feluisak 11.02.06, 16:59 wyraznie panuje tu gleboko zakorzenione przekonanie, ze szpieguja. Ja nie rozumiem w jakim celu. Czy ktos moglby mi to wytlumaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weldak1610 Re: Po co polskie sluzby szieguja Polnie 11.02.06, 17:26 moga mnie szpiegowac zezwalam im na to Odpowiedz Link Zgłoś
50v1 Re: Po co polskie sluzby szieguja Polnie 14.02.06, 23:08 weldak1610 napisała: > moga mnie szpiegowac > zezwalam im na to Ty moze zezwalasz ale inni maja pelne gacie, cale zycie pod wiatr, wczesniej o tym mogli pomyslec, a mją sie czego bac, znowu przyjdzie zaczynac od sprzatania, moze to taka kara za grzechy przeszlosci??? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mlota_nie_robota wiesz, mnie to nie dziwi, zaraz ci wytlumacze 11.02.06, 18:38 Mnie o powiedzial moj psychiatra a teraz ja tobie ZA DARMO to powiem. Jak sie caly dzien tarzasz w azbescie to i nic dziwnego ze odrobinka kapnie na mozg. Przyjmij te kapke ze spkojem. feluisak napisał: > wyraznie panuje tu gleboko zakorzenione przekonanie, ze szpieguja. > Ja nie rozumiem w jakim celu. > Czy ktos moglby mi to wytlumaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Po co polskie sluzby szieguja Polnie 14.02.06, 23:15 feluisak napisał: > wyraznie panuje tu gleboko zakorzenione przekonanie, ze szpieguja. > Ja nie rozumiem w jakim celu. > Czy ktos moglby mi to wytlumaczyc? Jak feluisak mnie wytlumaczy, dlaczego szpiegowali przedtem, to postaram sie sprecyzowac dlaczego szpieguja nadal. Jedno narazie rozumiem; prawa PRL-u nadal istnieja. Tow. nie zgineli. W kosmos ich nie wyslali. Chyba gruchy nie wala- a moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Re: Po co polskie sluzby szieguja Polnie 14.02.06, 23:55 Modnym słóweczkiem jest "postkomunizm" czyli niby taki schyłkowy, ale jeszcze niezupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Po co polskie sluzby szieguja Polnie 15.02.06, 00:28 filipek.us napisał: > Modnym słóweczkiem jest "postkomunizm" czyli niby taki schyłkowy, ale jeszcze > niezupełnie. "postkomunista" to taki trochę przygłupi; głupawy - Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Jest jeszcze "former..." 15.02.06, 00:33 Kaczynski, a conservative former Solidarity activist jailed by the communists in the 1980s, took over in December from former communist Aleksander Kwasniewski.<a href="customwire.ap.org/dynamic/stories/U/US_POLAND? SITE=WIMIL&SECTION=POLITICS&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2006-02-09-04-59- 05">Kaczynski, a conservative former Solidarity activist jailed by the communists in the 1980s, took over in December from former communist Aleksander Kwasniewski.</a> Odpowiedz Link Zgłoś
tow.kapelan Obecna generalicja L oops WP 06.03.06, 19:48 www.mon.gov.pl/artykul_wiecej.php?idartykul=1474 www.mon.gov.pl/strona.php?idstrona=5&idn=1_2_2 Generalny Zarząd Dowodzenia i Łączności (P-6) gen. dyw. Stanisław Krysiński www.mon.gov.pl/strona.php?idstrona=4&idn=1_2_1 "Siłą rzeczy w resorcie obrony narodowej eksploatowanych jest ponad 100 różnych systemów IT zbudowanych w różnych okresach w oparciu o dostępne wówczas standardy. Integracja takich rozwiązań możliwa jest tylko w ograniczonym zakresie lub wręcz niemożliwa" - wyjaśnia płk Wiesław Krawczyński, szef Oddziału Informatyki w Generalnym Zarządzie Dowodzenia i Łączności P6. gov.computerworld.pl/artykuly/50640.html www.wzu.pl/pl-aktualnosci.htm Odpowiedz Link Zgłoś
polacks Re: Po co polskie sluzby szieguja Polonie 14.02.06, 23:19 Bo sa ciekawi jak mozna za tak szmaciana robote zaprzedac sie obcym . No wiesz , rzucasz psu ochlapa a on merda ogonem , tylko z ta roznica ze tu mamy doczynienia prawie z homosapiens . Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Po co polskie sluzby szieguja Polonie 15.02.06, 00:57 polacks napisał: > Bo sa ciekawi jak mozna za tak szmaciana robote zaprzedac sie obcym . > No wiesz , rzucasz psu ochlapa a on merda ogonem , tylko z ta roznica > ze tu mamy doczynienia prawie z homosapiens . > Łoł, co za mądra odpowiedź. "Za tak szmacianą robotę" co za palant, hehehe. Polonia zasiedlona od lat w swoich krajach, często gęsto nieźle ustawiona finansowo jest niczym w porównaniu do masy rodaków zapierdzielających za grosze po całej UE, tylko dlatego że ich własny kraj, nie jest wstanie zabezpieczyć w pracę. Może by tak służby zainteresowały się opinią rodaków masowo szukających lepszego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
50v1 Re: Po co polskie sluzby szieguja Polonie 15.02.06, 01:39 Moze tam nalezy zapytac www.fin.gc.ca/ zapewne otrzymacie wyczerpujaca odpowiedz, wielu z Missaaugi wie o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mordechai-w-ogrodzie Re: Po co polskie sluzby szieguja Polnie 15.02.06, 02:55 cieplo, nudno a taki jeden z drugim madry polonista powie jak zarobic miliony. Oni tez tak chca. Odpowiedz Link Zgłoś
terra-nova Re: Po co polskie sluzby szpieguja Polonie 15.02.06, 05:00 Po co? Nie moga sobie darowac, ze co poniektorzy wymkneli sie spod kontroli, niezle ulozyli sobie zycie i bez calowania obcych doop zyja dobrze i dostatnio. Tego przeciez nie mozna wybaczyc. Stare ruskie przyzwyczajenie, stara ruska mentalnosc. Robia wiec co moga, lacznie z tworzeniem konkursow literackich na najlepsze utwory emigracyjne, zeby tylko dowiedziec sie o Polonii czego sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
moped jak ktos chce byc etnikiem to wie czego oczekiwac 15.02.06, 21:28 Juz dawno stwierdzilem, ze tylko luzery trzymaja sie jakis tam organizacji polonijnych, parafi i tesknia za kapusta, kielbasa i pieprzona wodeczka.... Napuszeni prezydenci organizacji polonijnych oraz podobne im polglowki przescigaja sie w swojej urojonej "polskosci" ktora i tak do niczego nie prowadzi... za wyjatkiem smrodu etnicznego. Tancza jakiegos tam oberczaka z okazji jakis tam rocnzic, urzadzaj akademie i zjawiaja sie ciemne typy nie wiadomo skad przylazly.. Widzalem takich ludzi zjawiajacych sie nie wiadomop skad. Od czasu do czasu ktos mi tam opowiada jaka to nastpena checa sie wydarzyla ... a mnie to wszystko g.o.w. n.o. obchodzi... Daltego sbeckie szczury chca sie dowiedziec, zamecic i doniesc nie wiadomo komu i poco... coz..jak kto che byc etnikiem to bedzie mial etniczna amosferke.... Odpowiedz Link Zgłoś
anthonette Re: Po co polskie sluzby szieguja Polnie 20.02.06, 03:22 a slyszysz tez glosy? Odpowiedz Link Zgłoś
duncan83 Re: Po co polskie sluzby szieguja Polnie 22.02.06, 15:54 Because they want to use your beautyful brains Hahahaha Zabijcie się - dobrze Wam to zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
tow.kapelan Re: Po co polskie sluzby szieguja Polnie 06.03.06, 17:31 feluisak napisał: > wyraznie panuje tu gleboko zakorzenione przekonanie, ze szpieguja. > Ja nie rozumiem w jakim celu. > Czy ktos moglby mi to wytlumaczyc? polonia.pap.pl/2005/06/20050616102520.html www.google.com/search?q=akta+%22Systemu+Polonia%22 Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 [...] 06.03.06, 23:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś