Dodaj do ulubionych

Mam prosbe !!!!!.....

17.11.02, 11:11
Coraz wiecej pokazuje sie na rynku miesa z kangorow, pewnie z uwagi na brak
zagrozenia BSE. Wiec mam prosbe, czy moze znacie jakies przepisy na
przygotowanie tego specjalu, np.pieczen lub potrawke z kangura.
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: Mam prosbe !!!!!..... IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 17.11.02, 11:48

o kangurzym miesie wiem malo, lecz mieso strucia jest (o dziwo) delikatne.
      w Niemczech jest Farma strusiow, farmer wydal nawet ostatnio ksiazke o
      hodowaniu itd.
      chyba nawet tez cos tam pisze na temat jakosci miesa. Mam ta ksiazke, wiec
      jesli jestes zainteresowany....
    • ozpol Tak samo sie robi jak kazde czerwone.. 17.11.02, 12:04
      .. z zasady jest to serwowane jak poledwica czy steak. Nalzy uwazac co to jest
      z jakiej czesci ciala, bo moze byc dosyc twarde. Dobrze wsadzic w marynate -
      olej, cytryna i przyprawy i przypiec jako steak. Wbrew pozora tego miesa tak
      latwo sie nie kupi w sklepach ale jet kilka restauracji serwujacych.
      Raczej polecalbym mieso z dzikiego bawola wodnego - cos pieknego.
      • Gość: Artur bajery ze stoiska miesnego :) IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 17.11.02, 12:34

...dziki bawol wodny! he he,
        czy ty ozpol od nas, tu w Europie, nie wymagasz za duzo? smile
        • ozpol Czyzby Europa nie byla tym rajem delikatesow.. 17.11.02, 12:40
          Gość portalu: Artur napisał(a):

>
          >
          > ...dziki bawol wodny! he he,
          > czy ty ozpol od nas, tu w Europie, nie wymagasz za duzo? smile

No ty mi chcesz zepsuj obraz tego centrum dobrego smaku i wyszukanych
          delikacji.. a Ty taki tekst .. to u was nie kupisz fileta z rekina czy jaj
          kangurzych (no pomalowanych) albo steak'a z dzikiego bawola wodnego!!!!!
          To co wy tam macie u rzeznika - wolowina, wieprzowina i kurczaki tylko
          No coz to za zycie..
          Ide do lodowki i przegryze bulke z NZ maslem i lososiem z Tasmanii
          • Gość: Artur Re: Czyzby Europa nie byla tym rajem delikatesow. IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 17.11.02, 13:04
            ozpol napisał:

> Gość portalu: Artur napisał(a):
            >
            > >
            > >
            > > ...dziki bawol wodny! he he,
            > > czy ty ozpol od nas, tu w Europie, nie wymagasz za duzo? smile
            >
            >
            > No ty mi chcesz zepsuj obraz tego centrum dobrego smaku i wyszukanych
            > delikacji.. a Ty taki tekst .. to u was nie kupisz fileta z rekina czy jaj
            > kangurzych (no pomalowanych) albo steak'a z dzikiego bawola wodnego!!!!!
            > To co wy tam macie u rzeznika - wolowina, wieprzowina i kurczaki tylko
            > No coz to za zycie..
            > Ide do lodowki i przegryze bulke z NZ maslem i lososiem z Tasmanii

.....................
            chyba jeszcze twojego koali nie pozarles w brutalny i krwawy sposob.

eeee, lososiem to mi tu nie zablyszczysz.

ja ci na to...hm...co bys powiedzial na polska kielbase zywiecka? no wiesz,
            taka dobrze uwedzona i naczosnkowana, heeee? i co ty na to? moze zrazy z
            dziobaka?
            Pozdr.

• xurek Re: Czyzby Europa nie byla tym rajem delikatesow. 17.11.02, 15:24
            wiec jest kangur, jest strus, jest krokodyl i rekin tez. Ale dziki bawol wodny
            jest tylko w programach przyrodniczych w telewizji. Losos jest chyba wszedzie
            na swiecie. Poza tym sa coraz to dziwniejsze owoce, z ktorymi nie wiadomo co
            poczac.

Xurek
            • _igor do Xurka 17.11.02, 15:27
              Z jakim owocem masz problem , moze podesle instrukcje obslugismile)
              • xurek Re: do Xurka 17.11.02, 15:36
                sprawa jest skomplikowana, bo nawet nazw niektorych nie pamietam, ale sproboje:

jeden wyglada jak sielona grubo-gabczasta rozgwiazda. Drugi wyglada jak
                skrzyzowanie pomaranczy z pomidorem (skora raczej jak pomidor, kolor jak
                pomarancza i jest twardy). Potem cos, co wyglada jak zdeformowana zolta gruszka
                i nazywa sie (u nas) Quitten. Jak bede znow w sklepie to zapisze sobie nazwy.

Xurek
        • Gość: jerseyboy Re: bajery ze stoiska miesnego :) IP: *.ipt.aol.com 17.11.02, 16:48
          Gość portalu: Artur napisał(a):

>
          >
          > ...dziki bawol wodny! he he,
          > czy ty ozpol od nas, tu w Europie, nie wymagasz za duzo? smile
          We Wloszech to bardzo popularne zwierze, z ich mleka robi sie prawdziwa mozzarelle
    • _igor Artur ........ 17.11.02, 14:53
      jesli jestes juz szczesliwym posiadaczem tego bialego kruka , badz tak uprzejmy
      i wpisz do watku jakies dwa specjaly, pomin jaja z uwagi na ich wielkosc.I tak
      najpierw strusie, kangury a pozniej moze nawet .....
      • Gość: Artur Re: Artur ........ IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 17.11.02, 15:12

te ksiazki, ktore mam te tematy, sa to ksiazki raczej dla hodowcow.

Oprocz tego z takich alternatyw, mam podobna (z tej serii) o Lamach i Alpkach.
        Musze je jednak dokladniej przejzej, co tam jest na temat jakosci miesa itd.
        co za czasy.
        • ozpol Menu z Alice Spring - specialnosc "dziczyzna".. 18.11.02, 01:49
          To jest przyklad z meniu ze Steakhouse i Alice Springs specjalizujacego sie w
          tzw dziczyznie - maja tez mieso z wielblada.
          Dobrego apetytu zycze

APPETISERS
          Crocodile Vol au Vent - Served in a garlic and cream sauce and a pastry case
          $14.50 / $20.50
          Smoked Kangaroo & Emu - On salad greens and tomato salsa $14.50 / $20.50
          Prawn Cocktail - With a traditional cocktail sauce $17.00 / $29.00
          Deep Fried Camembert - On a bed of cumberland sauce $14.50 / $20.50
          Barra Cakes - Spicy Barramundi fish cakes, with a sweet chilli sauce $13.95 /
          $22.50
          Spaghetti Bolognaise - Topped with grilled cheese $12.95 / $17.50
          • krolewna_sniezka mam prosbe ozpol 18.11.02, 01:54
            przestan pisac na tym forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka