paola_k2 Re: pierwsze USG 15.11.05, 23:54 No I wysłałam za szybko Mam do Was pytanko. Czy pierwsze USG w UK wykonywane ok. 12 tygodnia jest robione dopochwowo czy przez brzuch? Niedługo mnie czeka i chciałabym wiedzieć jak będzie wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_k2 Re: pierwsze USG 16.11.05, 10:49 Bardzo dziekuję Ci za odpowiedź. Nie byłam pewna, nigdzie właściwie nie jest napisane jak wygląda badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: pierwsze USG 16.11.05, 11:24 Przez brzuch i radze isc z pelnym pecherzem, bo moga miec problem, zeby wszystko dobrze zobaczyc. U mnie w tej ciazy nie byl calkowicie pelen i niestety widok byl nienajlepszy. Czytalam gdzies, ze powinno sie wypic ok. litra wody na godzine przed badaniem. Pozdr Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
violus73 Re: pierwsze USG 16.11.05, 12:17 Kinga, to zalezy od szpitala. Ja w poprzednich 2 ciazach, to pierwsze USG mialam z wypelnionym pecherzem, co niezbyt milo wspominam, bo kolejka byla jak diabli i trzymaj tu przez jakis czas Ale tym razem, napisali ze nie musze miec pelnego pecherza, w co az trudno bylo mi uwierzyc i zadzwonilam zeby sie upewnic, i nie trzeba bylo, sprzet maja lepszy, tak ze luzik. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: pierwsze USG 16.11.05, 13:02 To mialam podobnie. Tzn. w pierwszej ciazy tak sie opilam, ze bolalo , czekalam i ze lzami w oczach czekalam na koniec i wizyte w lazience A teraz wypilam za malo widac slaby sprzet mielli Pozdr Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
paola_k2 Re: pierwsze USG 17.11.05, 19:37 Jestem już po badaniu. Pęchęrz miałam pełny, ale wytrzymałam. Dzidziusia było widać doskonale, kręcił się i wiercił, ale wszystko zobaczyliśmy i dali nam 3 zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: pierwsze USG 17.11.05, 20:23 USG dopochwowe wykonuja tylko w przypadku ciazy zagrozonej lub jak wykryja cos nie tak u dziecka przy badaniu przez brzuch, wtedy wysylaja na dopochwowe do specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś