Dodaj do ulubionych

zakup majtek

20.02.06, 17:23
No i co z przymierzaniem ich w sklepie? Chodzi mi nie o takie zapakowane ale
np. takie wiszace na wieszaczkach.
Obserwuj wątek
    • sugar_mami Re: zakup majtek 20.02.06, 17:31
      no nie..znowu cos nie tak wcisnelam...dobra jestem w tym

no ale do rzeczy..bylam wczoraj w Topshop-ie i spodobaly mi sie takie
      majteczki. Problem w tym, ze byly one w rozmiarach S/M i M/L i badz tu madry.
      Zapytalm sie ekspedientki czy moge przymierzyc a ta pokrecila glowa i kazala
      kupic S/M jako, zem z dosc szczuplych. Gacie niby pasuja ale nie jestem na 100%
      przekonana czy M/L lepiej by mi nie pasowaly.

Podobnie w wielu innych sklepach wdchodzac do przymierzalni majtki z reguly
      trzeba zostawic na zewnatrz. Dla mnie rzecza jasna jest, ze bielizne zaklada
      sie na bielizne a nie inaczej.

No i jak to jest z tym przymierzaniem majtek. Naprawe tyle razy juz kupilam za
      male lub za duze, zwlaszcza, ze numeracja numeracji nie rowna. No a te fajnie
      majteczki wcale takie tanie nie sa.

Sorki, za trywialnosc tematu.

sugar
    • eballieu Re: zakup majtek 20.02.06, 17:32
      Odkad zaczelam nosic biustonosze, to zakupy robie zawsze w tym samym sklepie.
      tam wszystkie doly wisza na wieszaczkach. Nigdy nie czulam potrzeby
      przymierzenia. Niesamowite jest to, ze od tych nastu lat zawsze obsluguje mnie
      ta sama babeczka! Ona ma miare w oczach, ngdy sie nie pomylila. Ale gdy kupuje,
      to zawsze biore pudelko zapakowane jeszcze "fabrycznie".
      Przymierzam doly strojow kapielowych. Te sa niby wyklejone, jednak zawsze
      przymierzam na wlasne majtkiwinkI piore przed pierwszym zalozeniem.
      • eballieu Re: zakup majtek 20.02.06, 17:36
        I to wcale nie jest trywialnosc tematu Sugar. Ja ze wzgledu na to jak wazne
        jest to dla mnie, chodze zawsze do tego samego sklepu. Ze wzgledu na ich
        doskonala obsluge, a poza tym maja to co lubie. Ale obsluga jest po prostu
        genialna.
        Ja bym bez tej babeczki nie umiala kupic biustonosza. Ona dobiera doskonale.
        Nie wiem czy odmowilaby mi przymierzenia majtek, nigdy sie o to nie pytalam.
        • maja92 Re: zakup majtek 20.02.06, 17:58
          powiem szczerze, ze nigdy sie nie spotkalam z przymierzaniem majtek - staniki
          to i owszem, ale majtek to nigdzie nie pozwolili.
          Jezeli kupuje pieciopak z M&S za €8 to nawet mi az tak bardzo nie zalezy na tym
          przymierzaniu....ale jak ladna bielizne, gdzie same gatki kosztuja te €25 to
          chcialabym "wyprobowac" w sklepie, ale nie chca pozwolic;-( nawet te "wyklejone"

Oh, Szugar...ale temat, jak rzeka....a w Polsce mozna przymierzac....bo nie
          pamietam....
          • sugar_mami Re: zakup majtek 20.02.06, 18:28
            W Polsce to szczerze mowiac chyba nie smialabym sie zapytac wink To tak zartem,
            ale jak jest na prawde to nie wiem. Ciekawa za to jestem jak jest ze zwrotem
            zakupionych majtek jak sa nie uzywane czyli z metka (no ale wlasnie chodzi
            znowu o te niezapakowane).

sugar
            • maja92 Re: zakup majtek 20.02.06, 18:35
              Mi nie chcieli przyjac gatek - M&S - nawet z metka i wklejeniem. Maz mi kupil
              komplet g-string + stanik rozmiar 16, gdy ja 8, w porywach 10 jestem. Stanik
              wzieli spowrotem, ale majtek nie - moge je sobie teraz zalozyc i nad ramionami
              przelozyc, by sznureczek miedzy kolanami sie nie dyndalwink)))))
              a takie sexy mialy byc - czerwona koronka z diamencikamiwink)))))))))
              • hanula Re: zakup majtek 21.02.06, 01:13
                A mnie ostatnio w M&S przyjęli bez najmniejszego problemu. Ja zawsze kupuję na
                rozmiar, więc tylko chwyciłam wieszaczek w odpowiednim rozmiarze i kupiłam nie
                oglądając. A one na tych wieszaczkach takie pozaginane są, wyglądają na małe.
                Przychodzę do domu, patrzę - a to gatki gigant! Parę dni później poszłam i
                wymieniłam.
            • eballieu Re: zakup majtek 20.02.06, 20:15
              Sugar, nie rozumiem zartu - czemu bys sie nie smiala spytac?
              • sugar_mami Re: zakup majtek 20.02.06, 20:37
                A to ze wzgledu na moje beznadziejne doswiadczenia z ekspedientkami w sklepach.
                Na szczescie coraz mniej takich sklepow, ktore omijam szerokim
                lukiem...niestety wroclawski Feniks i Astra jeszcze malo reformowane sad A mam
                tam najblizej....tz. jak juz odwiedzam swoje dawne miasto.

sugar
                • eballieu Re: zakup majtek 21.02.06, 08:32
                  Jesli mowa o Feniks i Astra, to juz wiem co masz na mysli.
                  Smiem doniesc, ze w Feniksie na Starym Miescie bez zmian wink
                  Ale poza tym, to nic nie jest w stanie odstraszyc mnie od Wroclawia.
    • ewunia_uk Re: zakup majtek 20.02.06, 21:41
      Przyznam sie, ze mnie tez sie nigdy nie zdazylo mierzyc majtek, wiec nawet nie
      wiem, czy jest to dopuszczalne. Ale ja mam chyba dosc dobre "oko" jesli chodzi
      o te sprawy, ewentualnie przykladam rzeczone majtki do swoich wlasnych bioder
      (w ubraniu) i sprawdzam, gdzie wypadaja boczne szwy. Mam kilka firm
      bieliznianych, o ktorych wiem, ze rozmiary na mnie pasuja, i ich sie trzymam.
      • natalia.brzeska Re: zakup majtek 20.02.06, 22:35
        W Polsce też majtek nie można przymierzać. To jest po prostu niehigieniczne.
        Ok, Ty przymierzasz na swoją bieliznę, ale jaką masz pewność, ze kobieta przed
        Tobą też tak robiła?

Wyobraź sobie, że jesteś właścicielem sklepu, dajesz komuś do przymierzenia
        majtki, a oni oddają Ci brudne...

Mogłabym wiele pisac o cuchnących babach chcących mierzyć staniki czy majtki,
        jednak oszczędzę Wam tych historii.

• sugar_mami Re: zakup majtek 20.02.06, 23:07
          No a co, ty kupujesz stanik tak 'na oko'?

Kostiumy kapielowe tez sie przymierza. Nie pisze, ze fajnie jest kupowac majtki
          mierzone po 'cuchnacych babciach' (a tak w ogole to wszystkie babcie sa dla
          ciebie cuchnace czy tylko te czyjes?) tyle, ze nie fajnie jest mi kupowac
          towar, ktory nieraz zdaje sie nie pasowac i tyle.

sugar
          • sugar_mami Re: zakup majtek 20.02.06, 23:10
            oj..sorki zle przeczytalam, nie o babciach byla mowa...tylko o cuchnacych
            babach...ciekawe kto sie zalicza do takiej kategorii?

sugar
            • natalia.brzeska Re: zakup majtek 21.02.06, 08:36
              sugar_mami napisała:

> oj..sorki zle przeczytalam, nie o babciach byla mowa...tylko o cuchnacych
              > babach...ciekawe kto sie zalicza do takiej kategorii?
              >

Rodzice mają sklepy z bielizną, więc o cuchnących babach trochę wiem.

"ciekawe kto sie zalicza do takiej kategorii?"
              Chyba nie pytasz serio? Nie obcowałaś nigdy z "cuchnącymi babami"???
              • edavenpo Re: zakup majtek 21.02.06, 11:57

Stanik bez przymierzania? Jakos tego nie widze. Rozmiar rozmiarowi nierowny
                szczegolnie ze b. czesto zalezy to od tego z czego uszyty jest stanik.

Majtow nie przymierzam, biore na oko.
                • maja92 Re: zakup majtek 21.02.06, 12:03
                  Staniki mozna przymierzac i wymieniac bez problemow...bo nawet jezeli rozmiar
                  dobry to nie kazdy fason pasuje....
              • eballieu Re: zakup majtek 21.02.06, 13:24
                Natalia, niech w takim razie napisza przed drzwiam "cuchnacym babom
                dziekujemy". Bedzie po klopocie.
                Przeciez moga sobie wybrac klienta. Moze ciut mniej zarobia, ale bedzie jeden
                powod mniej do uraganiawink
                Albo i inne rozwiazanie - sklep, w ktorym ja kupuje po prostu ma po kazdym
                modelu do przymierzania. Kiedy zdecydujesz sie juz na jakis, pani przynosi nowy
                biustonosz, ktory ogladasz czujnym okiem i mierzysz go - odpowiada - jest twoj
                smile
                • hanula Re: zakup majtek 21.02.06, 20:22
                  > Natalia, niech w takim razie napisza przed drzwiam "cuchnacym babom
                  > dziekujemy". Bedzie po klopocie.

No i co, będą wszystkie klientki obwąchiwać? W okolicach majtek? Rany, to może
                  już lepiej psa wytresować i przywiązać przy drzwiach? Przynajmniej nos ma na
                  odpowiedniej wysokości. Bo jakby mnie przy drzwiach witał właściciel na
                  czworakach, to nie wzięłabym od niego majtek nawet za darmo.
    • wanilia25 Re: zakup majtek 21.02.06, 15:40
      niech zostanie tak jak jest czyli zakaz przymierzania akurat tej części
      bielizny smile.... choćby nawet ktoś przymierzał majtki na majtki .....eeee.... No
      tak, a gdyby faktycznie nie pasowały ? Przymierzyłam w domu i kicha, nie mój
      rozmiar, choć na opakowaniu niby mój ?! I co z takim fantem ? No, przecież nikt
      mi je nie przyjmnie, jak zażądam reklamacji, no nie ?
      Hm.... oto jest pytanie.....
      Pozdrawiam smile
      • eballieu Re: zakup majtek 21.02.06, 17:07
        Podaj dalej - w prezencie komus, moze byc nawet bez okazjismile
        Ja nosze 38, gdyby ci zbywaly kiedys jakieswink
        • maja92 Re: zakup majtek 21.02.06, 17:28
          albo zrob jak ja - moje g-stringi od meza zawiazuje na supelkiwink))))
          • jagienkaa Re: zakup majtek 21.02.06, 18:06
            a gdzie robisz ten supełek?wink
            • m_anee Re: zakup majtek 21.02.06, 18:33
              co do gatek...kiedys w allders kupilam 5 pak i w wdomu okazalo sie ze sa
              rozmiary wymieszane i oddalam bez problemu, ale przy kupnie zawsze sie
              zastanawiam co czy kto tego dotykal...haha
            • maja92 Re: zakup majtek 21.02.06, 20:36
              jagienkaa napisała:

> a gdzie robisz ten supełek?wink

%%%%%%%%%%%%
              na doopiewink))))))))
              a pozniej Pan Maz musi go zebami rozszarpywac - taka gra przedwstepnawink))))))
        • sugar_mami Re: zakup majtek 21.02.06, 20:42
          tylko, ze one pewnie byly juz mierzone smile

sugar
          • sugar_mami Re: zakup majtek 21.02.06, 20:44
            to bylo do eballieu.

sugar
            • eballieu Re: zakup majtek 21.02.06, 20:55
              Moga byc Sugar i mierzonesmile
              Byle byly bez supla, bo sie odcisku dorobie na tylku wink
    • ewunia_uk Re: zakup majtek 21.02.06, 19:53
      Ewentualnie mozna jeszcze zamawiac bielizne z Figleaves:

www.figleaves.com/uk/
      Maja chyba wszystkie dostepne w UK marki, i rowniez te dostepne tylko za
      granica, jak np. Princesse Tam-Tam. Bielizna zawsze przychodzi fabrycznie
      zapakowana, i mozna zwracac rowniez majtki.
      • kingaolsz Re: zakup majtek 21.02.06, 21:00
        Potwierdzam.
        Figleaves maja ogromny wybor i przyjmuja zwroty nawet majtek ( robilam takowy 2
        tygodnie temu).

Pozdr
        Kinga
    • greeneyes27 Re: zakup majtek 21.02.06, 20:29
      Zawsze przymierzam - w Polsce jakos nie odczuwalam takiej potrzeby (kupowalam
      na oko), ale w Niemczech i USA tak.
    • benala Re: zakup majtek 21.02.06, 23:20
      donosze ze przymierzalam majtki w M&S na swoje wlasne, ale i tak nie moglam
      zdecydowac i wzielam oba rozmiary a potem bez problemu jedne oddalam - byly na
      wieszaczku i z cena i Pani powiedziala ze jesli sa 'in sellable condition' to
      nie ma problemu.
    • ika8 Re: zakup majtek 22.02.06, 10:34
      nigdy nie przymierzalam majtek i jakos nie czuje takiej potrzeby, zawsze na oko.
      Ostatnio kupilam pieciopak majtek w Mothercare i w domu okazalo sie, ze nie
      spojrzalam dokladnie, a to sa thongs, niestety nie chcieli wymienicsad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka