Dodaj do ulubionych

LTC - LONDON TRAINING CENTRE

IP: *.pl-net.pl 27.09.02, 20:42
Witam,

Czy ktos kiedykolwiek korzystal z posrednictwa LTC, firmy angielskiej, ktora
ma przedstawicielstwo w Krakowie i organizuje m.in praktyki w hotelach w
Wielkiej Brytanii na kontrakty max 12 miesiecy dla studentow i absolwentow.
Czy dzialaja legalnie i jak wyglada cala procedura wyjazdu, jaki standard
hoteli i jakiego rodzaju praca.
Bede wdzieczna za jakiekolwiek wiadomosci.
Pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • Gość: chris Re: LTC - LONDON TRAINING CENTRE IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.09.02, 22:56
      odpisalem na forum praca
    • Gość: Ania Re: LTC - LONDON TRAINING CENTRE IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.09.02, 11:28
      Mozna trafic roznie, ale samemu mozna sobie na miejscu zalatwic na pewno
      lepsza oferte, jezeli znasz swietnie angielski, wydaje mi sie ze cena jest
      bardzo wygorowana, i naprawde nietrudno jest to samodzielnie sobie
      zorganizowac.
      Prosilam ich kiedys o udostepnienie opinii ich klientow, bo czesto mam pytania
      na ich temat poprzez moja strone internetowa, ale spotkalam sie z odmowa.
      Jedyne co moge potwierdzic, to ze ich dzialalnosc jest legalna w ramach
      brytyjskiego prawa.
      • Gość: Annette Re: LTC - LONDON TRAINING CENTRE IP: *.pl-net.pl 28.09.02, 23:12
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> Mozna trafic roznie, ale samemu mozna sobie na miejscu zalatwic na pewno
        > lepsza oferte, jezeli znasz swietnie angielski, wydaje mi sie ze cena jest
        > bardzo wygorowana, i naprawde nietrudno jest to samodzielnie sobie
        > zorganizowac.
        > Prosilam ich kiedys o udostepnienie opinii ich klientow, bo czesto mam
        pytania
        > na ich temat poprzez moja strone internetowa, ale spotkalam sie z odmowa.
        > Jedyne co moge potwierdzic, to ze ich dzialalnosc jest legalna w ramach
        > brytyjskiego prawa.

A jak Ty Aniu sobie to zalatwilas (bo wnioskuje, ze nie zalatwialas przez LTC),
        i jak z pozwoleniem na prace? Ja tez sama zalatwialam sobie posade w hotelu w
        Manchester, ale niestety jak sie dowiedzieli o Polskim paszporcie ich entuzjazm
        na zatrudnienie mnie zmalal...nie chcialo im sie zalatwiac work permit, a jez.
        angielski znam bardzo dobrze bo studiowalam po angielsku za granica.
        • Gość: chris Re: LTC - LONDON TRAINING CENTRE IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.09.02, 23:36
          Problem w tym ze my Polacy jestesmy spoza Unii i to nas deprymuje na samym
          wstepie. Przepisy wizowe sa restrykcyjne, w porownaniu z takim Francuzem czy
          Wlochem nie masz szans chociazby z tego wzgledu. Polecam przyjazd do UK na
          wlasna reke do jakiejs szkoly jesykowej, tak dla podkladki dla wizy
          studenckiej, a potem mozesz robic co chcesz: szkola, praca, praktyki...
        • Gość: Ania Re: LTC - LONDON TRAINING CENTRE IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.09.02, 10:27
          Mnie tez chodzilo, jak ponizej Chrisowi, ze mozna to zalatwic jak juz
          przyjedziesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka