sugar_mami 04.10.05, 16:02 No to jedziemy, wpisujcie najlepiej w temacie... sugar Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sugar_mami Re: Kubusie, cos na slono do piwka :) 04.10.05, 16:04 te Kubusie to do picia dla dzieciakow to na slono to moze paszteciki z pieczarkami pozdr. sugar Odpowiedz Link Zgłoś
agozdzik Re: Kubusie, cos na slono do piwka :) 04.10.05, 17:38 To ja salatke,jakas z kurczakiem,a do picia winko oczywiscie nie dla dzieci) Moge tez przyniesc plyty z piosenkami dla dzieci,bo w tamtym roku tego brakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia792 Re: Kubusie, cos na slono do piwka :) 04.10.05, 19:11 Przepraszam, ze sie wtrace-ale wielu stomatologow odradza podawanie dzieciom do picia Kubusia.... zawieraa za duro cukru u powoduje szybkie psucie sie szkliwa... Kuzynka opowiadala mi, ze odkad to uslyszala od 2 dentynstow...nie pozwala malej pic Kubusia... Osobiscie uwielbialam te soki.... zwlaszcza bananowy... Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Kubusie, cos na slono do piwka :) 04.10.05, 21:15 Pewnie masz racje, ja swoim maluchom rozcienczam kazdy sok. Przyniose zwykle soki w takim razie. sugar Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: Kubusie, cos na slono do piwka :) 04.10.05, 21:35 Jak bede mogla przyjsc, przyniose bagietki i salatke. Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Kubusie, cos na slono do piwka :) 04.10.05, 23:07 To ja zrobie te sama salatke co w zeszlym roku Kurczak, ananas, rodzynki, kukurydza, ryz ( majonezowa) Przyniose tez ciasteczka i inne slodycze bezmleczne i bezjajeczne - z uwagi na Julki alergie...Pewnie wino tez przyniose - biale... Odpowiedz Link Zgłoś
roza06 Re: Kubusie, cos na slono do piwka :) 19.10.05, 23:11 a mi dentysta powiedział że dziecko może jeść słodycze tylko żeby umyć po tym zęby i bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
agozdzik Re: Kubusie, cos na slono do piwka :) 05.10.05, 10:25 Tylko dopisze ze moja salatka bedzie wielowarstwowa na slodko z selerem,porem,serem zoltym itp,ananasem(zeby przypadkiem ktos nie zrobil takiej samej),a wino biale lub rozowe,i plyty z dzieciecymi piosenkami. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Mikolaj 2005 lista kto co 05.10.05, 01:03 ja kupie kilka/nascie butelek wody i jakichs ogolnolubianych sokow Odpowiedz Link Zgłoś
bibba Re: Mikolaj 2005 lista kto co 05.10.05, 09:52 owoce? moze troche winogron, bananow, pomaranczy i kiwi, w plasterkach itp - moge rowniez salatke z couscous z rodzynkami papryka itp - bardzo smaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Mikolaj 2005 lista kto co 05.10.05, 10:25 Chrupki kukurydziane, biszkopty, inne podobno zdrowe snacks z polskiego sklepu. Salatka. Moge przyniesc stroj dla tegorocznego Mikolaja do pozyczenia, bo to moj maz byl w zeszlym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Mikolaj, stroj etc. 05.10.05, 10:40 To chyba dobry pomysl z tym strojem. A Mikolaja przyniesc nie mozesz? Jak nie to musimy wybrac nastepce. Mi osobiscie zeszloroczny Mikolaj bardzo odpowiadal. Wugladal jak prawdziwy sugar Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Mikolaj, stroj etc. 05.10.05, 11:56 W tym roku wyglada jeszcze prawdziwiej niestety.... Ale raczej nie da sie namowic. Sprytnie wymyslil, ze nalezy 'let somebody else have a turn....' Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Mikolaj, stroj etc. 05.10.05, 12:37 No dobra to popytajcie sie dziewczyny swoich panow czy ktorys by nie zechcial Ja tez sie zapytam, ale sadze, ze najlepiej zeby byl to Polak. Chyba z naszymi trzylatkami bedzie mozna juz zamienic jakies slowo sugar Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: Mikolaj, stroj etc. 05.10.05, 21:15 O rany, dziewczyny (troche z innej beczki) a Wasze dzieci mowia po polsku? Bo moj prawie w ogole (chociaz duzo rozumie), a w grudniu bedzie mial 3,5 roku. Musze sie przyznac bez bicia, ze zaniedbalam sprawe, ale my niby mamy osiasc na stale w Polsce wiec stwierdzilam, ze i tak sie nauczy. A poniewaz nasza przeprowadzka odwleka sie z roku na rok - obudzilam sie pewnego dnia z "reka w nocniku" i synkiem mowiacym tylko po ang. Teraz cierpliwie nadrabiam zaleglosci i wierze, ze nie jest za pozno. A wracajac do tematu: Ja tez chetnie przyniose salatke (przeze mnie wymyslona: kukurydza, ser, jajko, spring onions, pomid., ogor., .. i takie tam. Pyyyycha!!), wino czerwone i biale, pokusze sie tez o upieczenie ciasta (plesniak, szarlotka). A bedzie jeszcze ktos pil piwo? Byc moze, ze zostaniemy na noc w hotelu wiec Slubny wzial by pare puszek Carlsberga. Odpowiedz Link Zgłoś
malyptys Re: Mikolaj, stroj etc. 05.10.05, 23:28 slodyczy nigdy za wiele wiec przyniesiemy flipsy, jakies ciasteczka oraz czekoladki. a oprocz tego zrobie salatke owocowa a moj osobisty pewnie przyniesie jakies piwo choc sie rowniez pyta czy w barze bedzie mozna je dokupic - jakby zabraklo? Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Mikolaj, stroj etc. 06.10.05, 00:16 Jezus, jak poczytalam o tych salatkach, to juz mi teskno... Ide zlozyc wizyte lodowce... Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk Re: Mikolaj, stroj etc. 07.10.05, 19:20 wlasnie mialam to samo napisac..ojjj jaka jestem glodna...a co ja moge przyniesc??tylko prosze cos na sucho..bo marna ze mnie kucharka..moze wedlina..albo cos innego..dajcie jakas podpowiedz..dostosuje sie Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: Mikolaj, stroj etc. 07.10.05, 19:24 ewika-uk moze przynies paluszki slone, Flipsy i takie tam (hmmm pomyslow mi zabraklo Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: Mikolaj, stroj etc. 07.10.05, 22:20 Ja wlasnie tez nie mam juz pomyslu, tyle salatek i innych pysznosci. Tez pomyslalam o wedlinkach i jakichs przystawkach. Pomysle jeszcze, z pustymi rekoma na pewno nie przyjde ) Odpowiedz Link Zgłoś
anitakubus123 Pytanie Mikolaj, stroj etc. 07.10.05, 22:38 W zeszlym roku mnie tu nie bylo , wiec nie jestem w temacie, ale z tego co przeczytalam to jest fantastyczny pomysl. Jesli chcialabym sie wybrac z mezem i synkiem to co musialabym przyniesc? Odpowiedz Link Zgłoś
basia313 Re: Mikolaj 2005 lista kto co 08.10.05, 11:22 Ja jeszcze nie wiem, co przyniesiemy, ale z gola reka nie przyjdziemy. Kurcze zeby tylko wyszlo z tym porodem. JEszcze poczytam raz, co kto przynosi i sie zastanowie. Ale juz teraz wyglada mi to na taka gore jedzenia, ze chyba powinnismy zaprosic 50 bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Mikolaj 2005 lista kto co 09.10.05, 00:00 ja sie juz wprosilem )) co do Mikolaja - takze oddaje swoj glos na zeszlorocznego Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Mikolaj 2005 lista kto co 09.10.05, 00:41 xiv a Ty nie zechcialbys spelnic dobrego uczynku i dac sie wrobic w role Mikolaja w tym roku?? sugar Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Mikolaj 2005 lista kto co 09.10.05, 01:24 > xiv a Ty nie zechcialbys spelnic dobrego uczynku i dac sie wrobic w role > Mikolaja w tym roku?? ja zawsze chetnie spelniam dobre uczynki, ale mysle o innej niespodziance i zostanie Mikolajem troche w tym przeszkadza... po drugie - boje sie dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
ingass Re: Mikolaj 2005 lista kto co 11.10.05, 19:35 Ja przyniose winko rozowe i zrobie rybe po grecku. Dla dzieciakow moge przyniesc jakies ciasteczka - petitki na przyklad! W jakiej kwocie mamy sie zmiescic z prezentem? Jesli juz bylo to sorry, ale nie sledzilam watku od poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
anitakubus123 Re: Mikolaj 2005 lista kto co 11.10.05, 21:53 wlasnie tez myslalam o rybie po gredku no ale coz to moze ja zrobie po japonsku tylko tak sie zastanawiam ile tego ma byc? na ile osob czy jak?czy moglabys mi odpisac jak Ty planujesz to przyniesc? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ingass Re: Mikolaj 2005 lista kto co 11.10.05, 22:13 Wlasciwie to sie nad tym nie zastanawialam, ale zrobie ze dwie brytfanki, zeby chociaz kazdy mogl po lyzeczce skosztowac Na 50 osob jeszcze nigdy nie gotowalam Odpowiedz Link Zgłoś
rubi21 Re: Mikolaj 2005 lista kto co 14.10.05, 15:22 my przyniesiemy jakies słodkości polskie, napoje, moze zrobie sałatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: Mikolaj 2005 lista kto co 16.10.05, 18:29 > ingass 11.10.05, 19:35 + odpowiedz > > >W jakiej kwocie mamy sie zmiescic z prezentem? Jesli juz bylo to sorry, ale >nie >sledzilam watku od poczatku. > -- Witam, ja co prawda juz raczej sie nie pojawie, ale pozwole sobie wtracic slowko. Co do prezentow to dziewczyny mowily chyba, ze tak do £5. Natomiast a propos poczestunku, to (dla tych, co jeszcze nie maja pomyslu) mysle, ze na tego typu imprezy dobre sa male, "zgrabne" smakolyki. ("Zgrabne" tzn. takie, zeby wziac w 2 palce i w 1 ew. 2 gryzach zjesc nie paprajac sie) czyli np: paszteciki (mama mojego kolegi piekla przeeepyszne, z serem i kminkiem) koreczki (tu mozna ponadziewac roznosci) mini kanapeczki np. na krakersach (moja fr. znajoma kladla pasztet i z. ser - pychota! Zwl. do piwa ) Smacznej imprezy! Odpowiedz Link Zgłoś
anitakubus123 Re: Mikolaj 2005 lista kto co 17.10.05, 21:34 Dzieki za informacje-ja skorzystam z rady "zgrabne" smakolyki i przyniose nadziewane pieczarki, biale wino i jakies ciasteczka dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Mikolaj 2005 lista kto co 17.10.05, 21:56 fajny pomysl..a czym je nadziewasz??? Tak z ciekawosci. sugar Odpowiedz Link Zgłoś
anitakubus123 Re: Mikolaj 2005 lista kto co 20.10.05, 22:20 nadzienie bedzie - z trzonow pieczarek, cebulki podsmazanej, jajek i chyba serem, ale musze zajrzec do przepisu. Mam nadzieje ze wyjda bo te co jadlam byly pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: Mikolaj 2005 lista kto co 30.10.05, 20:19 sugar_mami napisała: > fajny pomysl..a czym je nadziewasz??? Tak z ciekawosci. Ja np. pasztetem, pozniej panieruje i smaze "deep" (we frytkownicy). Jak bylam w ciazy to nadziewalam serkiem topionym (w roznych smakach) - pyszne wychodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: Mikolaj 2005 lista kto co 25.10.05, 10:09 my tez chcielibysmy sie dolaczyc... jest jakas lista osob ktore przychodza??? no i co jeszcze przyniesc? picie czy cos do jedzenia? A Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: Mikolaj 2005 lista kto co 25.10.05, 10:10 aha, no i gdzie jest Mikolaj? bo nie znalazlam... Odpowiedz Link Zgłoś
basia313 Re: Mikolaj 2005 lista kto co 25.10.05, 10:27 HI lucasa. TU to jest:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=591&w=29903580&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
bura2 Re: Mikolaj 2005 lista kto co 25.10.05, 15:07 hej ja przyniose jakies wypieki z pobliskiej piekarni i salatke Odpowiedz Link Zgłoś
echo444 Re: Mikolaj 2005 lista kto co 26.10.05, 00:34 Witajcie, my tez cos przyniesiemy, raczej cos pod dzieciaki.Pozdrowienia Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Mikolaj 2005 lista kto co 27.10.05, 13:23 > Witajcie, my tez cos przyniesiemy, raczej cos pod dzieciaki. materace ?!? )) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.megi Re: Mikolaj 2005 lista kto co 31.10.05, 22:41 Hej dziewczyny Ja do tej pory to raczej czytalam to forum, czyli bylam bierna 'forumpowiczka'; ale juz sobie zalozylam konta na gazeta.pl i zaczynam byc bardziej aktywna. Jestesmy tu od roku; nasza corka bedzie miala 4 latka w lutym 2006 Bardzo chetnie sie zjawimy na Mikolaja. Czyli sie wstawiam na liste. Oferuje sie przywiezc faworki, bo juz mamy niezla wprawe Gosia, Kuba i Julka Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Mikolaj 2005 lista kto co 31.10.05, 23:13 To ja jeszcze raz podrzuacm linka z adresem i namiarami: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=29903580&a=29903580 Odpowiedz Link Zgłoś
blige a kto sie pokusi... 31.10.05, 23:58 ...i nas policzy? ) Wciaz sie zastanawiam co zrobic. Proponowal ktos koreczki? DAwno nie jadlam. Odpowiedz Link Zgłoś
m_anee Re: a kto sie pokusi... 01.11.05, 09:18 my tez sie sie wybieramy Aneta+Xavier 16 mies....i zastanawiamy sie co przyniesc?by sie nie powtorzyc Odpowiedz Link Zgłoś
rednamok Re: Mikolaj 2005 lista kto co 02.11.05, 12:41 witam panie)) naprawde mila idea z mikolajkami dla dzieciakow gratuluje pomyslu!!!upsss lenka sie obudzila...i juz jest ze mna i wita wszystkich wpadniemy na pewno i nie z pustymi raczkami a lenka bedzie miala wtedy 9mce z hakiem Odpowiedz Link Zgłoś
aniaxx Re: Mikolaj 2005 lista kto co 02.11.05, 17:28 Tez sie chetnie wybiore z cala gromadka i namowie meza na zrobienie drozdzowki, w jego wykonaniu jest przepyszna. Tylko kiedy ma to byc? pozdrawiam mama trzech Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Mikolaj 2005 lista kto co 03.12.05, 09:59 My jednak nie przyjdziemy. W ktoryms momencie pisalam, ze moge przyniesc stroj Mikolaja, wiec oczywiscie teraz go nie przyniose.... Bawcie sie dobrze i robcie duzo zdjec!! Odpowiedz Link Zgłoś
blige Re: Mikolaj 2005 lista kto co 03.12.05, 21:07 czyli Mikolaja nie bedzie??? Szkoda, ze dopiero dzis to piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Mikolaj 2005 lista kto co 04.12.05, 01:02 Hej, ja sie tylko ofiarowalam, ze moge przyniesc stroj, Mikolaja jako osoby nie zglaszalam, bardzo prosze nie miec do mnie pretensji, a z tego co wiem to xiva zdaje sie tez moze nie byc jutro..... Rano mozna jeszcze kupic, Woolworth na przyklad ma takie stroje. Albo moze ktos ma po drodze (Streatham/Mitcham/Tooting) podjechac po stroj do mnie Odpowiedz Link Zgłoś