Dodaj do ulubionych

pierwsze USG

15.11.05, 23:53
Obserwuj wątek
    • paola_k2 Re: pierwsze USG 15.11.05, 23:54
      No I wysłałam za szybko smile Mam do Was pytanko. Czy pierwsze USG w UK wykonywane
      ok. 12 tygodnia jest robione dopochwowo czy przez brzuch? Niedługo mnie czeka i
      chciałabym wiedzieć jak będzie wyglądało.
      • basia313 Re: pierwsze USG 16.11.05, 00:56
        zdecydowanie przez brzuchsmile
        • paola_k2 Re: pierwsze USG 16.11.05, 10:49
          Bardzo dziekuję Ci za odpowiedź. Nie byłam pewna, nigdzie właściwie nie jest
          napisane jak wygląda badanie.
          • kingaolsz Re: pierwsze USG 16.11.05, 11:24
            Przez brzuch i radze isc z pelnym pecherzem, bo moga miec problem, zeby
            wszystko dobrze zobaczyc. U mnie w tej ciazy nie byl calkowicie pelen i
            niestety widok byl nienajlepszy.
            Czytalam gdzies, ze powinno sie wypic ok. litra wody na godzine przed badaniem.

Pozdr
            Kinga
            • violus73 Re: pierwsze USG 16.11.05, 12:17
              Kinga, to zalezy od szpitala. Ja w poprzednich 2 ciazach, to pierwsze USG mialam
              z wypelnionym pecherzem, co niezbyt milo wspominam, bo kolejka byla jak diabli i
              trzymaj tu przez jakis czassmile Ale tym razem, napisali ze nie musze miec pelnego
              pecherza, w co az trudno bylo mi uwierzyc i zadzwonilam zeby sie upewnic, i nie
              trzeba bylo, sprzet maja lepszysmile, tak ze luzik.
              • kingaolsz Re: pierwsze USG 16.11.05, 13:02
                To mialam podobnie. Tzn. w pierwszej ciazy tak sie opilam, ze bolalo , czekalam
                i ze lzami w oczach czekalam na koniec i wizyte w lazience wink
                A teraz wypilam za malo sad widac slaby sprzet mielli sad

Pozdr
                Kinga
                • paola_k2 Re: pierwsze USG 17.11.05, 19:37
                  Jestem już po badaniu. Pęchęrz miałam pełny, ale wytrzymałam. Dzidziusia było
                  widać doskonale, kręcił się i wiercił, ale wszystko zobaczyliśmy i dali nam 3
                  zdjęcia.
                  • magdapol75 Re: pierwsze USG 17.11.05, 20:23
                    USG dopochwowe wykonuja tylko w przypadku ciazy zagrozonej lub jak wykryja cos
                    nie tak u dziecka przy badaniu przez brzuch, wtedy wysylaja na dopochwowe do
                    specjalisty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka