swiatelo 16.11.05, 19:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14420&w=32000044&a=32069979 co mi radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tato1 Re: mecza dzieci w szkole 16.11.05, 20:05 ..........Jezeli wodka przeszkadza w nauce............rzuc szkole......... Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club1 Re: mecza dzieci w szkole 16.11.05, 20:11 Dzisiejsi nieodpowiedzialni rodzice wszystko zwalają na szkołę - w myśł zasady: nauczyciel bierze za to pieniądze. A samemu to nie łaska pomęczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
anty_ertes Re: mecza dzieci w szkole 16.11.05, 21:51 Dzisiaj dowiedziałam się, że w szkole (podstawówka) u mojego dziewięcioletniego chrześniaka wywieszono listę dzieci, jak to zatytułowano, "odznaczających się wysoką kulturą osobistą". Z jego klasy zakwalifikowało się troje czy czworo dzieci, on nie, najwyraźniej jest niewychowanym gburem, jak pozostałe dwadzieścia osób. Reasumując - dzieci kulturalnych jest w szkole jakieś 20 procent, reszta to chamy i buraki. I teraz może ktoś mi wyjaśni, czemu ma służyć taka lista, o co chodzi, jakimi kryteriami można się kierować tworząc coś takiego...? Bo ja nie rozumiem za cholerę, po co to, najwyraźniej jestem ograniczona i się nie znam, chociaż w szkole uczę już jakiś czas. Pierwszy raz widzę coś takiego na oczy. Rozumiem listy stypendystów, rozumiem listy nagrodzonych w konkursach, ale tej "listy grzecznych" nie pojmuję. Młody chyba nie czuje się z tym najlepiej, zresztą nikt nie czułby się najlepiej, gdyby pośrednio uznano go za osobę, która cierpi na niedostatki kultury osobistej. Pociesza go jedynie to, że jest w większości Odpowiedz Link Zgłoś