Kongres moze przyznac
            papierowe dolary na Nowy Orelan, ale to tylko powiekszy inflacje. Nie sztuka
            jest drukowac pieniadze, ktore nie maja pokrycia w dobrach i uslugach. USA
            coraz mniej produkuje, a coraz wiecej importuje, stad USD ma coraz nizsza sile
            nabywcza.
            Ameryki juz dawno nie stac na badania kosmiczne, stad te rozlatujace sie promy
            kosmiczne. A wojny i to zaborcze prowadzi, aby nakrecac koniunkture. Dla tych
            samych powodow Hitler np. zaczal wojne z Polska, aby nakrecic podupadajaca
            wowczas koniunkture w Niemczech. I jeszcze jedno: ty zapwenie wierzysz "Rzepie"
            i oficjalnym wskaznikom podawanym przez rzad USA. Ktos (chyba znow kagan) pisal
            juz na tym forum, ze jesli USA zwieksza zuzycie ropy, a wiec i powoduje wieksze
            zanieczyszczenie srodowiska, to PKB USA tez sie zwieksza. Zas jesli Europa
            wprowadza oszczedniejsze samochody, to zmniejsza zuzycie paliwa i zmniejsza
            zanieczyszczenie srodowiska, zmniejszajac przy tym swoje PKB. MFW (IMF) to
            zas ,jak wiadomo, agentura Waszyngtonu. Pisza, ze USA sie beda rozwijac, aby
            przyciagnac tam kapital, bo inaczej, bez importu kapitalu Ameryka rozleci sie w
            miesiac, a importujac ow kapital na kredyt moze przetrwa jeszcze pare lat,
            zanim ja Chiny i Indie nie przegonia nawet pod wzgledem PKB per capita i
            oczywiscie w sile militarnej.
            • jp.hi Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 18.09.05, 05:45
              Slowa, slowa, slowa. Mowic mozesz wiele tylko ze to niema zadnego pokrycia w
              rzeczywistosci.
              Inflacja w USA jest ciagle bardzo niska i stala od dluzszego juz czasu, wynosi
              2%. Bezrobocie w sierpniu 4.9%. Mimo Katriny i jej skutkow przybywa ciagle
              miejsc pracy.

www.industryweek.com/ReadArticle.aspx?ArticleID=10706&SectionID=20
              • kaganowski Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 18.09.05, 12:49
                Wierzyz wciaz oficjalnym statystykom? USA? Poszukaj na WWW o "hedonic
                accounting" a zobaczysz jak w USA zaniza sie infacje, a zawyza PKB...
                Pomysl sam: jak moze byc nisla infalcja przy tak olbrzymich defictach budzetu i
                rachunku biezacego? I mylisz ILOSC miejsc parcy z ich JAKOSCIA. W USA ubywa
                dobrze platnych jobs, ktore sa zastepowane przez marnie platne jobs w Wal-Mart
                i podobnych firmach. Przy odbudowie Nowego Orleanu bedzie np. mozna placic
                mniej niz minimalna placa! Sam Busz to zatwierdzil!
            • jp.hi Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 18.09.05, 05:51
              I przestan z tym "Ktos (chyba znow kagan) pisal". Poprawniej byloby "jak juz
              wczesniej napisalem"...
              Ze tez chce ci sie logowac ciagle na innym nicku. Mam nadzieje ze chociaz haslo
              masz ciagle to samo smile

Pozdrawiam,
    • kaganowski Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 07:51
      Nic dodac, nic ujac. USA sie sypie, stad ta propaganda rzekomego sukcesu... wink
      • viper39 Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 14:03
        kaganowski napisał:

> Nic dodac, nic ujac. USA sie sypie, stad ta propaganda rzekomego sukcesu... wink

kagan tak cie uczyli w szkole "wyzszej" przy komintecie centralnym pzpr i do
        dzis to klepiesz, popatrz USA nie padla nie pada i nie padnie twoi partyjni
        czerwoni koledzy juz zaczeli inaczej mowic a ty nadal swoje
        kagan komunizm padl nie mowili ci na operatywce?
        sukcesem komunistow bylo wychowanie takich jak ty kagan ktorzy po upadku komuny
        nadal wierza ze komuna zyje pelna geba...heheh
        ty i keily to dwa najwieksze kaleki umyslowe jakie tylko udalo mi sie spotkac w
        zyciu, nie ma wam rownych. komitet centralny pzpr sorry LSD/SDPL bedzie wam
        wdzieczny towarzyszu, prosze odebrac kupon w kasie na polaczenie sie z jakas
        ploretariuszka nalezy wam sie to towarzyszu kagan.
        • kaganowski Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 14:14
          Jak ci zabraklo argumentow ad rem, to atakujesz mnie, i to przy pomocy
          oszczerstw, ad personam. Zalosne... sad
    • kaganowski Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 07:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=28857721
      • viper39 Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 18:29
        kaganowski napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=28857721

kagan co ty przytaczasz to co sam napisales, kagan ty sie idz i lecz na glowe,
        ty masz mniej do powiedzienia niz 5 letnie dziecko, ty nie cytuj siebie bo
        zadnym autorytetem to ty nie jestes....

lubie to forum, jak mam kiepski humor wskakuje na nie i czytam posty kagana i
        keily, z nich mozna sie niezle usmiac

kagan ty nie myslales kiedys aby w jakims kabarecie wystepowac? przeciez ty z
        keily to jestescie smiech na sali.
    • jot-23 Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 16.09.05, 14:23
      corgan, hehe, brzmisz teraz zupelnie jak lunatycy z drugiej strony (alaskanka) -
      wszystko to prowokacja slozb specjalnych pragnacych zniszczyc polonie, lol.
      • kaganowski Reds under the beds! 16.09.05, 15:38
        To juz przerabilista w ty waszy Hameryce za Trumana i Azjenhalera!
        • pipsztynski Re: Reds under the beds! 17.09.05, 11:25
          A wy pewnie wierzycie "Rzepie" i oficjalnym wskaznikom.
          Ktos (chyba kagan) pisal juz na tym forum, ze jesli USA zwieksza zuzycie ropy,
          a wiec i powoduje wieksze zanieczyszczenie srodowiska, to PKB USA tez sie
          zwieksza. Zas jesli Europa wprowadza oszczedniejsze samochody, to zmniejsza
          zuzycie paliwa i zmniejsza zanieczyszczenie srodowiska, zmniejszajac przy tym
          swoje PKB. MFW (IMF) to zas ,jak wiadomo, agentura Waszyngtonu. Pisza, ze USA
          sie beda rozwijac, aby przyciagnac tam kapital, bo inaczej, bez importu
          kapitalu Ameryka rozleci sie w miesiac, a importujac ow kapital na kredyt moze
          przetrwa jeszcze pare lat, zanim ja Chiny i Indie nie przegonia nawet pod
          wzgledem PKB per capita i oczywiscie w sile militarnej.
    • mbienek Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 18.09.05, 09:06
      Nie ma co gadac USA to rozlozysta konsumpcyjna prostytutka.Polonusy czego sie
      pienicie... albo nie piencie sie dalej za Buscha o mongoloidalnym spojrzeniu
      misia koala. Kraj debili z debilem na czele.
      • kaganowski Re: intensywna propaganda na rzecz potęgi USA 18.09.05, 12:45
        wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka