Dodaj do ulubionych

POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!!

IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 16.10.02, 23:44
LUDZIE!!! KTORYM SIE UDALO I WYJECHALISCIE DAlEKO OD POLSKI I TEGO BALAGANU I
CI KTORZY Z TAKIEGO STANU RZECZY JESTESCIE ZADOWOLENI- PROSZE WAS, POMOZCIE
POPRZEZ WASZA WIEDZE I INFORMACJE WYEMIGROWAC I MI. BEDE WDZIECZNY ZA KAZDA
PRAWDZIWA I SPRAWDZONA INFORMACJE -CO ZROBIC ZEBY WYJECHAC (NIE NA WIZIE
TURYSTYCZNEJ) DO KANADY, USA, UK CZY GDZIEKOLWIEK INDZIEJ GDZIE POLAKOM Z
MOIM ZAWODEM WIEDZIE SIE LEPIEJ. CHETNIE NAWIAZE KONTAKTY Z LUDZMI ZWIAZANYMI
Z REHABILITACJA NA CALYM SWIECIE. MAM NADZIEJE, ZE ZECHCECIE DO MNIE NAPISAC
I PODZIELIC SIE SWOIMI DOSWIADCZENIAMI. POZDRAWIAm. MOJ ADRES

fizjoterapeuta@wp.pl

Obserwuj wątek
    • Gość: cracovian Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! IP: 9FBA5E* / *.bankofamerica.com 16.10.02, 23:50
      Bez turystycznej wizy nigdy nie wyjedziesz... Jak juz sie zdecydujesz na bycie
      turysta to wal na budowe na Jackowie, zarob troche kasy, zaplac za ozenek dla
      karty i po paru latach bedzie juz "normalnie" hehe...
      • Gość: ozpol Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! IP: *.proxy.aol.com 17.10.02, 00:01
        a pozniej zmien prace na bank of america i bedziesz mogl dawac dobre rady w
        godzinach pracy jak ten smok wawelski
        • Gość: cracovian Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! IP: 9FBA5E* / *.bankofamerica.com 17.10.02, 00:15
          Co ty... Ja bym bardzo chcial mieszkac w Chicago i do tego pracowac na budowie -
          fajne, duze miasto i do tego kupe szmalu bez podatkow mozna zbic jako "dachowy
          specjalista" smile Po co komu jakis bank i porady...
          • america Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! 17.10.02, 00:35
            Ok wiec masz same glupie dorady.

Pociesze cie masz b. dobry zawod na USA, z Kanada i Australia moze byc roznie.
            W Kanadzie znalem goscia z Polski z identycznym zawodem jak ty i pracuje w
            zawodzie a nie z ciulami w Jackowie, Sydni czy gdziekolwiek.
            Najwazniejsze zebys sie od ciulow trzymal z daleka to i nie bedziesz tyral jak
            oni czyli jak wol.

Wiec do rzeczy. Skontaktuj sie z ambasada USA ale na pismie zebys nie musial z
            burakami stac w 1000 osobowej kolejce. Dowiedz sie jakie egzaminy ci beda
            potrzebne aby ten dyplom zamerykanizowac troszke, pozniej szukaj pracy ale
            chyba nie przez e-mail, bo dzisiaj kazdy ciul nawet w afagnistanie ma kompa.
            Raczej snailmail jest dobra (znaczek i koperta z dobrze napisanym listem +
            resume)

Znajdz adresy, klinik i szpitali w USA na internecie.
            Jesli beda cie potrzebowac to cie sponsoruja na HB wize a poten na green card.
            Tak bylo ze mna ale w innym zawodzie.
            Pamietaj Ameryka jest bardzo dobrym krajem dla wyksztalconych ludzi a nie dla
            ciolkow z pendzlem.

Powodzenia

AMERICA
            • jajecznica1 Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! 17.10.02, 00:44
              Nie rozumiem po co chcesz wyjerzdazac ?????? przeciez "Polityka"" w zeszlym
              tygodniu wydrukowala obszerny artykul ze juz 60.000 Polakow z USA,Canady i
              Niemiec powrocilo do kraju maja dobra prace w zagranicznych firmach i chwala
              sobie !! - a ty ??? chcesz wyjezdrzac ??? - cos ci odbilo,teraz moda jest na
              powroty !!! wszyscy wracaja !!!
              • ro-beret Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! 17.10.02, 00:46
                jajecznica1 napisał:

> Nie rozumiem po co chcesz wyjerzdazac ?????? przeciez "Polityka"" w zeszlym
                > tygodniu wydrukowala obszerny artykul ze juz 60.000 Polakow z USA,Canady i
                > Niemiec powrocilo do kraju maja dobra prace w zagranicznych firmach i chwala
                > sobie !! - a ty ??? chcesz wyjezdrzac ??? - cos ci odbilo,teraz moda jest na
                > powroty !!! wszyscy wracaja !!!

Ano wracaja same siermiegi zyciowe co im nie wypalilo na zachodzie.
    • lolo27 Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! 17.10.02, 00:51
      <>Idz do cienkiego Lesia,on cie pocieszy.
      Albo do wiesniaka leppera,moze da ci prace na drodze.
    • jot-23 Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! 17.10.02, 00:52
      Gość portalu: fizjoterapeuta@wp. napisał(a):

> LUDZIE!!! POMOZCIE
      > > fizjoterapeuta@wp.pl

najlepiej zrobisz, jak zaczniesz czytac stare watki, byle tego sporo w
      ostatnich 6-ciu miesiacach, z masa dobrych informacji, ciagle aktualnych, nt
      wyjazdow do australii, nowej zelandii, kanady i usa.
      • Gość: OZPOL Zostawcie faceta w spokoju IP: *.proxy.aol.com 17.10.02, 01:49
    • Gość: up Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! IP: *.rasserver.net 17.10.02, 04:18
    • Gość: deedee Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.02, 04:27
      Ostatnio rzad kanadyjski wprowadzil powazne obostrzenia w polityce
      imigracyjnej, takze jesli nie masz bliskiej rodziny, to mozna praktycznie
      zapomniec. ale zajrzyj sobie na www.cic.gc.ca/
      Jak jest z emigracja do innych panstw, nie wiem. Slyszalem, ze stosunkowo
      prosto mozna wyjechac do Australii. www.immi.gov.au/
      Panstwa, ktore importuja mieszkancow, maja bardzo przyzwoite serwisy
      informacyjne dostepne w Internecie.
      • Gość: gadula Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! IP: *.sympatico.ca 17.10.02, 04:29
        Gość portalu: deedee napisał(a):

> Slyszalem, ze stosunkowo prosto mozna wyjechac do Australii.

To prawda, ozpola i meza wpuscili.
        • Gość: leosia losowanie IP: 130.68.2.* 17.10.02, 05:18
          Wez udzial w losowaniu
          Podobno nawet glupi ma szczescie.

Teraz sie zaczelo Losowanie na ---zielona karte do USA
          wysylasz aplikacje - zdjecie -
          ale czy masz ---przynajmniej srednie wyksztalcenie?
    • Gość: PawelD Au - prosto... IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 17.10.02, 11:54
      (bylo ale..) zwroc sie do ambasady po 'emigration kit'

albo zajrzyj na www.immi.gov.au/

tam znajdziesz wszystko...

(ale wszedzie moze byc roznie...)

powodzenia

Pawel
      • don5 Re: Au - prosto... 17.10.02, 17:33
        Gość portalu: PawelD napisał(a):

> (bylo ale..) zwroc sie do ambasady po 'emigration kit'
        >
        >
        > albo zajrzyj na <a
        href="http://www.immi.gov.au/"target="_blank">www.immi.gov.a
        > u/</a>
        >
        >
        > tam znajdziesz wszystko...
        >
        > (ale wszedzie moze byc roznie...)
        >
        > powodzenia
        >
        > Pawel

Z Australia radzil bym ostroznie.

1. To koniec swiata, wylatujesz na swieta ladujesz na sylwestra.
        2. Bardzo drogie wizy i depozyty(?) na opieke zdrowotna
        3. Male perspektywy na dobra prace w szczegolnosci z polskim wyksztalceniem
        dla przykladu PawelD ktory macal sie z doktorem handluje domkami zamiast
        cos kreowac na univerku.
        4. Drogie zycie a zarobki nie za wielkie (wieksze niz w Polsce) w szczegolnosci
        gdy bedziesz musial ukladas towar w Coles albo Bi-Lo.
        5. Gorace lata, zimne zimy (bez mrozow ale do kosci)

Wybor jest twoj, ale proponowal bym USA przynajmnie bedziesz mial z czym wrocic
        do Polski kiedys a nie bedziesz zyl przyroda, ogrodami i innymi narcyzmami
        natomiast w banku 0$.

don5
    • Gość: PG Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! IP: 159.231.71.* 17.10.02, 20:58
      Gość portalu: fizjoterapeuta@wp. napisał(a):

> LUDZIE!!! KTORYM SIE UDALO I WYJECHALISCIE DAlEKO OD POLSKI I TEGO BALAGANU I
      > CI KTORZY Z TAKIEGO STANU RZECZY JESTESCIE ZADOWOLENI- PROSZE WAS, POMOZCIE
      > POPRZEZ WASZA WIEDZE I INFORMACJE WYEMIGROWAC I MI. BEDE WDZIECZNY ZA KAZDA
      > PRAWDZIWA I SPRAWDZONA INFORMACJE -CO ZROBIC ZEBY WYJECHAC (NIE NA WIZIE
      > TURYSTYCZNEJ) DO KANADY, USA, UK CZY GDZIEKOLWIEK INDZIEJ GDZIE POLAKOM Z
      > MOIM ZAWODEM WIEDZIE SIE LEPIEJ. CHETNIE NAWIAZE KONTAKTY Z LUDZMI ZWIAZANYMI
      > Z REHABILITACJA NA CALYM SWIECIE. MAM NADZIEJE, ZE ZECHCECIE DO MNIE NAPISAC
      > I PODZIELIC SIE SWOIMI DOSWIADCZENIAMI. POZDRAWIAm. MOJ ADRES
      >
      > fizjoterapeuta@wp.pl
      >
      Przepisy emigracyjne stale sa zmieniane, wiec nie wiem do konca jakie mialbys
      szanse na Kanade. Jezeli znasz biegle angielski lub francuzki i masz tutaj
      rodzine, to masz duzo szanse. Bez rodziny tutaj juz trudniej, a bez rodziny i
      bez znajomosci przynajmniej jednego jezyka (ale biegle) to juz bardzo trudno.
      Ale z drugiej strony, dlaczego USA, Kanada, Australia ? Mysle, ze z perspektywa
      wejscia do Unii, akurat fizjoterapeuta mialby pewnie duze szanse na znalezienie
      legalnej pracy powiedzmy w Holandii lub w ktoryms z krajow skandynawskich.
      • don5 PG marzeniami sie nie da zyc 17.10.02, 21:50
        Z ta Europa to ciagle mrzonki na daleka przyszlosc a jesc juz trzeba dzisiaj.
        • Gość: PG Re: PG marzeniami sie nie da zyc IP: 24.156.209.* 18.10.02, 05:45
          don5 napisał:

> Z ta Europa to ciagle mrzonki na daleka przyszlosc a jesc juz trzeba dzisiaj.

Nie bardzo rozumiem jaki jest sens tej wypowiedzi. Przeciez zalatwienie
          emigracji do Kanady czy Australii nie trwa jeden dzien czy tydzien (a jesc
          trzeba dzisiaj), to jest wielomiesieczna procedura. Pomijajac juz drobny fakt,
          czy dany kandydat w ogole ma szanse na emigracje do Kanady (jak pisalem, bez
          bieglej znajomosci jezyka i rodziny tutaj, emigracja moze byc niemozliwa).
          I nie wiem czy z ta Europa to sa takie mrzonki. Bardzo wielu Polakow wyjezdza w
          juz w tej chwili do (legalnej) pracy w Holandii i krajach skandynawskich.
          Przykladowo, lekarze, pielegniarki, psycholodzy...akurat fizjoterapeuta tez
          chyba prace moglby znalezc...nie mowiac juz o tym, ze w Unii bedziemy w 2004 i
          wtedy bedzie jeszcze mniej przeszkod...trzeba tylko miec troche wiary w swoje
          mozliwosci ...
    • Gość: Bolo Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! IP: proxy / 193.212.132.* 17.10.02, 21:51
      W Norwegii chca ludzi do opieki zdrowotnej i tym podobnych. Znam osobiscie pare
      pielegniarek, ktore tu niedawno zladowaly. Nie jest to nowa historia i bylo o
      tym glosno juz jakis czas temu. Wtedy postawili dosyc ostre warunki ale jak
      zobaczyli, ze troche przesadzili to chyba juz nie jest tak zle. Trzeba sie
      jednak nauczyc norweskiego. Na poczatek dobrze jest znac go chociaz na poziomie
      podstawowym. To zwieksza szanse. Moja kumpela ze skandynawistyki w Gdansku daje
      korki dwom fizjoterapeutom, ktorzy maja plan wyjechac do N.

Lykke til!
    • Gość: capac Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! IP: 209.234.157.* 18.10.02, 04:21
      chcesz wyjechac i zeby ci pomoc? A dlaczego np ja mam ci
      pomagac? Widzisz, tu w Ameryce to kazdy sobie rzepke
      skrobie i takich jak ty piszacych duzymi literami mamy
      bardzo gleboko w powazaniu. Wiesz, jak ty latales na
      kursy w ugniataniu korzonkow nerwowych to
      ja 'urzadzalem' sie z rodzina, a wlasciwie dwoma. I
      tysiace innych ze mna. Potem niektorzy podjeli rozne
      decyzje: a moze tam lepiej i wrocili. Niektorzy wrocili
      tu i tam a ty jak sierota prosisz o jalmuzne zamiast
      poczytac. Jeszcze zebys chociaz byl listonoszem przed
      emerytura albo mloda lekarka-dentystka-dziewica. Nie,
      tym razem nam sie fizykujacy trafil. Acha, zeby Rob nie
      powiedzial ze sie 'zachowuje', to zycze ci wszsytkiego
      najlepszego. Naprawde.

PS mam nadzieje, ze masz stolik skladany z ktorym
      wszedzie chodzisz, tak na wszelki wypadek.
    • Gość: Bas Re: POMOZCIE MI WYJECHAC Z POLSKI!!! IP: *.kawiarenka.gorzow.pl 18.10.02, 22:03
      Jestem lekarzem.Mi sie udalo wyjechac do Szwecji poprzez dogadanie sie z
      zainteresowanym szpitalem.Adresy mozna znalezc dzieki wyszukiwarkom w
      internecie.Najlepiej wysylac listy masowo na znalezione adresy-mysle ,ze jakis
      szpital na pewno odpowie-zakladajac,ze chcesz pracowac w zawodzie
      fizjoterapeuty.Wiem,ze na terenie Europy kadr medycznych szuka cala
      Skandynawia,Anglia,Holandia,Wlochy.W Szwecji ,jesli szpital jest Toba
      zainteresowany sami oplaca Ci kursy jezykowe i sprawy organizacyjne zwiazane z
      przeprowadzka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka