anhena 29.03.06, 17:31 czy zauważyłyście drogie Ciężarówki,że wasze Maleństwa leżą zdecydowanie np.po prawej stronie brzucha(jak to w moim przypadku)czy np.po lewej,po środku..??Jak to jest u Was??? ///my juz 30tydzien/// Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewika-uk Re: Ułożenie dziecka w brzuchu... 29.03.06, 17:57 a juz myslalam ze to tylko ja mialam takie zwidy,moj Kasper wiecznie byl tak ulozony ze brzuch mialam po prawej stronie,prawie caly czas,zreszta on tak sie przekrecal,krecil,kopal ze czasami az mi sie plakac chcialo,a juz nie mowiac o tym ze gdy ja chcialam spac,moj maly akurat sie budzil i zaczynal harcowac,szalec,zreszta tak mu zostalo do dzis,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: Ułożenie dziecka w brzuchu... 29.03.06, 18:00 Gdy juz sie obroci to najlepiej jest gdy lezy po lewej stronie (tzn po lewej powinny wystawac plecy i pupa), kopie watrobe i twarza zwrocone w strone prawego biodra. Taka pozycja jest najidealniejsza jesli chodzi o wstawianie sie glowki. www.spinningbabies.com/index.html Ulozenie dziecka w duzym stopniu zalezy od matki. Tego czy jest aktywna, czy kanapowa np. Aktywnosc oczywiscie na plus dla ulozenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Ułożenie dziecka w brzuchu... 01.04.06, 00:13 Wiekszosc dzieci wlasnie tak sie uklada, plecami z lewej strony. Moj mlody mial jakis dziwny nawyk prostowania jednej nozki, kilka tygodni po porodzie mialam ponoc siniaka od srodka Tuz pod zebrem kopal zawsze w to samo miejsce. Po porodzie jakis czas mu to zostalo, potrafil spac z wyprostowana i lekko uniesiona do gory prawa nozka Odpowiedz Link Zgłoś