Dodaj do ulubionych

Zmiana GP w uk

24.05.06, 13:27
Witam.
Mam pytanie dotyczące zmiany GP. Ponieważ, ze swojego lekarza nie jestesm
zadowolona zamierzam go zmienić, tylko zastanawiam się, jak w związku z tym,
wyglądają wszelkie formalności. Czy fakt, że jestem w ciąży i jego nazwisko
mam we wszystkich dokumentach komplikuje sprawę?
bardzo dziekuję za pomoc

pozdrawiam
aska
Obserwuj wątek
    • mama5plus Re: Zmiana GP w uk 24.05.06, 13:44
      Czy w Twojej przychodni jest tylko jeden lekarz?
      Nie musisz chodzic do tego do ktorego jestes przypisana.
      Po prostu gdy dzwonisz, podajesz nazwisko tego, ktorego masz ochote zobaczyc.
      Ja np lekarza, ktorego nazwisko figuruje na mojej karcie nhs, swego czasu na
      dokumentacji ciazowej itd, jeszcze w swoim zyciu nie widzialam ;-P
      Akurat nie dlatego, ze nie chce.
      Po prostu ma pod opieka 2 przychodnie i nie przyjmuje w tej do ktorej chodze.
      Ale nawet w innej przychodni gdy chcialam zobaczyc konkretnego lekarza to
      robilam jak wyzej.
      To bez znaczenia jakiego masz lekarza w karcie ciazy. Chodzi tu o
      zlokalizowanie przychodni raczej.
      • asiurka78 Re: Zmiana GP w uk 24.05.06, 17:24
        Czesc Mamo5plussmile
        Ja akurat, jak ide do swojej przychodni się zarejestrować, to automatycznie
        rejestrują mnie do 'mego czarnucha' (sorki za to określenie). A nazwisk innych
        lekarzy w tej przychodni nie znam sad Chcialabym się przepisać do jakiejś babki,
        zawsze to kobieta kobietę prędzej zrozumie. Kiedy ostatnio 'mój' był na
        urlopie, za niego przyjmowała jakaś skośna (chyba z innej przychodni bo u nas
        jej nie widziałam), i z nią zupelnie inna gadka była. Jak jej mówię, że źle się
        czuję, to widać było że wie o czym mówie, że rozumie. A 'mój czarny' tłumaczy
        mi, że w ciąży tak to juz jest, że źle się czujesz i masz rózne dolegliwości...
        i po gadcesad nawet jak ledwo stałam na nogach, przy mdłościach, wymiotach i
        ogólnym osłabieniu na początku ciąży, nie chciał dac mi zwolnienia, a ja na
        prawde miałam problem dojśc nawet do toalety.
        Powiedz mi, gdy idziesz do tego lekarza, którego 'masz ochote zobaczyc' nie
        pytają Cię czy jestes do niego zapisana? Przecież w komputerze maja Twoje dane.
        Chyba że, istotne jest tylko, by być zapisanym w tej przychodni.
        Bardzo Ci dziekuję za pomoc kiss
        Miłego popołudnia życzesmile

aska
        • kingaolsz Re: Zmiana GP w uk 24.05.06, 20:55
          Ja tez mam wielu lekarzy w przychodni, ale nie jestem do zadnego przypisana,
          ide do ktorego mi sie podoba. A jesli nie znasz nazwisk, to powinny miec jakies
          ulotki informacyjne czy cos w tym stylu w recepcji, a tam wymienionych lekarzy
          i ich "tytuly".
          Co do zmiany lekarza w czasie ciazy, to ja zmienialam w 7-mym miesiacu ciazy i
          nie bylo problemow, tylko gdziekolwiek sie pojawialam to mialam wlasnie ulotke
          z wszystkimi danymi nowej przychodni.
          Jedynie mozesz miec problem, ze zmiana lekarza w tym samym rejonie, ja sie
          przeprowadzalam, wiec mialam powod, a wiem, ze ciezko jest zmienic jesli sie
          poprostu chce w tym samym rejonie.

Pozdr
          Kinga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka